https://twitter.com/soylenettek/stat...77345274826753
Pegi ve Tombik ucretsiz ucak bileti veriyor. Listede bircok sirket var, tam degil ama bakmak isteyene.
Sulunu goremedim ama ilk kez yandas disi bir ise yarayacaktir muhtemelen.
Printable View
https://twitter.com/soylenettek/stat...77345274826753
Pegi ve Tombik ucretsiz ucak bileti veriyor. Listede bircok sirket var, tam degil ama bakmak isteyene.
Sulunu goremedim ama ilk kez yandas disi bir ise yarayacaktir muhtemelen.
devreyi açtılar tekrar kapadılar
pazartesiye kadar tatil edebilirler borsayı
nitekim kapattılar dükkanı.. süresi belirtilmemiş
dağılabilirsiniz ..
''closed''
Borsayı açık tutmakla nüfusun %15 nin etkilendiği ortamda o bölgedeki yatırımcılara da ,borsaya kote olmuş o bölge sanayilerine de büyük haksızlık yapıldı .
Adam yüzyılın felaketine uğramış ,can derdinde ..çoluğu çocuğu eşi bacısı anası babası enkaz altında
Bunu ben görebiliriyorum da kapatmayanlar göremiyor mu ..borsanın akıbeti ilk günden belliydi.hemen yapılmaydı bugünü beklemeden.
Birilerine mal çıkışı için fırsat sağlandı ..haram zıkkım olsun ..yazıklar olsun
Herifler borsayi kapatti. Heriflerin her isi bir tur dolandiricilik.
Depoyu kapatip gececektin ilk gun oldugu gibi.
Kapattilar, ertesi gun actilar.
Ya da Pazar gununden kapatacaktin.
3 gundur panikle banka sözüm ona alım yapiyor
Yalan! Kimbilir hangi kime ne virmani geçtiler
10 senedir sürünen tahta bugünmu akıllarına geldi
Es mi dost mu yandaş mi bu kurtardiginiz???
Ey Kilicdar ey Akşener
Millet enkaz altında can derdindeyken hala peşkeş peşinde kosanlari
Hayalarindan sallandirmazsaniz hakkımız helal degil
Bankanin alimi iyidir kahirli. Buna kulp bulmak olmaz. Adamlar 9'da alirim diyor ve aliyor.
Bugünün parasıyla 2 liraya hisse almayan bugün 9 liradan niye alıyor??
Tamamen algı... Amac hisse almak olsa 10 senedir nerde??
Vurgun yatti, amaç yandasin parasını cebine geri koymak
Nasıl yandas KİLERin AVM sini yari fiyatindan geri veriyorsa..
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...nlatti-2022057
Bugün 10 liraya isme özel mal alan, yarın tahsisliye düşük girsin diye garibanın malini 5 liranın altında satarsa hic şaşırmam
Yapılması gereken tek bir şey var ve o da SPK'nın şirketlerin kendi hisselerini geri almalarını tamamen serbest bırakmasıdır. Hisse geri alımlarına uygulanan kısıtlamaların hepsi kaldırılmalıdır. Uzakdoğuda Tayland'da başlayıp tüm dünyaya yayılan 1997 krizinde Hong Kong borsası tam anlamıyla çökerken oranın SPK'sı böyle bir karar almış ve ek okarak devlet fonlarını borsadan alım yapma yönünde mobilze etmişti. %50 düşmüş olan Hong Kong borsası bu karar akabinde tavan tavan gitmişti. (Hong Kong borsası yaklaşık 5 trilyon dolar değerinde olup BİST'in yaklaşık 20 katı büyüklüğündedir.)
Bu zamanda borsada olmak büyük cesaret; (üzerime vazife olmasa da😊) tenkit mi edeyim, tebrik mi edeyim bilemedim doğrusu..
Arkadaşlar malum (deprem nedeniyle ertelenmez ise) önümüzde bir seçim var; iktidar kazansa da sıkıntı var, kaybetse de..
