teşekkürler
Printable View
Borclanma fonlari saat 14 deki verileremi yoksa 16 daki verilere goremi fiatlaniyor.
Carsamba dt faizleri yukselmisti persembe fiatlar normal geldi.persembe dt ler yataydi bugun fiatlar dususte.saat 14 den sonrasi ertesi gunemi kaliyor
Fonlar.ga1,gtf,tpf.gpf,osd
arkadaşlar 1 hafta 10 gün sonra bir ödemem var o zamana kadar günlük getiri olarak hangi fona ya da hangi bankanın günlük mevduatına koyabilirim parayı yardımcı olabilir misiniz?
5 yenilenebilir enerji fonu ve doların şubat başından bu yana performansları.
AOY çok agresif
OLD ise en pasif görünen. Dolar %10 artmışken OLD hiç getiri sağlayamamış.
Diğer 3 ü benzer görünüyor.
https://i.hizliresim.com/5hw609s.jpg
[yokmu bu konuda fikri olanQUOTE=cerento;5855457]Borclanma fonlari saat 14 deki verileremi yoksa 16 daki verilere goremi fiatlaniyor.
Carsamba dt faizleri yukselmisti persembe fiatlar normal geldi.persembe dt ler yataydi bugun fiatlar dususte.saat 14 den sonrasi ertesi gunemi kaliyor
Fonlar.ga1,gtf,tpf.gpf,osd[/QUOTE]
Soyle bir data paylasayim size yardimci olacaktir..
Ek 28434
iyi gelirin bir yayınında fon yöneticilerinden biri 31 marttan sonra stopaj indirimi devam etmeyebilir demişti. Bu kapsamda son kez incelemek adına stopaj almayan fonların yayınlandığı bir liste var mı acaba?
halo dayı ile ilgili bi kaç bilgi daha geçeyim. youtube kanalı var orada analiz yapar teknik temel . Mobil uygulaması var .. mobil uygulamasında daha önceden yazmış olup da , tekrar sayfanın en başına aldığı yazıdaki hisseye dikkat !
Tek tek yazmak zor
Ama,
Adında yabancı ve döviz olmayan fonlardan,
borçlanma araçları, kıymetli maden, fon sepeti, katılım ve ppf'ler.
Hisse yoğunlar zaten her zaman sıfır.
Kısaca,
değişken, karma, eurobond, dış borçlanma, yabancı, serbest fonlar ile unvanında "döviz" ifadesi geçen yatırım fonları hariç diğerleri.
Ak Portföy Elektrikli ve Otonom Araç Teknolojileri Değişken Fon - VCY
22 marttan bu yana satışta
IPJ'ye rakip.
IPJ karma, VCY değişken fon.
Fon, elektrikli ve otonom araç üretimi, bu araçlarda kullanılan yarı iletken, pil, şarj teknolojileri, yazılım gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapar.
Fon, söz konusu alanlarda çözümler sunan seçilmiş 30 şirkete yaklaşık olarak eşit ağırlıklı yatırım fırsatı sunar.
Fonun yatırım yaptığı şirketler*; Analog Devices Inc, Ambarella Inc, Infineon Technologies AG, Marvell Technology Inc, NXP Semiconductors NV, Luminar Technologies Inc, Albemarle Corp, Johnson Matthey PLC, Lithium Americas Corp, Aptiv PLC, Lear Corp, ChargePoint Holdings Inc, PowerCell Sweden AB, Varta AG, Hyundai Motor Co, General Motors Co, Lucid Group Inc, NIO Inc, Tesla Inc, Volkswagen AG, XPeng Inc, Bayerische Motoren Werke AG, Toyota Motor Corp, Ford Otomotiv Sanayi AS, Turkcell İletişim Hizmetleri, Vestel Elektronik Sanayi, Tofas Turk Otomobil Fabrikası, Brisa Bridgestone, Enerjisa Enerji AS, Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi
Metaverse modası başladı.
