bunların amacı bürüt takasa sokmak
yoksa niye böyle yapıyorlar
al,sat,tut,tavsiyesi,değildir
Printable View
bunların amacı bürüt takasa sokmak
yoksa niye böyle yapıyorlar
al,sat,tut,tavsiyesi,değildir
Nedir bu arkadaş ?
Bir insan hiç mi değişmez ?
Ömrü yatırımcılarından para istemekle geçmiş!.
Zamanında 2-3 bedellisine benim de katılmışlığım vardır; çok şükür uzun zamandır uzak duruyorum.
Gerçekten bu tahtada yatırımcı konumunda olan küçük yatırımcılara Allah yardım etsin.
Sizler adına gerçekten üzgünüm!.
Al-sat tut değildir
Bu soygunu en iyi gören SPK ama bişey yapmaz. İş kitabına uydurulmuş mu ona bakar !
32 kuruş dediğim hissenin kaybı değil. 10000 lot için yatırılması gereken para ki onu düzelteyim 8977 ,77 kuruş)
1000 lot var diyelim. 1.20 maliyet olsun hisse başı
1000 x 1.20 =1200
1000 x 0.89 = 890 tl ( 1000 rüçhan yatırdığınız para)
Elde hisse adedi 2000 tane oldu.
toplam maliyetimiz 1200+890 =2090 tl
hisse maliyeti lot başı bedelli sonrası
2090/2000 = 1.04 olur.
Bölündüğü fiyat 1.11 altına gelmez.Olursa SPK onay vermez çünkü bedellinin anlamı kalmaz.Verse de herkes hisse alır niye 1 den bedelliye katılsın
( 1.11+0.89)/2 =1 )olduğundan hisse fiyatının 1.11 aşağısı yok kanımca . Ama doğrusu tabiiki 2 tl üstü bölünmesi ama biliyorlar ki 2 ye yolculuk başlarsa millet vur kaç yapacak çünkü kimse güvenmiyor bunlara. Rüçhan pazarı açılınca belki rüchanlardan zararı kapatırız değilse işimiz kötü.
Hesaplamada yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.
Yatırım tavsiyesi değildir. Borsadan anlasam bunlara bulaşmazdım.Ama müslüman bir delikten iki defa ısırılmaz diyor peygamber efendimiz. İhlgm de canımı yaktılar.
Yanı hisse 32 kuruşa düşer demedim
Sevgili ortaklar
Daha şirket sadece karar aldı bunun Spk müracattı var en az 45 gün onay sureci var kısaca 60 gün içinde köprü altında çok su akar
bu hissede 2,04 TL altında kimse bedelliye katılmaz.
Bu hisseye 2 gün önce Umutsarı adındaki zat twet yazdı millet çulandı veya bilerek milleti mallandırdı veya vs
bunun yanında Hasan meşe de hisseye dalınca olanlar oldu.
Naçizane fikrim 1,38 ve 1,39 alanları dökmesi lazım spk ya müracat edince şayet onay istiyorsa yukseltmesi lazım
insanların bedelliye katılmasını istiyorsa 2,04 olması lazım
sonuçta hisse yataya saracak bedelli sürecinden sonra hedefi varsa gidecektir
Başkent Dostumun dedigi gibi çayınızı yudumlayın ve boşverin bu hisseyi
aşagıda imzamda yazdıgım gibi tavsiye niteligi degil
sizlerle sesli düşünüp beyin fırtınası yapmak amacım
burda bazen yorum arıyor insanın gözü
empati yapmaya çalıştım
kısaca tren yola çıkmış grafik olarak bir kriz olmazsa yol kapanmaz ise hedefe varacaktır
benim her zaman bir sevdigim laf vardı
" Ağaca degil Ormana bakacaksın "
Selam Dua ve Muhabbet ile ...
