Bide tank palet üretimi için bu kurumumuz onlara satılmıştı,tek tank dahi üretmedi,bunun vebali çok ağırdır ve bunları yapan mutlak yargılanacaktır,yok öyle kaçmak,makmak zaten bu vaziyette hiçbir ülkede kabul etmez.
Printable View
‘Ülkenin Parası Yok Muydu Ki Tank Palet Fabrikası Katarlılara Satıldı?"
CHP Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş'nin (ASFAT) TBMM KİT Üst Komisyonu toplantısında, Sakarya Tank Palet Fabrikası'nın BMC ve Katar ortaklığına devredilmesi sürecini sert sözlerle eleştirdi. Tahtasız, devir işleminin gerekçelerini sorgulayarak, "Bu ülkenin parası yok muydu?" diye sordu.
https://www.kesinkarar.com/ulkenin-p...lilara-satildi
Ülkemiz altı zengin üstü fakir,çünkü jeolojik oluşum bakımından dünyanın merkezinde,petrol yok ama ondan üstün doğaya dokunmayan madenleri var yani çevreci,başta bor,toryum ve hidrojen sülfürü,hidrojen sülfürüde en fazla karadenizde dipte bulunur dünyada 1 numara,ülkemiz boydan boya karadeniz sahili ile kuşatılmış yani geleceğin yakıtı,toryum gibi işlemesi zor bir madde,bunlar bilinen,ya bilinmeyenler :whistling:,bide antiksel,dinsel merkezi konumunda,bunları bütün emperyalis,faşist,kapitalist ülkeler biliyor,çünkü birinci dünya savaşında paylaşıma girdiler,ama ATATÜRKÜ hesap edemediler,hanedan devşirme osmanlıyı geliştirdikleri bilimlen çökerttiler,ama Atatürk önünde onlar çöktü,ATATÜRK sadece bizim ülke için değil tüm demokratik ülkelerin ve ezilenlerinde lideridir,örneğin kübada bile heykeli vardır,fidel castroya soruyorlar sizde Atatürkün her yerde heykeli var senin neden yok diyorlar,o dünya lideri ve ideoli ben basit bir devlet adamıyım onun yanında diyor,ünlü devrimci che guevara Atatürkü ve Tükleri devamlı övgüler yağdırıyordu,ama bizdekiler ayyaş deyip onu sevenlere ataputçu diyor...İşte bu yüzden emperyalist köpekleri ve onların uşakları vatanımızı bölmeye çalışıyor bunlara peşkeş çekmeye çalışıyor...ülkemizin değerini bilelim vatansever olarak biribirimize kenetlenelim,Atamızın bize bıraktığı mirasıda hiçbir zaman unutmayalım,bir Türk dünyaya bedeldir,TC devamlı payidar kalacaktır lafınıda hiç unutmayalım,elbet birgün lidermizi bulduğumuz an bu ülke şahlanacaktır,tarih boyunca bu hep böyle olmuştur,arasıra tökezleriz ama uyandığımızdada gereğini yaparız.
https://pbs.twimg.com/media/Go0502zW...pg&name=medium
Türkiye OECD üyeleri arasında istihdam oranının en düşük olduğu ülke...
Kosta Rika, Meksika, Kolombiya, Şili gibi ülkelerde istihdam daha yüksek...
https://x.com/inanmutlu1/status/1917285705828516121
Ölmüşüz diri diri gömülmüşüz ağlayanımız yok,
Çözüm üretmek yerine, yıllardır algı ilse süreç yönetiliyor, bu da her şeyin çok daha kötüye gitmesine sebep oluyor.!
Tarım ve hayvancılık sonrası Sanayi bitirilmek üzere hatta hizmet sektörü bile çökecekmiş gibi.YTD.
Ne güzel hiç bir şey olmasa hiç bir kimsede, ne güzel idare ederdim.
Vİop ta vade sonu bugÜn mÜ
Onu bilmemde borsa endexsi hergün satıcılı bugünde 9150 altına indi,bilanço sonrasını düşünmek bile istemiyorum,bu gidişle 9000 kesin görürüz gibi,esasında çoktan görmüştük,borsada kara para aklandığı gel,gel peşindelerdi,baktılar kimse uğramıyor devamlı aşağıya basıyorlar,ingiliz dışarıdan destek bulamadı,sebep imamoğlu sorusu,ele geçmiş yargı ve demokrasi soru bombardımanına maruz kaldı oda eli boş döndü,zaten mayıs satıcılı aydır tatil hesapları yapıldığı için :whistling:
Bende okudum VİOP sayfasında belirttim,valla ne yapılıyor bu ülkede hala anlamış değilim,sadece soyulduğumuzu anlıyorum o kadar,sektörler bile borsada vergi vermemek için zarar açıklıyor,iktidar bunları araştıracağına mazlumları ve işe yarayanların üstüne çullanıyor,bunlar başka ülkelerde olsa bunların zerresi bile olmaz ipi boğazlarına geçirirler yada zehirli iğneylen işi bitirirler öyle garip guraba bir ülke olduk.
Gözleri öyle dönmüşkü ölü diri fark etmiyor.
“Ölüm Bile Kurtaramamışâ€: Vefat Eden Murat Güler’e Gözaltı Şaşkınlığı
Altı ay önce hayatını kaybeden A1 Capital kurucusu Murat Güler hakkında borsa soruşturması kapsamında gözaltı kararı verildi. Ölüm belgesine rağmen isminin listede yer alması şaşkınlık yarattı.
https://www.yatirimx.com.tr/gundem/o...askinligi/9232
Zat yine çatal dilini dışarıya çıkartarak ayni sinsi gülümsemesiylen CHP'ye tehdit savurdu...malum bugün yine borsa çöktü.
Zatın hedefinde devamlı CHP var,diyorki,bakalım cumhurbaşkanlığı yolunda kaç CHP'li telef olacak diyor,resmen tehdit ediyor,demekki sonu yakın !!!
Borsa İstanbul’da işlem gören 6 şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları bildirimlerle temettü kararlarını veya tekliflerini yatırımcılarla paylaştı.
Borsa İstanbul'da temettü dağıtma yönünde açıklama yapan 6 şirket şöyle:
1- EİS ECZACIBAŞI İLAÇ SINAİ VE FİNANSAL YATIRIMLAR SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (#ECILC)
Pay başına brüt 1,7511601 TL, net 1,4884860 TL temettü dağıtacak. Kesinleşen nakit kar payı hak kullanım tarihi 14 Mayıs, ödeme tarihi 16 Mayıs.
2- ECZACIBAŞI YATIRIM HOLDİNG ORTAKLIĞI A.Ş. (#ECZYT)
Pay başına brüt 6,6666666 TL, net 5,6666666 TL temettü dağıtacak. Kesinleşen nakit kar payı hak kullanım tarihi 14 Mayıs, ödeme tarihi 16 Mayıs.
3- GÖLTAŞ GÖLLER BÖLGESİ ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (#GOLTS)
Pay başına brüt 5 TL, net 4,25 TL temettü dağıtacak. Tarih henüz belli değil, "Genel kurulca, nakit kar payı dağıtım tarihinin/tarihlerinin belirlenmesi konusunda şirket yönetimi yetkilendirilmiştir" denildi.
4- GÖKNUR GIDA MADDELERİ ENERJİ İMALAT İTHALAT İHRACAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. (#GOKNR)
Şirket pay başına brüt 0,3571428 TL, net 0,3035713 TL temettü açıkladı. Tarih henüz belli değil.
5- GENTAŞ DEKORATİF YÜZEYLER SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (#GENTS)
2 eşit taksitle toplamda pay başına brüt 0,30 TL, net 0,255 TL temettü dağıtacak. İlk taksit için kesinleşen nakit kar payı hak kullanım tarihi 14 Mayıs, ödeme tarihi 16 Mayıs. İkinci taksit için ödeme tarihi 18 Temmuz.
6- KALEKİM KİMYEVİ MADDELER SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (#KLKIM)
Pay başına brüt 0,4347826 TL, net 0,3695652 TL temettü dağıtacak. Kesinleşen nakit kar payı hak kullanım tarihi 6 Mayıs, ödeme tarihi 8 Mayıs.
https://www.borsaningundemi.com/habe...amlesi-1850766
Hiç kimse de umudun kırıntısı bile kalmamış, hiç böyle bir duruma rastlamamıştım.
İnsanlar evlenmeyi ve çocuk yapmayı bıraktı.
Şirketlerin karları inanılmaz derece de kötü ve çoğu zarar açıklıyor.
Küçük esnaf ise eve ekmek götürebiliyorsa çok şanslı.
Her geçen gün bu yanlış işlerin maliyeti inanılmaz derecede artıyor.
Bu saatten sonra düzelmesi mümkün değil, çok yazık....
1 Mayıs emek ve dayanışma günümüz kutlu olsun.
Guya 1 mayısta araçlar bedavaymış,sevsinler sizi emekçi dostu iktidar,adamlara yine engel çıkartıp dövdürdünüz polislere valla bravo,bunlar hep kayıt altına alınıyor bilesiniz,35 yıl önceki,gezi eylemleri ivik,didik araştırıp bir mok bulacağız diye çırpınıyorsunuz,ayni olay sizlerin başına geleceğinide biliyormusuz :rtfm:
TCMB: Bu hafta döviz varlıkları, bir önceki haftaya göre %8,9 azalarak 51,6 milyar ABD doları, altın cinsinden rezerv varlıkları %0,5 azalarak 81,8 milyar ABD doları, IMF rezerv pozisyonu ve SDR toplamı ise %0,1artarak 7,7 milyar ABD doları olmuştur
Garanti BBVA: Sistemlerimizde yaşanan kesinti teknik bir aksaklıktan kaynaklanmakta olup, herhangi bir siber saldırı ya da veri güvenliği riski barındırmamaktadır
-Garanti BBVA resmi X hesabından aşağıdaki açıklamayı yaptı:
"Sistemlerimizde yaşanan kesinti teknik bir aksaklıktan kaynaklanmakta olup , herhangi bir siber saldırı ya da veri güvenliği riski barındırmamaktadır.
Bankamız nezdindeki tüm varlıklarınız ve kişisel verileriniz yüksek güvenlik standartlarıyla korunmaya devam etmektedir.
İşlemlerinizi kesintisiz şekilde gerçekleştirebilmeniz için tüm şubelerimizdeki ekip arkadaşlarımız iızmet vermeyi sürdürmektedir.
Sorunun en kısa sürede tamamen çözüme kavuşması için ilgili birimlerimiz yoğun şekilde çalışmaktadır.
Göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz."
Botta kaçak var,ona yama gerekli,o zaman çıkartın bir yüksek faizli bono yatırımcı faize doysun,dövizde düşsün temmuz sonuna kadar,olay bu kadar basit,zamanında gecelik faizlerin 1000-7000 arası olduğunuda biliyoruz,çillerin süper bono çıkardığınıda biliyoruz,evren+özal modelinide yapamazsınız çünkü ortada SSK yok,öyle kanal,manal yapmalarlan bedevilerden parada çekemezsiniz,kıbrısımı satacaksınız yoksa ? zaten dolaylı yoldan görüşüyorsunuzda vatan haini damgası yerizden korkuyorsunuz,yetti artık vatanı soyup soyduğunuz,batırdığınız, gelecekte olan tehlike boyutu çok kötü,bu millet artık herşeyi gördü tsunami olarak üstünüze gelecek...
TBMM baskanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti!
NET GSM diye bir şirket varmış
4.gsm operatörü
0510 XXX Lİ NUMARALAR VERİYORMUŞ
AYNI ZAMANDA 0850 xxx li numaralar
ben yeni öğrendim.
biliyormuydunuz, kullanan var mı ?
Turktelekom harcine bakmak lazım,çünkü bu kurumun yakasında iktidar var,her an herşeye yasak getirme durumu mevcut yani kısıtama adına herşeye ulaşmamak engeli koyabilir,Turkcell çok pahallı,geriye Vodafon kalıyor,oda heryerden çekmiyor anladığım kadarıylan,bide bimcell var ama ne kadar iletişime açık bilmiyorum.
Sırrı Süreyya Önder,
Çok severdim kendisini,
Kıvrak zekasını, hazır cevabını, en zor zamanlarda ki gülüşünü, devrimci duruşunu...
Mert bir insandı, özü sözü birdi, bu renksiz dünya da çok renkli bir kişilikti.
Atatürk' e karşı söylediği sözleri ve ölümü yakıştıramadım kendisine..
Nisan ayında bir ölüm olayından bahsetmiştim galiba bu vatandaşa aitmiş,gerçi mayıs başında oldu,yinede nisan sonu oldu,böyle ön görülerim vardır,işterdimki bu olay zata olsa iyiydi hiç olmazsa ülke nefes alırdı,sistematik olarak kötüye kolay ölüm yoktur,onlar çok beddua aldıklarında yürüyen ceset gibidirler,onlar çekerken acısınıda ülkemize yansıtırlar...
refaba ustad,
Ölümden hiç korkmadım, kimisine göre son, kimisine göre başlangıç, asıl üzüldüğüm nokta milyonlarca insanımız geliyor geçiyor günün sonunda güzel ülkemiz bir arpa boyu yol alamıyor.
Ölüm değil bu geri kalmışlık insanı kahrediyor, zaten bizi bu durumda bırakanlar gece gündüz beddua yiyor, ama bu çözüm değil.
Gelişime yönelik bir kırılım gerçekleşebilse biz yaşayamasak ta gelecek nesiller çok daha güzel yaşardı, bu da hepimizi mutlu ederdi.
Biz neyizki,öncü kolu sadece yol gösteririz,anlayana sivri sinek saz,anlamayana davul zurna az,davul zurnalıkta bu ülkede bol bulunur onların sayesinde bu haldeyiz,utanmadanda reisimizi kimseye yedirmeyiz diyorlar,onu davul zurnalık olanlar artık demiyor gerçeği iyi kötü gördükleri için,diyenler zattan geçinenler ve hepsi süper zenginler,zaten devamlı öne sürüyorlar bize bir mok olmasın diye,bende diyorumki NEREYE KADAR !!!
Turizm hisseleri hareketli...zaten sezon onların,bendede bol bulunurdu,yarısını okuttum,nede olsa işi sağlama almak lazım...ytd.
Özgüre saldırı bilinçli yapıldı ben öyle öngörüyorum,bu iktidar değilmi katillerden,çetelerden vs yana,öyle olmasaydı istanbul sözleşmesini iptal etmezdi,kıbrıs olayları büyüyecek,onların başını çok ağrıtacak,guya bide kendi,kendilerine provakaskon yaptı diyorlar,göz korkutuyorlar,yetmez gibi tehdit savurup dalga geçiyorlar,ama içlerinde yangın var kendileride bunu biliyorlar,içlerinde dürüst olanlarıda tehdit ediyorlar,bunlar hep kayıt altına alınıyor bilesinler...
iyi haftalar