Originally Posted by
Boschish
Burda kağıt pahalı diyen arkadaşları çok iyi anlıyorum..kağıdın geçmişine bakarak %30 iskontonun dışına çıktığı 125 fiyattan itibaren kağıt pahalı dediler ve düşmesini beklediler..
Şimdide iskonto oranini bırak ,portföy değerine geldi artık hiç alınmaz demeye başladılar..
İSYAT buradaki eski oyuncuları bı şablona alistirmis ve gayet güzelde bu şablon doğrultusunda para kazanmislar..
Ben 5 6 aydır isyat la ilgileniyorum..
Benim mantığında şu şekilde çalışıyor..
Geçen sene verdiği temettunun 5 misli fiyata ulasmis ve bu senede ulaşmasını bekliyorum .buda 175 200 arası bı fiyat..
Ayrıca geçen sene bu zamanlardan temettuye kadar %20 prim yapmış..
Yani eskilerin nasıl bı şablonu varsa benimde böyle bı şablonum var..
İsyat için artık bu kağıt alınmaz çok pahalı dediğinizde dramatik düşüşler yapması lazım...164 165 görmesine rağmen 3 5 krs luk düşüşler yaşadı bu da çok normal..
Ben kağıt uçacak kaçacak demiyorum şu anki fiyatına %20 lik bı marj koyuyorum..
Bı sürü YO bilanço ve temettu verimlerine göre isyat a göre çok yüksek fiyatlarda..
Madem şablon değişti yukarıya doğru her fiyatta olabilir..bunu da göz ardı etmeyin...
160 fiyatı olup ta 40 krs temettü verecek kağıt yok borsada.
Tabiki kağıdı elinde tutanlar olarak, elinde kağıt olmadan pahalı diyenlere bir iki laf edecez. Alinmasinlar...çünkü ben elinde olmayan bı kağıt için yazmayı uygun görmüyorum.. hele pahalı diye yazmak biraz itici oluyor...