Muhalefet kazansa da sıkıntı var, kazanamasa da..
Hisse bazlı hareketler hariç, en az iki yıl, borsadan para kazanma devri bitmiştir kanaatimce..
Şirket alım haberleri aldatıcı olabilir🧐
Al-sat tut değildir
Bankaların çekirdek sermaye yeterliliğine göre %10 İla 15 oranında temettü dağıtmasına izin verilecek -Kaynaklar/Bloomberg HT
HALKB henüz 4Ç bilançosunu açıklamadı. 2022 3Ç itibariyle sermaye yeterlilik rasyosu %14.3. BDDK nın alt limiti ise %12. Pek bir tolerans kalmamış, yeni kredi açacak kapasitesi çok sınırlı ki böyle yapsa alt limite düşecek. Öte yandan özel bankaların 2022 sonu itibariyle güncel sermaye yeterlilik rasyoları:
isctr %24.36
ykbnk %21.34
garan %20.60
akbnk %24.60
Halkbank’ın neden yeni bir tahsisliye ihtiyaç duyduğu belli, öyle değil mi? Özkaynakların artırılması gerekiyor ki yeni krediler açılabilsin. İşte bu yüzden Hazine 20 milyar TL enjekte edecek.
bu günkü işlemleri iptal etseler ne olacak son üç günü iptal etseler ne olacak 5 gün sonra milletin kuyruğa girip bu ortamda alım yapacağını mı sanıyorsunuz yine güçlü satımlarla son 3 günü aratmayacak artık kim niye inansın da bu piyasaya girsin ki kumarhaneden farksız soyguncu olmuş bist insanlar enkazdayken bir nevi paralarını çaldınız yatacak yeriniz yok
açıkçası ben şahsen forumda 5 bin endekste girmenin çok riskli olduğunu söyleyip çok uyardım ama enkazdaki insanın parasına da göz dikileceğini düşünmemiştim yazıklar olsun pazartesiden itibaren borsanın açılmasında kimler yetkiliyse bunun hesabı derhal verilmeli
Beyler bu ozan maraşta öğretmen değilmiydi. Deprem tamda okulların açılacağı gece oldu. İyidir inş.
Bu ozan hocanız Maraşta değildi, Adana ilinde idi..Çok şükür iyiyim.Ablamlarin evinde sorun vardır, Gaziantepte kardeşim ikâmet ediyor.Bu psikolojiyi yaşayan bilir.Evet BU OZAN hocanız sağdır.YTD
Ozan hoca geçmiş olsun kardeşim ..bölgedeki herkesin Allah yardımcısı olsun ..
Orada bu soğukta çalışan arama kurtarma ekiplerinin de hakları ödenmez
Özet Bilgi
Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bünyesindeki Pay ve Pay Endeksi Türev Pazarlarının 5 İş Günü Süresince Geçici Olarak Kapatılması ve 08/02/2023 Tarihli İşlemlerin İptali
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Borsa İstanbul A.Ş. Duyurusu
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Deprem felaketi sonrasında yaşanan volatilite artışı ve olağandışı fiyat hareketleri nedenleriyle Borsamız Piyasalarının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir şekilde işleyişini teminen, Borsa İstanbul A.Ş. Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği'nin 39 uncu maddesinin 1 inci fıkrası uyarınca Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki Pay ve Pay Endeksi Türev Pazarlarının 8 Şubat 2023 tarihinde saat 11:00 itibarıyla 5 iş günü süreyle (14 Şubat 2023 akşamına kadar) kapatılmasına ve kapatılan pazarlarda sağlıklı fiyat oluşumuna imkan sağlamayan düşük işlem hacmi de dikkate alınarak 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin BİAŞ Yönetmeliğinin "Emirlerin ve İşlemlerin Borsa Tarafından İptali" başlıklı 33 üncü maddesinin 1-c bendi uyarınca iptal edilmesine karar verilmiştir.
s a ortaklar bir tahta 3 iş günü kapalı kalınca serbest marjla acılırdı bu kural gecerli olacakmı lakın kızmayasınız yanlış biliyor olabilirim
Değerli Bahriyeli ve Beski ; içten güzel temennileriniz için çok teşekkür ediyorum.Duygularım çok derin...Tüm herkese sağlıklı nice yarınlar diliyorum.Sağolun-varolun.Allah razı olsun.
