Doğru .
Hatta 12.400 civarı bir rakam
Printable View
8000-10.000 tl ile istanbulda ev kiralamak aidat elektrik doğlgaz su ödemeyince geriye EKSİ BAKİYE KALIYOR -500 tl veya -1500 TL FİLAN ile de açlık sınır altında duvar kağıtlarını yemek mümkün , taş ve kömür yersen orucun bozulur derler onlardan besin maddesi yok, sosyal yardım için maaş varsa bağlamıyorlar ,dilencilik ise serbesttir... sokaklarda refüjlerde tarım yapmak mümkün ama yasal değil, ot yolmak belediyeden bedava su bulup içmek hayatta kalmak için sokakta pandemim veya müzisyenliğe başlamak şart olabilir gerekli olan açlık sınırı altında yaşamamak ve için deprem çadırlarında ev niyetine kalmak mümkün mü bu maaşlarla ...sefaleti olan milletiz ...insanlara fakirim demeye memurken utanır haldeler ... forumun %85 fakir %10 açlık sınırında %5 yoksul üstü ama zenginim diyecek seviyeden çok uzaktır .
ülke bu haldeyken 7500 çok sevindik ya ..kaç kg et alınır ona da bakmasak iyi olur, en iyisi kasaptan kg fiyatı 10 tl satılan ucuz tavuk etlerinden sakat at diyorlar almak onlar da besleyiciymiş ...çaresizlik her işi, yaptırabilir miletimize saraylarda yaşayan dev adamlar ülkeyi yönete dursun halk çok fakir fena fakiriz acayip yoksuluz çünkü ekonomi başıboş kaldı .... astronomik fiyatlar her yerimizi sardı ev sorsan 5 milyon tl tarla sorsan 10 milyon tl araba 1-2 milyon tl eee et 400 tl kilosu ....maaş hiç sorma !!! ekmek zaten restoranlardan masada yenmeyen , çöpe, geri dönüşüme gidecek .. bedava günlük pide lavaş dağıtıyorlar ordan alır yeriz karnımız doyar aç kalmayız ...bu da bir çaredir
isviçreliler de milyon euro peşinde devletten mevudatlarını tatlı tatlı bekler haldeler UBS credti mevduat sahiplerinin hesaplarını hala güncelliyormuş bazıları ise paralarını çekip başka bankalarda 10 hesap açıp garantiye almaya gayret ediyorumuş diye duydum.
adamların derdi tasası paralarını yönetmek bizler çok geri kaldık ülkemizde ...yok yok herşey var, ama halkın kaynakları kuşa dönmüş halde...
Ne kadar nankörsün, oysa muhteşem bir halkımız ve muhteşem yöneticilerimiz var...
TOGG sipariş sayısı 80bin'i geçmiş fakirlikten bahsediyorsunuz...
Asgari ücret alanın elinde bile iphone...
3 milyonluk 1+1 evler 750binlik araçlar kapış kapış...
Şükretmeyi bilmiyorsunuz...
Analiz- TCMB Faiz Kararı Öncesi Değerlendirme (İnfo Yatırım)
TCMB Faiz Kararı Öncesi Değerlendirme
TCMB, saat 14:00’da faiz kararını açıklayacak. Beklentiler faizin sabit kalması
yönünde olurken, yabancı kuruluşlar tarafından açıklanan tahminler, politika faizinde
50 baz puan düşüş olacağı yönünde.
Daha öncesinde büyüme odaklı strateji çerçevesinde faiz indirimlerine devam eden
TCMB, geçen ayki kararda asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremin olmasıyla,
finansal koşulların desteklenmesi amacıyla politika faizi 50 baz puan düşüşle
%9'dan %8,50'ye çekmişti. Son sanayi üretiminin güçlü gelmesi ile bu ay faizin
sabit kalma ihtimali daha yüksek görünürken, ileriye dönük projeksiyonlarda
deprem etkisi ve büyümeyi desteklemek adına bu ayda 50 baz puanlık faiz indirimi
sürpriz olmayacaktır. Bugün açıklanacak kararın metninde ise, küresel bankacılık
krizi ve liralaşma stratejisinin ön plana çıkmasını beklemekteyiz. Olası bir
faiz indiriminde bankacılık tarafındaki volatilitenin yükselmesi beklenebilir.
