https://www.solar.ist/kalyon-pvnin-p...e-yeni-destek/
kalyon un panel ve hücre yatırımı için desteği 2,1 milyar dan 3,7 milyar a çıkarılmış.
Printable View
https://www.solar.ist/kalyon-pvnin-p...e-yeni-destek/
kalyon un panel ve hücre yatırımı için desteği 2,1 milyar dan 3,7 milyar a çıkarılmış.
Girişim elektrik, res işinde sadece kurulum değil de tribünlerin yapımı açısından girerse ne kadar güzel olur. Hayal tabii ki benimki olursa muazzam olur ama
Geçtiğimiz Ekim Azerbaycan'da (Nahçıvan)alınan iş, Rüzgar türbini dahil tüm ekipmanların tedariği, elektrifikasyonu, montajı ve otomasyonu ile şebekeye bağlantısını içeriyor.Girişim Elektriğin resmi internet sitesinde yazan Türkiye'deki RES projelerinin yüzde 35 ini biz yaptıktan kastedilen sadece elektrifikasyon vb.
Türbin işi daha meşakkatli bir iş ve ciroyu daha çok artıyor ama şirketimiz tek başına onu da yapabilecek kapasitede.
Yakin zamanda alfas kap atmisti benzer tutarlı iş ti ,isim vermemişti. Ben o zaman bunu gesan sipariş vermistir demistim. Bugün forekse düşen genel bilgilelendirme aciklamasindan sonra isim verilerek kap atilmasi ayrica birkac gündür şirketin twitter instagram gibi sayfalarinda arka arkaya teslim edilen ges lerin videolarini yayınlaması, sosyal medyayi daha aktif kullanmaya başlaması, gesan için tanitim ve bilgilendirme konusunda daha şeffaf daha aktif bir dönemin başladığını gösteriyor. Twitterda sürekli trend topic olması sadece borsa yatırımcıları tarafindan değil ülke çapında taninan güçlü bir marka olma yolunda hızla yol aldığını gösteriyor.
şuan Gesanın aktif bir panel fab. yok yakında faliyete geçicek niye bu kadar sipariş verilmiş diye tereddüt eden bayagı var oysa benim çok hoşuma gitti ...
ges sözleşmesi yapan firmalarin panel ve inverter tedariginde sıkıntı yaşadığı için teslim sürelerini 6 8 ay sonrasına verdiği yazılmıştı, kimin yazdığını hatirlayamadim. Bu nedenle şu an verilen panel siparişinin alınmış bir işle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Gesan maliyetine katlanarak panel stokluyor bu durum ihale sürecinde erken teslim konusunda ve özellikle büyük montanlı işlerde panel fiyati değismis olsa bile uygun fiyatlı teklif vermesi konusunda elini guclendiriyor
GESAN'i cirosunun dolar uzerinden fiyatlanmasi dogru bir yaklasim. Aldigi urunler ve ihalerini dolar/euro uzerinden fiyatlamasi bunun saglamasidir.
Benim 2023 yil sonu 750 - 800 milyon dolar'lik ciro beklentim var. Patron temkinli olmak adina 500 milyon dolar vermis hakli olarak. Ancak bunun %50 civari fazlasi bana makul geliyor.
Sunjunior, Peak (panel istiraki) ve invertor trafo uretiminde potansiyel artislar bunun uzerine eklenecektir. Bu hikaye unsurlarinin, muhtemel etkilerini 2024'te gormemiz cok mumkun. Sunjunior yukaridaki hikaye beklentileri arasinda henuz yeterli ilerleme saglayamadi ancak yinede olumlu bakisimi surduruyorum.
2024 yilinda buyuk olasilikla 1 milyar dolarlik ciro gecilir. 2025, 2026 2 ile 3 milyar dolar noktasinda firmanin buyume ivmesinin dusmesini bekliyorum.
2026 yili icin 5 dolar HBK (net kar uzerinden) ve 20 F/K ile 100 dolarlik terminal degerleme yapilabilir. Bu herseyin yolunda gitmesi yani en iyimser senaryonun fiyatlamasi olur.
2022 yilinda 1 dolar civarinda alanlar icin, bu fiyata ulasmak dolar bazinda 2025-2026'da 100-bagger (100'lu) olur ki insan hayatinda cok sIK rastlanamayacak bir firsat yakalamis oldular.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi kararlariniz isiginda aliniz.
dostlar ERCB nin gunes panellerini kimden alacagi aciklandimi ?
Erciyas Vagon'un Demiryolları Yük Vagonu İmalat Tesisi projesi Güneş Enerji Santrali projesi ile ilgili ÇED Gerekli Değildir kararı verildi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanda konuya ilişkin şu bilgiler verildi:
KAYSERİ ili MELIKGAZI, ilcesi Anbar SB Mah., 6501 Ada l,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 ve 20 no.lu parseller ve 6502 Ada l,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 ve 20 no.lu parseller mevkiindeki Erciyas Vagon Ve Ulaşım Araçları A.Ş. Kayseri Serbest Bölge Şubesi tarafından yapılması planlanan Demiryolları Yük Vagonu İmalat Tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince Demiryolları Yük Vagonu İmalat Tesisi projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir.
benim diğer hissem olan vbtyz tavan yapmış..gesan da bu gün idare eder...elhemdülilah keyifler yerinde..darısı tüm dostların başına...
sn.cumbaba agzından bal damlıyor..
her şey layıkı ile gitse ve tahtacı kıllık yapmaz ise beklenecek ve önü açık bir şirkettir vbtyz...ama sığ olması patronun veya tahtacının her türlü pisliği yapmaya açık bir hale getiriyor ortamı...dediğim gibi bir pislik yapmazlar ise (ki bunu beklemiyorum çünkü kendi 4 önemli çalışanına toplamda 350 bin lot verdiler...ödül olarak ...bunlara kar yaptıracaklardır..) beklentim yüksek..gerisi de nasiptir...
5 ten sonra yukarı vuracaklar mı acaba :) 4 saatlik tam yukarı vurulmalık vurmazlarsa yarına kalır :)
belki akşama bir şeyler olur ne iyi varsa çağıralım :)))
sektör hisseleri pek iyi değil bugün de ayrışırsak süper olur...
bankoff, ykb hiç hacim yapmamış bugün..
Açıklamalar
Şirketimiz %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ve*Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş., TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 19/
01/2023* tarihinde gerçekleştirilen, 2022/1363318 ihale kayıt numaralı ‘' İTM-429 Referanslı 154kV Çorlu TM Yenileme
Yapım İşi'' konulu*ihaleye katılmış ve en avantajlı fiyat verilerek ihalede 1. olunmuştur. İhale baz*bedeli 112.619.090, -
TL'dir. (Yüzonikimilyonaltıyüzondokuzbindoksan, Türk*Lirası)
İhale ile ilgili gelişmeler, kamuoyu ve*yatırımcılarımıza bildirilecektir.
Saygılarımızla,
Kesin insider var. Kap gelince düşeceğini biliyorlar o yüzden 255 çalışan kağıdı 249 kapattilar:)
Bu hafta da bültende birşey yok...
Yine çıkmadı arz, iyi mi kötü mü bilemedim
Her şey güzel birçoğuna katılıyorum ancak 2026 da 20 fiyat kazanç orandan fiyatlanması için beklentilerini hala çok çok ciddi sürdürmüş olması gerekiyor. Yıllar geçtikçe şirket büyüyüp holdinglestikçe fiyat kazanç orani düşecektir.
Şahsi fikrim 3-4 milyar dolar ciro yaptığı yıllarda şirketin fiyat kazanç oranı 8-12 arasında olur.
Ne oldu,niye yazmıyo kimse bugün,galiba bedelsiz ve halka arz açıklanmadığı için moraller bozuk,tahtacıda bunu kullanarak,silkeleme yapıyo,kafaya takmıyom vallahi,eninde sonunda hak ettiği değeri görecektir.
gesan patronu muhalefete yakinmis. arzin geciktirilmesinin baska izahi varsa buyrun
Eksik belge de olabilir.Gecikme sadece spk dan kaynaklanmaz.Nedenlerini biliyor muyuz?
bu kurum gerçekten kansız kaynıyor. danışıklı dövüş ile oransal arzlarda millet söğüşleniyor. hangi metriklere göre onay süresini belirliyorsun çık açıkla? neye göre astoru europower ın önüne koydun? astora oransala izin verdin piyasayı göçerttin zira 100 milyarlık talep geldi sizin yüzünüzden, senin görevin piyasa stabilitesini sağlamak iken rezil ediyorsun ayrıca böyle büyük bir hataya bir yaptırımda yok ne ala memleket. halbuki eşit dağıtım yapsaydın ne olurdu böyle büyük bir arzda oransal dağıtımın piyassayı göçerteceğini senden benden iyi biliyorlar neden bu şekilde onayladılar? Burnuma sadece pis kokular geliyor. bunlar ne işe yarıyor ne için para alıyor gerçekten anlamak imkansız, yazık devletimize. Yahut dün onay verilen vinç firması europower dan 1 ay sonra başvuru yapmış. hangi sebeple ona onay verdin? birde eşit dağıtım olan arzda ne gibi bir sorun olabilirde oransala izin veriyorlar bir düşünün. gerçekten bunların hepsi kokuşmuş kurumlar. çöplükten beter.
selam arkadaşlar herkese bol kazançlar..
hepimizin durumu aynı ama takas toplanıyor napalım sabır edip bekleyeceğiz artık 2 defa fırsat kaçırdık..
astor piyasayı salladı onun ardına europwer gibi milletin 4 gözle beklediği firmayı araya koymazlar sanırım hemen biraz sogutacaklar durumu gibi..
bu arada takas toplanmaya devam ediyor.. beklemeye devam 230 görüp ordan mı yukarı yapar acaba yine yine kafamızda deli sorular..
yani mantikli, Astor yeni yapildi, tabiki birilerine yakin oldugundan , Europower onunde yapildi ama fark etmez, Europower Turkiyenin en buyuk Arzini gerceklestirecek , ve tabikide Astorun sonrasinda, biraz bekleyip onay verecekler , Mayistan once olacagi kesinde :) artik subat sonumu , nisan mi onu bilmiyorum
235 e degse de tobo olsa bari.. bu sefer çalışsa
eupwr arz buyuklugu. edir tahminen
Vallahi artik şurayi görüp yukarı döner, şu fiyata igne atar ordan döner gibi teknik terimlerin gesanda işe yaramadığını herkes gördü. O yüzden ben açık açık söylüyorum 172 ye geri bile dönsek şaşırmam hatta 150 bile olabiliriz .264 den 238 lere döndük. Yarın öbür gün ağlayacak olan bugünden satsın. Sonra çıkıp hisse pazarladiniz masali anlatmasin. Şirket cok iyi, yapilan işler on numara sektörün önü sonuna kadar açık. Gel gelelim konu borsa olunca her çeşit biktirma bezdirme sindirme silkeleme gibi kötülük devreye giriyor. Bunlara katlanma gücü ve psikolojisi olmayan gelip burada ağlayıp sizlanmasin.