Takaslara bakarsak spek bugün fırsatı kaçırmamış
Güzel toplamış
İş yatıtım ak yatırım yatırım finansman 3 koldan sarıp sarmalamışlar..
Yarın ola hayrola...
Yarin delinin attığı twitin etkisi geçer muhtemelen..
Printable View
GENTS piyasa değeri 43milyon dolar.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne zamandı bu genel kurul. Ayın 25'i falan mı? Yok mu elinde ayı 25'i civarlarına doğru sıkışma yapan bir grafiği olan?? :cool:
Arkadaşlar değerleme şirketinin belirlediği miktat ile sayış fiyatı atasında dağlar kadar fark var. Miktarı değiştirmedik nedenşerini aşağıda açıkladık diyorlar. Fakat hiçbir mantıkşı açıklama yok. Bu değerlemenin yaptırımı yok mu? Bilgisi olan arkadaş varsa konu ile ilgili açıklama yapabilir mi? Yatırımcı ilişkilerini arayan oldu mu konu ile ilgili?
Gentaş kimya dan fabrika ve arsası alımında değerlendirme fiyatından yüksek fiyattan al. Değerlendirme raporunda 3 milyon çıksın sen 3.3 milyon tl öde.
Ama kendi arsanı değerlendirme raporunun çok altında kimya ya sat. Değerlendirme raporunda 15 milyon tl olan arsanı 5 milyon tl ye gentaş kimyaya sat.
Bir şirket kendi ortaklarını nasıl göz göre göre düdükler burada net olarak görüyoruz
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arsa takasının özeti aynen aşağıdaki gibi olduğu tahmin ediyorum.
G.kimya bizden 20.000 m2 arsa aldı. Karşılığında ise üzerinde bir daire kadar kapalı alanı olan 1200 m2 arsayı itelediler. Geçmiş olsun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın Fırat ada parsel bilgisi yollar mısınız?
Ben bir arsızlardan her bi şey beklerim...
Açlar....
Parsel sorgudan bakalım... dava açılabilir... eş emlak baz alıp bakarız...
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
GENEL KURULA KATILIM GÖSTERELİM LÜTFEN.
elektronik ortamda katılabiliriz...
ironi = inori
Bol Şanslar.......:kalp:.......iyi hafta sonları olsun.:cck:.....:wave:
şu yazıların üzerine tıklayın linkler var :
buradan formu doldurun :
YARIŞMA >>> KATILIM LİNKi
buradan da doldurulan form sonucu liste var hem sizin hem de rakiplerinizin.
İZLEME >>> TAKİP LİNKi
Şimdi Tuzla'daki arsanın fiyatına bir diyeceğim yok.Ancak Gebze'deki arsaya çıkıp bizler 10 milyon verseydik "oğlum bak git!" derlerdi.
Türkiye'nin,dolayısıyla SPK 'nın gözü önünde yapılan bu satış bana göre ibret vericidir.
2014 yılında Cemtaş Uzel'den aldığı Gebze'deki 22 dönüm arazideki makas fabrikasını 24,8milyon TL'ye satmıştı.
Sen kalk 4 yıl sonra ayı büyüklükteki araziyi dörtte bir fiyata kendi firmana sat.
Ne acı !
Takas tam tersi şekilde gerçekleşiyor olsa fiyatlar nasıl olurdu sizce. O zaman gebkimdeki 20 dönüm arsayı 20m den alıp , M2 1500 den gidiyor biz pazarlıkla ucuza aldık derlerdi herhalde. 2014 yılı sonunda bunlarla olan ortaklığımı sonlandırarak ne kadar doğru bir karar vermişim.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arsa değerleme raporundaki değerin yüzde 40'ına satılmış. Yapılan tam bir ahlaksızlık.
Açıklamalar komedi gibi. 2006'da aldığı arsayı TL bazında yüzde 155 karla satmışmış. Wow, ne büyük kar etmişsin:) Yalnız 2006 başından bugüne TL enflasyonu yüzde 172! Nasıl bir karsa bu artık, yersen...
Sadece tek bir şey diyorum şirket yönetimine, yazıklar olsun.
YTD
Suç duyurusunda bulunsak
Şirkete hırsız girmiş azılısından...
ironi = inori
gentaş kimya 2017 de 38 milyon tl kar yazmış, 2500 m2 fabrika için çok iyi kar. Gentaşın Mengendeki 200.000 m2 açık 45.000 m2 kapalı ve bolu lamine fabrikası 200.000 açık 35.000 m2 kapalı olan 3 fabrikanın toplam karı bile kimyadan geride kalmış.
