Dedikleriniz olabilir tabi ama benim kendime göre yatırım anlayışım farklı.
Benim vaktim var beklerim. En kötü çocuklara miras kalır.
Printable View
Dedikleriniz olabilir tabi ama benim kendime göre yatırım anlayışım farklı.
Benim vaktim var beklerim. En kötü çocuklara miras kalır.
Zarar açıklayan Enerjisanın temettü vermesi biraz umudumu arttırdı.
Ucundan accık verebilirler.
ALARK ve diğer şirketleri maalesef beklediğimi,z flamingolar sattılar ve devam ettiler gitmeye... son satışlar ise ülkeden çıkan 10 milyar dolar şimşek artık çakmayacak damat paşa gelecek denince gidenler. bir şekilde gelmek isteyenlere de işleri karıştırdık adamlar enflasyon muhasebesini anlamıyorlar. Koç Holdingin FK sının nasıl 3-5 lerden 300e çıktığını anlayamıyorlar.
bizde ise maalesef bir karışıklık var. son satılan büyük hissedar lotları ceplerden karışmış olabilir
Enerjisanın genel kuruluna katılmıştım....
Alman ortakları var..
Ortalıkta para varsa hemen paylaşıyorlar...
Şirketlerin Açıklanan zararları enflasyon muhasebesi gereği....
Nasıl biz alark için 2018 de "fiktif zarar" demiş idiysek ,bugün de açıklanan zararların çoğu "fiktif zarar"
bilakis daha az gelir vergisi verdikleri için kasada çok daha fazla varlık kalmakta.....:yahoo:
Ben Alarkonun 2 tl oldugu zamana yetisemedim. Eski ceo yu dinleyip, bu adam cok garantici, ben bile kendi parami bu kadar dikkatli kullanamam diye dusunup ilk alimimi 6 liradan yapmistim. Sonra pandemi vs etkisiyle dusus basladi, yanlis hatirlamiyorsam 3.6-3.8 liralari gordu. Canim sikildikca acip 400 liraya 100 tane alarko aliyordum. Henuz Cenal borclari sifirlanmamisti. Ama borc azaldikca ve kar gorunur oldukca piyasa bize cok guzel prim vermeye baslamisti. Dusunebiliyor musunuz, bir zamanlar doviz borcun dusmesi ile fiyat ciddi korelasyon gosteriyordu. Simdi son bir yildir, dise dokunur borc yok, olan da keyfekeder kullandiklari kredi. CEO soylemisti, yeni yatirimlarda ozkaynaklara destekleyici kredi kullandiklarini. EM gostermese de aslinda devletin enflasyonist etkileri bastirmak icin enerjiyi 6 ay maliyetine sattigimiz yilda kar da yaptik. Ucak isi ve bayarya yabas gidiyor, gitsin. Oraya konacak para da bos durmuyordur zaten. Muhasebeden anlamam ama Alarkonun istese boyle bir senede bile temettu show yapacak durumda olduguna eminim. Ama tabi temettu isini yonetim bilir, acelesi yok.
Sonucta, sirket bizim sirket oldugu icin tarafli bakiyorum kabul. Ama ya ben körüm, ya da bakiyorum bakiyorum bi güdüklük goremiyorum. Sanirsam bu isin sonu yahşidir.
O koyunların sayısı sabit ise yani 52 milyon tane ise kısaca sabit ise her şeyi her şeyi o sabit ile ölçebilirsiniz. Uzunluk ölçmek için metre ağırlık için kg kullanmak gibi . BTC Bir sabittir bir brimdir ve adedi belli bir sabit . Mesela elinizdeki 100 usd lik bir banknote un alım gücü nereden gelir ? BTC nin de Gücü evrensel olması tek farkı sahibi yok .
