zeka seviyesi arttıkça alan ihtiyacı azalır. diyojen de fıçıda yaşıyordu...
Printable View
THY'nin tamamımın piyasa değeri son borsa kapanışı ile 3,59 milyar dolar.
Bu benim aklıma bir hikaye getirdi.
Metal parçaların polisajlanması zor ve pis bir iştir. Alman bir firma Türkiye'ye tanıtıma gelir. İddia eder ki ürettikleri makina aynı kapasitede işçisiz olarak polisaj yapabilmektedir.
Patron ve usta başı makinaya bakmaya giderler. Patron makinayı inceler ustabaşı iyice bir bakar.
Patron sorar , Fiyatı ne olacak. Alman der ki 500.000 Euro.
Usta başı birden patronun kulağına doğru eğilir. Der ki ,
Sen bana 500.000 Euro ver, ben tüm parçaları dilimle yalar polisajlarım. :ss:
Satılabilir. Eğer kamunun elindeki kısmın %49'u satılırsa varlık fonunun elinde %51'i kalmış olur.
Ancak THY'nin halka açık kısmındaki hisselerini de düşünürsek mutlaka altın hisse/yönetim hissesi gibi bir sistem düşünülmüş olabilir. Ancak bunlar hala bir iddia. *Yurt içinden* resmi açıklama gelmeden bir şey söyleyemeyiz.
İşsizlik parası 12 ay geçerli. Ama sonrasında acil durum yardımı devreye giriyor. İşsizlik parasının %95'i kadar. Benim çalıştığım ülkelerde öyleydi. (almanya, isviçre, avusturya üçgeni).
Bir arkadaşım 10 sene çalıştı, 22 sene acil durum yardımı aldı. 65 yaşında emekli oldu.
Olayı anlatabildim mi?
Sen nerde yaşıyorsun yav.. Paterson'da mı yaşıyorsun yoksa.. :he:
Amerikada en işsizi Amazon Flex yapıyor, uber, doordash yapıyor ayda en az 2000-2500 $ kazanıyor..
Gül gibi de yaşıyorlar..
Benim olmayan şirketlerden H1B vizesi ayarlayamaz mıyım.. Ayıptır söylemesi ama, çalıştığım şirketin third party şirketlerinde nazım geçiyor.. :he:
Tabii böylesi bir satış şunu da düşündürebilir; döviz sıkışıklığı..
Çünkü varlık fonu nihayetinde bünyesindeki varlıklar karşılığında kredi sağlamak anacıyla ortaya çıkmıştı.. ancak kredi yerine direkt özelleştirme idaresi mantığı düşündürücü..
Bugün yüzde 7 üzerinden 1 milyar usd daha geldi..
3 yıllık bir yatırım için Dolar mı Altın mı tercih edilmeli,
OnsAltında X2.0 mi X0.5 olasılığı mı daha yüksektir?
Dolar faizi OnsAltına üstün gelir mi?
katar da ne para varmış yahu...
arjantin parası gene değer kaybediyor 41.50
Siz yanlisa devam edilsin diyorsunuz. Bende butceye yuku cok fazla o yuzden emeklilik yasinin herkes icin 65 yas olmasi ve kademeli olarak artirilmasi taraftariyim. Eger bu yapilmazsa ki yapilmadi demirelin mirasi torunlarimizi bile mahvedecek. Yanlisa devam etmenin mantigi nedir? Soz verilmis verilmemis imzalanmis imzalanmamis bunun onemi yok. Yanlis yanlistir. 65 yasin altinda emekli olmak hirsizliktan farki yoktur
Ya burası ağır abilerin mekanıymış herkes emeklilik konuşuyor. Biz de kendimizi adam sınıfına almış yorum neyim yazıyoruz. Adamlar ekonomiyi hallaç pamuğu gibi atarken ben portakalda vitaminmişim meğer. Ellerinizden öperim.
Emekli olanın çalışmasında sorun var bence yoksa mevcut emekli maaşıyla emekli olmak isteyen olacağını düşünmüyorum.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gul gibi yasiyor kisiye gore degisir
Etrafimdaki turkler super mutlu cunku cogu gecekondu mahallelerinden gelme. O adama zencilerle dolu potahanenin deposunda 38 dolar ucret ver kendini cennette sanir. Naapsin zavalli
Farkli kulvarlarda kosuyoruz anlasabilecegimizi sanmiyorum
Eğitimli belli bir seviyeye ulaşmıs kişiler çalışabilir durumda ise çalısıyor .üç beşin hesabını yapmıyor. İsviçrede hatta genclere para verelım dıye bır oylama yapmışlardı. Biz çalısırız istemeyiz diye sonuç çıkmıştı.
Ve ayrıca parası olmayanın devlete faydası yok parası olan adamın faydası var bu mantıkla hareket etmek lazım.
G. Amed taaa... Keciorenlerden pardon Ameriganyadan bizim Turkiyeyi dusunuyor aglamakli oluyorum!:oleyo:
Gayanın yegene dikkat