Halkmı kaldı,hala %25 destekleri devam ediyor,kulak tıkalı,gözler kör:seyt:
Printable View
Yeni Teşvik Paketi TBMM'ye sunuldu:
-Prim desteği uygulamasının 31 aralık 2023 tarihine kadar uzatalması için cumhurbaşkanı'na yetki verilecek.
-İlave istihdam sağlayan işletmeleler verilen prim desteği 2023 sonuna kadar uzatılabilecek.
-İlave istihdam sağlayan işletmeleler verilen vergi ve stopaj desteği 2023 sonuna kadar uzatılabilecek.
-Ahilik sandığı uygulama yürürlük tarihi 2023 sonuna kadar uzatılacak.
-Kısa çalışma ödeneği uygulamasının bitiş tarihi haziran 2021'e kadar uzatılabilecek.
-Kısa çalışma ödeneği alan şirketlerin normalleşme destekleri 30 haziran 2021'e kadar uzatılabilecek.
-Evde üretilen malları internetten satanlar içinn vergi muafiyeti getiriliyor.
-İhracatta yeni pazarlar oluşturanlara vergi indirimi öngörülüyor.
-Kendi hisse senetlerini alan şirketler için vergisiz kar dağıtımının önüne geçiliyor.
-Geçici 67. maddenin uyguluma süresi 12/2025'e uzatılıyor.
-Esnek çalışmanın teşvik edilmesi için gelir ve damga vergisi istisnası getiriliyor.
-Haziran 2021'e kadar vergi incelemesi olmaksızın varlık barışı getiriliyor.
-Turizmde ecrimisil ödeme süreleri faizsiz, 1 yıl erteleniyor.
-25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerle yapılacak çalışma şartları esnetilecek.
-25 yaşın altında olan çalışanlar için daha düşük prim ödeme olanağı sağlanacak.
-Kurumlar vergisini 5 puan indirme yetkisi cumhurbaşkanı'na verilecek.
-%20'den fazlası halka arz edilecek şirketlere 5 yıl boyunca kurumlar vergisinden 2 puan indirim yapılabilecek.
Reha Bey,bende onu anlamıyorum zaten:notr:Toplasan yurt genelinde bir avuç duyarlı vatandaş var,medya zaten elinde,günlük 1500 açıklasan ne fark edecek?15000 açıklasan ne olacak? malum kitle tepki mi verecek?
Benim görüşüm bu kitlenin çeşitli isimler altında aldığı bedava para kesilmedikçe destek de asla bitmez...
Dolar artınca sevinmek anlamsız işte.
https://i.ibb.co/L1HNzMY/Screenshot-...6-18-42-01.png
Sevgilisini darp ettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldüren Kadir Şeker'in, yargılandığı davada 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin karara, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca itiraz edildi.
https://www.mynet.com/konya-cumhuriy...z-110106620839
Karar veren mahkeme, haksız tahrik indiriminin en üst seviyeden uygulamamis.
Bunu kravat takan kadin katillerine uyguluyorlar saniyorum.
Japon mahkemesimiydi acaba.
Bu karardan sonra, yaninda kitir kitir kadin kesseler, vatandas parmagini oynatmaz.
Devlet devlet olacak ki, bu karari yazan heyeti, mahkeme kaleminde calisanlar da dahil, islerine son verecek.
Kamu oyunda bu kadar yara acan bir rezillik olmaz.
Bunlar herhalde kendi Kur'an'larini da okumuyor.
Ya da arapcasi makbul diyen bidon kafalilar gibi hic ogrenemiyor dinini.
Bakara suresi, Hz.Musa'nin basina gelen bir durumdan bahseder, kavgayi ayirmak icin araya giren Peygamber, kaza ile bir adami oldurur.
Ne var ki, bu olen, Musa'nin tanidigi olan degildir.
Sonrasi mi ?
Acin okuyun, belki biraz olsun aydinlanirsiniz.
ABD Dışişleri Bakanlığı: "Doğrulanması durumunda, S-400 sistemlerinin test edilmesini en ağır biçimde kınıyoruz. Türkiye’nin S-400’leri aktive etmedi durumunda güvenlik ilişkileri için ciddi sonuçları olabileceği konusunda ABD’nin tavrı açıktır."
Şeytanla dans ediyoruz, cini kim silker diyorsun. Ama gribi covid sanıp ortalığa düşüp hem hastalık kapma riskini arttırma hem de psikolojik olarak çökme riski var.
İlaç gelmezse, yine bir oligarkın oğlu kendine grip aşısı yaparken paylaşım yapar . Başka birisi de bir yolunu bulup getirir ebesinin nikahını ister satmak için.
Alien filminde vardı. Sanırım kutup keşfine neden silah getirdin diyordu. “Oda silah prezervatif gibidir. İhtiyacın olmayıp yanında olması, ihtiyacın olup yanında olmamasından daha iyidir.”
