Süper eline sağlık.
Printable View
Türkiye'nin yüz yıllara ihtiyacı olabilir ama dünyanın bize verecek 10 yılı bile yok hocam. Ben burada Ukrayna ve diğer konuları özellikle dile getiriyorum, rakamları da veriyorum. Savaş teknolojisindeki gelişim ve ülkelerin silah envanterlerinin çok ilkel kalması, bu ülkelerin günümüz ekonomik koşullarına ayak uydurmaktaki başarısızlıklarıyla birleşince, onları savaşa sürüklüyor olabilir. Tıpkı borsadaki Pala olayı gibi, siyasetçiler toplumu bu konularda da kasten yanlış yönlendiriyor.
Tarih okuması yapacak arkadaşlara şöyle bir tavsiyem olacak. Lise döneminde okuduğumuz siyasal tarihti (savaşlar da siyasetin parçası), bunu farklı kaynaklardan tekrar okuyabilirsiniz. Aynı tarihi dinlerin gelişimi ekseninde anlatan kitaplar var, bakış açısı değişiyor böylece. Kapitalizmin ve finansal piyasaların tarihini anlatan kaynaklar ise gene aynı dönemi farklı açıdan ele alıyor. İlave olarak gemi teknolojilerindeki değişimi anlatan bir kitap okumuştum, çok aydınlatıcıydı veya silah teknolojileri... Ahşap gemi imalatında yaşanan bir devrimin dünyayı değiştirmesi, Akdeniz dışına çıkamayan gemilerin okyanusa açılarak yarattıkları fark şaşırtıcı.
Rus tarihi, aşırılıkları bakımından ilginç. Aşırı kavgacı, devrimci, zorba, dönem dönem patlamacı, kaynakları nedeniyle en büyük fatihlerin hedefinde olması, savaşlarda verdiği kayıpların büyüklüğü ama zaferlerin de taşıyamayacağı kadar büyük olması, yayılmacılığı vs.
Trump başkanlığı devralana kadar EURUSD 1 in altına inecek galiba, şu anda 1.04 lerde
Nasdaq teknoloji endeksi ike bitcoin arasında harika bir korelasyon var
Texas Ham petrol için ciddi ciddi 50 doların altı konuşuluyor. OPEC kotalarda %6 lık kısıtlamaya gitmedik ful basıyoruz diyor ama yapılan analizlere göre ful basıyor olsalar Texas WTI şu anki seviye olan 68 doların %10 altı 61 dolar gibi olur deniyor. Demek ki bunlar kotada kısıtlamaya gitmişler ama toz kaldırmıyorlar. İleride tekrar ful basma durumunda artı drii baby modu devreye girdiğinde 50 doların altı gelir deniyor. TR için pozitif tabii.