zenginlik böyle bişi tüm dünya faizi ++ iken biz -- yapıyoruz :)
muhteşemler evet saraylara layikler neyse ben üzüldüm markette etler 400 tl dilenci mi olmak lazım et yemek için aklıma o geldi maaşım da gayet iyi ama alamıyoruz alsak hastane çocuk okul servis şu bu veremiyoruz ...
et balık kurumu şubeleri var istanbulda 150-200 tl et fiyatları dediler orda ...sıra facia olmuş 800 metre kuyruktu beylikdüzünde geçen sabah 6 da sıra vardı 100 metre dediler ... 2-6 saat beklemiş insanlar değer mi onca sıkıntı...
Dayucuğum ne eti yahu, o maaşla kira, elekt, su, dogaz, telefon parasını öde öp başına koy, yemek olayını hiç katmadım, kuru ekmek hesabıyla (susus yani) su işin içine girerse suyun içinden çıkılamıyor :)vatandaş kurbandan kurbana et görüyodu bu sene kurban kesim sayısı bayağı azalır die tahmin ediyorum.
vatandaş et yemediği için kafada çalışmıyor, ye ot ye ot koyun gibi bir millet olduk.
endeks şuanda 5.050 gibi..
O zaman 40 günlük dip beklediğimi söylemiştim..Oradan 150 puan yükseldik..yani an itibariyle yanıltmamış oldum..buna üzülürdüm..
Am CANIMI SIKAN BİR GLOBAL VAR...O AÇIDAN Seçime kadar ne olur konusunda kafamın karışık olduğunu ifade etmek isterim.
Dolayısıyla 40-50 günlük ne olur?...Bilemiyorum.BU GÜNCEL DURUMU İFADE ETMEK İSTEDİM..
Hisselerimi de satarak,bu süreçte şimdilik sadece VİOBDA TRADE edeceğim...bence banklar ucuz..ama köşede bekleyeyim..
kamuoyuna saygı ile duyurulur..:)
Değişikliği ifade etmek istedim...Düşer de diyemem ,yükselir de diyemem..
Bugün temel atma töreni yapılcak diye yine çimentoları tavanladılar , demirleri uçurdular , çok üzülüyorum borsamızın bu durumuna , komik düşüyoruz yabancı ekonomistlere...
Togg kar eşit dagilimla mi arz ediliyor yoksa galerilere mi? [emoji16][emoji16][emoji16]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arabası olan milyonlarca insan yoksuldur bu ülkede...yoksulluk kavramı refahı olmayan para biriktiremeyen borçla yaşayan toplumları özetler .... ben dahil arabasını satmadan togg alacak bir çoğunluk zaten yok ,
80 bin değil 300 bin sipariş bile olsa asla ! bolluk bereket demek değil o iş , o iş asla öyle olmuyor değişim yapmak ZENGİNLİK olmuyor, değiş tokuş oluyor... ben de aracımı satıp togg almak istedim aradaki farkları inceliyorum belki de alıcam .
300 -500 bin doları olan da illa karısına çocuğuna araba alınca zengin sayılmıyor adam işsiz emekli ise karsı çocukları çalışmıyorsa hazır para mı yicek salak mı bu adam ...
nankör derken devlet yöneticileri halka maaaş dağıtmıyor ki.
halkın vergileri ile emekli maaşları memur maaşaları ödeniyor.
benim patronum veya müşterim siyasetçiler mi onlara ,neden övgüler düzmek zorundayım !
halk enflasyondan şikayet etmesin mi etsin demokratik hakkımızı kullanalım ne olacak şikayet etmeyeceğiz mi ! herkes sussun biat etsin milli jetle ve uzay gemisinin aya inişiyle silahlarla poz verip gurur duysunla olmuyor işte. ekonomi halka çalışmıyorsa kime çalışıyor peki milli gurura ve zenginlere mi !
