Artan

2.228,00 9.97 11:41
13,26 9.95 11:41
33,36 9.88 11:41
3,34 9.87 11:41
3,38 9.74 11:41
Artan Hisseler

Azalan

11,87 -9.94 11:41
387,00 -7.42 11:41
36,30 -7.02 11:41
37,34 -6.65 11:41
273,50 -5.69 09:55
Azalan Hisseler

İşlem

13.555.119.013,10 11:41
12.041.456.954,50 11:41
10.184.460.172,17 11:41
8.479.527.909,90 11:41
8.233.241.961,10 11:41
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Arama sonucu : 8108 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Aynı gazeteden 2 ay önceki haber..

http://www.sozcu.com.tr/2017/emlak/k...artis-2061024/

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    tezat gibi görünen haberleri dikaktimize sunuyorsun !! ancak bir tezat yok. emlakta cidd bir sıkıntı var.

ekonomik modelin temeli haline getirilmiş bir sektör bu.

insanların gelirinin ne kadar arttıgından bağımsız biçimde havada uçuşan fiyatlamalar yapıldı bu arada şehrin de ırzına geçildi (istanbul) her açıdan.

ancak bu hem kanunsuzluk yapılan hem de hormonlu büyümenin olduğu bir dönemdi. artık zafer çığlıkları atacak bir emlak fiyatlaması zor gözüküyor. ayrıca gazetelerde zaman zaman "konut satışları arttı" denilebilir ancak detaylara bakmak gerek: mesela ipotekli satışlar ne alemde. ciddi bir düşüş gösterdi örneğin son zamanlarda.

ama tüm bunları geçtim: artık bir şehir değil bir köy var. fiyatlamalarda artık bu köy haline gelmenin gundeme getirdiği her turlü negatif unsurda var (trafik, beton yıgını olması her yerin, yeşil alanın yok edilmesi, talan ve yağma, aşırı yogunluk vb).

diğer yandan mesela yeşil alan gibi nefes alacak yerlerin civarda varlığı fiyatlarda önemli değil diyorsan sadece kümes alma peşinde koşulması olarak görüyorsun demektir emlak yatırımını. ama sanmıyorum, yeşile önem verirsiniz. artık toplum rafineleşiyor beklentiler konusunda.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    tezat gibi görünen haberleri dikaktimize sunuyorsun !! ancak bir tezat yok. emlakta cidd bir sıkıntı var.

ekonomik modelin temeli haline getirilmiş bir sektör bu.

insanların gelirinin ne kadar arttıgından bağımsız biçimde havada uçuşan fiyatlamalar yapıldı bu arada şehrin de ırzına geçildi (istanbul) her açıdan.

ancak bu hem kanunsuzluk yapılan hem de hormonlu büyümenin olduğu bir dönemdi. artık zafer çığlıkları atacak bir emlak fiyatlaması zor gözüküyor. ayrıca gazetelerde zaman zaman "konut satışları arttı" denilebilir ancak detaylara bakmak gerek: mesela ipotekli satışlar ne alemde. ciddi bir düşüş gösterdi örneğin son zamanlarda.

ama tüm bunları geçtim: artık bir şehir değil bir köy var. fiyatlamalarda artık bu köy haline gelmenin gundeme getirdiği her turlü negatif unsurda var (trafik, beton yıgını olması her yerin, yeşil alanın yok edilmesi, talan ve yağma, aşırı yogunluk vb).

diğer yandan mesela yeşil alan gibi nefes alacak yerlerin civarda varlığı fiyatlarda önemli değil diyorsan sadece kümes alma peşinde koşulması olarak görüyorsun demektir emlak yatırımını. ama sanmıyorum, yeşile önem verirsiniz. artık toplum rafineleşiyor beklentiler konusunda.
    Diyorum ki buraya konut piyasası öldü bitti türünden haberler asmayın bunların bir anlamı yoktur.

Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Diyorum ki buraya konut piyasası öldü bitti türünden haberler asmayın bunların bir anlamı yoktur.

neden ? iyi durumda mı?

yanlış anladığınız ortada. ipotekli satışlar diye altını da çizdim. önemli olan kriterlerden birisi.

diğer yandan bizim asmamıza gerek yok bu tür bilgileri. gazetedeki detayları okuduğunuzda zaten size gidişatın kötü olduğu yönünde bilgiyi görüyorsunuz. kaldı ki emlak patronları da sıkıntı olduğunu söylüyor.

biz burada taşra ya da gecekondu gibi yerlerdeki evleri konu edinmiyoruz. liberal iklimin insanlara nefes aldırabildiği ortamlar konumuz. örneğin kadıköy, acıbadem, üsküdar gibi yerlerde sıkıntıyı görmek için gazete bile okumaya gerek yok.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •