Selam arkadaşlar,
Bu gün de devre kesilmezse üzülürüz herhalde.Alışkanlık oldu.
Artık buradaki yazılanları okusalar da, bu kadar zulüm yeter deseler. Hayırlısı olsun. Bu arada Gedik, kredi kapatıyor olabilir, veya kağıtla ilgili bşr bilgisi var.
Printable View
Selam arkadaşlar,
Bu gün de devre kesilmezse üzülürüz herhalde.Alışkanlık oldu.
Artık buradaki yazılanları okusalar da, bu kadar zulüm yeter deseler. Hayırlısı olsun. Bu arada Gedik, kredi kapatıyor olabilir, veya kağıtla ilgili bşr bilgisi var.
Bist de yön arayışında yatay seyrediyor.hani dönse kırmızıya hemen satacaklar gibi eller tetikde.
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3,65-,3,66 buralardan yukarı tepki verebilir 4,e doğru...
Ekranda değilim, ancak iki haftadır yoğun satıcı gedik.Gediğin diğer işlemlerini de analiz etmek lazım, bşzde mi satıcı, genelmi. Umarım geneldir.Kredi kullanan yatırımcıların , teminat süresi dolmuş olabilir. Ya satış yapacak, ya da girdi sağlayacak. Şimdi bu sığ tahtada kredi kapatması mümkün değil. Böyle düşününce de Gediğin kağıtla ilgili bir sıkıntısı olduğu geliyor.
başladılar gene vermeye. hesapladım 3,38 gibi devre kesiyor. 3,40 a bütün malımı yığdım. gelirse alırım biraz yükselirse satarım. aşağı giderse çocuklarıma bırakırım
3.63 ortalama ile 150bin lot aldim bugun, asagi gelirse biraz daha almayi planliyorum. Aksam pastada benim alimlari Finans Yatirim olarak gorursunuz:)
arkadaslar aklima takilan bir konu var biraz bukonuda gorus paylasalim ,madem gedik elindeki mali satacak neden asagi yukari yaparak yeni yatirimciya yukaridan mal vererek degil de birhaftadir deli gibi selale seklinde mal veriyor? 10 puanlik uzman sorusu hadi bakalim :)
euro bazlı bakınca grafiğe 0,83 de desteğimiz var. 4,1250 desek euro ya 4,12*0,83=3,42 olur. euro bazlı niye bakıyorum bilmiyorum. tl bazlı bakınca teker teker destekleri kırarak gidiyor. 3,48 3,18 3,01 destekler var. buranın aşağısı uçurum hadi yuvarlak hesap 2.20 diyeyim.
şimdi bir hesap yapalım, tamamen kendi uydurmamdır. böyle bir hesap türü var mı bilmem. bu hisse bana 1,90 dan itibaren orantısız artmış geldi. yani tüm fiyatlamalar 4,70 e kadar yapıldı ve artık satışa geçti. peki hissenin demirbaş olan ve üzerine katarak gideceği neler var elimizde yani satışı yapılmayacak olan 1) ceo var %10 olsun 2) düzce tesisi ve kapasite arttırımı var %20 olsun. 3) giderek büyüyen hedefler var %10 olsun. 4) euro borcu azalıyor %10 olsun. 5) tasarım merkezi oldu %10 olsun 6) kara geçti %10 olsun toplam %70 eder. 1,90*1,7= 3,23 eder. bu rakam geldiğinde önümüzdeki bilanço hesaplanmaya başlar mı başlayabilir. peki 1,90 dan 4,70 fiyatlanan şeyler yaklaşık %250 artmış kendiyle %350 olmuş. bunun ne kadarı ceo dur. bence %50 si. kara geçecek olması %50, firmaya güven duyulması %50 başka aklıma gelmiyor ama geriside duyan gelmiş diyelim. kafa gitti iyice bence bu hissenin ağustos sonu fiyatı 3,20 dir. buraya kadar gelirmi bilinmez ama buradan sonra çıkış başlar. ne dedim bilmiyorum ama birisi anlarsa güzel bir hesap yapsında yorumluyalım.
Ortak benim kendi temel analiz değerlendirmeme göre şu andaki bilançoya göre 3.40 olması gereken fiyat ama bu sadece bilanco kalemlerinin sonucu. yukarıda senin de saydığın sebepler algıdır bir yerde ona göre de pozisyon alınır ama bu algının sayısal değeri yoktur. bakarsın patron arsa satacağım der kağıt günlerce tavan gider bu algıdır. arsayı sattığında değer ortaya çıkacağından fiyat ortaya çıkar.kelebek de öyle benim için. ama sizin de belirtiğiniz algısal fiyatlamalar gerçekleştiğinde aynı arsa satışı gibi olur önceden algıyı yakalayanlar kazanır yakalamayan geç kalır. böyle düşünüyorum
dibinin geldiğini düşünmeye başladım. 3,59 3,60 bekleyen emirler kağıda göre iyi. biraz daha izleyip göreyim diyorum. bu kağıttan alacağım var. geri almam lazım. satış baskısı da yok gibi. yukarı kademeleri göremiyorum tabi.
borsa endeksi düşse anlayacağım ama bugün çok sakin.
Bu hafta artı açıp hep devre kesici girdi benim gördüğüm kadarıyla.
Gedik ver ver kaldı 550 bin...
maden enerji hisseleri satışa geçti. endekste aşağı dalga gelebilir.
Yatas'ta da yuklu bekliyorum. Bir kismini satip Kelebek aldim bugun. Mobilya sektorune guveniyorum. Kelebek'in su anki bilanco ederi benim hesaplamalarima gore en az 5TL, Yatas ise 20TL. Iki sirket de magaza acmaya hizli sekilde devam ediyor. Daha gidecek cok yollari var, ornek vermek gerekirse Istikbal'in 1000e yakin magazasi var, benzer sekilde Bellona'nin da 1000 tane magazasi var. Benzer sektordeki Arcelik'in 2500 kadar, Vestel'in 1500 kadar magazasi var. Dotgta&Kelebek'in ise daha yeni magaza sayisi 353 oldu. Neden Bellona ve Istikbal gibi 1000er magazasi olmasin, yurtdisinda subelesme ise olayin bonusu. Istikbal ve Bellona'nin 450milyon$ ihracati vardi.
Devre kesici gelir mı?
bi tarafım yese, kozaa,prkme, ipeke ye gireceğim. 10 dk da ya zararı çıkarırım ya 2 ye katlarım
Bir hisse hiç mi tepki vermez ? İlk defa böyle bir hisseye denk geldim.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O zaman endeks artı olduğu zaman tavan yapması lazım sana göre :)
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
abiler buradan bişeyler yapmaya başladı herhalde çok yanıp sönmeye başladı arkidaş
ytd anlamam
gedikte durum nedir. 3,65 den boşaltaydı
ben gedik fazla mal taşımaz birine devreder diye düşünüyordum ama fiyattta anlaşamadılar galiba. gedik alttan topladığından satarak çıkmaya karar verdi anlaşılan
Maliyet 2.5 larda olunca nerden verse kar.
Kağıdı çıkamadılar, çırpınıyor kerata😂