Hayırlı geceler ve AEO
Evet açıklamanız doğru, kawiss arkadaşım, teşekkürler. Ancak benim düşüncem hiçbir küçük yatırımcıda rüçhan satın alacak ekstradan nakit bulunmasının pek mümkün olmadığı. En azından ben kendimden biliyorum. Bu durumda ya elindeki hisselerden bir kısmını satarak nakit yaratıp rüçhan hakkını kullanacak ya da rüçhanlardan vazgeçecek. Elindeki hisseleri satması da hissede bir satış baskısı yaratacak. Bence dün ve bugün düşmesinin sebebi bu. Hatta ben de bu yüzden dün vedalaştım açıkçası. Hem nerden ekstra nakit bulayım da bu iblislere tekrar bir katkı sağlayayım. Yıllardır hisselerini taşımakla yeterince katkı sağlamış olduk zaten.:wave:
https://s12.directupload.net/images/201216/xg7qofrq.jpg
üç aylık takas
İhlgm un bedellisini 24 gün gibi bir zamanda onaylamıştı spk
CASPER_VIA_M1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Söylenenlerin,yazılanların,çizilenlerin tersi bir iş insanı olmuş olsaydı yatırımcıları mağdur ettiği ağır maddi ve manevi kayıplar verdirdiği uzun yıllardan sonra bir kereceik olsun vicdanının sesini dinleyip hayırlı bir iş yapardı yani hadi iştirak şirketlerde bedelli yaptın bari İhlas holding'te bedelsiz sermaye artır hatta birazcık da temettü ver insanların güvenini ve kendi itibarını yeniden kazan ama nerdee bir insan yoldan çıkınca yolsuz olurmuş aynı hesap bir kere raydan çıkmış insanlık,merhamet beklenmez zaten bekleyende yok ..Ama bir gün bu şahısa kanunlar çerçevesinde hesap soracak birileri çıkacak adalet tecelli edip yerini bulacaktır..İnşallah..
Hisse bedelli onayı gelinceye kadar buralarda yatay takılacaktır,bedelinin kabulü ile bölünmeyi bir hafta sonrası için açıllayıp birkaç tavan çekerek yukarı çekecektir.Bu iblis başka türlü işlem yapmaz,rüçhanları ihlgm de olduğu gibi önce yukarı sürüp sonra şelaleye çevirme olasılığı yüksek.Şuanda 1.30 ve üstü fiyatlardan girenleri hisseye mahkum etti.Hakikaten ben böyle bir ibretlik hareket görmedim.2 yılda 15 yılllık süreçte görmediğim hareketleri ve oyunları bu grupta gördüm.Allah hepimize sabır versin,zaten tek ihtiyacımız sabır.. Ytd
CASPER_VIA_M1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=kawiss;5010729]32 kuruş dediğim hissenin kaybı değil. 10000 lot için yatırılması gereken para ki onu düzelteyim 8977 ,77 kuruş)
1000 lot var diyelim. 1.20 maliyet olsun hisse başı
1000 x 1.20 =1200
1000 x 0.89 = 890 tl ( 1000 rüçhan yatırdığınız para)
Elde hisse adedi 2000 tane oldu.
toplam maliyetimiz 1200+890 =2090 tl
hisse maliyeti lot başı bedelli sonrası
2090/2000 = 1.04 olur.
Bölündüğü fiyat 1.11 altına gelmez.Olursa SPK onay vermez çünkü bedellinin anlamı kalmaz.Verse de herkes hisse alır niye 1 den bedelliye katılsın
( 1.11+0.89)/2 =1 )olduğundan hisse fiyatının 1.11 aşağısı yok kanımca . Ama doğrusu tabiiki 2 tl üstü bölünmesi ama biliyorlar ki 2 ye yolculuk başlarsa millet vur kaç yapacak çünkü kimse güvenmiyor bunlara. Rüçhan pazarı açılınca belki rüchanlardan zararı kapatırız değilse işimiz kötü.
Hesaplamada yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.