Mutlaka inşaat yönetmeliği değişmelidir.
Deprem bölgelerinde beton sınıfı minimum C25 değil C35 olmalıdır. Yıkılan daha doğrusu devrilen binaların G’ ye (Gravity) yani yanal ivmelenmeye yenik düştüğü gözüküyor. Bu değer yönetmelikte nominal 0.4 G olarak hesaplanmaktadır. Ancak bu değerin çok üstünde (1-2 G) bir değerle karşılaştık. Bundan dolayı binalar yana doğru yıkıldı.
Çöken binaların ise zemin etüdünde bir sorun var.
Mimar Sinan’ ın buluşu olan ve Japonlar tarafından kullanılan raylı sistem (deprem isolatörü) kullanılmalıdır. Gerçi bu sistem şehir hastanelerinde ve gökdelenlerde kullanılıyor. Deprem bölgelerinde mutlaka bu sistem kullanılmalıdır. Böyle bir sistem maliyeti maksimum %10 arttırır.
Kısaca yönetmelikteki sınır değerler artmalıdır.
Ayrıca temelde fore kazık kullanın. Yaw bunları biz bulduk yani Sinan buldu, tüm dünya uyguluyor ama bizde uygulayan yok.
Emirlerin ve işlemlerin Borsa tarafından iptali MADDE 33 – (1) Aşağıdaki şartların varlığı hâlinde, işleme taraf olan işlem yapma yetkisi verilenlerden en az birinin başvurusu üzerine veya re’sen, bekleyen emirlerin veya gerçekleşen işlemlerin tamamı veya bir kısmı Borsa tarafından iptal edilebilir.
a)Bilgisayar sistemlerinden kaynaklanan hatalar.
b) İşlem yapma yetkisi verilenlerden en az biri veya Borsa personeli tarafından alım satım sistemlerine iletilen hatalı emir veya emirler sonucunda gerçekleşen işlemler.
c) İşlem yapma yetkisi verilenlerin ve/veya işlem gören yatırım araçlarının işlemlerini durduracak diğer maddi unsurlar.
İşlemlerin iptaline mesnet olarak işaret ettikleri yönetmeliğin 33 1/c çok muğlak.. işlem iptaline mesnet olabilecek sebepler a ve b bentlerinde açıkça belirtilmiş.
Borsayı geç tatil etmeleri ne kadar doğru değil ise ,,işlem iptallerine sebep gösterilen maddelerle çok alakası yok .
Dolayısıyla hiçbirşey belli standarta göre yapılmadığı için ne çıkarsa bahtımıza neo ..hiç kafa yorma
Daha toplamaz burdan
Berat elindeki malları boşaltıp nakte döner
Dolar bazında dip 1.5-2 seneye görülür
Fava at bekle
AKP Başkanlığı kaybederse yüklü bir faiz artışı olur mesela şu anki %9 dan %35 gibi bir seviyeye çıkar. Bu arada, seçime kadar faizler şu anki %9 dan daha da aşağılara indirilecek muhtemelen. Faizlerin %35 gibi bir seviyeye yükseltilmesi resesyona davetiye çıkarmak demektir ama başka çare yok, el mahkum böyle olacak. Ama piyasa bunu çabuk atlatır, TR dünyadaki en dinamik ekonomilerden biridir, değişen şartlara hemen adapte olabiliyor. Deprem yüzünden ilk 2 günde çimentolara vs yumuldu herkes, bundan sonra hiç bir cazibesi yok artık bence bunların. Öte yandan zaten bir kar realizasyonu sürecinde olan bankalar deprem dolayısıyla son 2 günlük satışlarla neredeyse 1 F/K dan işlem görüyorlar. Tahminimce bir süre daha aşağı yönlü baskı devam eder, aşağı yönde şu anki seviyelerden %15-20 lik bir marj olacak gibime geliyor (inşallah olmaz). Ama Nisan ayı gibi banka kağıtları tüm kayıplarını geri alır diye düşünüyorum.
