Sn myfinans gümüş fonlarında da (gtz yzg gum mjg) stopaj indirimi yok mu?
Printable View
Sayın Yatırımcımız, QNB Finans Portföy Gümüş Borsa Yatırım Fonu ve QNB Finans Portföy Altın Borsa Yatırım Fonu paylarından 23 Aralık 2020 - 31 Mart 2022 tarihleri arasında iktisap edilen paylarında uygulanacak stopaj oranı, ne zaman elden çıkartıldığından bağımsız olarak, %0'dır. Belirtilen tarih aralığından önce alınmış payların satışında uygulanacak stopaj oranı %10 dur. Saygılarımızla
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0201223-21.pdf
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20211216-2.pdf
Uzatma olmayacakmi ?
Evet dostum son bes yil dedigin gibi dusunebiliriz..
2019 ve 2020 den sonra birikimlerimi eurobond yaptim ama onda da vergi kiskacina girdik, neyse vergimizi verdik kotu ruya gormemek lazim...
Kalan omrumde o gelirler ile yasarim diye planliyorum asil hedefim vergi ye girmeden aldiklarim ile hayati idame etmek olsa da usd tl bu kadar fark olusturmasa planli gidecekti...
Endeks yorulma emareleri gosteriyor 5 gundur yatayda yerli hisse fonlarda olan arkadaslar dikkatli olabilirler
Aralik sonu cokusden sonra orta ve uzun vade icin 2000 - 1985 alti olmadikca ana trend devam ediyor https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...45c3712ee4.jpg
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bugün kkm ödememi aldım millet %25 olarak. saat sabah 09.00 tutarından hesaplıyor hazine(investingle aynı ve kuruşu kuruşuna eksiksiz ödüyorlar) paranın banka şubesine ulaşması 15.30 civarını buluyor. vadeyi de o zaman yenileyebiliyorsun. bu da vade günü 09.00-15.30 arası bi yükselişe yakalanırsanız para kaybedebileceğiniz anlamına geliyor, gerçi ben düşüşten tam zamanında yırttım şanslıydım: ) bu akşamlık gecelik repoda kalsın dedim, yarın sabah euro bazlı bağlıycam bu kez 3 aylık, malum ukrayna gelişmeler olumlu eur/usd parite dip yapmış durumda.
Türkiyede gerçekleşen bir olayın tüm dünya piyasalarını etkilemesi olayına ilk kez şahit oldum.
Dolar endeksi, ons, avrupa borsaları, abd borsaları hepsi İstanbul'dan etkilendi.
Hoşuma gitti baya..
evet aynı gün. zaten aynı gün ödemeselerdi parayı bankadan direk euro nakit olarak çekecektim. parayı hazırlayın demiştim yani. zira kuşku yaratacak tavırlar herkesi kkm'den çıkıp dövize saldırtır diye hesaplamıştım, o senaryo olmadı. şimdi kalbimden geçen dolar bi vesileyle gelecek vadeye kadar 10-11'lere düşse ordan bi daha bağlasam yılsonuna kadar tekrar 15 olsa, toplam %100 kar: ) zor ama işte hayaller..nebati margarin kasada para dolu ödeyemiyceğimiz borç yok allaha şükür diyor, e vatandaş da oyu basıp anasının ak sütü gibi helal olsun diyor..ben bedava pastaya niye hayır diyeyimki: ) nasdaq 10 bin, bist 1500 hedeflerim gelseydi yerli ve yabancı byf düşünüyordum olmadı.
Yönetim ücretleri çok fazla.
Ak Portföy Elektrikli ve Otonom Araç Teknolojileri Değişken Fon - VCY
%2.9 yönetim ücreti birde komisyon vs. baya getirileri törpülüyor.
Saygılar.
Dostlar, eur/usd paritesine endeksli fon var mıdır, bulamadım da
ProShares UltraShort Euro ETF (NYSE: EUO)
Market Vectors Double Short Euro ETN (NYSE: DDR) !!!! bu ETN DİKKAT !
yalnız bunlar Türk kimlikli yatırımcılara açık mı bilmiyorum
bunlarda euro LONG
CurrencyShares Euro Trust (NYSE: FXE)
WisdomTree Dreyfus Euro (NYSE: EU)
Ultra Euro ProShares (NYSE: ULE)
Market Vectors Double Long Euro ETN (NYSE: URR) !!!! bu da ETN !!!
bir de dolar endeksi ETF i var .