Yatırım tavsiyesi değildir. Borsadan anlasam bunlara bulaşmazdım.Ama müslüman bir delikten iki defa ısırılmaz diyor peygamber efendimiz. İhlgm de canımı yaktılar.[/Q
nekadar para yatıracagımızı bulmak icin elimizdeki lotla neyi carpacaagız yazarsanız sevinirim
Ayrıca,dediğiniz gibi 1.30 ve 1.40 tl fiyatlardan alan yatırımcı kardeşlerimiz sırf bedelliye katılmak içinmi aldınız hisseyi yoksa birilerinin şu rakamlar bu rakamlar abartılarınamı aldandınız bu şahsın (adı çıkmış dokuza inmez sekize) nasıl bir dalavereci soyguncu olduğunu hiç hesap etmedinizmi örneğin; 2 tl'ye çıkacağının yada bu belli olayı bittikten sonra Allah korusun olası bir olumsuz haberle endeksle beraber dilim varmıyor söylemeye esi fiyatlara gelmeyeceğinin garantisimi vardır da biz bilemedik göremedik güvenilir bir şirketler grubu olsaydı bu gün iştirakler dahil holding hissesi bu gülünç fiyatlarda olmazdı..Ben kendi adıma konuşuyorum alışverişleriniz,düşünceleriniz,ticaretiniz sizleri bağlar ben ne olacağı nasıl olacağı muamma bir hiseden bahsediyorum zarar görüp üzülmeyesiniz diye Kartalgaga nickli üye arakadaşımızın yüklü zararla ayrılma zorunda kalıp üzüldüğü gibi..Dilerim siz kazananlardan olursunuz.. Aklınızı ve fikrinizi kullanıp kendi kararlırınızı verin..Ytd..
Elindeki lot kadar verilecek olan rüçhan çarpı 0.89 kuruş Bay Matkap.Ben de bugün ihglm den buraya taşındım.Bedellide ışık görüyorum ben.YTD
teşekürler hoş geldiniz inşallah hayırlı olur
Tarih tekerrür mü edecek ?
10.05.2011 İhlas Holding % 100 bedelli sermaye artırımı yaptı.
Sermaye 395 milyon TL den 790 milyon TL ye çıkarıldı.
Ancak yatırımcılar bedelli sermaye artırımına katılmayınca İhlas Holding artırılan sermaye miktarının 170 milyon TL lik kısmını kendisi borsadan alım satım yaptı.
1,00-1,10 TL arasından aldığı hisseleri 2012-2013 de 0,30 TL ye kadar sattı. Hisse fiyatı 0,22 krş a kadar düştü.
Poker oynamayı sevenler masaya buyursun...
https://i.hizliresim.com/Mm6dGZ.jpg
Deli Süvari,her ihtimali göz önünde bulunduruyorsunuz akıllı bir arkadaşımızsınız:bravo: ama bir arkadaşımız ışık görmüş bunların ipi ile kuyuya indiğini söylüyor hatta sizde gelin der gibi gibi:kahkah: yani mücovid virüsünü nazari dikkate almıyor:28: Bu gün Bist'e şirketlerin fiyatlarına baktım 3 banka ,İhlas grup şirketleri (5), yeşiller (2) , Ieyho (1) ,Brko (1),kervan (1) = Toplam: toplam 13 şirket hisse fiyatları 2.00 tl'nin altında 1.00 tl'nin biraz üstünde diğer bist hisseleri fiyatları çoğunluğu 2.00 tl ile 30.00 tl arası diğerleri bu rakamları çoookkk yukarısında..Bankaları hesaba katmazsak geri kalan şirketlerin ve patronlarının ne hal oldukları aşikardır..Başka söze gerek yoktur..Yok ışık gördüm yok efendim ısı aldım yok efendim tadı fena değildi yok efendim bulutlarda yağmur damlaları sezdim geçin bu işleri insanlara sebep olmayın..Ytd..
Sayın ilgili kişi Ben de sizin dediğiniz gibi bu vaşakların çok diplerde bırakıldığı ve kimseye mal kaptırmadan yukarılara atılmanın zeminini hazırlayıp zamanının da bu bedelli ile geldiğini düşündüğüm için kendi fakir aklımca bir ışık gördüm.Yoksa bu şirketi bana anlatma.97 den beri ben çalışır kazanırım önce enver yerdi şimdi müco yer.
