Originally Posted by
STRATEJİ
Sayın cinali;
Ortada bir karar var, bu kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtım. Burada bana göre risk yok, nedeni de başvuran muafiyet için Madde 18'i göstermiş, davayı da Madde 18'in tüm bentlerine göre açtım, bana göre hiç bir risk yok.
Gerekçe açıklanınca da zaten yeni savunma, deliller ortaya koyacağım, her türlü hazırlığım var. İdari davalarda başvuran hiç birşey bilmeyebilir, sadece mağduriyetini bile belirtmesi yeterlidir, Mahkeme yani hakim zaten RESEN kanun ve tebliğ hükümlerinin doğru uygulanıp uygulanmadığına bakmak zorunda olduğu için burada hiç bir risk yok.
Diğer açıdan, mahkeme SPK gerekçe açıklasın açıklamasın SPK nın savunmasını zaten isteyecek, gerekçeyi aldığında da gerek gördüğünde bilirkişi isteyecek. Reddederse itiraz edeceğim. Dava sürecinin gelişimiyle birlikte diğer açılan davalarla birleştirme isteyeceğim. Dava dilekçemi görmeden risk olduğunu söylemeniz de yersiz.
SPK zaten Sermaye Piyasası Kanunu temel ilkelerini gözetseydi, kararı gerekçesiyle birlikte açıklardı. SPK keyfiyete göre takılsın, şeffaflik ilkesini çiğnesin, kararında gerekçe bile göstermesin, riski alan biz olalım. SPK zaten gerekçeli kararı belirtmeyerek kafadan süreci uzatma niyetini ortaya koydu. Eeee ne yapsaydık, SPK'nın keyfini mi bekleseydik? Bugüne kadar SPK küçük yatırımcı aleyhine muafiyet kararı vermedi ki bir örnek içtihat olsun, emsal olsun.
SPK dlekçelerimize bir cevap versin ona göre de yeni davalar sırada bekliyor.