Nede olsa gentaş kimyanın büyük çoğunluk hissesi Kahraman kardeşlerde ve gentaş kimyanın üretiği tutkalın en buyuk alıcısıda Gentaş genel metal.
Burada düpedüz mal kaçırmaya konu bir olay sözkonusu... gentaş kimya usulsüz olarak malı degerlemenin çok altında öldüm fiyatına alıyor...
Bunlara ne denir... adını siz koyun...
Birde bolugundem gazetesine demeç vermiş...
iş adamı çalmaz demiş... hayatınız yalan riya... sizin be...
Arkadaşlar konuyu spk bimer cimer yazalım kayıtlara geçsin olurya rüzgar döner kayıtlardan cezaları kesilir...
Dava açma da gündemde bir arkadaş özelden yazdı...
Hayırlısı...
ironi = inori
iki emlak sitesine baktım hurriyetemlak ve sahibinden olan en önemlilere...
20bin metre kare köşe başı...
en ucuzu 16 milyon tl
hade bunu geçtim
değerlemedeki düşük fiyat bile 13,5 milyon
E be aç gözlü afrikalılar soyadınızı değiştirin açlar yapın... ne doymak bilmediniz be... mal kaçır karı düşük göster.. ky soy...
Özet şirket bu kararını düzeltmeli ve satış fiyatı 16 milyon olarak düzeltilmeli...
edepsizlik yapmayın hak var hukuk var...
ironi = inori
Genel Kurul Tarihi 25.04.2018
Genel Kurul Saati 14:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son
Tarih 24.04.2018
Arkadaşlar genel kurula katılıp tepkimizi gösterelim.
Adres . Beşler Mahallesi Serpek Mevkii 14841 Mengen BOLU....
elektronik genel kurula katılım mümkün eimza ile ..
gündem
Gündem Maddeleri
1 - Açılış , Toplantı Başkanlık Divanının oluşturulması ve saygı duruşu,
2 - Genel Kurul Toplantı Tutanağı'nın pay sahipleri adına Toplantı Başkanlığı tarafından imzalanması hususunda yetki verilmesi,
3 - Şirket Yönetim Kurulu'nca hazırlanan 2017 Yılı Faaliyet Raporunun okunması, görüşülmesi ve onaylanması,
4 - 2017 Yılı hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Rapor Özeti'nin okunması,
5 - 2017 Yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların okunması, görüşülmesi ve onaylanması
6 - Yönetim Kurulu Üyelerinin Şirketin 2017 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi,
7 - 2017 yılı kârı hakkında karar alınması,
8 - Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi,
9 - Yönetim Kurulu Üyelerinin aylık hakkı huzur ücretlerinin belirlenmesi,
10 - Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Denetimden sorumlu komitenin önerisi üzerine Yönetim Kurulu tarafından yapılan Bağımsız Denetleme
Kuruluşu seçiminin görüşülerek onaylanması,
11 - Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri kapsamında, 2017 yılı içerisinde ilişkili taraflarla yapılan işlemler hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi,
12 - Şirketin 2017 yılında yaptığı bağış ve yardımlar hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi, 2018 yılında yapılacak bağışların sınırı hakkında karar alınması
13 - Sermaye Piyasası Kurulu kararı gereği, şirketin 3. kişiler lehine vermiş olduğu teminat, rehin, ipotekler ve elde ettiği gelir ve menfaat hakkında Genel Kurul'a bilgi sunulması
14 - Yönetim hâkimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerinin ve pay sahibi diğer Yönetim Kurulu Üyelerinin, üst düzey yöneticilerin ve bunların es ve üçüncü dereceye kadar kan ve sıhrî
yakınlarının; 2017 yılı içerisinde, Şirket veya bağlı ortaklıkları ile kendisi veya başkası adına çıkar çatışmasına neden olabilecek nitelikte yaptıkları işlemler hususunda bilgi verilmesi ve
Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. Maddelerinde bahsi geçen iznin verilmesi,
15 - Şirketimizin "Yönetim Kurulu Üyeleri ve İdari sorumluluğu bulunan Yöneticilerin Ücretlendirilme esasları " ve bu kapsamda 2017 yılında yapılan ödeme ve manfaatler hakkında bilgi
verilmesi.
