Sayfa 379/907 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479879 ... SonSon
Arama sonucu : 7249 madde; 3,025 - 3,032 arası.

Konu: IHLAS - İhlas Holding

1. 2011 de yapılan bedelli sermaye artışında İhlas Holding'in soytarı yöneticileri bir spek ile anlaşır. Spek kağıdı 1,70 TL ye kadar taşır. Ancak dötü büyük olmadığı için daha fazla taşıyamaz. Satışa geçer. İhlas Holding'ten aldığı hisseleri de geri iade etmek zorunda kalır.

Holding yöneticileri 40 yıldır hiç bir moku beceremedikleri gibi bu işi de ellerine yüzlerine bulaştırırlar. Ellerindeki hisseleri fiyatın ucuzluğuna pahalılığına bakmadan satmaya başlarlar. Ellerindeki yaklaşık 170 milyon lotu 30 krş a kadar satarlar. Nasıl olsa ceplerinden para vermedikleri için kar kardır onlar için. 1,00 TL de kar 50 krş da kar.

Bu arada dötü yere yakın olan güccük müco son satışlarda kendisi için 30 krş tan 9,4 milyon lot almayı da ihmal etmez.

Benzer durum yine karşımızda durmaktadır.
    - Hisseyi taşıyan 2011 deki Holdingin anlaştığı aynı spek midir?
    - Eğer aynı spek ise ve aradan geçen 8 yılda dötünü büyütmediyse 2012 de yaşanan vahim çöküş tekrar yaşanabilir.
    - Eğer dötü büyük bir spek kağıdı taşıyorsa kağıdı 2,50 TL lere kadar götürüp oradan basabilir.
    - Kullanılmayan rüçhanları holding kendisi satmaya kalkarsa işte o zaman 20-30 krş ları tekrar görmeye mahkumdur bu hisse.

Holding patronlarının ve yöneticilerinin Holding'in itibarı veya yatırımcının zarar etmesi zerre kadar umurlarında değil. ( Bu tespit direkt 1.kişilerden dinlediğim için tahmin değil gerçektir.) Onlar için çarkın dönmesi ve cemaatlerine iş ve gelir kapısı olması önemlidir.

Bu şirketin gelir kaynakları
    1- Bedelli sermaye artırımı ve halka arz
    2- Biraz müteahhitlik
    3- Birazcık da su arıtıcı, süpürge vb satışıdır.

İşin özü bu şirketten ne köy olur ne kasaba.
    Kazancı gördüğünüz anda satıp kurtulun ve bir daha arkanıza bakmayın.
    Kazançlı oldukları halde daha çok kazanırım diye bekleyenlere ise söyleyeceğim. İyi pokerci olduğunuza inanıyorsanız bekleyin. ( zaten iyi pokerci olsaydınız beklemezdiniz.)
    Zararda bekleyen arkadaşların Allah yardımcısı olsun.

Hisse 2,00 TL ve üzerine çıkabilir. Sağlığınız elveriyorsa beklemeye devam.

Dua edin spekin dötü büyük olsun.
    Son düzenleme : Deli Süvari; 18-12-2020 saat: 13:35.

2. Kıymetli arkadaşım,forumdaşım,Vedayt;ben biraz şaka yollu takılmış olabilirim amacım seni suçlamak ,yermek,eleştirmek yada tavsiye niteliği taşımayan düşüncelerine keyfi karşı durmak değildir bilakis olaki düşüncelerinizi,fikirlerinizi yanlış değerlendirip yanlış yatırım yapacak küçük yatırımcıyı önceden uyarmak istedim ama hala bana gönül koyuyorsanız o zaman uyarı mahiyetinde yapıcı bir eleştiri olarak kabul edebilirsiniz..Ayrıca, şirketin adamı yada deli muamelesi gibi bir tavır ve davranışım hatta hitabım olmadı sana karşı nerden çıkarıyorsun..Burada hepimiz arkadaş ve kardeş gibiyiz çünkü amacımız ,gayemiz yatırım yaptığımız şirket hissesinden uzun vadelide olsa üç beş krş gelir elde edebilmek ki edemiyebilirizde malüm böyle şirket patronları olduğu sürece..Kardeşim kalbini ferah tut kırılma bana olurmu..Selamlar..Cümlenize hayırlı cumalar dilerim..

