http://www.bloomberght.com/haberler/...-marj-aciliyor
Printable View
Bu laflar sadece reize ! şirin görünmek bu ortamda başımıza bir şey gelmesin serzenişleridir. Öte yandan faizleri düşürmek istiyoruz lafları da çoğu Türk yatırımcıyı Tl den kaçırıp Dolara yöneltmektedir ki niyetleri bu ise diyecek bir şeyim yok vatana HIYANET yapıyorlar derim ama aptalıklarından ve göt korkularından böyle diyorlarsa bu sefer yine kendilerini kurtarmak için vatana HIYANET ediyorlar olur ki her iki durunda aynı kapıya çıkar. O halde Dolar toplayanlara vatana hiyanet ediyor diyen goyoycu takımı na sormak lazım kim ve kimler vatana ihanet ediyor ?
akbank bana yamuk yaptı bugün.akşama kadar 13.50 den bağlarız diye söylediler durdular.sonra 13.40 dan zorla kavga dövüş bağladılar. gelecek ay başka bankaya geçecem. çok kızdım. mesle 0.10 puan değil.mesele bakış açıları.gün kaybı olmasın diye kaldım ama bir daha ki aya çıkacam.
Kendi yakınım bankacıydı ona güvenmedim kaldıki başkasına güveneyim. Kimse kusura bakmasın ve bu mesleği yapanlar gücenmesin ama bankacıların lafına güvenilmez, para işi olunca aslında kimseye güvenilmez. Unutmayın ki bu bankacılar şubelerine ne kadar fazla kazandırabilirse o kadar fazla bonus kazanıyorlar ki bu açıdan bakınca onlarıda haklı görmek lazım.
gerçi gelecek ay zaten dolara geçecem....3.50 leri görürse mevduatı bozdururum..görmesse de kasım ayı sonuna alırım doları.
ben eski bankacıyım.bankacılıkta asıl olan güvendir..neden mi? dün o yamuğu yapmasalardı bir dostumun yaklaşık 1,5 milyonluk eurobond alımı olacaktı haftaya o şubede.... söyleyincede acaip bozuldular...genel müdürlükle görüşüp düzeltmeye çalışacaz falan dediler ama..geçti borun pazarı ... sür eşşeği niğdeye dedim... :)
o banka deyince durup düşüneceksin. Kapısının önünden geçmem..
Bende Akbankla çalıştım da benim onayı 10 dakika hadi bilemedin 20 dakika içinde almazsam eyvallah diyeceğimi bildikleri için olsa gerek şimdiye kadar böyle bir terbiyesizlikle karşılaşmadım, anlattıklarınız o yüzden tuhaf geldi. Neyse Robert Bosch `un meşhur sözü,``İnsanların güvenini kaybetmektense,para kaybetmeyi tercih ederim``. Akbank kaybetti .
AB ülkeleri vizeyi yavaşlattı
ABD'den Türkiye'ye yönelik 'vize yasağının' ardından bir 'darbe' de Avrupa'dan geldi. Daha önce 3 günde Türkiye'ye vize veren AB ülkeleri bugünden itibaren bunu 21 iş gününe çıkarttı.
Saygı Öztürk
http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/...latti-2056872/
Dünyanın gözünde Türkiye tam bir saatli bomba...(maalesef)
Gayrimenkul sektörünü Emlak Bankası kurtaracak!
Nakit sıkıntısının baş gösterdiği gayrimenkul sektörünün gözü Emlak Bankası'nda. Bankanın en geç 2018'de kurulup sektöre destek sağlaması bekleniyor
https://www.f5haber.com/emlak-eki/ga...aberi-6491775/
Kızmayın biliyorum burada banka mevduat faizleri konuşulmalı ama bu haber de mevduat faizlerini yakından ilgilendirir diye düşündüm ve bu konuyla ilgili yorumumu sizle paylaşmak istedim. Haberi okursanız göreceksiniz BİR BETONCUNUN YALVARIŞLARINI. Adam diyor ki götümüz sıkıştı, mevduatçılar artık düşük faize razı olmuyor , para pahalandı ve bankalarda düşük faizli konut kredisi vermiyor, bizi kurtarın . Kim kurtaracakmış ? Devlet, peki nasıl kurtaracakmış ? EMLAK BANKASI KURUP ucuz finansman sağlayarak. Peki banka beleş finansman için parayı nereden bulacakmış ? İşte burası esas can alıcı nokta, İŞSİZLİK FONU ve BES de biriken paralardan. İşsizlik fonunda kağıt üstünde gözüken para hakikaten duruyor mu şüpheliyim ama BES kuzu kuzu duruyor, HIRSZILAR için bulunmaz nimet. Kulakları çınlasın Bahri forumdaş bir ara ben BES hakkında kötü konuşuyorum diye bana kzmış birazda atar yapmıştı. Ama sonra kendisi doğruyu bulup bu HIRSIZLIĞA açık sistemden çıktı banada onu doğru düşünmeye ittim diye acizane teşekkür etti. Valla her şey açık seçik ortada, hala BES den ileride para kazanacağını düşünen varsa YOL YAKINKEN tekrar tekrar düşünsün derim. Herkese bol kazançalar.
