Sayfa 393/431 İlkİlk ... 293343383391392393394395403 ... SonSon
Arama sonucu : 3448 madde; 3,137 - 3,144 arası.

Konu: GSRAY - Galatasaray Sportif

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Güzel bir özet olmuş. Değindiğin mevzular akla oldukça yatkın. Benim elimde ne GSRAY var ne de FENER. Amacım 2024-2025 sezonunda şampiyonluğu garantileyip prim yapacak hisseyi bulmak değil. Dediğin gibi eğer GSRAY Şampi olursa 2 TL nin üzerine atar ama çok sulandığı için prim marjı kısıtlı olur kanaatimce. Öte yandan FENER Şampi olursa hissesi % bazında çok daha fazla prim yapar. Ben olaya tersten yaklaşıyorum çünkü elimde bu kağıtlar olmadığı gibi şampiyon olacak takımı da bulmaya çalışmıyorum. Bu sene hangi takım şampiyon olursa diğeriyle ilgileneceğim. FENER hissesi en dinamik, en yüksek volatiliteye sahip, hiç sulanma etkisine maruz kalmamış hisse olduğu için FENER'in alım fırsatı vermesi benim çok işine gelir. Bu senaryo GSRAY'ın bu sene Şampi olmasıyla gündeme gelecektir. Dilerim GSRAY Şampi olur ve ben de FENER i 35 TL de bekliyor olacağım.
    Galatasaray için bu yılın 1.çeyrek bilançosu önemli.
    Finansal göstergelerde sermaye artışının etkisi ile olumlu dğişimler olacağını düşünüyorum. Birde şampyonluk gelir ve 2.Çeyrek bilançosuna Florya projeside yetişir ise yemede yanında yat.
    Eğer yönetim bu tabloyu bozacak maceralara girişmez ve uzun vadeli yapılaşmaya sadık kalırsa sonraki 2 yıl şampiyon olmasa bile çok güçlü bilançolar ile galatasarayın geleceğini sağlam yapıya oturtur.

YTD

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,002
    1.75 yaktıktan sonra yönünü belirledi,zorda olsa galip gelmeyi başarıyor kuşun 50 olduğu yerde bunun burada durması resmen ironi...BJK tekrar bedelli patlattı,önceki %400 idi buda aynisi olmuş ,sportifler bir alem,işi gücü bedelli patlatma,nasıl olsa keriz yatırımcı var,BJK biraz farklı,hiç sağı solu belli olmaz,çünkü bunu defalarca gördük...ytd.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BJKASta bedelli riski gördüğüm için uzak duruyorum. Gelişmelere göre durumlara bakacağım. Ciddi bir borç yükü ve yönetim zafiyeti görüyorum. Bunun için belirlediğim hedef PD 100 milyon dolardır ki 3 TL ye tekabül ediyor.
    4 gün önce BJKAS için bedelli riski gördüğümü yazmıştım ve bugün BJKAS %400 bedelli açıkladı. Hayırlı olsun. Sportif a.ş.ler bedellilerle hissedarların cebini boşaltmaya tam gaz devam ediyor. Alan razı veren razı, bize bu konuda laf söylemek düşmez. Hissedarlar bu şirketleri kendi ceplerinden fonlamakta bir mahsur görmüyorlarsa hatta bundan mutluluk duyuyorlarsa onlara da yolunuz açık olsun demek lazım. Spot fiyatı 4 TL olan hisse için hissedarlar 4 TL rüçhan ödeyecek. BJKAS'ın kasasına bu bedelliden 4.8 milyar TL para girecek.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

4.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    ..BJK tekrar bedelli patlattı,önceki %400 idi buda aynisi olmuş ,sportifler bir alem,işi gücü bedelli patlatma,nasıl olsa keriz yatırımcı var,BJK biraz farklı,hiç sağı solu belli olmaz,çünkü bunu defalarca gördük...ytd.
    Piyasanın kerizi bitmez, havuzdan birisi ayrılsa başka bir keriz hemen onun yerini alır. Dediğim gibi dünyada eşi benzeri olmayan bir iş modeliyle hem de SIFIR maliyetli bir model ile zarar odaklı bu şirketler ayakta kalıyor. 4 liradan işlem gören bir hisse için 4 TL rüçhan talep etmek insafsızlıktır yahu.

Bu arada refaba abi, en son sen BJKAS'ları 4.50 lerden silip süpürmüştün. Onları ne yaptın, hala duruyorlar mı? Hala elindeyse cebinden bayağı para çıkacak.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

5.  Alıntı Originally Posted by mahamdi Yazıyı Oku
    Galatasaray için bu yılın 1.çeyrek bilançosu önemli.
    Finansal göstergelerde sermaye artışının etkisi ile olumlu dğişimler olacağını düşünüyorum. Birde şampyonluk gelir ve 2.Çeyrek bilançosuna Florya projeside yetişir ise yemede yanında yat.
    Eğer yönetim bu tabloyu bozacak maceralara girişmez ve uzun vadeli yapılaşmaya sadık kalırsa sonraki 2 yıl şampiyon olmasa bile çok güçlü bilançolar ile galatasarayın geleceğini sağlam yapıya oturtur.

YTD
    Buradaki yanılgı, sportif başarı geldikçe ve kasaya para doldukça şirketin finansal düzlüğe çıkacağı yönündeki beklentidir. Unutmayın gelirler arttıkça giderler de artıyor hem de daha yüksek oranda. Bu bir çıkmaz sokaktır. Bu Şirketlerin zarar odaklı olduğu da göz önüne alınırsa finansal düzlüğe çıkmak gibi bir hedeflerinin olmadığı görülebilir. Kasaya para aktıkça daha pahalı yıldızlar alınacak ve kasa yine boşalacak. Bu işin sonu yok. Çark hep bedellilerle dönmeye devam edecek. Ne zaman hissedarlar "yeter artık benden başka keriz mi yok" derse işte o zaman bu çark durur.

6. BJKAS ın bu %400 lük bedellisi sonrası tedavüldeki lotları 600 milyondan 3 milyar lota çıkıp aşırı sulanma etkisine maruz kalacak ve bu da TSPOR GSRAY kervanına katılıp bundan sonra kağnı modunda takılacak. 4 sportif hisse arasında sulanma etkisine maruz kalmayan dolayısıyla da en dinamik hisse FENER dir.

7. Bu bedelliden BJKASın kasasına 4.8 milyar TL girecek.

Son bedelliden GSRAYın kasasına 4.32 milyar TL para girdi.

Son bedelliden TSPORun kasasına 3.7 milyar TL para girdi.

Son bedelliden FENERin kasasına 907 milyon TL para girdi.

Açık ara ile son bedellisinden kasasına en az para giren sportif FENER. Bir ihtimal bunlar yeni bir bedelli tasarlıyor olabilir. 907 milyon TL ki 25 milyon dolar ancak eder bunların dişinin kovuğuna bile yetmez.

8. REFABA sen bugün 4.14 den BJKAS tahtasını çoktan silip süpürmüşündür. Kağıdın iyice aşağılara gelemeyişi bende bu fikri uyandırdı.

Sayfa 393/431 İlkİlk ... 293343383391392393394395403 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •