Fed/Powell:
- Tüketici harcamalarında büyüme güçlü olmaya devam ediyor, ancak yavaşladı
- İşsizlik oranı düşük olmaya devam ediyor
- İş gücü piyasası göstergeleri güçlü, ancak aşırı ısınmış değil
Printable View
Fed/Powell:
- Tüketici harcamalarında büyüme güçlü olmaya devam ediyor, ancak yavaşladı
- İşsizlik oranı düşük olmaya devam ediyor
- İş gücü piyasası göstergeleri güçlü, ancak aşırı ısınmış değil
Fed/Powell:
- Enflasyon yüzde 2 hedefinin bir miktar üzerinde, ancak uzun vadeli beklentiler iyi çıpalanmış görünüyor
- Son göstergeler ekonominin sağlam bir hızla büyümeye devam ettiğine işaret ediyorlar
Fed/Powell:
- Faiz indirimi için enflasyona daha büyük güven gerekli
- İkinci çeyrek enflasyon rakamların enflasyonun yüzde 2 hedefine düşeceğine güvene katkı yaptı
- Para politikası fiyat istikrarına ve enflasyon hedefine yönelik risklerle başa çıkmak için iyi konumlanmış
Fed/Powell:
- Faizin çok erken indirmek, enflasyon konusunda sağlanan ilerlemeyi tersine çevirebilir
- Gelecekteki FOMC toplantıları için önceden alınmış kararlarımız yok
- Verilere bağlı olmaya devam ediyoruz
Fed/Powell:
- Faizleri düşürme noktasına yaklaşıyoruz
- Eylül toplantısı için önceden alınmış karar yok
- Eğer iş gücü piyasası kötüleşir veya enflasyon hızla düşerse Fed yanıt vermeye hazır
Bu sene kışın bizim doğalgaz ve aidat 3500-4000 gelecek korktuklarım başımıza gelmeye barları bir de elektriğe zam gelir. Hadi düşsün bakalım enflasyon.
https://resmim.net/cdn/2024/07/31/W5Uo6C.jpg
Çeşmeden tüm arkadaşların sıhhatine.:cool:
Dünkü suikast aslında suikast alanında mesafe, zamanlama açısından da teknolojik olarak bir üst seviyeye geçildiğini göstererek bir çok mesaj veren bir suikast gözüküyor.
Atmosfere açık alanda kim nerede olursa olsun artık bulunabilir ve imha edilebilir seviyede bir teknoloji var.
Ancak yer altı sığınaklarında yaşarsan kurtulabilirsin.
Trump dahil artık dünyada bütün siyasiler yer altına.Yeni yaşam alanları.
Politikacılar artık rahat da uyumazlarda artık.
Her an bir drone gelir diye.
Politikacıların etme bulma dünyası, sen uyutmaz isen insanı rahatça kendinde uyumazsın.
Fed/Poweel ;
Faiz indirimi Eylul ay'inda makul olabilir.
Dezenflasyonist surece girmistik tam.arkadan kamyon carpti.%38 dgaz zammi[emoji39]
Dolarin fiyati %38x100=138 olur gibi geliyor bana.
Abdüllatif Sener'in oglu anneannesini vurmuş. Annenne ölmüş.
Sarı gacı sol kulvardan ilerliyor.
Altın 10 yıldır aynı yerde sayıyor ...Nasdaq Dow uçuyor a.q...
Neyse az da olsa biraz bu fonlardan var....
Maliyeciler bugün kapalı çarşının içinden geçtiler, Nadir bile dükkanı kapadı erkenden, arpaşı fena çarpmışlar...
Hakan Fidan: "Şehitlik nasıl yakışırdı" dediğim bir insandı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesine ilişkin, "'Şehitlik nasıl yakışırdı' dediğim bir insandı" dedi.
https://www.odatv.com/guncel/hakan-f...andi-120056259
Yeni zam yağmuru mevsimi başladı. Her ayın son günü akşam bol bol zam gelecek gibi.
haniyyenin ölümü gündemi meşgul ederken doğalkazığa sağlam geydirmişler sanırım gerisi ekim sonunda gelecek
hani lan açacaktık vanaları bedava gaz yakacaktık
Altın yine vurdu çekti.
Altın 2500$ e vurdu çekti Aralık 2024 vadeli kontratında. Rekor geldi. Sarışın tavan delmeye çalışıyor. FED yeni dolar bastıkça sarışın da kaldırmazsan kaldırırlar gülüm diyor. Faiz yükseltme işi bitti. Yeni tavanlar bekliyoruz sarışından.
Paşinyan nerede? Altın ile ilgili Höstad analizlerini bekliyoruz. Altın bu yıl henüz daha yıl bitmeden yaklaşık %30 getirdi. Böyle getiren Eurobond var mı?
Gold futures have hit $2,500 for the first time ever in history, in overnight trading today
https://www.marketwatch.com/investing/future/gcz24
https://tr.tradingview.com/chart/XEn...l=NASDAQ%3ANDX
Al bak Nasdaq 10 yılda 2000 lerden 15 bine gelmiş.Min döviz bazında 8-10 kat artış yapmış...Altın hala 2000 usd lerde....Zirveden alan adam ayvayı yemiş...Dolarında enflasyonunu hesapladığımızda adam sermayeyi kediye yüklemiş...
Herkesin yatırım anlayışı farklıdır...Kimi faiz kimi değerli taşları bazıları da benim gibi Borsaları seviyor...
Yeni arzlardan lilak ve koton arzdan beri beraber hareket ettiler.Bugun ikisi de tavan.
BoFa nın gidişatı gidişat değil. Meftayı iyi bilmezidük. Batık ticari emlak kredisi çok fazla. Gidirik olmak üzere. Bir ayağı çukurda.
Yaşlı kurt ne var ne yok boşaltıyor Titanik vakası başlamadan önce.
Buffett cuts Bank of America stake, sales top $3 bln
https://www.reuters.com/business/fin...ln-2024-07-30/
Ağustos ayında sebzelerin döküm zamanı kurutmalık kışlık konservelik salçalık vs yüklü alırsanız Ankara Konya yol parasını çıkarır
şimdide çeltik tarlaları kurumuş eski meski bakmayıp pirinç stoklayın
Pandemi de ürün bulamayız, bu iş nereye varır diye kestirmediğimden bolca stok yapmıştım. Pirinç ve unlarda ince siyah böcekler oluşmuş ağzı açık kuru gıdaları sarmıştı. Hepsi çöpe gitti. Sonrasında tüm evi ilaçlamak zorunda kalmıştım.
Ürünü pahalı da olsa bulabileceksem stok yapmayı artık düşünmem.
Geçenlerde 2 adet 1kg siyez unu aldım, ekmek yapalım diyerek, aldığım gün açtım ki içinde o malum siyah ince böceklerden çıktı. Pahalı diye sanırım unlar satılmamış ve çok uzun süre beklemiş ve muhtemelen ileri tarihli tüketim tarihi basılarak piyasaya sürmüşler gibi geldi. Bu tip unları çok ince eleklerle elemeden kullanmamak lazım.
İto enflasyonu %4.21
Bizim evin hiç güneş görmeyen odası var karanlık ve serin orada saklıyoruz her şeyi bir de Konya'da ben yok. Ev olarak da giriş kat olduğu için güneş az görüyor genel olarak o yüzden bizde stok ve saklama kolay oluyor. Ama pirinç un 6-12 ay saklanır en fazla