TEB Portföy Metaverse ve Dijital Teknolojiler Değişken Fon
Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Metaverse ve Yeni Teknolojiler Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu (BES fonudur)
kurulmuş.
yalnız bu arada taşın toprağın altın istanbul portföyün blökçeğin fönü şakayla karışık ciddiyetten aylık % 25 getirmiş. yavrümmm bilseydik alırdık. yeşşaaa
Nereye kadar faiz artirmadan dayanacagiz bakalim. Mb nin faiz kararlarini aciklama zamanlarinda fonlari bozdurup ppf de beklemeyi dusunuyorum.
Bizim humumetin sagi solu belli olmaz. Bir sekilde faiz artırımına giderse eldeki birikimden de olabiliriz.
Bu sebeple kazanci dusurebilirim fakar riski minimize etmek istiyorum.
Dogru yoldamiyim bilemiyorum.
Ulkenin mb si parasini korur. Biz ters köşe yapacak diye her turlu senaryoyu düşünür olduk...
Varlık sınıflandırmasını ve çeşitlendirmeyi aktif olarak gözden geçirmeli zaman zaman pozisyonlarda tamiratlar yapılmalı. Birbiri ile ters korelasyona sahip olduğu, geçmişteki istatistiklere dayanarak varsayılan varlıkların, birbiri ile korele hareket ettiği zamanlar sıklıkla oluyor artık. Bu durum portföye kazanç sağlayabileceği gibi değer de kaybettirebilir.
Bana göre de çeşit fazla oldu ama pek fark etmiyor, sonuçta değişkenler veya hisse fonların getiri ve götürüsü hemen hemen aynı oluyor, sadece takip ederken biraz zorluk oluyor. Aslında çok çeşit yapıp bir süre sonra duruma göre hangisi iyi gidiyorsa oraya aktarayım diyordum ama hiç belli olmuyor, iyi giden fon birden kötü gidebiliyor veya tam tersi oluyor, onun için şu fon en iyisi diye bir karar vermek zor oluyor.
Sepet yapınca öyle bir sorun oluyor, bazen emtialar, borsalar ve dolar aynı anda çıktığı gibi aynı anda düşebiliyor, bu durumda şimdiden bir tarafa ağırlık mı vermek gerekiyor, yoksa eşit şekilde devam edip düşüşlerde bir tarafa mı ağırlık vermeli, bununla ilgili bir strateji yapamıyorum bir türlü.
Aynı şekilde düşünüyorum artık sürpriz bir faiz artışı gelebilir, ilk toplantı 14 nisan da galiba ondan önce elimdeki dolara bağlı fonları bir miktar azaltıp beklemek daha iyi olur diye düşünüyorum, tabi belli olmaz ama arttırmazlarsa doların bir anda çıkacağını pek sanmıyorum.
Bu oyun sektörü katmaldeğeri ve finansallar iyi olmasına rağmen bir türlü senet fiyatlarına yansımıyor. Bu konu hakkında fikiri, teorisi olan varsa okumak isterim.
Son 1 senede altın %110, dolar %86 artmış.
Dolayısıyla aktif yönetilen bir fonu değerlendirmede referans noktası budur.
15 yaşındaki çocuk ile 80 yaşındaki emeklilerin en çok yaptığı yatırım dolar ve altın almak, eğer onları performansta geçemiyorsanız zaten...
Fon eğer stopaja tabii bir fonsa, %122brüt getiri(%110 net demek) elde etmiş kaç fon var sizce?
Sadece 3
AES AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETİ FONU Fon Sepeti Şemsiye Fonu %231
TGE İŞ PORTFÖY EMTİA YABANCI BYF FON SEPETİ FONU Fon Sepeti Şemsiye Fonu %182
AFS AK PORTFÖY SAĞLIK SEKTÖRÜ YABANCI HİSSE SENEDİ FONU Hisse Senedi Şemsiye Fonu %123
Ayrıca gayrimenkul fiyatları Türkiye genelinde dolar bazında son 5 senedir düşüşte, kentsel dönüşüm sayesindeki özel birkaç mahalleyi saymazsak.
Amerika'da 2017'de alınan 100.000 dolarlık kulübe şu an 250.000.
Seçime 12 ay kala faiz artışı çok zor.
Nerdeyse 6 ay sonra kampanya süreci başlayacak.
