Mevduat mi?
Printable View
Selam dostlar. Şunu asla unutmayın: Dövize yapılan devasa müdahaleler her zaman massive overshoot akabinde, yani adil değerin çok üstü fiyatlamalar hızlıca görüldüğünde gerçekleşmiştir. En yakın örnek; KKM ilanı esnasındaki müdahale, -kişisel hesaplamalarıma göre yaklaşık- o anki adil değer+%75 civarında başlamış, sonrasında görülen kısa süreli dip ise adil değer-%2 civarı olmuştur. Şu an -yine kişisel hesaplamalarıma göre- daha adil değerin bile çok aşağısındayız.
Bugünkü basın açıklamasının 2. sayfasında, bireysel döviz talebindeki artışın overshoot'a yol açabileceği üstü kapalı şekilde itiraf edilmiştir.
Geçen büyüme için enflasyonu göz ardı ettik demişlerdi bugün hoş geldin küçülme ve durgunluk dediler
Bu kadar para basarsan dövize gider TL.
Sonrada döviz neden çıkıyor.faizde geberik
Kervan yolda düzülür.
Yola çıktık bakalım. Bundan sonrası ya nasip.
Yaratıcı her fikire açığız.
Sanmıyorum, planlı hiç bir şeyi sonuca ulaştıracak kapasite yok maalesef..Ekonomik olarak bir adım atılıyor, sonucu herhangi birşey oluyor, sonra biz bunu zaten biliyorduk herşey plan dahilinde diye ona kılıf uydurulmaya çalışılıyor. Sonra yeni plan ve kısırdöngü devam ediyor.
Durgunluk mu planlıyorlar şimdi mesela, sonucu eminim tersi birşeyler olacak ve zaten biliyorduk durgun suda balık mı avlanır şirketlerimiz durgunlaşamayacak kadar hızlı büyüyor elhamdürillah diye bir cümleyle bitecek.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Taze Döviz girişi var mı? Yok
Bu kadar basit aslında.
Nerde üstelik tl leride kkm yaparak dolarizasyonu katladık. Tl cileri.dolara alıştırdık. Tl mevduatın 3 ayda 2 hatta 3 katını kaz***** bir.daha tl mevduata döndüremezsin
Şaşı bak şaşır. Ülkede ki esas sorun talep değil maliyet enflasyonu. Son sürat Stagflasyon.
Uzun süre elektrik doğalgaz fiyatları devlet eli ile baskılandı.Sanayi ucuza enerji kullanarak üretim yaptı.E o üretimde sanayinin kullandığı ucuz enerjiyi halk olarak biz finanse ediyoruz.O suni fiyatlanmış üretimle ihracatcı olduk sanıyoruz.Bence yanlış. sanayi bizim finans ettiğimiz ucuz enerji ile üretim yapacaksa hiç yapmasın.
Abi aslında o talep enflasyonu değil. Talep eflasyonunu ya o mala olan erişimi zorlaştırarak (finansal), ya da arzı arttırarak (üretim) çözersin. İhracat kaynaklı iç pazarda ürün sıkıntısı farklı birşey. Mevcut yönetimin teşvik ettiği bir durum. Yani üretim de bir sıkıntı yok. Talep patlaması da yok. Üretici daha çok kazanmak, yönetimin de ülkeye döviz girdisi sağlamak için onu teşvik ettiği bir durum. Kredi musluğunu kısınca o ürünler iç pazarda artmayacak, fiyatı da düşmeyecek.
Zaten insanların bir ürünü olması gerektiğinden fazla talep edecek bir ekonomik durumu da yok. Ha konut deniyor ama konut fiyatları zaten TÜFE içinde yok. Orada da karmaşık bir durum var. Bazı bölgelerde arz sıkıntısı olduğu doğru ama maliyet enflasyonu ve kartel orada esas problem. Arzı arttırsan da maliyetleri düşürmedikçe değişen birşey olmayacak. Halkın çoğunluğunun alım gücünü de kıytırık TÜFE rakamlarıyla düşürünce arzı da arttıramıyorsun gerekli şekilde.
İş dönüyor dolaşıyor maliyet enflasyonunun ana sebebi döviz fiyatlarına ve düşük alım gücüne geliyor. Bunlara yönelik bir adım atılmadıkça gerisi fasa fiso.
Burada uzunca bir süre ferrariciler, porscheciler, plazalarda marul demeti gibi dansöz oynatanlar, Olgalar Helgalar ile halay çekip kaçak et kesenler. Hesabı biz ödedik,, ödüyoruz, ödeyeceğiz diye yazdım. 128 in sebebi de bunlar, mevcut durumun sebebi de bunlar. Bile, isteye yapılan işler. Tercih meselesi. Faizin sebep enflasyonun sonuç olmadığını onlarda biliyor. Ama tercihi gerçekleştirmek için öyleymiş gibi yapıyor. Olan biten başka bir şey yok. Halk acından kıvranırken, şirketler karlarını ikiye üçe katlıyor.
Aslına bakarsanız başarısız bir ekonomi yönetimi yok. Tercih ettiği yolu gayet iyi uygulayan bir yönetim var. Senden benden inilti gelirken kalantorlardan ses seda yok. Onların maması iyi, işler yolunda, tıkırında. Maşallah.
akşam kafam iyiydi şimdi gördüm lan biz bişey yaptık mı yok yapmadık GES açıklanmış serefsızim bu benim aklıma gelmişti :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Hala midye yiyen varmış, takdir ederim Ahmet'i..
Çok sevmemize karşın, ağır metal içerme riskinden dolayı uzun süredir yemiyoruz ailecek.
haftasonu açıklanacak ges dolayısıyla risk almak istemeyenler satıyor merkezde ateşi altın veriyor basıyor odunu
Laaan nasıl?
17,03’e düştü
nasıl vurdum levyeyi ama 17,04 lan biz bişey yaptık da naptık onu unuttum serefsizim bu ges gös arpacık benim fikrim :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Uleyyyn n’oluyor
16,93
Merhaba, Burada ilginç bulabileceğinizi düşündüğüm bir şey var: - https://tr.investing.com/news/econom...yurusu-2314387
Kamuda tasarrufa gidiliyormuş
15ine kadar basarlarmi asagiya daha
5 günlük SMA 16.93 , dolandiriyor oralarda ,benjamin / tl muhlis hisse degil buna yapan tahtacı artık yerer 40 kere aynı şey...
KKM cileride kümesten kaçırırlar ise yıl sonu ciddi bir buhran yaşama riski oluşur...Dövizle uğraşmasınlr bence...
Dün CNN de DSP ekonomi bakanı güzel birşey söyledi Anap ile başlayan yüksek enflasyon modeli uyguluyorsunuz...Bu işin sonu 2000-2001 deki gibi olur...Biz size %28 (35 de diyen oldu) enflasyonla iktidar devrettik şimdi 20 yıl sonra enflasyonun kaç olduğunu siz daha iyibilirsiniz dedi...Alım gücü düşük olduğundan bu enflasyon Maiyet ve risk enflasyonu...Adam malı 20 den satacakken maliyet enflasyonu nedeni ile malı yerine koyamayacağını düşündüğünden 30 dan basıyor gibi falan....
Yani türkçesi yüksek enflasyon yüksek büyüme (TL bazlı) yola devam ama eski sistemle arasındaki tek ve en önemi fark Sabit gelirliye enflasyon kadar zam verilmediğinden ayvayı yiyip nalları dikmeleri yakındır:oleyo:
https://www.tradingview.com/x/EVDg487N/
16.70 ve 16.10 (hiç sanmam!)
Cds 798
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
g.tuyle ınatlasan donuna sçar :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Hani meşhur bir slogan var ya. Direne direne kazanacağız. Ülke şu an sevile sevile alışacağız modunda.