16 - 2016 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesinde yapılan değişikliğin 2016 yılı kar dağıtım tablosuna etkisi hakkında Genel Kurula bilgi sunulması
17 - Dilek ve Temenniler,kapanış
ironi = inori
Merhaba arkadaşlar. Yanlış gördüğümüz durumlarda haklı olarak eleştiri yapıyoruz. Fakat artık bu kpnuda birşeyler yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Hukuki bir mücadele başlatsak diyorum. Konular içinde bilgisi , zamanı ve tecrübesi olan gönüllü bir arkadaşımızı belirlesek,bu konuda çalışmalar yapsak diyorum. Olumlu düşünen arkadaşlar forumda durumunu belirtse öncelikle. Sonra duruma göre nasıl adım atacağımızı görüşsek. Saygılar.
Kesinlikle katılıyorum...
ironi = inori
Sn Duka siz katılır mısınız?
7 yaşındaki kızımın bayram paralarıyla gentaş alıyoruz 5 yıldır. Halka açılmış bir şirketin yöneticisinin aldığı kararlarda bu durumları bilmesi gerekir diye düşünüyorum. Halka açılarak bizi ortak kabul etmiş oluyorlarsa bizi yok saymamalılar. Küçücük kızımın bayram parasına haksızlık yapmış olacaklarını bilmeleri gerekiyor. Genel kurula giden arkadaşların bu durumu dile getirmesimi rica ediyorum. Tabii inanç ve vicdan durumları nedir bilemiyorum.
Arkadaşlar Değerleme Raporunu SPK talep etmiş. Muhtemeldir ki rapordaki rakam ile satış arasındaki farkın , halka açık bir şirkette uygulanmasına izin vermeyecektir.Bu satış ,%85 ine kişisel sahip oldukları Gentaş Kimya ya Gentaş Metal den bir servet transferidir.
Merhaba Arkadaşlar
Gentaşta sayfasına dönen gariplikleri yazmak için
3-4 yıl sonra Hisse FORUMA Tekrar KAYIT OLDUM.
Bimer ve Cimer şikayet yazın deniliyor.
Hissesi olupta Buraya yorum yazanlar neden BİMER ve CİMER şikayet yazmaz.
Yada şirketten bilgi istemez. Aylardır buraya yazı yazmanın bir anlamı olmalı.
Olumlu yada olumsuz bir sonuç vermeli.
Ben CİMER ve BİMER yazdım. Şirketin verdiği cevabı da gönderdim.
BİMER şikayet yerine yanlışlıkla "bilgi edinme" yazmışım. Çok farketmez.
Kısaca firma kendi ortak olduğumuz firmaya sattık (verdik)
Sanayi bölgesi olduğu için sanayi şirketlerine satılması gerekir gibi şeyler
GENTAŞ yakın zamanda yatırımı olmayacağı için Diğer Ortak Firmanın yatırımları
olacağı için ona satmışlar. Fiyat belirlenirken onun için piyasa fiyatına satılmamış.
Lütfen sadece buraya yorum yazmakla kalmayalım. e-devlet girip arsa satım kap bilgilerini
girerek 5-10 dakikanızı alacaktır. 1999-2000 kurulan firma GENTAŞ üzerinden Gentaşı
geçmesi böyle oluyor demek ki.
Acaba bu arsa G.KİMYA firmasının olmasa 1m2 bile bu fiyata vermezlerdi.
Ayrıca bu firma (KİMYA) GENTAŞ adını kullanmaktan dolayı marka kullanmaktan
18 yıllık isim kullanma hakkını veriyor mu? Vermiyorsa Bu Yatırımcı - KUL HAKKI olmaz mı
Bu arkadaşlar MÜSİAD yönetimlerinde bulunmuş bulunan kişiler. Bence bu kişileri bağlı oldukları kuruluşlara da şikayet etmeli.
İyi günler Hayırlı kazançlar
Bir şablon hazırladım... uygun bulursanız
Bimer Cimer ve spk ya aşağıdaki yazıyı yazabilirsiniz.. ben yazdım...
----------------------
Merhaba Sayın Yetkili,
Birikimlerimi küçük yatırımcı olarak hisse senedi alarak değerlendirip ülke endüstrisine dolaylı da olsa tutar olarak az da olsa katkı sağlamaktayım.
Lakin son yıllarda bistte sanayi firmaları borsaya kote olmayan firmalarına haksız kazanç aktardıklarını görmekteyim.
Maddi Duran Varlık Satımı: https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/676839
iki emlak sitesine baktım hurriyetemlak ve sahibinden olan en önemlilere...
20bin metre kare köşe başı arsanın en ucuzu (16 milyon tl + KDV ) kadar lakin firma değerleme yapmış düşük fiyat (13,5 milyon + KDV) olarak spk lisanslı değerlendirme firması tarafından tespit edilmiş.
