Malesef ttrak ile degil anadolu gurubu
İtalyan firma ile yapacakmiş ama biraz sallama 7 tl lik elektirik ile elektirik süpürgesi bile 8 saat calismaz
Printable View
Türkiye ... Elektrikli Traktörü yapar arkadaşlar , çünkü burada en önemli olan , para eden , büyük parça , akü bataryalarıdır, elektrikli otomobilleri biliyorsunuz , motor yok ama motorun ağırlığını , elektrik depolama bataryaları aldı :ok: ve bunlar çok pahalı ,,,
Sözde , alttaki elektrikli traktörün seri üretimine 1 veya 1,5 yıl içersinde geçilecekmiş , ( ! )
Hayırlısı olur , inşallah ,, elin Amerikalısına , Avrupalısına muhtaç olmak yerine bu çok daha iyi ,,, bizim Dünyaya ihraç etmemiz daha nefis olur ,, F35 i görüyorsunuz , ,,, sürekli naz yapıyorlar ,,
https://i.hizliresim.com/bvG6yn.jpg
Bir kaç gün önce Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım Twetter hesabında bu konuyu anlattı.Pilin fiyatı 50.000 $ Traktör fiyatı henüz belli değil.Orada da görüşümü yazdım.Şu anda Anadolu çiftçisi 35-40 yıllık traktörü kullanıyor.Alım güçleri olsa bu traktörleri değiştirirler.Sadece pili 50. 000 $ olan traktörü nasıl alacak.Kaç kişi alacak.Bir de bunlar nasıl nerede şarz edilecek ve 7 liralık şarzla 8 saat çalıştığı ne kadar gerçek.Ttrak dan daha önce gündemlerinde elektrikli traktör olmadığı,pilin çok pahalı olduğu yönünde bir açıklama yapıldı sanıyorum.
Ttrak gotun gotun geliyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dipten iyi toparladı...33-34 bandının üstünde kaldıkça, benim içim rahat olacak:)
Bu arada tarımda teşvik adımları Eylül ün ana gündemlerinden biri olacak,
Kucağa vermesinler. Bende Yok olanlar dikkat etsin ytd
Tahta yapıcının iki günde kaldırdıklarını tahta yapıcı , kaldırdıklarını burada övünenler kaldırdıklarını kaybeder.
Arkadaşlar şimdi gel gel yapıyor dikkat edin
ben gel gel yaptığını düşünmüyorum rsi 68 dedesteği fiyat 34,90 desteği eğer bunun üstünde kalıcı olursa uzun barın sindirmesi olarak bakılır
ben gider kısa süreliğine vestel televizyonumda hangi film oynuyor gidip ona bakayım
başım döndü ziyneti miktiğim speği gün sonu 35 üstü kalıra alımlarımı yaparım
decu ve hscb ufak ama sindire sindire alır bakalım ne olacak endexe yine iyi dayandı
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elektrikli traktörü Anadolu grubu yapmiş diyorlar. Iyi de bi motoruna bakalim bakalım, muhakkak elektrik motorları Çin'den geliyordur. Lityum bataryaları malum, o da Çinden...
Biz daha cep telefonunun bataryasını bile üretmeyi bilmiyoruz.
SM-T350 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
DMA diye bir fima. Tam tersine elektrik motorları ,lityum pillleri çine ihraç eden bir türk şirketi.
http://www.dmaoto.com/tr/hakkimizda
hayırdır? bayram değil seyran değil.
Yine öpüyorlar?
Yükselme trendine giren kağıtlarda ki gözlemim... yükselmeye başlanılan ilk andan sonra yarısı kadar aşağı yönlü sert düzeltme (genellikle yarısı kadar olur) sonra düzeltmenin yarısı kadar geri yükseliş... bir müddet yatay, sonra tekrar sert yükseliş... bu yükseliş trendinin 54 de ki teknik seviyede düşüneceğini tahmin etmekteyim.... görüş bana aittir kimseyi bağlamamalıdır...
merhabalar 35,90 aranızdayım. 36.80 günlük zirve. test edip 20 kademe veriyor. AO yaparak gidiyor. Gideri var daha sanki. 36.07 üzerinde kaldığı sürece ilk hedef 38,85. YTD.
36.80 den hoooop 36,38 e .....