Elinde tarım- gıda fonları olan varsa yarın baba düşüşlere hazır olsun ! Tüm tarım emtiasında düşüşler sürüyor. Sözde barış söylentilerinden nasiplerini almışlar.
Dolar 3 ay önce 11_12 civarında idi. Kur farkını verdiler. Elinde dolar tutmandan bir farkı yok.
Sahip olduğum HSYF ler arasında, 17 Aralık ta gördüğü zirve değerlerine göre en kötü durumda olan OPH, güzel başlamışlardı devamını getiremediler, yönetimde bir değişiklik mi oldu acaba?
Sn abelardousa,
Kaptaki son performans sunum raporlarına göre (2021 temmuz / 2022 ocak) Fon yöneticilerinden Ömer Zühtü TOPBAŞ ve Gülşah BAYKAN ayrılmış; Can Tuğrul KIYICI ekibe katılmış. Mehmet Taylan TATLISU ise halen devam ediyor, şuan ekip 2 kişi.
Saygılar.
Stopajdan hala haber yok.uzamiycskmi
TPC fonu icerisinde icerisinde PDBC ve DBC kodlu etf ler var.
Bu etf ler pasif mi yoksa aktif yonetiliyor mu acaba ? Duruma gore bazi zamanlar emtialar yerine baska varliklari portfoylerine aliyorlar mi ? Yada tasidiklari farkli emtialar uzerindeki agirliklarini azaltip , arttiriyorlar mi ?
https://www.invesco.com/us/financial...or&ticker=PDBC
https://www.invesco.com/us/financial...tor&ticker=DBC
Anladigim kadariyla bu etfler pasif yonetiliyor. Yaniliyor muyum ?
Tesekkurler.Saygilar , bol kazanclar.
Sn. Black Mirror,
Anladığım kadarıyla, PDBC aktif olarak yönetilen ve karşılatırma ölçütünün (DBIQ Opt Yield Diversified Comm Index ER) üzerinde bir getiri hedefleyen ETF.
DBC ise karşılaştırma ölçütü olan endeksin (DBIQ Opt Yield Diversified Comm Index ER) olumlu yada olumsuz değişiklikleri yansıtmayı hedefleyen bir ETF.(PDBC'ye kıyasla pasif yönetim gibi duruyor.)
Saygılar.
11,43 tü maliyetim. 14,86'dan ödediler. bu sabah da euro bazlı 16,30'dan yeni vade bağladılar. arkadaş elinde dolar tutmaktan farkı yok demiş ama reyiz islam kolaylıklar dinidir kardeşlerim deyip faiz artırır da dolar 11'e geri gelirse ben etkilenmiycem. yok yapmaz diyende de, yapsa bile 11 olmaz diyende de mangal gibi yürek varmış derim, nasdaq'ın her gün verdiği %2'yi anasının ak sütü gibi hak ediyordur o zat. (keşke nasdaq korumalı kkm olsaydı ba: )
Bende 2020-2021 performansına güvenip tek hisse fon OPH almıştım şimdi pişmanım. HVS KYA NNF hatta OPI , OPH yi 2 ye katladı(11 kasım 2021 den 30 Mart 2022 ye). Cuma günü OPH ye satış vereceğim düzelir diye çok bekledim ama performansı düzelmiyor aylardır QUAGR ve MPARK tutuyor elinde.
Lanet olsun OPH aldığım güne.
16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
OPH benim de favori fonumdu, hiçbir fona güvenmediğim için çok önceden epey azaltmıştım; kalan kısmı da geçen hafta gönderdim.Epey önce HVS fonuna ağırlık vermiştim.Neden seçmiştim, bu fon her sene endeksi geçen, uçup kaçmasa da istikrarlı giden bir fon.Öyle alingirli kağıtlarla da iştigal etmiyor EREGL,FROTO,TOASO,GARAN gibi 30 kağıtlarıyla ilgili sadece.Zaten kıstası da 30 endeksi.Bunun yanına da birkaç güzel küçük kağıttan portföy yaptınız mı sonuç güzel oluyor, yeter ki al-sata girmeyin.
Belki çoğunuz biliyor ama bilmeyenler için yazayım.TGA fonu 1 yıldan fazla tutulduğunda stopaj yok.%51 üzeri hiseyle istikrarlı kazanç sağlıyor.Portföyde buna yer açtım geçenlerde.
Bir başka hayal kırıklığı IJA; bu da agresif güya agresif takılan ama son zamanlarda berbat performans sağlayan bi fon.
Hala stopajdan ses seda yok yokmu bi duyum flan