Originally Posted by
KaaN-
Merhaba chill.
Ben de uzun süredir ereğli taşıyordum ama döviz krizinde korkup çıktım. Bir daha da giremedim. Bol kazançlar.
Vesbe' ye birkaç hafta önce girdim. Yazdığın gibi pek hareket yok burada. Bakalım bilanço açıklanınca konumuzu takip eden ve vestel uzmanı dostlar gelir inşallah.
Manisa' daki ihracatını takip ve vestel' in %50 kapasite artışı artık ezberimizde. Onları takip edeceğiz.
Henüz hisseye ısınmadım, ısınınca benim "çok geniş zamanda" araştırıp takip edeceğim detay konular;
- Eur/Usd paritesinin yükselmesi bizim avantajımıza. Şu an konjonktür sıkıntılı. Abd faiz arttıracak ama AB arttırmayacak. Beyaz eşya sektörünün zaten çelik-plastik maliyet derdi var, bir de bu parite olayı canımızı sıkabilir.
- Avrupa' da enflasyon krizi olduğu için, maaş artışlarının geride kalmasının "yüksek ihtimal" tüketicileri daha ekonomik ürünlere yönlendiriyor/yönlendirecek. Bize büyük avantaj, zira piyasa lideri Türk markaları.
- Afrika çok büyük potansiyelli pazar. Zenginleşmeye çok açık. Parayı gören bir bireyin evine alacağı ilk şey çamaşır makinesi. Büyük açık var ve biz ülke olarak orada çok aktifiz. Vestel' in o bölgede faaliyetleri var mı olacak mı araştıracağım.
- Plastik ve çelik fiyatları için öngörü
- %70' den fazla avrupaya çalıştığımız için karbon vergilerinin en çok etkileyeceği sektör beyaz eşya olacaktır. Mesela karbon vergisini ödememek için sacı kömürle üreten bir demirçelik firmasını bırakıp hurda ile sac üretene geçerse maliyet nasıl olacak.
Şu an en çok merak ettiğim konulardan birini yukarıda bir arkadaş sormuş. Arçelik mi Vesbe mi?
Şu an arçelik FK' sı 12,25 - Vesbe' nin ise 6,45. Yani iki katı.
Arçelik zirve fiyatında. Vesbe ise zirvesinin %24 aşağısında.
Arçelik' te Vesbe' de yatırıma çok para harcıyor.
Arçelik temmuz ayından beri çılgınca hissesini topluyor. Ürkütücü. Acaba sürpriz bir "inorganik" yatırım mı açıklayacak?
Fikirleriniz nedir?