Yukarıda şöyle bir tahminde bulundum:
Tahminimce bir süre daha aşağı yönlü baskı devam eder, aşağı yönde şu anki seviyelerden %15-20 lik bir marj olacak gibime geliyor.
Eğer SPK hisse geri alımlarını serbest bırakırsa ve/veya en başta TVF olmak üzere kamu fonları alıcı rolüne bürünürse bu senaryo pek gündeme gelmez.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, hisse geri alımlarına ivme kazandırmak için vergi muafiyeti planlıyor. Edinilen bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuya ilişkin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul yetkilileriyle toplantı düzenledi.
Söz konusu toplantıda, Borsa İstanbul'da pay piyasalarında işlemler yeniden başladığında şirketlerin hisse geri alımlarını artırmak için vergi muafiyeti sağlanması kararlaştırıldı.
Bu kapsamda, borsaya kote şirketlerin halihazırda yüzde 15 olan stopaj vergisini ödemeden hisselerini geri alabilmesi öngörülüyor.
Özel bankaların yurtdışında tezgah üstü piyasada işlem gören ADR ları bugün %10 a yakın artıda.
(Not: ADR lar genellikle öncü gösterge olmayıp günlük işlem hacimleri son derece düşüktür)
Halkbank, halka açık paylarının geri alınmasına dair limitlerin artırılmasına karar verdi
Halkbank hisse geri alım programında limitleri artırdı
Halkbank, azami 2 milyar 250 milyon TL tutarına kadar bankanın Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık paylarının geri alınmasına dair limitlerin artırılmasına karar verildiğini bildirdi
KAYNAK:
https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaber...ini%20bildirdi.
İSTANBUL (AA) - Halkbank, azami 2 milyar 250 milyon TL tutarına kadar bankanın Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık paylarının geri alınmasına dair limitlerin artırılmasına karar verildiğini bildirdi.
Halkbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Bankamız yönetim kurulunca, hissedarlarımızın yatırımlarının değerinin korunması ve bankamız hisse değerinde fiyat istikrarının desteklenmesi amacıyla 3 yıllık süre için Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği kapsamında, daha önce 29 Ağustos 2018 ve 17 Mart 2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararları uyarınca alımına karar verilen 120 milyon TL nominal hisseye 130 milyon TL nominal hisse ilave olarak toplamda 250 milyon TL nominal hisse (25 milyar adet pay) ve daha önce açıklanan azami 750 milyon TL tutarına 1 milyar 500 milyon TL ilave olarak azami 2 milyar 250 milyon TL tutarına kadar bankamızın Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık paylarının geri alınmasına dair limitlerin artırılmasına karar verilmiştir.''
YTD
Özel Durum Açıklaması (Genel)A+ A-
Özet Bilgi
Geri Alınacak Paylar Hakkında
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
08.02.2023
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Bankamız Yönetim Kurulu'nca, hissedarlarımızın yatırımlarının değerinin korunması ve Bankamız hisse değerinde fiyat istikrarının desteklenmesi amacıyla 3 yıllık süre için;
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği kapsamında, daha önce 29.08.2018 ve 17.03.2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararları uyarınca alımına karar verilen 120.000.000.-TL nominal hisseye 130.000.000.-TL nominal hisse ilave olarak toplamda 250.000.000.-TL nominal hisse (25.000.000.000 adet pay) ve daha önce açıklanan azami 750.000.000.-TL satış tutarına 1.500.000.000.-TL ilave olarak azami 2.250.000.000.-TL satış tutarına kadar Bankamızın Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık paylarının geri alınmasına dair limitlerin artırılmasına karar verilmiştir.
YTD
VAKBN
İlgi: 17 Mart 2020 tarihli özel durum açıklamamız.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği kapsamında daha önce 17.03.2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararı uyarınca hissedarlarımızın yatırımlarının değerinin korunması ve Bankamız hisse değerinde fiyat istikrarının desteklenmesi amacıyla azami 100.000.000 nominal adete ve 500.000.000 TL satış tutarına kadar Bankamızın Borsa İstanbul'da işlem gören "D" grubu halka açık paylarının geri alınmasına karar verilmişti.
Bu kapsamda 09.02.2023 tarihli Bankamız Yönetim Kurulu kararıyla mevcut yetki dahilindeki azami tutarların 150.000.000 nominal adete ve 1.000.000.000-TL satış tutarına artırılmasına karar verilmiştir.
KAYNAK:KAP
YTD
BDDK dan bankaların hisse geri alımlarını kolaylaştırıcı adım
14 Şubat 2023, 17:11 tarihinde yayınlandı
KAYNAK:
https://rotaborsa.com/bddkdan-bankal...astirici-adim/,
BDDK, payları borsada işlem gören halka açık bankaların, 6 Şubat 2023 ten 1 Ocak 2024 e kadar geri alım yoluyla edindikleri kendi hisse senetlerinin, çekirdek sermayeden indirim kalemi olarak dikkate alınmayacağını bildirdi.
BDDK, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfada meydana gelen depremler nedeniyle alınan ilave kurul kararlarını, resmi internet sitesinde yayımladı.
,Buna göre, bireysel kredi kartlarına ve ihtiyaç kredilerine uygulanan yüksek risk ağırlıkları, deprem bölgesindeki illerde yerleşik gerçek kişilere kullandırılanlar bakımından uygulanmayacak.
Ticari nitelikteki nakdi kredilere uygulanan yüksek risk ağırlıkları da depremlerden etkilenen müşterilere kullandırılanlar bakımından geçerli olmayacak.
Öte yandan, payları borsada işlem gören halka açık bankaların bu piyasadan geri alım yoluyla edindikleri kendi hisse senetleri, çekirdek sermayeden indirim kalemi olarak dikkate alınmayacak ve kredi ile piyasa riskine esas tutar hesaplamasına dahil edilmeyecek.
Söz konusu kararlar, 6 Şubat 2023 ten itibaren olmak üzere 1 Ocak 2024e kadar geçerli olacak.
Anadolu Ajansı
YTD
HALKB için çok olumlu bir gelişme bu ozann. Hesabımızı yapalım. Bugüne kadar 70 milyon hisse geri alımı yapıldı, ortalama alış fiyatı da 7 TL nin altında. Bunlara 450 milyon TL civarında para harcandı, demek ki 2.25 milyar eksi 450 milyon eşittir 1 milyar 800 milyon TL mevcut 250-70=180 milyon lot ek hisse geri alımı için. 1800 : 180= 10 TL hisse başına istihkak ayrılmış oluyor geri alım için. Bu durumda bankanın hissenin 10 TL nin altında seyretmesi durumunda hisse geri alımı yapacağı sonucu çıkıyor.
Halka açık kısımda 611 milyon hisse var. Geri alımlar bittiğinde bu rakam 611-250=361 milyon lot olacak. Yakında 20 milyarlık tahsisli tamamlandığında toplam lot sayısı yuvarlak 7 milyar lot olacak. Güncellenmiş halka açıklık rasyosu da o zaman 361 : 7000= %5 gibi olacak yani son derece düşük bir halka açıklık söz konusu oluyor.