Buraya kadar herşey anlaşılabilir düzeyse firma kap bildirimi ile değerlendirme firmasının tespit ettiği tutarı baz almayarak (5.6 milyon + KDV) olarak pazarlık usulü
borsaya kote olmayan kendi firmasına çok düşük fiyata satıp küçük yatırımcı olan bizlerin haklarını gasp etmektedir.
Firmanın daha öncede bu tarz yaptığına şahit olduk. Bu ve benzeri uygulamaların iptal edilerek küçük yatırımcıların telafisi mümkün olmayan zararlara uğramasının önüne geçilmesini talep etmekteyim.
Saygılarımla gereğini arz ederim.
Arkadaşlar dünkü yazımı okursanız 12.02.2018 de Cimere yaptığım ihbarın 13.02.2018 de araştırmaları için bist başkanlığına havale edildiğini göreceksiniz.iki ay oldu bir cevap gelirse paylaşacağım.Sizde aynısını yazsanız daha etkili olur.
İçimden bir ses , forum da yazanlardan ve diğer küçük yatırımcılardan gelen itirazların önüne geçmek adına ,3 aylık bilanço dan da faydalanarak hisseye biraz prim yaptırıp çıkan sesin tonunu azaltacaklar , zamanla da unutturacaklar diyor.
İşin bir de şu yönü var;
Satılan arsanın alış ve satış değerleri arasında oluşan fark firmaya kar yazılacağından devlete ödenecek vergi de satış fiyatına göre artacak veya azalacaktır.Bence Muvazaalı olarak satılan arsada devlet büyük vergi kaybına uğramıştır. Acaba vergi dairesi bu durumda ne yapacaktır?
Çok güzel bir nokta...
Hemen vergi usulsüzlüğü ile ilgili şikayette bulunalım...
Nereye şikayet edebiliriz..?
ironi = inori
Sn Antiseptik unutmazsınız dimi. Teşekkürler.
geçen gün işadamının biri ölmüş insanlar mezarında hakkımı helal etmiyorum demiş bi iş adamı için ve çevresi için ne kötü bi durum,şimdi bu insanlara ortak oluyoruz ortak olduğumuz insanlar hırsızlık üçkağıt yaptığı zaman bizde hırsız oluyoruz.hisse niye ucuzçünkü sahiplerinin ederi bu bundan fazla etmez yani.hiç uğraşmayın kimsenin parası kimsede kalmaz bugün olmazsa yarın herkes şirketini sırtına sarıp götürüyor ya.sizin bilmediğiniz yollar var cehenneme en kestirme yol ......yani sizin anlayacağınız kazan yanına varma kara olursun
Satış Belediye rayicinin daha fazlasıyla yapılmış. Gerçek alışveriş rakamından (5.6milyon) harç ve kdv ödenmiş. Değerleme raporu bu durumda vergi dairesince dikkate alınmaz. Vuk ta değerleme usüllerini biliyorlar. Maliye den bir şey çıkmaz. Yine de şikayet için 444 0 189 aranabilir.
En büyük usulsüzlükler yasalara uygun yapılandır.
Yasalara uygun olan Ahlaka, dine, vicdana uygun olmayabilir.
Neden Hukuk Bakanlığı yada Yasa Bakanlığı denmezde Adalet bakanlığı denir.
Satış belediye rayiç ne kadar üzerinde yapılmış.
Acaba Rayiç bedelin %100 hatta %200 altında arsasını satan hiç gördünüz mü?
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Hisse yatırımcının arsa satısına olan tepkisine cevap olarak düşüyor...almak isteyenler için daha güzel yerlerden fırsatlar doğabilir.
Ytd.
Değerli FERİKÖY.Usulleri elbet biliyorlar.Belediye rayicinin de fazlasına satılmış.
Ancak,aynı durumu yaşayan tanıdığım bir şirket 1985 yılında 9 milyona aldığı arsayı 2007 yılında 400 milyona sattı.Belediye rayicini baz aldılar.Elde ettikleri karın vergisini de verdiler.Ancak,aradan yaklaşık 4 yıl geçti ve vergi dairesinden gelen çok büyük bir ceza ile karşılaştılar.Uzlaşmadan sonra 132 milyon lira ceza ödeyerek meseleyi hallettiler.Yani aslında Vergi dairesi gerçek anlamda araştırma yapsa buradaki satış fiyatının en az 4 katı edeceğini bulur ve canlarına okur.Ama tabii ki minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır.
MASAK İhbarda bulunalım derim...
Behzat bey siz deneyimlisiniz bir metin hazırlayıp ifşa edelim derim.
ironi = inori