piyasada 200 milyon lot var bunun bunun yüzde 73.74 deutche de 5.86 işte 3.41 garantide 3.20 ak ta 2,61 yapıkredide yani yüzde 88.82 idi kurumlarda geriye kalan 2.236 000 lot var yani 7 milyonu olan adam lot isterse piyasada lot kalmaz
Printable View
piyasada 200 milyon lot var bunun bunun yüzde 73.74 deutche de 5.86 işte 3.41 garantide 3.20 ak ta 2,61 yapıkredide yani yüzde 88.82 idi kurumlarda geriye kalan 2.236 000 lot var yani 7 milyonu olan adam lot isterse piyasada lot kalmaz
Sabah%10 eksiyle 3.26'dan açıp sonrasında 3.70' e çıkmasını nasıl değerlendirebiliriz.
Kademeleri boş bırakıp kendi adamlarınada alış yazıp aşağı düşürüp korkutma operasyonu oldu bence.... Bu Cuma’ya kadar belli olur kokusu..., Benim düşünceme göre yataya bıraktılar hisseyi öyle toplamaya çalışıyorlar.... Bir basarlarsa soluğu 2,96 da alır....Onların derdi yüksek lotlu Eskilerin Mallarını toplamak.... Küçük lotları alsada onlarla hiç derdi yok bunların....,,sonuçta küçük yatırımcı her fiyattan alır.... Onların derdi takasların çoğunluğu kime geçmiş elekten geçirip paslaşıyorlar süzüyorlar Mondiye....,😉
Kesinlikle yatırım değildir....!!!!
Geçerken uğradım eski arkadaşlarımı ziyaret etmek için fakat kimse kalmamış eskilerden herkes dağılmış gitmiş formun neşesi kaçmış belli ki herkes ütülmüş benim gibi neyse selam selamdır. Kendimi harabe olmuş eski bir köyün girişinde gibi hissettim. Hayalet köy gibi.
yatırım için değil merhaba demek için uğramıştım ama kimseleri göremedim. Hoşçakalın. Nerdeyim uzerb-sonme ytd...
Aleykum selam diyelim nokta atisi.senelerce bu hissenin kahrini cekenler sefa surme zamani gelince ortalardan kayboldu.Ya nazar degmesin diye seslerini cikarmiyolar ya da tekrar geri gelir diye hisseden ciktilar.hissenin mudavimlerini bizde ozledik.
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ters kose yaptirdilar yine.Tahta sahibi her yolu deniyor eskilerin malini kapabilmek icin.
Kavuşmamıza az kaldı :party: :party: :party:
https://www.youtube.com/watch?v=Go-jJlGd1so
...Yatırım Tavsiyesi Değildir...
3.70 saglam bi dirence benziyo.bakalim yarin ne yapacak.
Çok ağır bir rahatsızlık geçirdim, zar zor toparlanabildim.
Aylardır ne forum ne borsa bakamadım, kendimi toplayınca gördüm ki bu lanet şirket birazcıkta olsa hareket etmiş, hani derler ya insanı öldürene kadar, bu hisse beni öldürecek 12 senedir hayatımı kararttı, bıktırana kadar değil öldürene kadar. Bilmiyorum ben görebilir miyim ama bir gün gidecek 5 dolarlara ben biliyorum. Çocuğuma miras mı kalır tedavi masrafı için harcarlar mı bilmiyorum ama gideceksin, ulan Allah'nızdan bulun ömrümü yediniz ecnebi hainleri !
Burada eskilerden kim kaldı bilmiyorum, herkese selam olsun, inşallah kazanmışınızdır, burada kimsenin 6-7tllerden önce kara geçmesi mümkün değildi, yani eskilerin öyleydi ama inşallah memnunsunuzdur, hepinize selamlar, Allah hepinize iyilikler versin.
Cok gecmis olsun ordinary.Alla sifalar versin.Ben de 10 yillik tire yatirimcisiyim.bu tire yuzunden ne kagitlar kacirdik.tirezede olduk resmen.1 dolara gelirse reel bazda paramizi korumus oluruz.oraya da gelecek gibi duruyor.Aman nazar degmesin.Herkese bol sans.YTD.
Eglenmez miyiz[emoji846]Sukur bu saglam duruslu gunleri gosterene...
Şişman kadın çıkmadan opera bitmez diyen arkadaşları kutluyorum. Az bir zararla vermiştim. Kalanlara güzel karlar dileği ile.
2020 Yılı Paylaşım Yılı Olsun (Yarı yarıya - yani fifty fifty)
Bakın hayatta yarı yarıya yaparsanız hiç sorun çıkmaz. Yani 20 size 20 bana...Hepinizin yeni yılını en içten dileklerimle kutlarım...:) :) :)
Entrika, ''Katolik Nikahına Devam Ediyor''....''Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez''
Tabii ki, Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Yeni Yıl Yeni Hedefler
Hissemiz 2019 Yılını özellikle son ayda beklentimize paralel olumlu sayılabilecek seviyede kapatarak umutlarımızı yeni yıla taşıdı.
Yeni yıl yeni umut ve yeni bir başlangıç demektir. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun...
Tire Mondi, 828 Milyon TL ve yaklaşık 140 milyon USD piyasa değerine sahip..Yaklaşık 1,500 Milyon TL ciro yapan bir şirket için bu piyasa değeri bence henüz yeterli değil...Zaten 2007 Piyasa değerinin (200 Milyon USD )%40 altında buna birde yapılan yatırımları eklediğimizde halen en ucuzlar arasında bence de ilk sırada...
Tire Mondi için beklentim devam ediyor. 4. Çeyrek etkisiyle bilanço kara dönerse (+1 TL bile) büyük başarı yakalanmış olur. Faizlerin düşmesi illa ki finansman maliyetlerini olumlu etkileyecektir.
Kurlar stabil şekilde seyrediyor. Bu oldukça önemli bir etki...İç pazardaki canlanma, naylon poşet kullanımı önündeki cezai engeller, yeni hal yasası ve ithalatın gelişmesi...Sektörel iyileşmeler...Sıralanabilir...
Nispeten ucuz kalan ve hikayesi olan hisselere gelen alımlarla yaklaşık %100 seviyesinde artışlar yaşandı Tire Mondi de bundan nasibini aldı...Borsa endeksi 115 bin seviyesini yakaladı...Beklentiye paralel durumlar gerçekleşti...
Bundan sonrası ne olur? Bunu bilmek imkansız olsa da tahmin edebiliriz....Dünya geleninde borsalarda risk iştahının artması, ABD seçimlerinin yaklaşması ve ticaret savaşlarının askıya alınması dünya genelinde iyimserliği devam ettirebilir.
Ülkemiz genelinde, siyasi alanda uzun bir dönem seçim olmaması, faizlerin düşmesi, piyasalarının canlanmasını getirebilir...Şirketler bu dönemde beklenti üzerinde (2020) kar yazabilirler...2020 ilk çeyrek bilançolarda bu durum gözlenebilir...
Tire Mondi için hedeflerim ; piyasa değerini yakalaması, sürdürülebilir kar ve temettü beklentisi (Bu biraz zor olsa da)...
Yukarıda sıraladıklarım zaten sürekli konuştuklarımız bunlarda bir değişme söz konusu değil....Beklenti üzerinde agresif gelişmeler olabilir. Bir satış veya olumlu sayılabilecek haber hisseyi bu günkü değerinin kat be kat üzerine çıkarabileceği gibi bedelli sermaye artışı da bu günkü seviyelerinden uzaklaştırabilir...
Borsada bir kağıt sürekli artmaz ve düşmez onun için hedef şarttır. Bu herkes için farklıdır. Önemli olan hedefi yakalamaktır. Gerisi teferruattır...
2020 Yılında her şey gönlünüzce olsun, ara sıra gene görüşürüz...
Entrika, ''Katolik Nikahına Devam Ediyor''...''Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez''
...Yatırım Tavsiyesi Değildir....
Biri bizi gözetliyor ekibinden Adem Cümşit saklanma çık ortaya çık kendini tanıt ne diyorsanda açıkça söyle başkalarının adınada konuşma yada o şahıs sensin...!!!! Beni anlayan anlamıştır.....😉😊
Bugünkü hareketi nasıl değerlendiriyorsunuz?Bazı yorum sitelerinde şirketin satılacağı yönünde dedikodular var.İçerden duyum alabilen arkadaşlar var mı?Bedelli sermaye arttırımına gitme durumu da olabilir mi?
YTD.
Sanıyorum ki bu gün hissemiz tavan olup satıcısız kapatacak adeta meydan okuyacaktı...Oyuncuların veya tahta yapıcının bu aşırı istekli olmaları beni düşündürüyor. Adeta zamana karşı bir yarış veya öyle bir izlenim yaratmaya çalışılıyor...
Kağıt ve ambalaj sektörü hisseleri yeni yıla primli girdiler hissemiz de bundan nasibini alıyor....
Bilançoya kadar ve bilançodan sonra? Bilanço kara dönerse bu olağanüstü bir başarı olur ve bu mümkündür...
Bir olumlu haber bilançoya kadar beklenebilir; kapatılan kağıt makinesinin yeniden açılması, ihracat veya satış haberi...
Daha öncede dediğim gibi sayın şirket yetkilileri uykusunda sayıklasa bu olumlu bir haber olarak algılanır...Belki bir sürpriz olabilir...
Henüz daha 2007 yılı satış bedeline ulaşamadık bunun için daha yolumuz var...200 Milyon USD piyasa değeri ve + yapılan yatırımlar...
Tire Mondi şirketi satarsa bence 500 Milyon USD değerinin altında olmaz...Böyle bir kararları varsa pazarlıkta tahtaya direk yazarlar ve istekliler paşa paşa bu tutarı öder...Pazarlık bence 1 dakika sürer...
Bence bu şirketi satmak akıllıca bir iş de değildir....Senede isterlerse 200-300 Milyon TL kar yazar bu şirket...İsterlerse Genel Müdür olarak iki yıl çalışırım..
Bu günkü volatilite son zamanlarda görülmüş değil...Belki borsa bir tedbir getirebilir...Bürüt takas veya tek fiyat...Çok yerinde olur ve galiba bu isteniyor...
Entrika, ''Katolik Nikahına Devam Ediyor...Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez''...
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Adem Cümşit ne oldu niye cevap vermiyorsun neden neden bana ne diyeceksen söyle kaçma bir yere kendini gizleme artık lafı atan sensin bozulanda sensin !!!!????
Hayrola Texas, mevzu nedir?
Bende hala burdayım.sizi sessizce takip ediyorum.bu arada tire ile smart in grafiğini karşılaştırıp yorum yaparmisiniz çok benzerlik var.investingde de isminiz geciyor.
Bahsettiğin forumda bir kaç kez alıntı yapıldığının farkındayım. Orayı takip etmek neredeyse imkansız...zaten buna vaktimde yok..
Smart hissesi hiç ilgimi çekmedi ve alanımda değil...Grafik analizi daha uzman birine yaptırsan sağlıklı olur. Ben grafiklere bakmam. Şirket değer analizi yaparım.
Tire konusunda 1,5 senedir dilimizde tüy bitti..Demedik artık bir şey kalmadı...Sadece bir söz kaldı...Tahmin et bakayım?
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende diyorumki obez kadın şarkı söylemeden opera bitmez
İnveste bir kaç kere senin dediklerini yazdım herşey çok güzel olacak diye şişman kadın sahneye çıkmadan opera bitmez diye bu Adem Cümşitin zoruna gitmiş hiç hoş deyil dedi taklit yapma gibi kendin üret gibi şeyler dedi...ve Hisse nette sana dedi uyardı yani sen yazmıştınya birkere Başkalarının benim adımı kullanarak yazılarımı yazıyor diye onu sana dedi diye...bende dedimki onu tuwitirden imha etti gibi dedim eğer o üstad birşey söyleyecekse bana söyler dedim bizim aramızda öyle sorun olmaz dedim ve sana ne oluyor kendi açıklasın dedim yani anlayacağın espiri yaptık ve gerçekten canımı sıktı...Seni beni takip eden birisi yani bu şahıs kim sizce ?? Ozaman ya sizsiniz yada başkasıdır...??? ve ukalaca konuşmasıda hiç hoş değil....!!! Onu arıyorum lütfen biliyorsanız açıklarmısınız ....🥺😬🙏👍
Sevgili Texas,
Ben bahsettiğin kişi değilim. Sen benim sanal alemde sıkı dostumsun...Büyük dostluklar çatışma ile başlar ki biz o aşamayı geçtik...O forumu takip etmek inan ki çok zor en azından benim için...bazen yan ekrana senası izlerken açıyorum. Açıkçası çılgınca bir yer...
Hem ne var ki istediğini söyle ben bundan memnun olurum. Ben o lafı şundan dedim. Tesadüfen yazı dikkatimi çekti ve virgülüne dokunmadan copy paste yapılmıştı....Bazen insanlar yanılabilir...Kendi araştırmadan analiz etmeden sırf birinin sözüne kanarsa sonucu hüsran olur. Belki zaman zaman kantarın topuzunu kaçırmış da olabiliriz...
Bazen geri çekilmek sessiz olmak iyidir...Ben zaman zaman yapıyorum...Bu gün extra bir gündü...Ben genelde söze bakarım bir de söyleyene bakarım. Söz mü? adam mı diye? Sakın ola ki takılma...Sanal alemde söylenen sözler yazdığın takma ismedir...
O forumda veya burası dışında hiç bir yerde borsa konusunda yazı yazmadım ve yazmamda ispatlayana tüm servetimi bağışlarım...Twitter'da bazen Tire dışında yorumlarım oluyor...Bu hariç...
İnan ki kişiyi ne bilirim ne de önemserim...Kimse kim bana ne, sana ne...Takılma bence....
Selamlar....