3. Deli süvari;aynen eskisi gibi duruyormuş yani büyütmemiş yımırta gibiymiş ama cazibesi,albenisiyle dünyayı sallarmışmış o yüzden bacaksız küçük CO onu tercih eylemiş.. Harami, kendi menfaatleri söz konusu olduğu için çürük mala yatırım yapmaz sibel can'dan bilirim.. Evet bende fikirlerine katılıyorum çünkü tekin,dürüst,mert bir şahıs iş insanı değil ne zaman ne yapacağı belli değildir..Mert,dürüst düşmanından değil kaypak,korkak,ürkek,el emin olmayan,tekin olmayan vb.dostundan,yakın bildiğinden kork demiş büyüklerimiz ..Şimdi bu şahıs müslümanım deyip milletin dini,islami duygularını sömürüyor,istismar ediyor,kendi amaçları,menfaatleri doğrultusunda kullanıyor aynı zamandada İslamiyete zarar veriyor geçmişten bu güne dek olduğu gibi..Örneğin;Bana sorsalar ''Aydın Doğan'mı dürüst mert adamdır yoksa Mücahit Ören'mi '' diye bende ''fikrime, zikrime,dünya görüşüme belki biraz ters düşer ama doğruyu söylemem gerekirse kesinle Aydın Doğan'' derdim..Bir şahıs en büyük manevi zenginliği olan itibarını kaybettiği zaman onun yerini maddi zenginlikle doldurmaya çalışr hırslandıkça hırslanır ama malesef ömrü boyunca başarılı olamaz arkasından bıraktığı nahoş ,hoşnut olunmayan sermaye ile anılır..Hayırlı cumalarınız olsun..Ytd....
    Son düzenleme : wise stockbroker; 18-12-2020 saat: 13:22.

4.  Alıntı Originally Posted by Deli Süvari Yazıyı Oku
    2011 de yapılan bedelli sermaye artışında İhlas Holding'in soytarı yöneticileri ........
    Bu alım satımlarda şirketten cebe indirme var. Bunlar tahta yükselince hisselerin çoğu kendilerinde olunca bedelli yapamadıkları için yükseltip dağıtım yapacaklar ve milletten para hortumlayacaklar. Hayat felsefeleri bu. Onun için gerçekten bedelli zamanları yükselişi yakalayınca kafalarına çarpmak lazım katılıyorum. Allah yardımcımız olsun. Yatırm tavsiyesi değil kendimi bağlar.

5. İhlas holding
    2005 yılı özsermaye 324 milyon Dolar ($)
    2020 yılı özsermaye 55 milyon Dolar ($)

Son 20 yılda bedelli sermaye artışı ile halktan söğüşlenen para 850 milyon Dolar ($)

Kedi burda ise ciğer nerde
    Ciğer burda ise kedi nerde.

Bu hisseyi herhangi bir hisse gibi spekülasyonlardan ve piyasa hareketlerinden faydalanıp kazanç elde etmeye çalışanlara diyecek birşey yok. Onlara kolay gelsin.
    Ancak bu şirketin kendisine güvenerek yatırım yapanlar var ise üzülürüm. Bu şirketin 50 yıldır yediği moklar gelecekte yiyeceği moklara delildir.

6. Çok güzel tespitler sn. Süvari. Eline, kalemine sağlık. [emoji122][emoji122][emoji122]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Deli Süvari Yazıyı Oku
    İhlas holding
    2005 yılı özsermaye 324 milyon Dolar ($)
    2020 yılı özsermaye 55 milyon Dolar ($)

Son 20 yılda bedelli sermaye artışı ile halktan söğüşlenen para 850 milyon Dolar ($)

Kedi burda ise ciğer nerde
    Ciğer burda ise kedi nerde.

Bu hisseyi herhangi bir hisse gibi spekülasyonlardan ve piyasa hareketlerinden faydalanıp kazanç elde etmeye çalışanlara diyecek birşey yok. Onlara kolay gelsin.
    Ancak bu şirketin kendisine güvenerek yatırım yapanlar var ise üzülürüm. Bu şirketin 50 yıldır yediği moklar gelecekte yiyeceği moklara delildir.
    Bu bedellilerden gelen parayla ne Sedir Adaları, jeep fabrikaları, motor fabrikaları, Altın madenleri, ihlas finansın yeniden açılması vb. hatta şimdilerde moda Kanal İstanbullar, Çinlilerle acayip ortaklıklar v.s yapıldı, yapılacak Deli Süvari ama haksızlık etme !
    Bu kadar para gerçekten nereye gitti, bir kere de yatırımcı garibana 5 kuruş da olsa bir kar dağıt değil mi? İlyas Salman'ın bir filmi vardı köyün ağasının mazotunu köylüye dağıtmıştı. Ağam sevabı sana diye dağıttım dediydi. Bunlar bu paraları cemaate hayır hasenata dağıtsalar sevabı bize yine gocunmam valla. Finans mudilere ödeseler yine gocunmam. Nasıl bir hak hukuk bu. Bunlara düzenli haraç verir gibi hissediyorum kendimi.
    Arkadaşlar kötülüyorum falan diye etkilenmeyin. Yatırım tavsiyesi değildir. İnşaallah Allah bunları ıslah etsin de değişsinler.Bundan sonra belki iyi yönetilir.

8. Yazdığım rakamlar sadece İhlas Holding ile ilgilidir.

İhlas Finans üzerinden halktan toplanan ve kendi şirketlerine aktarılan yaklaşık 1 milyar Dolar ($) hariçtir.

Diğer yavru şirketlerin halka arzları ve sonrasında yapılan bedelli sermaye artışlarından elde edilen kazançlar hariçtir.

Sayfa 379/907 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479879 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •