Doların yükselmesinin sebebi iç siyaset değil A.B.D ile takışıyor gibi yapmamızdır.
Printable View
MSCI Türkiye ETF %3 yukarıda
https://finance.yahoo.com/quote/TUR?p=TUR
2 tane amerika var biri pentagoncu küreselciler (finansı kontrol edenler onlar.. ) diğeri ise trump'ın da içinde bulunduğu yereller. Amerikayı pentagoncular yönetiyor ve onlar artık bizde başka yönetim istiyor. rte ne yaparsa yapsın artık onu istemiyorlar. zaten rte de bunu bildiğinden trump ile iyi geçinmeye çalışıyor
Sn vivatrader bu yazdığınızı ben de pek çok yerde okudum da aklım yatmadı.Bu dediğiniz iki gruptan güçlü olan finansçılar olmalı teori doğru olsa bile.E onlar da sade amerikaya özgü olamazlar ,dünyadaki diğer para elitleri ile beraber hareket etmeliler.Yani ingiltere ile çindeki li ailesi ile falan beraber koordine hareket etmeli,böyle bir grup dünyada başka güç tanır mı.Hem para sende olacak hem de pentagonu yönetemiyeceksin :)))))))) Pentagon devlet erkanı ile özerk olup karar alabilecek falan.Trump asıl yöneticilerin adamı olmasa kaç yıllık illüminati kartlarında ne işi olurdu,simpsonlarda falan başkan olacağı nasıl bilinirdi.Ya simpsonlarda trump sonrası bile bölüm olarak çekildi hatırladığım kadarı ile homer ın karısı başkan oluyordu ve trump ın yarattığı ekonomik enkazı nasıl kaldıracağı planlanırken bölüm bitiyordu.Yani gelecek amerikan başkanı kadın olacak galiba:)))))))) Neyse trump sistemin adamı,olayları dizayn edenler yüzlerce yıllık yöntemlerini uyguluyorlar.Birinci kural tez antitez sentez,tezi de sen koy antitezi de, ikisini de belirle sonuçta sentezi de sen belirlersin.(kapitalizm komunizm sonuç küreselcilik oldu )İkinci kural kaostan kaynaklanan düzen.Kaosu çıkar sonra millet çaresiz kalsın sana gelsin sen de yeni kuralları dikte et.Şimdi maalesef dünyada yeni bir çağ başlayacak,tez antitez oluşturuluyor,sonra iyi bir kaos olur sonuçta da sentez.Kurallar basit sonuçta nerdeyse garanti.Bize gelince reisin ve akp nin dönemi bitti,o kesin,yeni lider de belli oldu:))))))))))Benim aklımın almadığı reise kendi ipini çektirecek bu seçim kararını nasıl aldırdılar.Sonuç belliydi de ,bu karar gene de benim çözemediğim kadar büyük bir yanlış hamleydi.Cidden çözemedim.AKP artık tarihi bir partidir,reisin de siyasi hayatı artık bitmiştir benim aklıma göre işler böyle arkadaşlar.:)))))))
Kusura bakmayın pentagoncu küreselciler ve yereller demişsiniz.Finansı kontrol edenler pentagonu da kontrol ediyor,karşısında trump ve yereller var demişsiniz.Bana bu ayrım çok saçma geldiğinden çok dikkat etmediğimden yorumda yanlış bir noktaya değinmişim.Siz finansçılar zaten pentagonu kontrol ediyor demişsiniz.İş daha da anormal oldu:)))))) Hem para sen de hem silah, karşısında trump ve yereller falan ,yok o iş olmaz sn vivatrader:)))))))))))