Herkes aklından geçeni söyleyince akıllı bir arkadaşın oluyor da ben aklımdan geçeni söyleyince (üstelik ben altına YTD yazdım)neden şirketin adamı,spek veya deli muamelesi görüyorum yakıştıramadım.3 tane kelimeden nerden de çıkardın bu kadar anlamı şaşırdım.
Haketmedim bu muameleyi.Severek uğruyordum buraya.Birilerine gel gel der gibi durduysam çok özür dilerim.Tekrar söylüyorum yatırım tavsiyesi vermedim haddim de değildir.
2011 de yapılan bedelli sermaye artışında İhlas Holding'in soytarı yöneticileri bir spek ile anlaşır. Spek kağıdı 1,70 TL ye kadar taşır. Ancak dötü büyük olmadığı için daha fazla taşıyamaz. Satışa geçer. İhlas Holding'ten aldığı hisseleri de geri iade etmek zorunda kalır.
Holding yöneticileri 40 yıldır hiç bir moku beceremedikleri gibi bu işi de ellerine yüzlerine bulaştırırlar. Ellerindeki hisseleri fiyatın ucuzluğuna pahalılığına bakmadan satmaya başlarlar. Ellerindeki yaklaşık 170 milyon lotu 30 krş a kadar satarlar. Nasıl olsa ceplerinden para vermedikleri için kar kardır onlar için. 1,00 TL de kar 50 krş da kar.
Bu arada dötü yere yakın olan güccük müco son satışlarda kendisi için 30 krş tan 9,4 milyon lot almayı da ihmal etmez.
Benzer durum yine karşımızda durmaktadır.
- Hisseyi taşıyan 2011 deki Holdingin anlaştığı aynı spek midir?
- Eğer aynı spek ise ve aradan geçen 8 yılda dötünü büyütmediyse 2012 de yaşanan vahim çöküş tekrar yaşanabilir.
- Eğer dötü büyük bir spek kağıdı taşıyorsa kağıdı 2,50 TL lere kadar götürüp oradan basabilir.
- Kullanılmayan rüçhanları holding kendisi satmaya kalkarsa işte o zaman 20-30 krş ları tekrar görmeye mahkumdur bu hisse.
Holding patronlarının ve yöneticilerinin Holding'in itibarı veya yatırımcının zarar etmesi zerre kadar umurlarında değil. ( Bu tespit direkt 1.kişilerden dinlediğim için tahmin değil gerçektir.) Onlar için çarkın dönmesi ve cemaatlerine iş ve gelir kapısı olması önemlidir.
Bu şirketin gelir kaynakları
1- Bedelli sermaye artırımı ve halka arz
2- Biraz müteahhitlik
3- Birazcık da su arıtıcı, süpürge vb satışıdır.
İşin özü bu şirketten ne köy olur ne kasaba.
Kazancı gördüğünüz anda satıp kurtulun ve bir daha arkanıza bakmayın.
Kazançlı oldukları halde daha çok kazanırım diye bekleyenlere ise söyleyeceğim. İyi pokerci olduğunuza inanıyorsanız bekleyin. ( zaten iyi pokerci olsaydınız beklemezdiniz.)
Zararda bekleyen arkadaşların Allah yardımcısı olsun.
Hisse 2,00 TL ve üzerine çıkabilir. Sağlığınız elveriyorsa beklemeye devam.
Dua edin spekin dötü büyük olsun.