Rezervleri son kuruşa kadar satıp, uluslararası konjonktürden de yararlanarak, doların 20yi geçmesini engellemek son şans.
Şahsi görüşüm 12 ay içinde doları kademeli olarak 20'ye tırmanmasına izin verirlerse (aylık %10'dan fazla şok olmadığı sürece), seçim başa baş geçer.
Sizce ilk hangi banka ''Savunma Sanayi Karma Fonu'' çıkartır? :)
Malum pandemi sonrası, sağlık harcamaları her ülkede neredeyse 2ye katlandı, 1 Mart 2021'den itibaren sonuç ;
AK PORTFÖY SAĞLIK SEKTÖRÜ YABANCI HİSSE SENEDİ FONU %138
İŞ PORTFÖY SAĞLIK ŞİRKETLERİ KARMA FON %111
Finans-kapital boş durmaz, max 3 ay içinde savunma sanayi temalı fon yolda...
Fonların çoğunun artık cazibesi kalmadı, dolar ve altına direk yatırım yapmak çok daha avantajlı oluyor aslında, direk hisse almak istemeyen için hisse fonlar olabilir ama onların da zamanlaması ve iyi yönetilebilenini bulmak önemli.
Son 1 sene içinde AES ve TGE de bu kadar çıkış tahmin edilemezdi, tüm portföyü onlara yatırıp bu kadar bekleyebilen de yoktur herhalde.
Bundan sonraki 1 sene de neler olabilir, en azından seçime kadar enflasyona karşı korunmak için ağırlıklı olarak nereye yatırmalı onu düşünüyorum, yabancı hisse fonları fed faiz artışlarından dolayı, yerli hisse fonları yabancı yatırımcı gelmediğinden fazla çıkmayabilir, geriye emtia ve dolar kalıyor, emtialar son zamanlarda çok çıktı, doları da seçime kadar baskılayabilirler, yine sepet yapmaktan başka çare yok sanırım, karışık bir durum.
Altın, gümüş, platin, paladyum diyenler için sıfır stopajlı OTJ var.
Bir haber ; Hisse fonları hisseden daha iyi getiri sağladı.
BİST 100 Endeksi yılbaşından bu yana yüzde 18 in üzerinde yükseldi. Ancak borsada işlem gören hisselerin yüzde 85 i bu artışa ayak uyduramadı. Hissedeki fırsatlardan yararlanmak isteyen ama piyasayı anlık takip edebilecek zamanı olmayanlar için hisse fonları iyi bir alternatif. Hisse fonlarının bu yılki getirilerine bakıldığında neredeyse yarısı endekse paralel ya da daha iyi getiri sağladı.
Ayrintilar burada ; https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-653060
Günaydın
Geçtiğimiz haftanın verilerini altta bulabilirsiniz.
https://i.hizliresim.com/c6gfw3g.jpg
https://i.hizliresim.com/2q1i90m.jpg
https://i.hizliresim.com/qxdo4w9.jpg
https://i.hizliresim.com/dj9opgc.jpg
https://i.hizliresim.com/7vuvtre.jpg
Önemli olduğunu düşündüğüm yıl başından bugüne kadarki 2 tabloyu da paylaşmak istiyorum.
https://i.hizliresim.com/nncnw5d.jpg
https://i.hizliresim.com/o8xuizq.jpg
A)11 yıllık sürede zaten dolar enflasyonu %100-105, Amerika'da 100 dolar olan sepet 200 oldu,
B) Konutun tüm bileşenlerinin hammaddesi arttı(demir,çimento,cam vs)
C) Özellikle Türkiye'deki son 5 yılı belirttim, talebi düşüren birçok sebep var.
Aslında tüm varlık ve gelirinize hep dolar bazlı bakmak gerekiyor. 2011-2020 arası dolar bazlı her sene zaten %3 getiri elde edemediyseniz(geliriniz VE servetiniz) fakirleştiniz. 2020'den sonra bu oran %9'a çıkmış durumda. Sadece mal enflasyonu olarak bakmayın, varlık fiyatları enflasyonun 2-3 katı daha önünde gidiyor