euro giderken doalrın sabit kalmasını parite ile açıklamak mümkün mü
Printable View
euro giderken doalrın sabit kalmasını parite ile açıklamak mümkün mü
euro
blombergde 20.83
investingde 20.77
isbankasında 20.85
ziraattede 20.87
Bank of America'dan dolar/TL'de 'adil değer' analizi
Bank of America Securities ekonomide dengelenme için dolar/TL kurunun yüzde 15-25 düzeyinde artması gerektiğini ifade etti.
dolar kuru yavaştan seçime doğru 20 geçer her gün 0.20 artıda
usdtr dikkatinizi çektimi hergün %1 artı kapatıyor
Ben dove dove adam soyan bu duzenden memnun olan polis oldugunu sanmiyorum.
Garip ama gerçek ama bu saatten sonra yapılması gereken tam da bu... Eş zamanlı faiz artışıyla beraber...
Tüm ücretleri en az %10-%20 törpüleyeceksin...
Tabi bunu yapabilecek toto bu ülkede hiç bir siyaside yok...
İkinci seçenek devalüasyon ama o daha büyük yıkım getirecek, fiyatlar tekrar feza olacak, döngünün kırılması zorlaşacak...
Popülizm kadar büyük hainlik yoktur diyip bitireyim...
Vay arkadaş bu trollere aylık ek maaş mi tahsis ediyorlar. Hiç mi hastaneye diş hekimliğine gitmiyorlar hiç mi düğün hazırlıkları yapmıyorlar. Kızın düğün hazırlıkları için bir yatak odası takımı aldık 38 bin Türk gaymesi. 5 ay dış dünya ile ilişkimizi kesip çimenlikte yayılsak ancak yatak odasını alabiliyoruz. 4 sene önce üniversite diş hekimliği fakültesine başvurduğumuz küçüğün diş teli randevusu geldi. Dr bir liste verdi. Sabah sabah geçmişte kredi kartı kullanmayan üç kişiyi aradım onların limitini kullanalım diye. Birinde 75 bin limitten 4 bin bu arkadaş daha önce hiç kredi kartı kullanmayan biriydi, diğer ikisinde limit sıfır çıktı. Demekki seçimden sonra Kredi kartı borcu sorunu da masaya dahil olacak Kılıçtaroğlu mu ödeyecek sanıyorlar yada herkesin bütçe nanayda mı.
Almanya’da yeni yabancı işçi yasası: Türklere kapılar sonuna kadar açıldı
Alman hükümeti, yabancı işçi alımına ilişkin yeni şartları belirledi. Buna göre Türkiye’den binlerce kişi, kolay vize ve çalışma izniyle Almanya’ya gelebilecek. Dil bilenler, gençler, diploması olanlar öncelikli olacak.
https://www.sozcu.com.tr/2023/dunya/...cildi-7637540/
Demek ki diplomasızları almayacaklarmış. Böyle biri aklıma geldi de..:)
Kamu her 8 dolara 1 dolar kur farkı ödedi
https://www.ekonomim.com/ekonomi/kam...-haberi-688671
Konya'da benim çevremde daha önce kredi kartı kullanmayanların bile limiti kalmamış. Asgarisini ödeyenler vardı BDDK kredi kartı limitini gelir*4 e düşürmüş. Millette bırakın parayı kredi kartı limiti yok. Gelecek dönemlerde piyasada daralma olabilir.
Maaş taşıdığım İng bank bana kredi kartı vermedi. Diğer bankalardan limit düşür gel dedi. Başka bankalarda ki kredi kartı için limiti düşürün dedim onlarda BDDK yeni karar aldı artık limitler maaş*4 ile sınırlandırıldı dedi daha önce ki limit maaşımın 15 katıydı. Sonra kartı kaybederim diye düşürdüm şimdi de limit vermiyorlar.
İsbanka göre döviz fiatları
Amerikan Doları - USD
AL19.43600 TL
SAT19.09220 TL
Avrupa Para Birimi - EUR
AL21.10950 TL
SAT20.73600 TL
İngiliz Sterlini - GBP
AL23.99570 TL
SAT23.57120 TL
İsviçre Frangı - CHF
AL21.22070 TL
SAT20.84520 TL
Japon Yeni - JPY
AL0.14633 TL
SAT0.14373 TL...yenci olduğum için devamlı takibimde.
Muhalefetteki Erdoğan
https://www.youtube.com/watch?v=pmTIEXlsfKs
Bunlar birkaç güne Adnan Oktarı hapisten çıkartıp cumhur ittifakına ekler mi acaba...
Fatih Erbakan Yine Adnan Oktar'ı Savundu!
https://www.youtube.com/watch?v=ofuNshvkVPI
Muharrem İnce’nin açıkladığı anketi araştırma şirketi direktörü yalanladı
https://tele1.com.tr/muharrem-inceni...anladi-815435/
Bugün bir arkadaşla konuştum. Yeni EVe çıktı .
Doğalgaz faturası bir soygun dedi . 34 tl gelmiş peteği hiç açmamış sadece yıkanma ve yemek .
Borsada çok güzel şirketlerin hisseleri bir simit fiyatı bile değil , aynı zamanda asgar, ücrete bakınca yeşil soğan bedava a.q..
Adamın asabi tavırları , küçük partilere verdiği ödünler , , ekranlarda anketlerde manipülasyon yapılıyor demeler , bir avuç betonla temel atmalar vs......Yaz yazabildiğin kadar ....Ogan Muharrem falanda tutmayacak...
Ben CB ittifakının kaybedeceğine göre strateji belirledim ona göre poz aldım...Ya para kazanmayız veya zarar ederim yada güzel kar yazarım...
:evil:,mesela bende 2 kart var digerlerini kapattım mahkemelik olduğum için,isbankın limitinde sorun yok,şekerbankın limiti 1,500 tl:kahkah:,isbank istediğn kadar artırma durumun var diyor diyor,çünkü onlarca dairem oldugunu biliyor kiralardan,şeker ise bizi ilgilendirmez maaşın igilendirir diyor,üstelik tapuları görelim diyorlar:evil:,edevlet yokmu oradan bakın diyorum,olmaaaz:evil:,zamanında 0,79 faiz verdiği için maaşımı taşımıştım dairelerin onarımı için,üstelik bendende 3 fatura ödemesi için şart koşmuşlardı,maaş ödememi çektim oradan sadece döviz alımlarını ve otomatik ödeme için kullanıyorum,gerçi Giresunda 5 daire fiatı istanbulda anca bir iyi daire alabiliyor:plc:
Yeni dönemden önce tespit ettiğim sorunlar. Vatandaşın ve küçük esnafın asgarisini ödeyerek devam ettiği kredi kartı ve kredi borçları. Bunların geliri artmadan borç sürer hatta bu gidişle tıkanır. Başkaca süren yüzen hastalıklı krediler vardır büyük firmaların. Deprem konutları şuan ki kur ve maliyetle 1,3 trilyon TL. Hazine garantili köprü, hastane, yol ücretleri. Rusya dahil eksi 100 milyar dolara yakın rezerv.
Şuana kadar bir çok şirket ihtiyacı yoksa bile düşük faizli avans yada kredi çekiyordur. %1,35 aylık faiz var. Piyasada galericiden araba istesen 12 taksit %10 aylık koyuyor. Şişecam parayı peşin alıyor öyle veriyor malı vade yok bunun gibi dolara endeksli bir çok ürün ve firmada vade yok. O yüzden kamu bankalarından %1,35 faizli kredi ile faturalı mal almak daha kârlı hatta bedava.
Hakan FIDAN secimden bir gun once bir Iran gezisine cikar mi ? En cok merak ettigim konu bu.
Şuan ki şartlarda emekli maaşı ve asgarî ücret 7500-8500 aralığında çoğunlukla. Varsayalım bu insanlar çimenlikte yayılsa. Sadece ısınma ve faturalar 3000 TL. Bir çocuk var okuyan bizimki lisede servis ve harçlık 1500 TL. Üniversite okuyanlar 3500 TL minimum. Kirada oturuyorsa virane ev 2000 ortalama 3500 TL kira. Matematik varsa bir hesaplayın ne kadar tutuyor. Gıda giyim yol ev eşyası küçük ev aletleri taksitleri yok. Bakın memur emekli ve asgari ücret ile ilgili gerekli iyileştirme yapılmasın bir sene içinde kriz olmazsa ben eşek olurum aniririm.
Maaşların %10-20 düşürülmesini söyleyen arkadaş ben 2018 de özel hastanede bir yılda 4 ameliyat oldum ve ödediğim fark ücret her bir ameliyat için o zaman maaşımın %20-30 kadardı. Bugün aynı ameliyatı aynı hastanede her bir ameliyatı maaşımın 4 katı ile yapabiliyorum. Ortalama 8 bin TL kazanıyor insanlar. Bunu zarurî ısınma, faturalar, servis, yol, gıda kira, giyim ufak tefek masraflar için hesapla asgarî olarak hesapla öyle konuş yaz. Somali'de ki çölde kampta yaşayan insanlarla mukayese etme.
Karar AYM'de 7 ye karsi 8 oyla alinmis.
HDP'nin hazine yardimi tedbirini kaldirmisti.
https://www.youtube.com/watch?v=_UA-...channel=Halktv
ilk 2.40 dk.