zorunlu karşılık
Printable View
zorunlu karşılık
...................
rica ederim,
zk teorik adı tabi
gerçekte realitede varmı tabi, yan cepte, bi Allah bilir ya neyse :-)
fazla detaycı olmama lazım
ZK: zorunlu karşılık moruğun dediği gibi. Ama ZK sadece basit bir karşılık olarak algılanmamalı , para politikasının belki de en kuvvetli ve derin etkileri olan enstrumanlarından birisi bana göre. Rxpu'nun 2-3 yıl önce Dowes başlığında neler sorduğunu görseydin keşke.Senin sorular o soruların yanında Schrödinger'in denklemi gibi kalırdı.:)
Ateistler kızmasın ama ben ateizm'in de bir inanç olduğunu düşünüyorum. Tıpkı bir din gibi bilimsel olarak kanıtlanamamış çeşitli kabullenişler ve bu kabullenişlerin kesinliği üzerine kurulu inanışlar barındırıyor. Ama her türlü inanca sayılı olduğum gibi ateistlik inancına da saygılıyım.
Teşekkür ederim abi . Kısaltmanın anlamını çözemedim.
Ateistlik genelde kişinin etrafında gördüğü dine olan başkaldırısı olarak ortaya çıkıyor. Lokal kalıyor yani . Her din felsefi olarak bir ekoldür diyebilirsek ateistliği de sistemli bir ekol şeklinde tanımlayarak söylemiş olduğun sava bir zemin oluşturabiliriz.
Ama ateistliği yaymak bence hiç hoş değil. İnorganik ateistlik bir insana yapılabilecek en büyük kötülüktür. Bir kişiye cevaplayamayacagı soru sormak acımasızlık.
Olaya biraz da pragmatist bakmak lazım. En kötü din dahi ateistlikten iyidir .