İCBC temdit 14 vade dönüşü aralık son hafta.
bir bilene soruyorum
herkes dolar alırsa bankaya kim tl mevduat koyacak.
tl kalanlar için para kıymete binmez mi?
TL miktarı sabit veya tcmb kontrolünde olduğundan herkes dolar alamaz, bu önerme o yüzden çok tutarlı değil. Dolar almak isteyen mutlaka sabit dolar havuzundan bir karşı ayağı TL havuzuna geçmek için (yani *yer değiştirmek için)) ikna etmek zorundadır. Bu *yer değiştirme* denkleminde aslında sadece kişilerin varlıkları el değiştirir, toplam dolar ve TL varlığı değişmez.
http://www.mahfiegilmez.com/2017/10/...dgmz-tren.html
Yazıya itibar edersiniz etmezsiniz bilemem ama benim görüşüm bundan sonra bizi bekleyen, yüksek KUR , yüksek TL faizi , yüksek ENFLASYON dönemi. Enflasyonun muhakkak yükseleceğini kabul edersek ( ya seve seve yada seve seve) ilk ikisinden birinde yapılacak baskılama diğerinin daha fazla yükselmesine yol açacağı gerçeğinden hareketle başımızda ki böyyük ekonomi kurmaylarının hangi yöne tevessül edeceklerini doğru bilen daha fazla karlı çıkacaktır.
Herkes? (yerli mevduatçı) dolar alırsa, aynı zamanda herkes? (yabancılar) TL alıyor demektir. O dolarları satanlar, elde ettikleri TL'leri uzaya götürmüyor yine Türk bankalarında tutmak zorundalar :) Yurtdışına TL göndermek diye bir şey yok. Tüm TL'ler TCMB ekranında. Yani doları kimin aldığı faiz açısından büyük anlam taşımıyor. Ancak kur seviyesi önemli: kurlar yükselince TL faizini arttırıcı müdahale gelebiliyor merkezi teşkilattan.
http://www.bloomberght.com/haberler/...saglayabiliriz
Faizleri indiren indirene 😀😀
ykb 350 k
geçen ay 32 gün 13.80 den bağladık bu ay internet sitesinde bana özel 10,80 gözüküyor.
Bu tutarı enparaya atmak mantıklı mı aylık ? yada ne önerirsiniz ?
Dostum 10.80 oranla bankada bir dakika durman hata önce şubeyle görüş 14 ve üstü al mutlaka.Şuan temditler 14-14.20 civarında.Düşük verirlerse üşenme başka bankada hesap aç 14.25-14.50 ve belki biraz üstü bir oranla yeni banka vadeliye bağlayabilirsin.Eğer ykb temdit yapacaksan 14 aşağısını kabul etme.Ben senin yerinden olsam düşükten bağlamam taşırdım aralığın son haftası da vade dönüşünü yaparım.
350 k 60 gün 14 yada 14.50 ile bağlasan 10.80 orana göre 2000 tl yakın fark değmez mi?
Dostlar faiz oranları
burgan : 14.35
icbc :14,10
turkishbank:13,75(bu ay çok düşürdü)
nkolaybono:15,09 (6 aya kadar sabit zaten 500k kadar)
benim aldığım oranlar
10.80 den bağlamam zaten alternatif bakıyorum ama internet oranlarına enpara 13,75 görünüyor. üstü de yok. şubeye gidilse daha fazla bulunur tabi.
en kötü enpara var 13,75 e ama bu katar mevzularından sıkıntı olur mu diye endişe ediyorum.
onun dışında haftaya muhakkak oran araştırması yapacağım.
Bugün Akbank özel bankacılıktan eposta geldi. 30.11.2017 den sonra alt limitlerinin 3M olacağını bu nedenle kendilerinin belirlediği başka bir şubeleri tarafından aranacağımı yazmışlar. Sizlere de benzer eposta geldi mi?
sermo faiz oranları belli bir süredir sabit,
küçük bankalar %4,2-4,3 veriyor. büyük paraya(1M+ $) %4.5. diğer orta ve büyük bankalar ilgi alanıma girmediği için takip etmiyorum. yannız kırmızılı banka geçen ay kurumsal 20 mio $'a %4.8 bağlamıştı ki o paraya az bile.