BTC Deep web ten geldi . Deep web te tek güç onaylanmış güvenilirliktir.
sn baygeorge
Doların gücü banknot olmasında... altınınız bende bu borç notunu getirdiğinizde alabilirsiniz. sonradan bazı şeyler değişmiş en son bretton woods ile ben her şeyi yaparım siz de katlanırsınız dayılığı gelmiş. ama buna da senyoraj deniyor ( manası biraz farklı da olsa sonuç aynı). eğer sizin devletiniz güçlü ise ekonominiz tıkırında ise borç notunuz tıkır tıkır gider.
güvenilirlik hususunda ben kendime bile güvenmem. asıl güvenilirlik kişilerin satın almasındadır ama bu da artık çoğu durumda fake...
ha altın güvenilir midir? hayır beyaz adam altının yenmediğini anladığında iş işten geçmiş olacak
son hafta fonlardan satış yabancıdan alış var görünüyor ( sosyal medyadaki paylaşımların yalancısıyım biline)... TEB deki satış yabancınınsa bilmem. alıcılardan henüz dağıtılmamış 1 milyon fark var...
fonlardaki satış olumsuz görünse de belki de artık vaktin geldiğini gösteriyordur. fonlardan çıkan malın güçlü ellere ya da ele geçmesi ile süreç hızlanabilir...
https://i.hizliresim.com/tjrl642.png
https://i.hizliresim.com/8fa85yi.png
1 ocaktan bu yana takaslar
24 şubattan bu yana takaslar
https://i.hizliresim.com/sa4cdwj.png
https://i.hizliresim.com/3f4ev35.png
Tkfenn 730 m usd oldugu yerde alarko 900m usd olamaz. Bosuna cirpiniyor 67 leride gorebilir ama bence anlamsz olur.
Koskoca firmalar esas faaliyetten bile zarar ederken bu son ceyrek guzel.kar getirecek. Sise bile esas faaliyeten zarar ediyor .
Borc yok kar var nad 2.1 milyar usd diyor hali ortada . Beklenti var . En azindan nad a yakinsamasi lazim diye dusunuyorum .
Anlamsız ama piyasa gormeyince gormuyor
Her gün 500er bin satan global son 1 haftada artıda. Şaka gibi😅
Aralık 12 de 102 olan hisse 2 ay sonra 75 de . Boyle bir bilamco beklentisi var tık yok. Tepeden %50 dusmus 10 ayda . Garlp isler ya hissenn ederini gozumuzde buyutmusuz , yada beklenen bilanco gercek degl . O bilancoya boyle hareketler anlamsız
https://i.hizliresim.com/evqtqfi.png
al ortak, ver ortak mı yapmışlar.... ne der arkadaşlar? :notr:
https://i.hizliresim.com/k4v9mmr.png
nitekim 288.000'e şimdiden inmiş... (kırmızı sütun)
Tl bazlı 1993 2000 cikisinin aynisi 2018 2024 arasi yapmis. Malesef ayni devam ederse alt bant 55 lira . Olurmu olur burdan %25 birsey var . 2000 de alt bandi kirip disari cikiyor 2006 da 2000 tepesini geciyor ve sonra tekrar en dibe geliyor.
55 kırıp 2028 2029 da felan 210 lira hedef olmus oluyor . Cok benzerlik var iki cikista durum bu .
Komurun artması şirketin lehine mi şuan dipte fiyatlar
Kral senn durum vahim hala ceo nün ağzından bal damlıyor diyorsun. 1 yıl önce ceo nun em den etkıleynmeyız hesabını unutmuşsun yada bilerek yapıyorsun hayal dünyanda.
Bu yazında 1.5 ay once yani . 3.3 usd de nasıl almadık diye ilerde pişman olacağız falan filan hikayeler.
Büyük oyun var şirketinde işine geliyor . 76 lirada 2 euro da hisse . 22 milyar yerine elde 140m kar var . Faaliyet karı umarım durgun gelir .eksi gelmez
üç beş yazımı alıp beni kral yapmışsınız dolayısı iloe cevap vermek lüzumu hasıl oldu. ama size ne şekilde hitap edeceğimi bilemedim ben herkese sn diye hitap ederdim ama siz dalga geçmeniz sebebiyle galiba hitapsız kalacaksınız...
ben uzun vadeciyim ve şirket ile SPK ya şikayetten dolayı papaz olmuşum. benim telefonlarıma çıkılmıyor ve tekitsiz cevap almam çok nadir... ayrıca durum vahim dediğiniz paragrafı gerçekten layıkıyla okumuş olsanız sizin garip ifadelerinizin değişmesi gerekir diye düşünüyorum:
yukarıda bir yerlerde yazdım. bölünmeden önceki halinde Galip kağıdı 8 liraya çıkardı. sonra 7 lere düştü... yani, kısaca 2 ye bölebilirsiniz temettü düşülmeden hali için .8 den aldım, 7 den aldım, sonraki halde 3ten, 2,5 tan, 2 den,1,9 dan ama çağdaşın yıldırması yüzünden mesela 1,7 den alamadık yeterince...ister istemez başka alanlara kaydık ( döviz altın gibi) o dönemde... sonra 2 lerden, 3 lerden, ve dahi 4 lerden aldık... 6 lardan yani 1 dolardan bir kısmını sattım... sonra 4 ten aldım...pamndemiye denkgelmişti 3,2 ye kadar düştü...
sonra 5 dolara çıktı. tartıştık yatırımcılarla... satalım buralarda oyalanır diye. satıp ne alacağız diye düşünüp vazgeçtik...
kendi adıma ev ve bahçe almak için epey bir miktar sattım ( ö denem de düşüşe yakalandım. 67 lerden 75 lere çıkar derken soluksuz 53 lere kadar tabanladı, ödemelerimi ortalama 60 lardan satarak yaptım...
işte vahim durum bu. bir iki yıllık birikimimle bütün memuriyet hayatımda elde edemeyeceğim bir ev ve bahçe aldım. sonra da malum elde var kalanlar... eee kral tebaası vahim miymiş durumum... Faaliyet karı ile ilgili durum net. enflasyon muhasebesi maalesef öngörülemedi ve bütün hafıza silindi... enerji fiyatları geçen senenin altında TL olarak bile. şayet bu 2 si bile kar ile ilgili durgunluğu ortaya koyar... ha bu fiyatlardan bile üretimde kar var nakit var ve şirket deli gibi yatırım yapmakta.
dön bir geri bak bakalım pişmanlık nerede imiş. ben arabaları satıp ALARK alalım dediğimde benim emektar 40 000 lot ALARK alıyordu. kaşık düşmanına söz geçiremedim. şimdi bile benim arabanın O ını fazlasıyla satın alır... geriye bakıldığında neden almadık diye hayıflanılan şeyler bunlar oluyor...
şirketin benim gözümde ederi belli. o ederin üzerine çıkarsa bir kısmını daha elden çıkarırım... aöa şu anda Rabbim ihtiyaç sahibi yapmasın bu fiyatlardan satsam bile maliyet sıfırın çok altında. bir gün 15 dolar olursa o zaman da şimdiye dair mesajlar oluşacak...
ben trader değilim. nickim tövbekar bu nick tradee tövbe etmiş anlamında. siz bildiğinizi okuyun. yukarıda örneklerini de verdim. ilgi alanıma girmese de AEFES aptalca fiyata trade ediliyor. yarın bir gün problemler çözüldüğünde hangi fiyatlara çıkacak bilmem... ha adam gibi yabancılar da gelirse o zaman her şey değişir.
ALARK taki savaş kaptırılan lotları geri alma savaşına benziyor... beni de ilgilendirmiyor. bana temettümü versin adam gibi yatırımlar yapsın yeter. şayet ülke ekonomisi düze çıkarsa ben hedefimdeki fiyatları bulacağım. bulamazsam da sıfır maliyetli eksi maliyetli ALARKlarımla mutluyum. çoğaltma trade benim işim değil. ve bir şekilde çoğaltanlar ya da o fiyatlardan satıp düşük fiyatlardan alanlar pek ortada görünmüyorlar... bir nokta daha ...
2028 yılında yatırımları bitmiş ve hedeflerine ulaşmış bir ALARK ömrüm varsa beni abad edecektir...alıntıladığınız son paragraftaki son cümleler geçerlidir...
YTD
Eee yani ?? Ben sana hayat hikayen ne onumu sordum . Allah daha cok versin ozaman sessiz kal . Burda insanları manupule etme , 3.5 usd den sonra keske alsaymisiz deriz falan filan ?? Ordan alan adamin suan zarari cikmasi icin %%75 yapmali usd bazinda hisse .
Bizene senn sifir maliyetinden. Enflasyon muhasebesinde yanildk diyorsn ceo herkese sokmus . Sonrada 6 ay sonra ceo agzindan bal damliyor.
Senn ne hissettgn dusundugnn bir anlami yok insanlara hayal kurduyorsun gaza getiriyorsun
Kabalaşmak niye?
Farklı göruşlerde olabilir insanlar.
Herkesin hesabı kendisine.
Madem o kadar berbat bu hisse !
Burada ne arıyorsunuz?
Sızden öğrenebileceğim bir bilgi olacağına inancım kalmadı.
Kendi adıma sizi engelliyor, yok sayıyorum.
Herkes forumda geleceğe dönük beklentisini ve öngörüsünü paylaşır. Hatta sirket yönetiminin de yaptığı budur, olur olmaz, gerçekleşir gerçekleşmez. Yani kimse kimseye hayal satmıyor, manüple etmiyor, birbirini gaza getirmiyor. Hepimiz yetişkin insanlarız, herkesin aklı fikri, eder hesap mantığı var. Şirketin rasyoları, temel degerleri, teknik analizi var. Bakılır, sana uygunsa yatırım yapılır. Herkesin farklı görüşü olabilir, ama önemli olan üslup ve saygı.
yatırım mı yapıyorsunuz yoksa cinsel fantezi peşinde misiniz? her ne halt ise varın başka şeylerle uğraşın. Mubarek günlerde benim ağzımı bozdurmayın. kabahat adam belleyip muhatap alıp cevap verende
alıntıladığın yazıyı okumamışsın. muhtemelen aramış ve nereden ... neyse ben tekrar kopyalayayım okuyacak isen okursun. okuman yazman yok ise ve birilerinin cevabından gocunacak isen sormamayı öğrenmelisin... işte bütün cevapların okumadığın paragraflarda
"son not CEO nun ağzından bal damlıyor da piyasa bu işe ya inanmıyor ya da 2018 yılında olduğu gibi bir çapanoğlu var işin içinde. o çapanoğlunu kenarından yakalamış ve düze çıkmıştık. bakalım bu düzlükteki pozisyonumuz bizim ligimizi değiştirebilecek mi?
not değiştirirse ne ala maliyetim 0 ın çok altında. değiştirmez ise benim düzlüğüm şükürler olsun ki devam ediyor. sadece bir üst level umudum var ki emekli maaşıyla bu olacak iş değil tek umudum ALARK ( Rabbim nereden ne veriri diye tarışmıyorum sadece sebepler içinde mantıklı gelen diyelim belki de). bu yüzden hesabınızı kitabınızı kendiniz yapın ve lütfen kumar yerine yatırım yapmayı deneyin..."
Forumun ilk sayfasını kimse okumuyor sanırım.
Hatırlayalım.
Yeni başlık hayırlı olsun..
Eski başlığa buradan ulaşabilirsiniz.
Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
Hiç bir bilgi analiz paylaşmadan insanlara laf sokanlara deli oluyorum.
Hiç bitmediniz be....
Olan benim sigaraya olmuş.
Cuma 76 dan almıştım. Şimdi baktım 77,7 tl olmuş.:(
Not : İroni vardır !!!!!
Az önce mail attım. Özgür Bey sağolsun 5 dk. içerisinde cevap yazdı.
bilançoyu 10 Mart p.tesi günü açıklamayı düşünüyorlarmış.
Bilginize.
Doaş gibi bi temettü süprizi yapsa ne güzel olur.
Sn Tövbekar,
Ben yazılarınızı okumaktan keyif alıyorum. Rakkam vererek analiz yaparak yaptığınız yatırımın geri dönüşünü anlatmanız KY nın doğru düşünmesi açısından iyi olmuş. En azından ben kendi adıma Alark sayfasında olmanızdan memnunum. 2024 Aralık bilançosunda kar artışı ile bilanço gelirse Pd/dd oranı 0.56 olacak ki bana ucuz geliyor. Ayrıca HB FAvök / ÖZ Sermaye oranı da oldukça iyi yerlerde olacak demektir ki önümüzdeki 3 bilanço döneminde bu veriler hissenin hareketine renk katacak gibi. Ben dipten dönen kağıtları ve rakamlar ile konuşanları severim. Karşılıklı atışmak faydalı ve gerekli bir yaklaşım değil. Herkes kendi doğrusunu yazar ve okuyucu da her fikri okuma ve hakaret etmeden eleştirme hakkına sahiptir. Eleştiri bile sağlam temeller üzerinde olmalıdır yani rakam hesap kitap içermelidir. Doğru bildiğinizi yapmaya devam edin ltf.
Saygılar,