16M kardeşim. 1 i ne olur olmazlık kasada. Diğerleri 3 ereğli 3 sasa 3 hektaş 3 froto 3te tüpraş. Yatırım uzmanı böyle yaptırdı. Saygılar
Para olmasa çok çok dert. Tamamda fazla parada dert. Bloomberg bitiyo habertürke geç. O bitiyo ekotürke geç. Hayata bak çoluk çocuğa bu kadar vakit yok. Herkes ayrı odalarda telefonlar elde. Gözler tv de. Saygılar
Yalnız şu an habertürkte Kamil hoca var. Adamda süper kafa valla. Zaten öyle olmasa Koç üniversitesinde olur muydu. Onu almıcaklarda beni mi alcaklar. Saygılar
Hayirlisi olsun ,gozler her gun ekranda olmaya devam edecek
Sabah 08:00 - 18:00 arası para kazanmak için çalışıyoruz. 18:00 - 24:00 arası da kazandığımız parayı enflasyona kaybetmemek için. E biz ne zaman yaşayacağız anlamadım. :(
Bugün KKM hesap açıp; şuan keşke tüm birikimimle girseydim dedim. Bu kur böyle her gün yukarı bu derece hızlı giderse; millet parayı çekip A bankasından B bankasına parasını yatırana, fonu bozup valörü bekleyene veya vadeli mevduatın süresi bitmesini bekleyene kadar hesabı açamadığı her gün yine zarar yazıyor. Koştur koştur yatırım yapmaya çalışıyoruz. Valla bunaldım:thumbdown:. Hayır şubede uzak, ulaşım zor olunca imza işini halletmek ayrı dert. Acilen internet bankacılıklarına bu ürünler eklenmeli. 2 tane sözleşmeyi online onaylamak bu derece zor olmamalı.
Ayrıca klasik vadeli 1M kadar mevduata 32-45 güne; bilindik bankalarda 22 üstüne çıkan pek göremedim. Yıl sonu bilanço için 2-3 gün yüksek mevduat faizi var deseler dahi, haftaya enflasyon yüksek gelirse; ileride daha düşük oran vermezler herhalde... Temenni tabi bunlar:)
Bugün vakifbanktaydim. 12,034 referans kürdan 17 faizle Dem bağladım. 2 m'lik bir müşteriye gözümün önünde 19'da direttiler, 20 faiz vermediler ve adam eft limitini artırıp gitti. Genel müdürlüğü bile arama gereği duymadılar. Niye genel müdürlüğü aramadiniz dediğimde artık sube yetkisini asamiyoruz dediler. (Buna da inanmadım.) Bankaya akbank 22,2 oran veriyor, ben oraya gidiyorum dendiğinde bankanın aman gitme biz 25 verelim demesini hiç aklım almıyor. Vakif kamu bankası. Hazine onları zaten her türlü destekler, açıklarını kapatır.
Enflasyon da 30 u gorunce kkm nin ust sinirini yukari çekerler bence aradaki fark cok fazla 17 de tutmak cok sacma olur
150 .000 tl lik devlet güvencesi 200.000 e çıkmış 1 Ocak 2022 itibariyle
47 yaşında. 2000 'den beri bankacıymış. Tuncay Turşucu diye bir uzmanın tavsiyelerine uyarmış.
Hakikaten adamı sizin için sabah 7 de aradım .Sorguya çeker gibi oldu biraz ama kusura bakma dedim. Rahat ol abi sıkıntı yok dedi. Unutma sen aldın attın ve unuttun yatırımcısısın dedi. Bütün bedelli bedelsiz ve temettülerini ben takip edicem dedi. Hayırlı olur inşaallah.Haftasonu bi yemeğe götüreyim ben bunu. Gerçekten efendi çocuk. Saygılar
başkasının kararlarıyla yatırım yapmayın.hele borsada.....
Nkolay geçte olsa hamlesisini yapmış günlük 21 olarak
Karabasan tekrar vizyonda....
Şey 13,23
3 gündür Aralık trendi gibi her gün yüzde 5, yüzde 7..
Bakalım bu kez şapkadan ne çıkaracaklar....
Sanki Afganistandaymışız da kurumlar yok, çaresiz, sadece sokağın, karaborsanın sesi çıkıyor gibi..
Her gün TV ye çıkıp masal anlatmakla olmuyormuş demek ki...
Sözlü yönlendirme yapabilmek için güven lazım, tutarlılık lazım.
Bunlar yoksa çok büyük bedel ödeyip bunu fiili yapmak zorunda kalırsın.
Sadece birinin sözü yerde kalmasın diye 84 milyonluk koca bir ülke ateşe atılmaz.
Dolar 18 e kadar çıktığı gün olay bitmiştir zaten bu ülkede herkes bilir ki DOLARES GÖRDÜĞÜ YERİ UNUTMAZ !
