Aylık dolar bazlı grafik de 0,04 dolar cent desteği,tarihi dip görünüyor 1,44 tl yapıyor....
Oralara illa gelecek de diyemeyiz,asla gelmez de diyemeyiz...
saygılar/Başarılar.....
Printable View
Aylık dolar bazlı grafik de 0,04 dolar cent desteği,tarihi dip görünüyor 1,44 tl yapıyor....
Oralara illa gelecek de diyemeyiz,asla gelmez de diyemeyiz...
saygılar/Başarılar.....
Bedelli sürecinden çıktığımız için 1.75 in bir hükmü kalmadı. Bu seviyeden alım yapmak bana cazip gelmiyor artık. Tamam, eğer GS Şampi olursa hisse 2 nin üzerine atar herhalde ama FENER şampiyon olursa hisse 1.50 nin de altına iner gibi geliyor bana. Böyle bir riski göze alamam.
Benim için ideal senaryo FENER in Şampi olmadı ve GSRAY ın alım için cazip seviyeye gelmesidir. GS nin şampiyonluğu bir borsacı olarak benim işime gelmiyor çünkü elimde GSRAY yok. Bu yılı GS nin pas geçip cazip seviyeden alım fırsatı vermesi, akabinde de 2025-2026 yılındaki şampiyonluğun satın alınması benim için en ideal senaryodur.
Benim kritik olarak nitelediğim 2 ayrı PD var, bedelli ertesinde isek ve kasa dolmuşsa 200 milyon doları baz alırım. Kasa boş ise 150 milyon doları. Şu anda daha yeni bedelliden çıktık ve kasa dolu, o zaman 200 milyon doları baz alacağım. Şampi olamazsa buraya kadar iner diye varsayımda bulunuyorum. Buna %3 tolerans uygulayıp benim için cazip alım seviyesini hesaplayacağım:
(200x0.97x36.5) : 5400) = 1.31 TL
1.30-1.31 kademesine geldiğinde alıcıyım.
Dediğim gibi 2025 te Şampi olunaması durumunda geçerli bu varsayım. Bu yıl Şampi olursa zaten tam tersi olur ve hisse 2 nin üzerine çıkar. Peki, bu yıl şampiyonluğu pas geçerse benim alım seviyesi olarak belirlediğim 1.30-1.31 e iner mi? Bunu ben bilemem, müneccim değilim. Buraya gelmesi için şu anki seviyeden %25 lik bir düşüş gerekiyor ve bu marj öyle aşırı bir marj değil. Sadece yukarıdaki senaryonun gerçekleşmesi durumunda alıcıyım, alım kademem de 1.30-1.31 dir. Aksi durumlarda ilgilenmiyorum.
Eğer bu sene GS Şampi olursa bana alım fırsatı vermez. Öyle olursa FENERi alım cihetine giderim. FENER için alıma uygun olarak belirlediğim PD 250 milyon dolardır. %3 tolerans ile bunun tekabül ettiği seviye:
(250x36.5x0.97) : 250 = 35 TL
Bu yıl GS nin Şampi olması durumunda FENER için belirlediğim alım seviyem budur.
Sportifler için stratejimin özeti:
Bu yıl GS Şampi olursa GSRAY ile ilgilenmem FENERi takip ederim (alım seviyem 35 TL)
Bu yıl FENER Şampi olursa FENER ile ilgilenmem GSRAYı takip ederim (alım seviyem 1.31)
BJKASta bedelli riski gördüğüm için uzak duruyorum. Gelişmelere göre durumlara bakacağım. Ciddi bir borç yükü ve yönetim zafiyeti görüyorum. Bunun için belirlediğim hedef PD 100 milyon dolardır ki 3 TL ye tekabül ediyor.
TSPOR ile ilgilenmiyorum çünkü aşırı derecede sulanma söz konusu.
Sadece belirlediğim seviyelere inerlerse alıcıyım, taviz vermem söz konusu değil. Aksi halde yolunuz açık olsun der geçerim. 😊
Defter değerine oranla çok ciddi iskonto ile işlem gören, karlılığı hiç de fena olmayan bir sürü sağlam şirket dururken paramı zarar odaklı ve aşırı derecede spekülatif şirketlerde riske atmam. Eğer riske sokacaksam da risk oranını makul seviyeye düşürecek oldukça cazip fiyatlardan mallanmalıyım. Stratejimin ana esprisi budur. Benim param kıymetlidir, çarçur edecek para yok bende.
th bu spor hisselerinden anlamıyor dostum. o gitsin bilanço okusun ve analiz yapsın bist 30 hisselerinde. spor hisseleri maç sonuçlarından direkt etkilenirler. tabi tek bunlardan değil. aynı zamanda yeni yönetim seçimlerinden, transfer dönemlerinden, teknik direktör değişikliklerinden, vs. vs. tam tersine spor hisseleri bilançoda yazan zarardan etkilenmezler. yatırım tavsiyesi değildir.
Helal olsun sana hep silip süpürüyorsun valla, gece gündüz fark etmiyor senin için hep silip süpürüyorsun. Paraya para demiyorsundur, servet yaptın sportif hisselerde bravo.
Benim alım yapmam için ya biri 1.31 e gelecek veya da diğeri 35 e, taviz vermem söz konusu değil, aksi halde benden tek bir kuruş çalışmaz ne halleri varsa görsünler. Tabii bu arada sen de servetini artırmaya devam edersin. Ne muhteşem bir performans sergiledi şu FENER GSRAY BJKAS TSPOR, diğer kağıtlara yatırım yapanlar imrenip kıskanıyorlar.
Spor hisselerinden kim anlıyor ki? FENER'i 35 tl de bekliyorum, GSRAY'ı da 1.31 de. İkisinden biri gerçekleşir herhalde, bunlardan biri şampi olacağına göre. TR'deki sportif a.ş.ler dünyada eşi benzeri olmayan bir iş modeline sahip. Bu iş modeli şu: Kasa dolu ise kafana göre harcama yap ve kasayı boşalt, sonra bedelliye gidip kasayı doldur, sonra kasayı tekrar boşalt, sonra tekrar bedelliye git ve kasayı doldur......bu döngüyü sürekli uygula. Adamlar şirketlerini sıfır maliyetle finanse etmenin yolunu bulmuş. Bu hisselerin kumardan farksız olduğunu, bunların yatırım amaçlı alınmadığını herkes biliyor. Zaten bu yüzden zırt pırt bedelli yaptıklarında hiç itiraz gelmiyor, herkes paşa paşa ödüyor. GSRAY yakın geçmişte 2 tane bedelliye gidip (ilki %100, ikincisi %400) sermayeyi 540 milyon tl den 5.4 milyar tl ye yani 10 katına çıkardı. Bu süreçte her bir GSRAY hissesi için 1+(2x4)=9 tl rüçhan bedeli ödendi ki az para değil bu. Tabii eldeki hisse sayısı da 10 kat oldu. Bedellilerle ayakta duruyor sportifler ve herkes bu gerçeğin farkında. Borsadaki hissedarlar bedellilere ful katılarak şirketi kendi ceplerinden finanse etmeye devam ettikleri sürece bu iş modeli sorunsuz çalışır, ne zaman "yeter artık" denilirse işte o zaman bu şirketleri beleşten ayakta tutan bu sistem çöker.
TH üstat, milyonlarca taraftarı var, ölümüne takip ediyorlar. marka değeri çok yüksek bu özellikle iki büyük takımın. dolayısı ile dediğin gibi her zaman bedelli yapsa millet katılır. bu değirmenin suyu hiç bir zaman kesilmez. ama bir şartla. sportif başarı gelmesi gerekiyor. yani sistem özetle şöyle işliyor. önce çok sükse yapan bir kişi yönetici seçiliyor. hisse hemen prim yapıyor. arkasından iyi transferler yapıyor. hisse yükselmeye devam ediyor tam gaz. takım önüne geleni deviriyor ligde şampiyonluğa yürümeye başlıyor hisse tavan tavan gitmeye devam ediyor. sonra takım şampiyonluğu garantiliyor. hisse tabana kitliyor ve bir sonraki transfer ve sezona kadar yataya bağlıyor. sonra bir başka spor hissesinde aynı durum peydah oluyor. aynı terane onda da işliyor. şimdi mevcut duruma gelirsek. fener ali koç tarafından yani zengin bir insan tarafından yönetiliyor ama bir türlü istenen şampiyonluk gelmiyor. hissede bir stres var. en ufak bir ümit ışığında hisse tavana kitliyor. deli gibi transfer yapıyorlar hisse başarı bekliyor. ama yinede tam inanmıyor insanlar ve sürpriz at fener bahçe şuanda. cimbom +4 averaj ile önde olduğu için hemen hemen şampiyonluk kesine yakın gibi görülüyor ve bu yüzden hissede çok fazla bir yukarı ivlenme yok. çünkü bir çok kişinin elinde mevcut bol bol. hani diyorsunuz ya hisse sulandı işte o hesap. dolayısı ile hisse de çok fazla yukarı hareket olmuyor. çünkü sürpriz at değil. şampiyonluğun en büyük favorisi ama yinede hala olamama ihtmali var. şampiyon olursa ne olur benim tahminim 2 nin üzerine rahat atacaktır. ama asıl şampiyonluk önemli değil. bunun arkasından yeni sezon sponsorlukları, şampiyonlar ligine direkt katılım, yeni transferler, uzun zamandır sakat olan icardinin dönüşü, 5. yıldız takılacak onun seramonileri vs. yani çok su kaldırır. yinede fener şampiyon olursa çok daha fazla etki yaratır hisse üzerinde çünkü 10 yılın stresi birikti. işte böyle TH dayı spor hisselerinin geneil durumunu özetlemeye çalıştım. yatırım tavsiyesi değildir.
Güzel bir özet olmuş. Değindiğin mevzular akla oldukça yatkın. Benim elimde ne GSRAY var ne de FENER. Amacım 2024-2025 sezonunda şampiyonluğu garantileyip prim yapacak hisseyi bulmak değil. Dediğin gibi eğer GSRAY Şampi olursa 2 TL nin üzerine atar ama çok sulandığı için prim marjı kısıtlı olur kanaatimce. Öte yandan FENER Şampi olursa hissesi % bazında çok daha fazla prim yapar. Ben olaya tersten yaklaşıyorum çünkü elimde bu kağıtlar olmadığı gibi şampiyon olacak takımı da bulmaya çalışmıyorum. Bu sene hangi takım şampiyon olursa diğeriyle ilgileneceğim. FENER hissesi en dinamik, en yüksek volatiliteye sahip, hiç sulanma etkisine maruz kalmamış hisse olduğu için FENER'in alım fırsatı vermesi benim çok işine gelir. Bu senaryo GSRAY'ın bu sene Şampi olmasıyla gündeme gelecektir. Dilerim GSRAY Şampi olur ve ben de FENER i 35 TL de bekliyor olacağım.
Galatasaray için bu yılın 1.çeyrek bilançosu önemli.
Finansal göstergelerde sermaye artışının etkisi ile olumlu dğişimler olacağını düşünüyorum. Birde şampyonluk gelir ve 2.Çeyrek bilançosuna Florya projeside yetişir ise yemede yanında yat.
Eğer yönetim bu tabloyu bozacak maceralara girişmez ve uzun vadeli yapılaşmaya sadık kalırsa sonraki 2 yıl şampiyon olmasa bile çok güçlü bilançolar ile galatasarayın geleceğini sağlam yapıya oturtur.
YTD
1.75 yaktıktan sonra yönünü belirledi,zorda olsa galip gelmeyi başarıyor kuşun 50 olduğu yerde bunun burada durması resmen ironi...BJK tekrar bedelli patlattı,önceki %400 idi buda aynisi olmuş :evil:,sportifler bir alem,işi gücü bedelli patlatma,nasıl olsa keriz yatırımcı var,BJK biraz farklı,hiç sağı solu belli olmaz,çünkü bunu defalarca gördük...ytd.
4 gün önce BJKAS için bedelli riski gördüğümü yazmıştım ve bugün BJKAS %400 bedelli açıkladı. Hayırlı olsun. Sportif a.ş.ler bedellilerle hissedarların cebini boşaltmaya tam gaz devam ediyor. Alan razı veren razı, bize bu konuda laf söylemek düşmez. Hissedarlar bu şirketleri kendi ceplerinden fonlamakta bir mahsur görmüyorlarsa hatta bundan mutluluk duyuyorlarsa onlara da yolunuz açık olsun demek lazım. Spot fiyatı 4 TL olan hisse için hissedarlar 4 TL rüçhan ödeyecek. BJKAS'ın kasasına bu bedelliden 4.8 milyar TL para girecek.
Piyasanın kerizi bitmez, havuzdan birisi ayrılsa başka bir keriz hemen onun yerini alır. Dediğim gibi dünyada eşi benzeri olmayan bir iş modeliyle hem de SIFIR maliyetli bir model ile zarar odaklı bu şirketler ayakta kalıyor. 4 liradan işlem gören bir hisse için 4 TL rüçhan talep etmek insafsızlıktır yahu.
Bu arada refaba abi, en son sen BJKAS'ları 4.50 lerden silip süpürmüştün. Onları ne yaptın, hala duruyorlar mı? Hala elindeyse cebinden bayağı para çıkacak.
Buradaki yanılgı, sportif başarı geldikçe ve kasaya para doldukça şirketin finansal düzlüğe çıkacağı yönündeki beklentidir. Unutmayın gelirler arttıkça giderler de artıyor hem de daha yüksek oranda. Bu bir çıkmaz sokaktır. Bu Şirketlerin zarar odaklı olduğu da göz önüne alınırsa finansal düzlüğe çıkmak gibi bir hedeflerinin olmadığı görülebilir. Kasaya para aktıkça daha pahalı yıldızlar alınacak ve kasa yine boşalacak. Bu işin sonu yok. Çark hep bedellilerle dönmeye devam edecek. Ne zaman hissedarlar "yeter artık benden başka keriz mi yok" derse işte o zaman bu çark durur.
BJKAS ın bu %400 lük bedellisi sonrası tedavüldeki lotları 600 milyondan 3 milyar lota çıkıp aşırı sulanma etkisine maruz kalacak ve bu da TSPOR GSRAY kervanına katılıp bundan sonra kağnı modunda takılacak. 4 sportif hisse arasında sulanma etkisine maruz kalmayan dolayısıyla da en dinamik hisse FENER dir.
Bu bedelliden BJKASın kasasına 4.8 milyar TL girecek.
Son bedelliden GSRAYın kasasına 4.32 milyar TL para girdi.
Son bedelliden TSPORun kasasına 3.7 milyar TL para girdi.
Son bedelliden FENERin kasasına 907 milyon TL para girdi.
Açık ara ile son bedellisinden kasasına en az para giren sportif FENER. Bir ihtimal bunlar yeni bir bedelli tasarlıyor olabilir. 907 milyon TL ki 25 milyon dolar ancak eder bunların dişinin kovuğuna bile yetmez.
REFABA sen bugün 4.14 den BJKAS tahtasını çoktan silip süpürmüşündür. Kağıdın iyice aşağılara gelemeyişi bende bu fikri uyandırdı.
4.04 den BJKAS tahtasını silip süpüren yok mu yahu? Kağıt debeleniyor.
4 TL den bölünürse bölünmüş fiyat 8 : 5 = 1.6 TL olacak. Kağıt bölünme arifesi 3 TL ye düşse ve oradan bölünse bölünmüş fiyat 7 : 5 = 1.4 TL olacak. Bölünme arifesinde ortaya çıkan 1 TL lik düşüş bölünmüş fiyata 20 kuruşluk bir düşüş olarak yansıyor. Kağıt bölünme arifesinde şu anki 4 TL den 3 TL ye düşse bedelli ertesi piyasa değeri 1.4x6=8.4 milyar TL oluyor. Gayet yüksek bir rakam BJKAS için. Tabi bu meblağın içinde bedelliden gelen 4.8 milyar TL var ama bu meblağ borç ödemesinde ve yeni transferlerde kullanılacak yani uzun süre hesapta kalmayacak, harcanacak.
GSRAY BJKAS TSPOR hepsi yakın geçmişte 2 şer bedelliye giderek sermayelerini sırasıyla 5.4 , 6 ve 7.5 milyar TL ye çıkardılar. Bir tek FENER çok geri kaldı, son bedelli ile kasasına sadece 907 milyon TL koyarak sermayesini 250 milyon TL ye çıkardı. Bu durumda FENER in de diğerleri gibi 2. bir bedelliye gitmesini bekleyebiliriz. Bu bedelli muhtemelen %300@5TL gibi olur yani 5 TL rüçhanlı %300 bedelli gibi. Böylece sermaye 1 milyar TL ye çıkar, kasaya da 3.75 milyar TL taze para girer. Böyle bir durumda bile ciddi bir sulanma etkisi olmaz, en dinamik ve en volatil sportif hisse olarak FENER yoluna devam eder.
Fan Token piyasasında GSRAY FENER'e göre bir açıdan daha iyi durumda ama öteki açıdan avantajı FENER'e kaptırmış. FENER token 2.22 dolarda zirve yaptı ama şimdi 0.52 dolara inmiş durumda yani dolar bazında %77 değer kaybetmiş. GSRAY token ise 2.20 dolarda zirve yapmış, şu anda 1.48 dolarda yani sadece %33 değer kaybetmiş zirveye oranla. FENER token ihracında büyük uyanıklık yapmış, 183 milyon adet token var toplamda ama bunun sadece 2.2 milyonunu tedavüle çıkarmış. 180 küsür milyon token kenarda sotada piyasaya sürülmeyi bekliyor. GSRAY ise sadece 5.29 milyon token çıkarıp bunun tümünü piyasaya sürmüş, hepi topu bu kadar.
Hep diyorum ya, FENER son derece profesyonelce yönetiliyor. Mesela diğer 3 sportif hisse dibine kadar sulanmışken ve kağnı modunda gidiyorlarken FENER'de sulanma hiç yok.