Mevki(ceo cta vb)/güç odağı/koltuk psikopat/sosyopat eğilimlilerin tercihidir..
görevde olanların % dağılımı üç aşağı beş yukarı hapishane oranlarıyla aynıdır. :he:
Togg'u gözde çok büyütmemek lazım bence. Elektrikli araba üretimi piston motorlu arabaya göre oldukça kolay. Togg'un özellikleri de elektrikli hemen her araçta neredeyse standart geliyor. Çinde 2022 de 7 milyona yakın elektrikli araç üretildi. Eğer gümrük vergilerinde ve ithalatında kısıtlama olmasın Türkiye Çin üretimi elektrikli araç dolar. Togg 'a özel olarak togg'un yeraldığı fiyat diliminde ötv %10 a indirildi. Aynı koşullarda Çin'den araç getirilse gerçekten kimse rekabet edemez. Özellikle BYD yi incelemenizi öneririm. Bu firma sadece Çin'de geçen yıl 2 milyon araç sattı.
Öte yandan Togg'un orta ve uzun vadede ulaşacağı araç üretim kapasitesi ülke ekonomisine büyük bir katkı da yapamaz maalesef. Halihazırda ford otosan, tofaş, hyundai assan ve toyotanın üretim kapasitelerinin yanında oldukça düşük olacak. Sadece prestij olarak ve bizde kendi markamızla araç üretmiş olmak için Togg'un etkisi olur, o konuda destekliyorum bu yatırımı.
Çocuklar kreşe girmeyi reddediyor :)
Kırmızı loading.
Hükümet Mehmet şimşek görüşmesiyle ortodoks politikalara dönücez dedi.
tak diye bugun faiz artırımı yapar mı:)
Dün koç şirketleri üzerine kurulan oyun bugun çelikler ,çimento,ekgyo üzerine kurulmuş ,
seçime kadar tahta bazlı oyun dönecek gibi , sonrası iktidar değişimi veya iktidarın devam etmesi ile belirsizlik kim gelirse ilk zaman diliminde devam eder.Bu yüzden çoğu kişi kenara çekildi diye düşünüyorum.
sahada 2 pas yapacak adam yok:)
mehmet şimşek'in gerçekten ekonominin başına geçirileceğini mi sanıyoruz? adam kalkıp önceden belli olan "hayır" cevabı için külliyeye gitti sanırım :)
şimşeklerin memet intikam aldı diyola diyola da neden dönüp dolanıp şimşeklerin memet aklımıza adam mı yok memlekette akçayların cevdet var al koy ekonominin başına kursun bi model daha onun gibi bi sürü adam var illa da şimşeklerin memet nedir bu tek özelliği uzunbacaklıların adamı olması
5 : Bakan Nebati: Türkiye Ekonomi Modelimizle ülkemizin kalkınması, insanımızın refah düzeyinin artırılması için kararlılıkla yol alıyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı sosyal medya hesabından Türkiye Yüzyılı Vizyonu'nu değerlendirdi.
Nebati açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Salgının, savaşın, iklim, gıda ve enerji krizlerinin adeta kol kola girdiği, her
geçen gün jeopolitik gerilimlerin küresel resesyon beklentilerini beslemeye devam
ettiği bir süreçte Türkiye, bu küresel riskleri bertaraf etmenin yanı sıra
yeni koşulların getirdiği yepyeni fırsatlara da odaklanmış durumdadır.
İşte Türkiye Ekonomi Modeli, küresel ekonomide dönüşümler yaşanırken, ülkemizi geleceğe
yön veren ilk 10 ekonomiden biri haline getirmek, katma değerli üretim
gücümüzü tahkim edip orta gelir tuzağını aşmak için doğru zamanda atılmış isabetli
bir adımdır.
Türkiye Ekonomi Modeli, küresel ezberlerin bozulduğu bir süreçte, Sayın Cumhurbaşkanımızın
liderliğinde, ülkemizin yine ezberleri bozarak ve miadı dolmuş acı ilaçları
bir kenara koyarak, Türkiye Yüzyılı vizyonumuza doğru çizdiği kendi rotasıdır.
