Printable View
Günaydın kafe , mevlid kandiliniz mübarek olsun .
sıradan vatandaş bunu rahatlıkla söyleme hakkına sahiptir ama elinde yaptırım gücü olan adam unu söylemez gereğini yapar
helede ben kültür bakanlığında çalışıyorum diyen hizmetlinin bile kullanmayacağı bir lisanla bunu söyleyemez
kültür bakanlığını emanet ettiğimiz adamın kültürü bu kadarmış
Gençliğin Gözyaşı
Rafet El Roman
Ben her sabah gözlerim
Yaşlı yaşlı uyanıyorum
Çaresiz savaşıyorum
Anılarımla, sorularla
Dostlarım içimde sanki
Kurt misali beni yiyorlar
Yavaş yavaş, parça parça
Görüyorum ki ölüyorum.
20'li yaşlarda hayata atılacağım dönem, her gün sıkıntı her gün kriz ve umutsuzluğumu bu şarkıyı dinleyerek unutmaya çalışıyorum. (Her ne kadar aşk şarkısı olsa da, aşkta var tabi:) ).
Aradan uzun yıllar geçmiş, yine derin bir kriz var, her sabah bir umutla kalkıyoruz bakıyoruz ki biraz daha fakirleşmişiz, işler biraz daha kötüye gitmiş sarpa sarmış, yine umut yok, umut kırıntıları arıyoruz, içeri bakıyoruz yok dışarı bakıyoruz umut yok.:(
Kendimi dışarı araziye atıyorum, Çukurova'nın bereketli topraklarına neredeyse hiç boş tarla kalmamış hemen hepsi narenciye olmuş, Çiftçi pamuk ekmiyor, buğday ekmiyor, mısır ekmiyor, sebze ekmiyor çünkü para kazanamıyor, bu nedenle narenciye bahçesini daha kazançlı buluyor, orada da her yıl farklı bir sorun oluyor.
Rastladığım hayvancılık yapanlarla iki çift laf edim diyorum, bir söyleyip bin ah işitiyorum, 3 gün hastalığı hayvancıları perişan etmiş, 1 ayda yem fiyatlarına tam 6 defa zam gelmiş, süt fiyatları artmıyor et fiyatları artmıyor bundan dolayı inekleri kestirmek için sıraya girmişler.
Yazacak ne çok şey var bu yazı uzar gider de, umudumuz her geçen gün kısalıyor:(
Dolar 8.22...
Maaşı dolarla almayanlar hiç konuşmasın, dilar borcu olmayanlarda, kalbini kırarız )))))
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar/TL 8.2309
Tüik: Ekonomik güven endeksi ekim'de 92,8 (önceki 88,5)
Albayrak: Farklı siyasi saiklerle bir olup battık, bittik yaygarasıyla algı oluşturmaya çalışanlara inat, ekonomimize güven artıyor! Ekonomik Güven Endeksi eylülde 88,5 iken ekimde %4,8 oranında artarak 92,8 değerine yükseldi.
Enflasyon raporu /
Merkez Bankasi Başkanı Uysal: Enflasyon raporunun yeni hali genel değerlendirme, ekonomik görünüm ve orta vadeli öngörülerden oluşuyor
Uysal: Küresel faaliyette normalleşme adımlarıyla kısmi toparlanma sinyalleri gözlenmekle beraber salgının seyrine ve ekonomi politikalarının etkilerine ilişkin belirsizlikler devam ediyor
Uysal: Gelişmiş ülkeler zayıf büyüme görünümü ve düşük seyreden enflasyon doğrultusunda genişleyici parasal ve mali duruşlarını sürdürüyor, ancak gelişmekte olan ülkelere yönelen portföy akımları zayıf ve dalgalı bir seyir izliyor
Uysal: Türkiye'nin risk primi dalgalı ve yüksek seyrediyor
Uysal: Finansal koşullarda belirgin bir sıkılaşma sağlandı
TCMB Enflasyonun 2020 yıl sonunda %12,1 (Önceki %8,9), 2021 yıl sonunda %9,4 (Önceki %6,2) olarak gerçekleşeceğini tahmin etti.
Uysal:
-Enflasyonun orta vadede %5,0 düzeyinde istikrar kazanacağını tahmin ediyoruz
Enflasyonun, %70 olasılıkla 2020 yılı sonunda %11,1-13,1 aralığında -orta noktası %12,1- gerçekleşeceğini öngörüyoruz (Önceki %6,9-10,9 aralığı ile %8,9)
Erdoğan: "Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü kutlamaya hazırlandığımız bir dönemde, 2023 hedeflerimize ulaşma kararlılığı içinde yolumuza devam ediyoruz."
Erdoğan: "Kurtuluş mücadelesinde yediden yetmişe kenetlenen milletimiz, bugün de birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geleceğini inşa etmektedir."
Erdoğan: "Türkiye’nin kendi iradesiyle hareket etmesinden rahatsız olanların sözleri ve eylemlerinin artık hiçbir hükmü kalmamıştır."
Erdoğan: "Ülkemiz, kimin ne dediğine ve ne yaptığına bakmadan, kendi vizyonuna, kendi ajandasına göre hareket etmeyi sürdürecektir."
Erdoğan: "Kurucu irade nasıl bu vatanı yedi düvelin planlarını bozarak işgalden kurtarmışsa biz de hedeflerimize aynı şekilde ulaşmakta kararlıyız."
Uysal: (Kur) Orta vadede makro ekonomik temellerle uyumlu bir noktaya gelmesini öngörüyoruz
Uysal: MB olarak döviz kurunun seviyesiyle ilgili bir hedefimiz yok
Uysal: Finans istikrarını tehdit edici ve aşırı volatilite konusunda hassasiyetimiz var, para politikasında bunu da dikkate alıyoruz
Uysal: Reel kurun seviyesinin oldukça değersiz noktada olduğunu değerlendirebiliriz
Uysal: GLP üst limit olarak düşünülebilir, gecelik faizler büyük ölçüde bu seviyeye yakın oluşuyor, bu da sıkılaşmayı ve pozitif faizi ima ediyor
Uysal: GLP üst limit olarak düşünülebilir, gecelik faizler büyük ölçüde bu seviyeye yakın oluşuyor, bu da sıkılaşmayı ve pozitif faizi ima ediyor
Uysal: Ağırlıklı ortalama pozitif bölgeye geçmiş durumda ve yükseliş eğilimi devam ediyor
29 Ekimde Nurlu Bir Güneş Doğdu
Bu Güneş Yurt İçinde Karanlıkları boğdu
Birlik Özgürlük Bizde
ATATÜRK Kalbimizde
Yaşasın ULU MİLLET
Yaşasın CUMHURİYET
Annem ilkokul yıllarında söylerdik dedi.
Eksiği ile paylaştım.
Uysal: Ciddi sıkılaştırma politikası yürüttük, bunun etkilerini kısmen gördük, sıkılaştırma eğilimimiz devam ediyor, enflasyonu iyileştirmeye yönelik gerekli olduğunda tüm farklı kanallardan politika faizi de dahil olmak üzere gerekli adımları atabiliriz, kendimizi sınırlamıyoruz
Uysal: Döviz kuru geçişkenliği ortalamada yüzde 20 civarında
:notr:
Uysal: Merkez Bankasının rezervleri şu anda kısa vadeli yükümlülüklerimizi karşılayacak düzeyde, orada bir sıkıntı yok, fırsat buldukça artırmaya devam edeceğiz
Uysal: Döviz rezervleri üzerinde bu dönemde bir baskı oluştu ancak önümüzdeki dönemde yapılan parasal sıkılaştırmayla ilgili birlikte kredi kanalından gelen baskının azalmasını bekliyoruz
Piyasanın beklentisini yerine getirmeyip doları zıplat...
Ekonomi coşuyor diye daizi sabit tut, daha üstünden bir hafta geçmeden enflasyon bekletisini %30 arttır !!!
Balık hafızamı, sahte alkolmü içiyor, dalgamı geçiyor ?
Uysal: (Kur) Bu noktadaki rahatsızlığımızı para politikasındaki duruşa yansıtarak, buna karşı olacak adımları da atmaya devam edeceğiz
Piyasayla dalga gecersen dolar da yükselir, bistte düşer...
Bu ekonomi yönetiminin acilen degişimi gerekli, bunların beceriksizliginin faturasını ülke ödüyor..yazık
Uysal:bazı swap anlaşmalarında sona yaklaştık