Şu sportifler milleti bedelli manyağı yaptı. Çok yüksek oranlarda bedelli açıkladı GSRAY ile BJKAS. Bu yüzden yüksek kaldıraç etkisi ile bölünmüş fiyat iyice baskılanmış oldu. Bu bahsettiğim kaldıraç etkisi ile ilgili örnek vereyim, BJKAS yeni bedelli açıkladığı için onu baz alıyorum:
Hisse 4 TL ise, bölünmüş fiyat 1.60 TL, rüçhan fiyatı 2.40 TL olur
Hisse 3 TL ise, bölünmüş fiyat 1.40 TL, rüçhan fiyatı 1.60 TL olur
Hisse 2 TL ise, bölünmüş fiyat 1.20 TL, rüçhan fiyatı 80 kuruş olur
Hisse 1 TL ise, bölünmüş fiyat 1 TL, rüçhan fiyatı SIFIR olur
Bakın, hisse fiyatı dev adımlarla aşağı geliyorken bölünmüş fiyat gıdım gıdım aşağıya geliyor. Ama öte yandan rüçhan fiyatı devasa marjda hareket ediyor.
Uzunca bir süre yurtdışında olacağım. Döndüğümde 2024-2025 sezonu bitmiş olur. GSRAY ın bu yıl da Şampi olmasını umuyorum, tüm kalbimle diliyorum. Şampiyonluğu garantilemesi sürecinde hissenin güzel bir performans sergilemesi temennisiyle hoşçakalın. 😊
GS yine kazandı,FB berabere makas yine açıldı,yarın FB tabana yakın açılış yapar,GS ise kuş düştü diye önce 2 üstüne atar sonra 2 altına iner,bu fark böyle giderse nisanda GS yönünü belirler,önce 2.50,sonra nereye giderse gider,bunda FB casusu çok devamlı hisse baskılanıyor,bu durum kuşta olsaydı çoktan 150-200 vs yardeydi,herşey tahtacıya başlı,gargi emicem yüksek bedelli açıkladığı için,tahtacısı düşünceli,zaten gelen geçen çakıyor geçenseneden farkı kalmadı,belki bedelli açıklamasaydı 5-6 gibi yerlerde olurdu,çünkü bunun şeytan tahtacısı boldur,geçtiğimiz yıllarda bunu gördük,hiç nedensiz 10-15 kat arttı,5 tl olan hisse neden 90 tl olurki :notr:
yarın tavan hayırlı olsun, yatırım tavsiyesi değildir.
% 5 neyse bunada şükür:). osimen transferinin kesinleşme ihtimali hisseyi hareketlendirebilir. yatırım tavsiyesi değildir.
Tahmin ettiğim gibi oldu FB tabandan döndü,buda az yukarı yapıp geri geldi,normalde tavan çekmesi lazımdı 2.10 durakladı,gargi emicem 3.94 yaptı 98'e uyuzlanıyor,TS kendi halinde takılıyor zar zor 1 üstüne attı,üzüldüğüm nokta TH'ye oldu,o 1.31'de bekesin atı alan üsküdarı geçti.
utanmaza eksi kapatacaktı. ama nereye kadar tutacaklar orası önemli. şampiyonluğu hiç fiyatlamadı hisse. yılbaşına göre yaklaşık % -2 getiri sağlamış. düşünebiliyormusunuz şampiyonluğu neredeyse garantilemiş, seneye şampiyonlar ligine direkt katılma hakkı elde edebilecek, tff den şampiyonluk primi, 5. yıldız sponsorlukları, avrupadan gelecek paralar, vs. marka değerindeki olumlu yükselişler hiç biri fiyatlanmıyor. nereye kada fiyatlamayacak ? işte bunu ancak sabredip bekleyenler görebilecek. yok hisse sayısı çok fazla, hisse sulandı falan evet doğru çok kimsenin elinde var bu hisse. ama gitmeyince yavaş yavaş satışlarla bazı kişilerin elinde toplanmaya başlamıştır mutlaka. bugün çok yüksek bir hacim oldu. bu kadar satılan olduğunda göre bu kadarda alan oldu. bekleyip göreceğiz. yatırım tavsiyesi değildir.
Osimhen transferi için dev sponsorluk! Galatasaray'a para akacak...
Galatasaray'da adeta şampiyonluk yürüyüşünün mimarı olan Victor Osimhen'in bonservis sorunu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Galatasaray'ın transferin finansmanı için Turkcell ile dev bir anlaşmaya hazırlandığı iddia edildi.
Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/osimhen-tra...akacak-p152114
TS bugün neredeyse tavan çekecekti,şampiyonluğa giden takımın durumu içler acısı :notr: