Tarih?
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tarih?
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bedelli kabul olması durumunda iki secenek var doğrudur.bazı yasadığım bedellilerde rüchanlardan bile para kazndığım olmustur.neticede orasıda bir pazar yukselir düsebilir. hesabınızda avtur r olarak gözükür bölündüğü zaman avtur e lerden ayrı olarak.avtur e kadar avtur r olur elinizde bölününce.y.t.d.
Galip iktidarın adamı bence SPK dan onayı alır bir şekilde ama hisseyi nerelere kadar indirir kestiremiyorum. Genelde bu hisse 2 altına inmeden rahat edemiyor ve 5-6 ay sürünüyor. 8.49 en yüksek gördüğü yer. 7-8 tl maliyetli olan varmıdır bu hissede bilemem ama milletin maliyeti genelde 3-4 tl civarı. 3 üstüne kolay değil sanki.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
avtur r rüçhan demek spk onayı alıp bölündükten sonra hesaba gececek olan lotlar 15 gün rüchan pazarında satılmazsa o kadar nakit hesapta bulundurulur.rüçhan pazarı kapandığında r ler e ye dönüşür.tabiki bunlar 2-3 aylık bir sürecte olacak işler şimdinin konusu değil ben sadece bilgilendirme yaptım bedellinin ne sekilde olacagına dair.y.t.d
Adam 8 tl. Den lot almış. Kalkacak 1 tl. Lık lotu mu almayacak. Kimsenin kafasını karıştırmayın. Yazık bu ramazan ayı.. tilki vaaz vermeye başladığında gözünüz tavuklarda olsun !
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kap'a düşen 2. birleşme konulu haberin olumlu etkisi olur diye düsünüyorum. Ytd
2 tl altını bekleyen dostlara iyi haber gelmiş 😀
Bölününce belki 2 tl altından mal alırsınız 😀
Şirket çalışmaya başlıyor,iyi haber,1.5-2 aya biraz nakit lazım,ayırırız artık yapacak birşey yok.
P.tesi ne olur?Hiç bilemem artık ama benden zararına hisse alamaz onu biliyorum...
Galip satdiysa cogu hissesini mutlak bir sebeb vardir.yada yerine koymak icin firsat kolluyor.yanliz gecmis tarihe bakin galip hic bukadar bu sirketde hisseni satmadi.adamin elinde %30 lara yakin hisse var ve halka aciklik hayli fazla oldu.acaba avgyo la birlesmemi olucak yada bedellidemi satdiklari hisseyi yerine koyicak bir cok bilinmezlik icerisinde hissedeyiz
Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merak etme ben sattım bugün, pazartesi herşey belli olur, bu kadar iyi bir durum olsaydı galip 2,80 liraya kadar elinde 16 milyon lotu vardı satmazdi, eger para kazandıracak olsaydı 16 milyon vermeden üzerine alırdı, yoksa bedelli dagitacagindan galibin haberi yokmuydu,:)
Galibin sattıklarını kim aldı acaba. Onu düşünmek lazım. Bence küçük yatırımcı değil. O yüzden galip sattı niye sattı diye düsünmeyin. Cepten cebe
Bedelsiz fiatı şu andaki kapanış fiatındanmı olacak. yoksa onaylandıktan sonra oluşacak fiattanmı. Eğer iki ay içinde oluşacak fiattan olacaksa şu anda elinde olanlara bir etkisi yok. Yani bundan sonra alacaklarda bedelliden faydalanacaksa.Bence şu an için hisse çıkmaz önce güzel bir silkeleme yaparlar. İki ayda milleti canlarından bezdirirler.Sonra ne var ne yok süpürürler. 2 nin altında bölünme olmayacağına göre daha 2 ay var. o zamana kadar iyi bir temizlik yaparlar. tam bölünme zamanı tekrar çekerler 2 üstüne.Eğer düşündüklerim doğruysa vay halimize. Çünkü her şeyden onların haberi oluyor. Bizim en son haberimiz oluyor.Ancak SPK onay vermezse hisse fırlar.İnşallah yanılıyorumdur.
Spk izin vermezse neden firlar? Bugüne kadar bedelli haberi yoktu hep düştü, bedelli ihtimalinin ortadan kalkması ile bedelli haberi gelmeden önceki duruma dönmüş olacak. Yani bugün bırakın firlamayı yukarı gidemeyen kağıt bugünkü durumuna dönmüş olmasının etkisiyle nasıl firlar?
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SPK Onay vermezse şimdiye kadar sattıklarını toplar.Zaten bedelli yapacağım diye çıkartıp düşürmedimi. 1,50 dende aldı 8 dende aldı. ortalaması yine 3 ten aşağı değildir.
2 nin altında neden bölünme olmaz.. Ben yüzde 100 bedelliye giren fiyatı 170 180 lerden bölünen kagitlar gördüm.
% 100 bedelsiz lot başı 1 tl ye veriyor . 2 altı nasıl bölünme olacakki
eğer senin dediğin gibi olursa küllüyin yandık
Uzun zaman oldu, yanilmiyorsam şöyle olmuştu.. Fiyatı 180 den bedelliye girildi. 1000 lot var elinde. 1 tl nominal bedelden 1000 adet rüçhan alma hakkı veriyor, bölündüğü ilk gün 140 tan açtılar kağıdı. Yani 1800+1000=2800 değerinde 2000 lot olur, bedelliye girmeyip ilk bedelli günü 140 tan 2000 lot alan yine 2800 öder. Yani bedelliye girmeyle girmemek aynı olmuştu o zaman. Ama o zaman 140 tan açılan kagiti 100 lere kadar düşürdüler 15 gün içinde bedelliye girmenin hiç bir anlamı kalmamıştı. Olan küçük yatırımcıya olmustu.. Zaten değer kaybetmis olan hisse yuzde 4050 daha düşmüştü..
Ben 1 tl nin altında bölünme olamayacağını biliyorum
http://fs5.directupload.net/images/170610/xa8i2uwy.jpg
haftalık kapanışlar
Sn galip ozturk , ve sirket yetkilisi
Sizin yerinizde olmak istemem , burada olan veya olmayan ky , yani kucuk yatirimci , hissenizin selale dususunden zarar etmis vede edecekse , bu durumu
Bireysel olarak SPK ya sikayet ederek , almis oldugunuz karari , nedenleri , gerekceleri, ortalamalari , kisa zamanda ki buyuk dususu sorgulamasi firsati
Verecektir.
Halbuki sirketin yatirim icin sermayeye ihtiyaci var ....
Spk nin bu gibi ornekleri olumsuz algiladigini sondonemde gorduk ...
Allah yardimciniz olsun , umarim yolunuz acik olur ..
Bu mesajina yazdığım olduğum mesaj bedelli içindi zaten.. Ben bölünmenin 1 tl nin altındaki fiyatlarda olamayacağını biliyorum..
evet ; burada ağlamanın anlamı yok ....
şikayeti olanlar SPK ya KAP Haberi ve hissenin durumu ile ilgili ŞİKAYETLERİNİ yazarak ;
şirketin geri alım taahhüdü ortalaması son 30 gün ( genel kurul kararı üzerinden) uygulaması vede uygulama sonucunda
yanlışlık , kandırmaca , hileli satış , içeriden bilgi karşılığı satış ( cezası var ) araştırılmasını , bedelsiz talebinin gerekirse reddini ...
spk dan talep edebilir ......
bu kadar basit ....
Arkadaşlar SPK nın https://beb.spk.gov.tr/?submenuheader=null şikayet etme linkine girin. Şikayet dilekçe örneği aşağıda. Boş konuşmanın anlamı yok, şikayet edin.
Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırım A.Ş. Şikayet
Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırım A.Ş. (Avtur) hisse senedi sahibiyim. Hisse senedinde oluşan olağanüstü fiyat hareketleri nedeniyle büyük maddi kayıp içerisindeyim. Sözkonusu şirket son olarak toplantılarında yüzde yüz bedelli sermaye arttırımı kararı vererek küçük yatırımcının bütün parasına el koyma planları yapmaktadır.
Şirketin son 30 günlük ortalamadan geri alım taahhüdünü gerçekleştirmesini, kandırmaca , hileli satış , içeriden bilgi karşılığı satış yapılmasının araştırılmasını ve bedelli sermaye arttırımı başvurusu kararının gerekirse reddini, mağduriyetimizin giderilmesini,
Arz ederim.
Geos dilekçemde senin ifadeleride kullandım, sağol, yardımcı oldu.
dilekçe internet ortamında gönderilebiliyromu
evet se adres neresi
https://beb.spk.gov.tr/?submenuheader=null
ben şikayetimi yukarıdaki linkten yaptım, burda konuşmayalım sadece ,hakkınızı arayın.
Sermaya Arttırımınlarıdaki Süreç
1.Genel Kurulda bu yönde karar alınması ve yönetime yetki verilmesi .
2.KAP a bu konuda açıklama yapılması.
3.Gerekli evrakların hazırlanması. ( Gerçekleşmedi)
4.SPK ya başvuru yapılması ve bunun KAP a bildirilmesi.(Gerçekleşmedi)
5.SPK Bülteninde bu başvurunun yayımlanması.(Gerçekleşmedi)
6.SPK tarafından sermaye arttırımına dair kararın SPK bülteninde yayımlanması. (Gerçekleşmedi)
7.SPK bülteninde kararın yayımlanmasından sonra Şirketin sermaye arttırımın hangi tarihte gerçekleşeceğini KAP a bildirmesi.
8.Sermeye arttırım tarihinin KAP a bildirilmesinden itibaren 15 günlük süre içinde ellerinde pay olanların bu payları satıp çıkmaları ya da ellerindeki payların oranında yeni pay alım bedelini ödemeleri.
9.Yeni pay alıma katılmayanların ( elindeki payları 15 gün içinde satmayan ) hak ettikleri yeni payların 2 iş günü içerisinde 1 TL nominal değerden düşük olmamak şartı ile Birincil Piyasada oluşacak değerlerden satılması.
Bütün bu işlemlerin tamamlanması en az 3-4 ay sürebilir....
https://i.hizliresim.com/OLk2BQ.png
Eğer bedelliye katılmayıp elinizdeki payları tutmaya devam ederseniz;
Sizin hak ettiğiniz ancak ödemesini yapmadığınız paylar şirket tarafından birilcil piyasada satılır... Yani elinizde 1 000 var ise bölünme sonrası 2 000 olması gerekir iken yine 1 000 olur ve kafadan yukarıdaki tabloya göre 2,32-1,66 = 0,66 kr yani % 28 zarar yazarsınız....
Şikayet ve İhbar Bildirimi Printer Friendly
Başvuru kayıt işleminiz başarıyla gerçekleştirilmiştir.
hadi bakalım..
pamuk eller klavyeye :whistling::whistling:
[QUOTE=Iron-i;517516]Arkadaşlar SPK nın https://beb.spk.gov.tr/?submenuheader=null şikayet etme linkine girin. Şikayet dilekçe örneği aşağıda. Boş konuşmanın anlamı yok, şikayet edin.
Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırım A.Ş. Şikayet
Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırım A.Ş. (Avtur) hisse senedi sahibiyim. Hisse senedinde oluşan olağanüstü fiyat hareketleri nedeniyle büyük maddi kayıp içerisindeyim. Sözkonusu şirket son olarak toplantılarında yüzde yüz bedelli sermaye arttırımı kararı vererek küçük yatırımcının bütün parasına el koyma planları yapmaktadır.
Şirketin son 30 günlük ortalamadan geri alım taahhüdünü gerçekleştirmesini, kandırmaca , hileli satış , içeriden bilgi karşılığı satış yapılmasının araştırılmasını ve bedelli sermaye arttırımı başvurusu kararının gerekirse reddini, mağduriyetimizin giderilmesini,
Arz ederim.
09.06.2017 - cuma günü itibarıyla son 30 GÜN ORTALAMASI
ELİNE SAĞLIK , GÜZEL OLMUŞ .....
ŞİKAYETİ OLAN YATIRIMCI , KOPYALAYIP GÖNDEREBİLİR ......BİLGİYİ SATMAK NE DEMEKMİŞ GÖRSÜNLER ......
**
Şimdilik bu konuyu bu şekilde karara bağladık .....
gelelim KAP kaptaki ikinci habere ......
**
â€ËÅ“'Metro Hotel Apartments'' projesinin diğer tarafları olan Avrasya Petrol Turistik Tesisleri ve Yatırımları A.Ş. ve Metro Turizm Otelcilik ve Petrol Ürünleri Ticaret A.Ş.'nin kamuyu aydınlatma platformuna 17.04.2017 tarihinde "Kolaylaştırılmış usulde Birleşme" yöntemi ile birleşme kararı aldıklarını duyurmuşlardır. Öte yandan şirketimizin 31.12.2016 dönemine ait hazırlanmış olan bağımsız denetim raporunda aktif toplamımızın 131.798.160 TL olduğu, buna göre arsa üzerinde bulunan ipotek bedelinin aktif toplamın%10'u aştığı görülmektedir.Söz konusu arsa üzerinde bulunan mevcut ipoteğin tamamının fek edilmesi ya da azaltılması için mülk sahibi tarafından gerekli girişimlere başlandığı bildirilmiştir. Buna göre Şirketimizin taraf olacağı hasılat paylaşımına ilişkin nihai sözleşmenin, birleşme kararı ve mevcut ipotek tutarının azaltılması veya fek edilmesi işlemleri sonuçlanmasından sonra yapılması planlanmaktadır. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.
bu karar hakkında anlayan veya düşünen , bilen yorum yazabilir ....
ben okumayı tercih edeceğim ...
Arkadaşlar,
Şirketin geri alma taahhüdü vermesi için hangi şartların olması gerekiyor... Bunu incelerseniz daha objektif değerlendirmeler yapabilirsiniz...İlk olarak bu kararın alındığı genel kurula katılmış olmak ve bu karara şerh koyarak bunu kayıt altına aldırmak gerekiyor gibime geliyor sanki...
sildim , iyi hafta sonları
spk kararları, kanunları, kurulları, yönetmelikleri vs hiçbiri bu adama işlemiyor adam istediğini yapıyor, yüzsüzlük diz boyu