İnsanlarda zihinlere kazındı bi defa o rakam. Kimse 18 in altına malını satmaz.
Bilakis en kısa sürede o seviyelere tekrar çıkacak diye bu seviyelerden talep artarak devam edecektir.
Doları bir gece operasyonuyla zorla 10 liraya kadar baskılamak zaten aptallıktı.
Olması gereken yalnızca o seviyede sabit kalmasını sağlamaktı.
Şimdi haliyle 10 - 11 lere kadar düşmüş bir kur yüzünden bu seviyelerde yüklü alım yapıp dolarize olan tonla eski mevduatçı var.
Özellikle 1 yıldır TL mevduatta kalıp kahrından ölen kesimden ciddi alım geldi.
Benim bizzat 10.50-11 liradan dolar aldırdığım eski mevduat müptelası arkadaşlarım oldu.
Yatıp kalkıp dua ediyorlar :)
Ne demişler, TL bir illüzyondur. :plc:
Nebati ile organik ile olmaz bu isler..
TL bir iluzyondur..
Syg,
Tek cozum dovis bufelerinin onune bir bekci dikmek ve sadece satacak olanlari iceri almak..
Benim yumurtaci once %50 zam yapti sonra cok yapmisim talep azaldi dedi galiba, kurlar tekrar dustu diyerek %10 indirdi fiyati..
Ben de baktim Migros'da en krali daha ucuz tekrar Migros'a dondum..
Herkesin durumu budur..
Dolar kuruna gore zam yaptilar..
Kur-enf gecirgenligi onceden 6 ay imis 1 aya indi simdilerde..
TL bir iluzyondur..
Evren ve biz de sadece bir simulasyon..
Syg,
Ekonomide beklentiler cok onemlidir..
Su anda da bunu yasiyoruz..
Syg,
30 Aralık İtibarı ile dolar - 30 MART 2021 de bağladığım enflasyon endekli 397 gün ve 0 stopaj yüzde 20 faiziyle vadeli mevduatım için;
Ayda yüzde 1,666 faizden 9 ayda net % 14,94 faiz aldık.
Faiz kazancını Dolarla eşitlersek 8.27 lik dolarım şu an 9,51 e karşılık geliyor.
30 Kasım itibari ile şu an dolar 13,36 ten işlem görüyor.
Aradaki fark % 40 KÜLLİYEN ZARAR. + AYLIK DOLAR FAİZ KAYBI
TÜM SERVETİN o da şimdilik yüzde 40 yakın BUHARLAŞMIŞ....
HIRSIZLIĞIN RESMİ....
TL ye GÜVENMENİN BEDELİ....
Reyiz onden yuklemeli bir deval-enf yapayim dedi...
Sonra tam tersi bir kac hareket ile bunu nasilsa terse ceviririm, bahar gelir, turizm baslar, insanlar gunes parlayinca daha iyimser olur gibi bir beklenti ile...
Belli ki bakin iste ekonomide benim deney tuttu, hem enflasyon dusuyor, hem ucret artislari ile gelirler artiyor diyerek bir baskin secim planliyordu...
Kendisine lazim olan sadece 3 aylik bir firsat penceresi idi..
Su ana kadar bunu basaramadi gibi duruyor..
Syg,
TUIK kapatilmali ve tum istatistikler saraydan aciklanmalidir..
Syg,
Son 3 günde yüzde 25 DEVALÜASYON DAHA....
Ne Venazüella da ne de Afganistanda da böyle bir şey yok....
Ülkede kaosa neden olan kaynakların heba edildiği, 84 milyonun geçim zorluğuna itildiği herşey FAİZ ARTIRMAYACAĞIZ sözünden gelmedi mi?
Kriz ne kadar devleşmişse DEM bile etki etmiyor....
İnsanların zerre güveni kalmamış...
Başta kendi destekçileri ve seçmenleri...
akılları sıra iş yaptılar fakat bu iş onları tez vakıtte vuracak.refah partısı levhalarını bile halk yagmalamıstı.gene aynı olayları gorucez.halk protesto edecek.secıme gıdıcez.%500
Dün Metropol ün anketi yayınlandı.
Karasızların eşit dağıtıldığı EN İYİMSER senaryoya göre kendini son damlasına kadar tavsiye etmeye, asimile etmeye kararlı olan küçük ortak yüzde 5 e gerilemiş.
Biz yüzde 7 hala çıkmadı derken bu da kurtarmayacak. Tek çare büyük ortak içinde seçime girmek...
İktidarın oyları hiçbir şekilde CB çıkarmaya yetmiyor gibi görünüyor.
Baskın veya erken seçim için YENİ ATRAKSİYONLARA ihtiyaç var....
tutturmuslar 6 ay sonra cok ıyı olacak.pekı olmazsa.sen o koltukta oturuyor olacakmısın kı.dakkada bır bakan degısıyor.tek cozum hemen secım kararı.parlementer sıstem.