Kıymetli arkadaşım,forumdaşım,Vedayt;ben biraz şaka yollu takılmış olabilirim amacım seni suçlamak ,yermek,eleştirmek yada tavsiye niteliği taşımayan düşüncelerine keyfi karşı durmak değildir bilakis olaki düşüncelerinizi,fikirlerinizi yanlış değerlendirip yanlış yatırım yapacak küçük yatırımcıyı önceden uyarmak istedim ama hala bana gönül koyuyorsanız o zaman uyarı mahiyetinde yapıcı bir eleştiri olarak kabul edebilirsiniz..Ayrıca, şirketin adamı yada deli muamelesi gibi bir tavır ve davranışım hatta hitabım olmadı sana karşı nerden çıkarıyorsun..Burada hepimiz arkadaş ve kardeş gibiyiz çünkü amacımız ,gayemiz yatırım yaptığımız şirket hissesinden uzun vadelide olsa üç beş krş gelir elde edebilmek ki edemiyebilirizde malüm böyle şirket patronları olduğu sürece..Kardeşim kalbini ferah tut kırılma bana olurmu..Selamlar..Cümlenize hayırlı cumalar dilerim..
Deli süvari;aynen eskisi gibi duruyormuş yani büyütmemiş yımırta gibiymiş :kahkah: ama cazibesi,albenisiyle dünyayı sallarmışmış o yüzden bacaksız küçük CO onu tercih eylemiş..:oleyo: Harami, kendi menfaatleri söz konusu olduğu için çürük mala yatırım yapmaz sibel can'dan bilirim..:) Evet bende fikirlerine katılıyorum çünkü tekin,dürüst,mert bir şahıs iş insanı değil ne zaman ne yapacağı belli değildir..Mert,dürüst düşmanından değil kaypak,korkak,ürkek,el emin olmayan,tekin olmayan vb.dostundan,yakın bildiğinden kork demiş büyüklerimiz ..Şimdi bu şahıs müslümanım deyip milletin dini,islami duygularını sömürüyor,istismar ediyor,kendi amaçları,menfaatleri doğrultusunda kullanıyor aynı zamandada İslamiyete zarar veriyor geçmişten bu güne dek olduğu gibi..Örneğin;Bana sorsalar ''Aydın Doğan'mı dürüst mert adamdır yoksa Mücahit Ören'mi '' diye bende ''fikrime, zikrime,dünya görüşüme belki biraz ters düşer ama doğruyu söylemem gerekirse kesinle Aydın Doğan'' derdim..Bir şahıs en büyük manevi zenginliği olan itibarını kaybettiği zaman onun yerini maddi zenginlikle doldurmaya çalışr hırslandıkça hırslanır ama malesef ömrü boyunca başarılı olamaz arkasından bıraktığı nahoş ,hoşnut olunmayan sermaye ile anılır..Hayırlı cumalarınız olsun..Ytd....
Bu alım satımlarda şirketten cebe indirme var. Bunlar tahta yükselince hisselerin çoğu kendilerinde olunca bedelli yapamadıkları için yükseltip dağıtım yapacaklar ve milletten para hortumlayacaklar. Hayat felsefeleri bu. Onun için gerçekten bedelli zamanları yükselişi yakalayınca kafalarına çarpmak lazım katılıyorum. Allah yardımcımız olsun. Yatırm tavsiyesi değil kendimi bağlar.
İhlas holding
2005 yılı özsermaye 324 milyon Dolar ($)
2020 yılı özsermaye 55 milyon Dolar ($)
Son 20 yılda bedelli sermaye artışı ile halktan söğüşlenen para 850 milyon Dolar ($)
Kedi burda ise ciğer nerde
Ciğer burda ise kedi nerde.
Bu hisseyi herhangi bir hisse gibi spekülasyonlardan ve piyasa hareketlerinden faydalanıp kazanç elde etmeye çalışanlara diyecek birşey yok. Onlara kolay gelsin.
Ancak bu şirketin kendisine güvenerek yatırım yapanlar var ise üzülürüm. Bu şirketin 50 yıldır yediği moklar gelecekte yiyeceği moklara delildir.
Çok güzel tespitler sn. Süvari. Eline, kalemine sağlık. [emoji122][emoji122][emoji122]
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu bedellilerden gelen parayla ne Sedir Adaları, jeep fabrikaları, motor fabrikaları, Altın madenleri, ihlas finansın yeniden açılması vb. hatta şimdilerde moda Kanal İstanbullar, Çinlilerle acayip ortaklıklar v.s yapıldı, yapılacak Deli Süvari ama haksızlık etme !
