Originally Posted by
hkm
Eve tadilat yaptırıyorum,parkeci geldi iki gün parke döşedi malzeme benden 47 metrekare yere 1800 lira aldı ,adamın sadece el emeği var,takım çantasını aldı geldi,gene çantasını topladı gitti günlüğü 900 lira,sucu geldi gene su borusunu yere gömme işi yaptı iki kez geldi işi iki saat sürmemiştir iki saatlik işe birinde 400 diğerinde 500 aldı,fayansçı geldi hesap ediyorum gene günlüğü 1000 lira üstüne geliyor,parke ve fayansları eve taşıma işine sadece aşağıdan ikinci kata taşınacak iki saatte 300 aldılar.Bunların bu paralar hakkımıdır bu paralar bence kesinlikle hakları.Benim gençliğim masa başında geçti emekli maaşım 7650,çalışan genç meslektaşlarıma bakıyorum kadın doğum uzmanı devlette ortalama 15 ila 25 arasında bir para alır.Kiralar bizim semtte 10 bin ila 25 bin arasında ,geçinebilirler mi ev araba alabilirler mi,mümkün değil.Ben 53 yaşında mesleği bıraktım bırakma nedenim sistematik şiddet ve dava korkusu idi.Bu kadar forumdaş var hangi meslekte hem şiddete hem de dava edilme korkusuna maruz kalınıyor.Misal asker polis şiddetle karşı karşıyalar işleri zor,ama onlarında bellerinde silahları var kendilerini savunabilirler,dava korkusu ise hemen hemen hiç yok.Doktorların da hataları geçmişte de şimdi de çoktur,olabilir,her meslekteki kadar çürük elmalarımız da olabilir,ama bu sistematik doktor düşmanlığı devam ederse,işin içinden biri olarak söylüyorum yandınız,adam gibi sağlık hizmetini para ile de satın alamıyacaksınız,artık genç meslektaşlar işi öğrenemiyor,zor vakalara kimse girmiyor,öğretilmiyor,bunun sonunda işi bilmeyen hekimler ameliyatınızı yapar kim vurduya gidersiniz.Bu iş başka işe benzemez,olmadı yahu bozduk ,şunu gene yapalım düzeltiriz işlerden değildir,bir kere yanlış yapıldı mı ömür boyu çekersiniz,hatta bazen sıkıntıyı çekecek ömrünüz bile kalmaz ölür gidersiniz.Ben mesleği bıraktım bu meslekten artık para kazanma düşüncem yok,çok sıkıntılı maddi durumlara düşmezsem bir daha da yapmıyacağım.Ama artık hasta olarak kaygılanıyorum,ilerde ciddi hastalığım olsa işi bilen doktoru bulamayabilirim veya o doktora ulaşmaya param yetmeyebilir.Son sözüm doktorlara düşmanlığı bırakın,istisnasız en uzun eğitimi biz alıyoruz,mesleğimize en çok emeği biz veriyoruz,o el cerrahı nasıl olmaz diyen adamlara benzemeyin,böyle böyle 80 tane el cerrahımız kaldı,o 80 kişiye de çoğunuz ulaşamıyabilirsiniz,parmağınız kopsa eliniz kopsa sakat kalırsınız.