3,6955'ten virdim gitti gari :)
Azıcık düzeltsin, sonra yine alırız :oleyo:
Printable View
3,6955'ten virdim gitti gari :)
Azıcık düzeltsin, sonra yine alırız :oleyo:
Şimdi tabiki siyasi olayları yadsımak mümkün değil ama esas olay yıllardır para bolluğu sayesinde dünyada serseri gibi dolaşan trilyonlarca dolar para..benzer siyasi-ekonomik olaylar Brezilya, G.Afrika gibi muadili ülkelerde de oluyor ama akabinde paraları değerlenmekte gecikmiyor..yani kısaca onlarda da ansiklopedi atsan bir şey olmuyor..:)
Hatırlarmısın 2007 mi neydi..MB piyasadan birkaç günde 5 milyar dolar para çekiyor, dolar/TL banamısın demiyordu..nasıl demesindi ki, şişe oldukça boştu o günlerde..bir taraftan daha önce olmadığı kadar özel söktör dolar borçlanmaya başlamış..diğer taraftan, doğrudan yatırımlar, ciddi portföy girişleri, özelleştirme gelirleri ve nihayetinde vatandaşın krediye boğulması..
Tabiki geçmişe ait yorum yapmak kolaydır ama bahsettiğim şişe 2013'lerde artık dolmaya başlamıştı..etki şu olsun, bu olsun şişenin haznesi almakta zorlanıyor artık..
Ve bizler portföy yatırımları, yani sıcak parayla idare olduk bir süredir..bu dakikadan sonra global para akarı çekilmeye yüz tuttuğu anda dünyanın en iyi yönetimi bizde de olsa artık fark etmez, çok sıkıntı çekeriz..haklısın iyi yönetilmiyoruz ve bir sürü hata yapıyoruz ancak TL şu anki seviyesinde bile bana göre değerli..saygılar..
Bugün sattığım dolar$ ların hepsinin yerine KÜLÇE GÜMÜŞ aldım.
Toplam ağırlıklı ortalamam 16.50$ civarı oldu gümüşte.
Gümüş ons 40$ olduğunda tekrar mesaj atarım. O zamana kadar selametle kalın.
Vatana millete hayırlı olsun!
Dolar$ cılara selam olsun. Benden bu kadar Dolar$ hikayesi. Kağıt paralarla işim bugün itibari bitmiştir!
Benim adım TOMAS. Gümüş aldım doların artışı bana KOMAS. :) :) :)
Kazancınız bol olsun dostlar... Sevgiler... Saygılar...
O kadar...
Her ne olursa olsun, bu Kürt realitesiyle, Kürt sorunu bitmez...
Kürtler o bölgede bir kısmı, İran'da, bir kısmı Irak'ta, bir kısmı, Suriye'de ve majoritesi Türkiye'de olmak üzere belki 15 milyondan fazla bir nüfusla yaşıyorlar...
Artık çok daha güçlenmiş, çok daha akıllı, uluslararası desteği resmen ve fiilen alabilen, o bölgeyi kontrol altında tutmak isteyenlerin Şİİ Irak alternatifi olarak hazır ve nazırlar.
PKK yı, PYD yi, yenmekle bitmez.
Yarın GGD, OGB çıkarırlar olur biter.
Binde kırklara varan nüfus artışıyla destek hazır...
Türkiye'nin Güneydoğusu tümüyle, diğer yerleri de ortaklık olarak vermişiz.
Bu ülkenin sahillerini kapamışlar. Bütün mafyasal rant kapıları onlara çalışmakta...
Laf uzun.
PYD nin başını nasıl ezeceğiz bilmiyorum ama Kürt sorununun bitmeyeceğinden eminim.
Hayırlı uğurlu olsun diyelim..Aralığa kadar bekleseydin bari..uluslararası piyasalarda dolar değerlenecekken (beklentim o yönde), ons tarafından pek o kadar hayırlı olabileceğini düşünmüyorum..
NŞA tabii, sizin savaş beklentinizi bilemem..o zamanda zaten dolar ve altın/gümüş hepsi güvenli liman olur..saygılar..