37,82-38,24 buraya kafa atacakmı takip etmek gerek
Temmuz Ayı 2019.
İç satışlar.......775
Dış satışlar..1.634
Üretim.........1.956
İç satışlar idare eder,dış satışlar güzel.
Portfoyümde bir tek ttrak yükseliyor. Ortalamam 31. Diger bütün hisselerim %10-20 zararda. Ttrakyükselip digerleri düşüyor. Sizce ttrak satıp elimde olan diger hisselerin maliyetini düşürmek mantıklımı?
bu konuda sana şunu yap demek spk ya göre suçtur ama fikrini söyle dersen borsada ilk kural hiç bir hissenin dibi yoktur ve negative trend giren hisselerde maliyet düşürmek çok daha canlar yakabilir mesele hissenin dibini tayin etmekten ziyade hissede dönüş emareleri gördükten sonra ek alım yapmak ama ben bunun yerine stop koyarım ve alttan almak için beklerim yani maliyet düşürmek bana mantıklı gelmez ikinci husus yükseliş trendine giren bir hisseyi satmak çift zarar yazdırabilir ama ben senin yerinde olsam ya teknik ve temelimi geliştirip öyle borsaya girerim yada yatırım danışmnı kendime bulup o şekil işlem yaparım yok hiçbirini yapmıyorsan git paranı yeee bu mantıkla burda millet senin paranı ezer güzel kardeşim
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Ata Yatırım, Türk Traktör için 42,40 TL hedef fiyat ile 'TUT' tavsiyesini korudu
* * Ata Yatırım, Türk Traktör için 42,40 TL hedef fiyat ile 'TUT'* tavsiyesini korudu.
* * Ata Yatırım'ın (
http://www.ataonline.com.tr/
) raporunda şöyle* denildi:
* * "Türk Traktör toplam satışları Temmuz ayında yıllık* bazda %15 arttı.
* * Segmental bazda, yurt içi satış hacmi Temmuz ayında yıllık bazda %2 daralırken aynı dönemde ihracat satış hacmi yıllık bazda %24 artış* gösterdi.
* * Yılın ilk 7 ayında toplam daralma %33 olurken yurt içi satış hacmi %63 daraldı. Son 12 aylık yurt içi satış daralması Temmuz ayı sonu* itibari ile 63% seviyesindedir. 2019 yılında da yurt içi talebin zayıf* seyredeceğini ve yıllık bazda %44 daralmasını bekliyoruz. 2019’da* ihracat hacminin ise yıllık bazda %3 artarak 14.9 bin adet (TTRAK* beklentisi: 14-15 bin adet) olmasını bekliyoruz. Şirket 2Ç19 sonuçları* ile birlikte yurt içi ve ihracat satış hacim beklentilerini sırasıyla 11.5-14 bin adet ve 14-15 bin adet seviyelerinde sabit bırakmıştı. Yurt içi tahmininin alt sınırı yıllık bazda %36 düşüşe işaret ederken* üst bant ise yıllık bazda %22 daralmaya işaret etmektedir.
* * Yılın 2.yarısı için yıllık bazda %25 yurt içi satış hacmi artışı* bekliyoruz. Bu tahmine göre yılın tamamındaki satış hacim beklentimiz 10 bin adet seviyesinde olup şirketin yurt içi satış tahmini alt bandı 11.7 bin adetin altındadır. Şirket tahminine yakın gerçekleşmesi için* yurt içi talep artışında ivmelenme görmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Mevcut gidişat şirket tahminine aşağı yönlü risklerin olduğuna işaret* etmektedir.
* * Türk Traktör için 12 aylık hedef fiyatımız 42.40 TL olmakla* birlikte “TUT” önerimizi koruyoruz."
6 ağustos itibariyle işbankasının hazırladığı yabancı oranları tablosuna göre...
TTRAK, 1 haftada yabancı oranını yüzde 42 den yüzde 46,5 a çıkarmıştır.
Yani olay bu.. yabancılar payını artırmaya başlamış.
öyle oluncada fiyatlar yukarı gidiyor...
36 bir nevi destek oldu,
42 den satış verdim :)
YTD
Sert alımlar tam düşündüğüm gibi
Bu yıl sonu 25 bini bulacak gibi... Hiç de az değil...