Ben grip aşını destekliyorum. Ancak etkinliğinin yıldan yıla farklı olabiliyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2014 ten beri sırf bu sebeple ufak ufak dolara geçtim. başlarda kura bakıp sevinmedim dersem yalan olur ama sonrasında ve hele son zamanlarda mal gibi bakıyorum "hesapta" yükselen birikimime. hiçbir şey ifade etmiyor. 5 sene önce baktığım semtteki evler almış başını gitmiş, arabalar desen şaka gibi.. markette yuh artık demekten sıkıldım. tek tesellim ulen ya tl de kalmış olsaydım.
Aynen öyle. Bir de aldığım mallara seviniyorum. 2 yıllık maaşıma aldığım arabayı şimdi 4 yıllık maaşıma ancak alabiliyorum. Ev konusu ise bambaşka bir şey.
Korunmak her zaman iyi :)
Ama gel görki insan gelecek hakkında daha çok endişeleniyor.
Yurtdışında yaşayıp iki nickle sayfada ülke batıyor diye sevinç naraları atanlara da kıl oluyorum.
Kamu personeli sayısını neredeyse 2 katına çıkardılar, çoğu imam ve bekçi yani kendi arka bahçeleri. Azaltmayı bırak maaşa bağlanan yandaş sayısı ile birlikte ödemeler artıyor. Yani %40-45 e iyi kötü bir yaşam hakkı tanınırken diğer kesim açlığa terk ediliyor.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bazı geri zekalı trollerde dolar yükseliyor, memleket batıyor diye, göbek atıyoruz zannediyor.
Bizim esas derdimiz, ekonominin ve ülkenin berbat yönetildiği.
Bütçedeki vergi kalemleri
Ötv ve gelir vergisi ana kalem
https://images.app.goo.gl/4JMjG1ewSTVockn98
2019 yılında tahsil edilen 673 milyar 315 milyon TL'lik toplam vergi gelirinin 50.3 milyar TL'si tütün mamullerinden alınan Özel Tüketim Vergisi'nden ve 14.7 milyar TL'si de alkol ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi'nden oluşmaktadır. Bu tutara Özel Tüketim Vergisi üzerinden alınan yüzde 18 Katma Değer Vergisi'ni de eklediğimizde; alkol ve tütünden alınan dolaylı vergilerin toplam tutarı 76.7 milyar TL olmaktadır. Böylece toplam vergi gelirlerinin yüzde 11'i içki ve sigara içenlerden tahsil edilmektedir. İçki ve sigara içenlerin ödedikleri dolaylı verginin, ülkedeki 848 bin Kurumlar Vergisi mükellefinin ödediği Kurumlar Vergisi'ne eşit olduğu bir ülke dünyada mevcut değil.
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarl...z-5588719/amp/
Sn Egeli,
Hatırlarsınız, Hatay'daki yangınlarla ilgili yazışmıştık. Olayın failleri bu kadar açık ise aşağıdaki haberi nasıl yorumlayacağız. Bakalım yanan yerler tekrar ağaçlandırılacak mı?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f22a9c463f.jpg
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yahu restorana maskesiz girmek yasak ama oturdun mu maskeyi çıkarıyorsun ? masalarda mesefa de olsa insanlar oturyor biri öksürse diğeri aksırsa bir diğeri hapşursa öteki hızlı yediği için geğirse , havaya partiküller saçılacak ... hangisinde covid var hangisinde yok diye papatya falındaki gibi seviyo sevmiyo seviyo sevmiyo diye havadaki partikülleri mi ayıklayacaksın ?
Fahreddin Koca :
OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM
Açılan sınıflarda açılmayanlara göre vaka düşüşü görüyoruz. Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçmekten yanayız.
Abi yaşınız benden büyük. Birisi bana bunun nasıl olduğunu açıklayabilir mi ?
??? dünyayı yöneten aileler içinde bizden de bir aile var Tortumlu Family ... Ailenin uzmanlık alanı değerli metaller altın gümüş falan... Dğerli metallerde piyasaya yön veren en büyük aile Tortumlu Ailesi....bunu nasıl bilmezsiniz ? zaten aile üyelerinden birisi de forumu aktif olarak kullanıyor bizim için büyük şans ...
Okula gitmeyen çocuklar sokakta parkta bahçede düğün dernekte oynuyor virüs Kapuyor okulda yok yani
Evet
Hatırlıyorum.
İnternete Akp ve mhp oyları ile red edildi yazdım. Gündemde ne varsa çıktı.
2018
https://onedio.com/haber/kritik-konu...-onerge-822590
Yangının çıktığı yerde daire fiyatları çok pahalı.
Neresine ev diksen hem deniz manzaralı hem de görece serin . Denize 5 dakika ama yaylalık olarak da yaşanabilecek bir yer . Havaalanı 10 -15 dakikadır.
Şimdi buraya ağaç mı dikilir apartman mı ? Ben apartman dikerdim ama devlet benim gibi değil, devlet ağaç diker tabiatı korumak için. Öyle çakal müteahhitlere izin vermez .
Araştırılması engellenen konuların içeriğine bakılırsa, birileri kalkmayı düşünmedikleri koltuklara bayağı bir pislemiş. Benim aklıma başka açıklama gelmiyor.
Ama herhalde içim fesat, bunlar sütten çıkmış ak kaşık. Sorun bende ve benim gibi düşünenlerde.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi