Originally Posted by
el turco
yazmadan önce epey düşündüm. sonra da yazayım dedim.
önceki haftalarda enerji sektörüyle ilgili yazmıştım. şimdi malum haber akışına bakınca biraz fazla parlatıldığını düşünüyorum. tr devletinin ve hükümetinin şu anda yapacağı en mantıklı şey tabii ki de cari açığı azaltmak için enerjiye önem vermesi. ama bazı şirketler sanki 10 yılını bile fiyatlamış gibi. şimdi bu haber akışı içinde alım yapmak çok mantıklı gelir insana. sonra bakarsın ki el elde baş başta kalmışsın. bu işler böyledir.
bence onun yerine daha farklı bir strateji daha iyi olur. misal bu şirketlerin tesislerini kuracak mühendislik kapasitesi olan holding ve şirketler çok daha cazip. pekala temiz enerji politikaları gereği başka ülkelerden de iş alabilirler.
asıl yazacağımı sonda yazayım. angen diye bir şirket var. koç olayı medyaya düşünce yazmaya karar verdim. bu şirket tıbbi kitler vs üretiyor. sadece insanlar için değil veterinerlik kitleri de var. üretiminin %85'i ihracat. daha da iyisi karını dağıtıyor ve argeye de kaynak ayırıyor.
avrupanın dibinde 85 milyonluk bir ülkede bana göre fazla iyi bir şirket. 2 yıl önce halka arz edilmiş. son çeyrek bilançoları çok kötü. bulunsun hesabı cuma kapanışta bin lot aldım. daha da alacağım. gerisi kısmet.