O karar siyasi,yani dostlar işbaşında görsün niteliğinde.
Printable View
Viop kasım sonu dolar/TL vadelisi 10 TL’nin üzerinde işlem görüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ın 10 ülkenin büyükelçisini "istenmeyen adam" ilan edeceğinin sinyalini vermesinden sonra bu konuda bir gelişme yaşanmadı. İngiliz haber ajansı Reuters, "Erdoğan daha önce de tehdit edip bunun için harekete geçmemişti" yorumunu yaptı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/...sandi-6727416/
Hocam yargılamadan bağımsız, orası hukukçuların bileceği, iddianameyi okumuş olanlarının yorum yapabileceği konu, elçiler tarafından yapılan hareket çok yakışıksız. Hani bu 10 ülkenin dış işleri bakanları, başbakan/başkanları bir araya gelip böyle bir metin hazırlasa bu kadar ağır olmaz idi. Bu işin büyük elçiler tarafından yapılması küfür etmenin bir altı oldu resmen. Amma velakin, mevcut şartlar altında bu büyük elçileri istenmeyen adam ilan etmek çok yanlış ve külfetli bir yol olur bizim için. Muhtemelen de onların istediği bu yol. Şimdilik bazı farklı yöntemlerle geçiştirmek, topu karşı sahaya atmak en mantıklısı gibi.
Dolar gaymenin kısa vadede adı kondu -ON- gayme diye, kuru birkaç on kuruş aşağıda tutmak için rezerv yakmak anlamsız, hoş rezerv de yok ya.
11 Gayme olmasın diye, çabalamak lâzım.
Madeni para maliyeti ise tam bir facia, eğer doğru ise.
Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indiriminin ardından Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi faiz oranlarında 200 baz puana kadar değişen oranlarda indirime gitti. Yapılan indirim sonrası konutta bugün üç banka tarafından uygulanan yüzde 1,37'lik faiz 1 milyon TL altı için yüzde 1,29'a çekildi. Yarından itibaren geçerli olacak indirim sonrası 10 yıl vadeli 250 bin TL'lik konut kredisinde ödenecek rakam ise 20 bin TL birden düşecek. / Yenisafak
Erdoğan saat 14.00'te mhp genel başkanı bahçeli'yi kabul edecek-ntv
İnvestingde borsa topik forumunu kapatmışlar...Döviz ise şu sıralar açık.
Görüşmeden sonra ortak bir basın açıklamasıyla ERKEN SEÇİM KARARI ALDIK derlerse piyasa bunu coşkuyla mı yoksa üzüntüyle mi karşılar ? Her zaman Sn. Cumhurbaşkanı , bahçeli' nin evine giderdi. Bu kez '' Sn.Cumhurbaşkanı MHP lideri Bahçeliyi saat 14 de kabul edecek '' diye çok resmi bir açıklama geldi. Hayır olsun diyelim.
Zaten dün Temel Karamollaoğlu , Cumhurbaşkanından randevu istemişti. Bir şeyler oluyor, bu gece kritik gece. Kabine toplantısı felan..
hergün %1.5 artarak gitmesi sağlıklı 3 ay böyle gitsin yeterli sağlıklı olur gün içi %10 yada %20 arttığında sağlıksız oluyor böyle yüzde 10 yüzde 20 gün içi artışta herkes panikle bankaya koşuyor TL dem dövize geçiyor dövize aşırı talep oluyor geçen %10 arttığında ben bankadaydım o gün taksit ödemem vardı millet TL paralarını dövize geçiyordu benim sıradan önce 3 kişi önümdeydi : ü de dövize geçti aklında kalan dolar ya 7 idi yada 7.50 den yada 7.40 dam alış yaptılar yıl yada 3 sene öncesi olabilir yılı hatırlayamadım para işinden anlayan uzman banka çalışanları deli para kazanıyor hele borsa bilecen oynıyan para 4 katı olur en az birde sanal para bit koin parası adı olan var o çok arttı ama boş ve salakça bir iş bitmi aldın piremi aldın ne üdüğü belirsiz bişey tam salakça birşey bu bit pire koin leri 🙂
https://i.hizliresim.com/1wq4mtr.jpg
Kafanın pırıl pırıl olması için göt göbek mi lâzım diyorum ama, kilolu çok zeki insanlarda var.:oleyo:
Ankara büyükelçilere alternatif çözüm arıyor: Yetkililer
Bir abimizin en sevdiği deyim aklıma geldi nedense.Birine kızdı mı ,hem şeyin büyük,hem paran yok,hem de her gün geliyorsun derdi,artık ne demekse ve nerden aklıma geldiyse şimdi.
Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, yaklaşan seçimler üzerine dikkat çeken bir iddia öne sürdü. Uğuroğlu, "Onlarca AKP milletvekili gidecekleri partilerle görüşüyor." dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...yorlar-1879465
Sokakta kimi çevirip konuşsak hep aynı şeyi duyuyoruz; geçinemiyoruz!
Türkiye bu ekonomik krizi nasıl çözecek?" sorusu üzerine, "dünya genelinde de pandemi nedeniyle ciddi bir ekonomik kriz yaşandığını" belirtip şu ifadeleri kullandı:
"Ekonomist değilim ama yaşananların da farkındayım. Her şeye rağmen umutlu olmak lazım diyorum. Siyasi istikrarı önemsiyorum. Ben milletvekili emekli maaşıyla yaşayan biriyim. Doğrusunu isterseniz ben de yoksullaştığımı hissediyorum.
Milletvekili emekli aylıkları 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı'nın 2021 Yılı Bütçe Teklifi'yle ek ödeme hariç yaklaşık 15 bin 800 liraya yükseltilmişti.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...iyorum-1879472
Pandemi nedeniyle dunya capinda ciddi bir ekonomik kriz yasaniyormus.
Dün tv de yandaş konuşmacıları dinledim.En güzel soru,şimdi ne olacak,sunucu soruyor bu elçiler memleketlerine paketlensin mi,o aşamaya kadar atan tutan yandaş olayın gidişatını tahmin edemediğinden başlıyor elbet cumhurbaşkanımızın önündeki veri seti bizde yok falan filan.Yahu sen adam değilmisin soru net edilmeli elbet de gitsin,zaten reis de demiş.Ama elbet geri vitesler çok olduğundan kıvır babam kıvır.Bunlar nasıl adamlar,nasıl oluyor da böyle oluyorlar cidden ilginç.
E hdp ye yanaşıyorsun onla berabersin gizli fetöcüsün falan onlar kolay ezberler,bu tarz sorulara cevap vermek mayınlı arazi,reis de önceden bazen sinyal vermiyor ,küt diye rahibi bırakıyor falan,e program da her gece yapılıyor bugün dümdük cevap verse yarın nasıl düzeltecek yandaş da başlıyor o değil de gaz kuyruğu vardı,tüp kuyruğu vardı ,yol yaptık hastane yaptık vs.
Yukarda sayın yöneticimiz saygıdiğer medwig bey
Ne yazmış
Yetkililer çözüm arıyo diye
Ben trollere de acıyorum,onca siteye giriyorsun yazıyorsun,twıtter şu bu onca laf ediyorsun atıyorsun tutuyorsun sonra böyle basit bir soruda bile kaşın dur .
Yahu amerikan büyükelçisi daha gelmemiş bile.madem beni taburcu edeceksiniz gelmiyorum kardeşim dese ne yapacağız:)))))
İlla gel biz seni sınırdışı edeceğiz mi denecek anlamadık ki,diplomasi işleri zor,öyle persona non grada sın dedin mi dedin.E adam da sana derse,onca borç var,adamlara sermaye getirin falan diyoruz,ama büyükelçilerin hepsini paketlemişiz,yahu aslında vatandaşı olmasan eğlenceli memleket.
mesaj alintisini yapamadim geride soran arkadaş demrede balıkçılık yapıyorum kilo 25 ile 30 dan satarım balığu toptan hale satarım eskiden orfoz sinarit çıkardı o kalmadı meslek bu
Bence hava bozacak ve bu dolar çok daha ileti gidecek bir arkadaş dolarını satma demişti banyo kapısı almak için satacağım kapı kapanmıyor sert poyraz yediği için şişmiş yamuk yumuk olmuş 75 doları gitti kaldı 825 elde bunu biraz tutacağım 3 belki4 ay maliyet 9 dam alınca yazdım ben.net insanım yamuk yumuk alevere dalavere yan insanla yan insanlarla işim olmaz aynı masayada oturmam aslında devlet köpek balığı avını serbest bıraksa çok para kazanırım ama avı yasak yoksa 1 ile 1.5 ton geliyor 15 tl den gitse 22.500 TL para eder 1 yık yeter bana
Yılda 1 adet av izni çıksa keşke ama imkansız gibi yoksa takım taklavat ve malzeme ve uygun kayığım var yasak olduğu için cezası 82.000 TL civarı o yüzden aklımdan geçirmiyorum avını yapmayı yoksa köpek bakışırsın bildiğimiz balık gibi davranan bir balık