Bu kadar para gerçekten nereye gitti, bir kere de yatırımcı garibana 5 kuruş da olsa bir kar dağıt değil mi? İlyas Salman'ın bir filmi vardı köyün ağasının mazotunu köylüye dağıtmıştı. Ağam sevabı sana diye dağıttım dediydi. Bunlar bu paraları cemaate hayır hasenata dağıtsalar sevabı bize yine gocunmam valla. Finans mudilere ödeseler yine gocunmam. Nasıl bir hak hukuk bu. Bunlara düzenli haraç verir gibi hissediyorum kendimi.
Arkadaşlar kötülüyorum falan diye etkilenmeyin. Yatırım tavsiyesi değildir. İnşaallah Allah bunları ıslah etsin de değişsinler.Bundan sonra belki iyi yönetilir.
Yazdığım rakamlar sadece İhlas Holding ile ilgilidir.
İhlas Finans üzerinden halktan toplanan ve kendi şirketlerine aktarılan yaklaşık 1 milyar Dolar ($) hariçtir.
Diğer yavru şirketlerin halka arzları ve sonrasında yapılan bedelli sermaye artışlarından elde edilen kazançlar hariçtir.
Yukarıdaki grafik 2010-2011 çıkışı. Ve sonra düşüşü.
2020 çıkışı ile benzerlik olduğunu görebilirsiniz.
Korkarım ki 2011 deki aynı dötü küçük spek hisseyi götürüyor.
Umalım ki speğin dötü büyümüş olsun. Ve hisseyi daha yukarı taşımaya çalışırken mıçmasın...
Belki de SPK nın başına taş düşer de bedelli falan onaylamaz. Gerçi o zaman da kötü . Sadece bedelliye hareketleniyor bu .y.t.d
Sanki bu çete bedelli spekülasyonu ile hedef saptırıp iddia ettiği kap haberleriyle kağıdı yüksek rakamlara taşımak için kullanacak.
Dolayısıyla ters köşe yapmak amaçlanıyor gibi geliyor bana! nitekim bazı arkadaşlarımızın paylaşımları da bunu gösteriyor, yılgın ve umitsiz durumdalar.
Yatırımcıya karamsarlık çöktümü vuslat yakındır çünkü borsa algıya oynayan psikolojik bir arenadır. Ytd.
Bütün dostlarıma da burdan selâm olsun...
SM-J610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hoşbulduk bulduk reisim çok teşekkür ederim...
Bu virüs beni uzun bir süre yatırdı ve sağlık olmadan dünyada hiçbir şeyin önemi olmadığını tüm hücrelerimde hissetmeme neden oldu fakat bu ve bunun gibi zalimlere nefretimden birşey eksilmedi.
Bunca ibretlik durum varken bir insan hak yemeye nasıl cesaretli olabilir. Demek ki bunların zulmü acımasızlığı tarif edilmez boyutta ve ellerinden gelenler şimdilik bu inşaallah bu zalim çete farklı pozisyonda olup başka fırsatları olmaz. Amin.
[QUOTE=Atik;5016811]Sanki bu çete bedelli spekülasyonu ile hedef saptırıp iddia ettiği kap haberleriyle kağıdı yüksek rakamlara taşımak için kullanacak.
Dolayısıyla ters köşe yapmak amaçlanıyor gibi geliyor bana! nitekim bazı arkadaşlarımızın paylaşımları da bunu gösteriyor, yılgın ve umitsiz durumdalar.
Yatırımcıya karamsarlık çöktümü vuslat yakındır çünkü borsa algıya oynayan psikolojik bir arenadır. Ytd.
Bütün dostlarıma da burdan selâm olsun...
Aleyküm selam. Çok geçmiş olsun. Allah bir daha hasta olup yatağa düşürmesin hiçbirimizi. Bu zalimlerin kahpe tuzaklarına düştük Allah buradan da kurtarsın.
[QUOTE=vedayt;5017124] Çok teşekkür ederim Sn ortağım. Tüm dualarınız kabul olsun inşaallah.