Bu rotanın güzergahı yatırımdan geçiyor. Yepyeni iş ve istihdam fırsatlarından,
yüksek teknolojili, katma değerli üretimden ve artan ihracattan geçiyor.
Bu rotanın güzergahı kapsayıcı, güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyümeden, cari
fazla veren bir ekonomiden geçiyor.
Nitekim, uygulamaya başladığımız daha ilk yıldan itibaren modelin meyvelerini almaya
başladık. Türkiye, çoklu krizlerin üst üste geldiği 2022 yılında dahi yüzde
5,6 büyüme kaydetmeyi başararak G-20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden
biri olmuştur.
Üretim ve yeni istihdam alanlarının artması için büyük önem arz eden makine ve teçhizat
yatırımlarındaki büyümeyi tam 13 çeyrekten bu yana kesintisiz sürdürüyoruz.
Uyguladığımız etkin politikalar sayesinde Türkiye, salgın sonrası dönemde güçlü
toparlanma kabiliyeti gösteren ekonomilerden biri olmuştur. Yeni yatırımlarla birlikte
üretim artışı istihdamda da ülkemizi yeni zirvelere taşımış, salgın dönemine
göre 6,8 milyon insanımız istihdama katılırken bu yılın Ocak ayında 31,8
milyon kişiyle istihdamda tarihi yüksek seviye yakalanmıştır.
Yüksek büyüme performansımızın en önemli bileşenlerinden biri de tartışmasız üretim
gücümüzdür. Teknoloji yoğun ve katma değerli üretime büyük önem veriyoruz.
Nitekim sağladığımız desteklerle sanayi katma değerinin milli gelirdeki payı önemli
artış kaydetmiş ve yüzde 27’ye ulaşmıştır.
İhracatçılarımızın küresel konjonktürü ve ülkemizin diplomatik gücünü avantaja dönüştürmesiyle
ihracat rakamlarımızı da Cumhuriyet tarihimizin rekor seviyelerine
taşıdık. Türkiye, bugün 228 ülke ve bölgeye ihracat yapan, Şubat 2023 itibarıyla
yıllık 254,8 milyar dolar ihracat gerçekleştiren bir konumdadır.
Turizmde de yeni rekorlara yönelmiş durumdayız. Ülkemizi 2022 yılında 51,4 milyon
kişi ziyaret etmiş, 46,3 milyar dolar turizm geliri elde edilmiştir. Böylelikle
turizmin altın yılı olan 2019 yılı performansı aşılmıştır. Turizmde elde ettiğimiz
bu güçlü eğilimi uyguladığımız turizm çeşitlendirme faaliyetleriyle sürdürmeyi
ve 2023 yıl sonunda 60 milyon ziyaretçi ile 56 milyar dolar gelir elde etmeyi
hedefliyoruz.
Ocak 2023’te yıllık cari işlemler dengesi uluslararası emtia fiyatlarındaki yüksek
artışa bağlı olarak açık vermişse de altın ve enerji hariç cari işlemler dengesi
iyileşme eğilimini sürdürmüş ve 51,7 milyar dolar fazlaya ulaşmıştır.
Ülkemizde yaşadığımız elim afetler sonrasında da Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan asla
vazgeçmiyor, Türkiye Ekonomi Modelimizle ülkemizin kalkınması, insanımızın
refah düzeyinin artırılması için kararlılıkla yol alıyoruz."
Perihan Tantuğ
@perihantantug
·
6d
TCMB'den faiz kararını bekliyoruz.
Saat 14:00'da açıklanacak.
Beklenti : Sabit
Kararın TL varlıklar üzerinde artık olumlu/olumsuz bir etkisi yok.
TCMB : Para politikası kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.
Pas geçer demiştim.
FED'e de 0.25 demiştim.
Bunları çok bilgiç olduğum için söylemedim. Devir sürpriz devri değil. Bankacılık krizi var.
O yüzden piyasanın genel beklentisine paralel yapmak zorunda hepsi.
gitti bizim ortodoks politika:)
Endex
Rus ruleti modunda 5 dolu biri boş cinsinden ..boşu bulmak mesele