Sadece bekleyip görmek lazım ne dümenler ile bu kadar oluyor hepsi zaman içinde ortaya çıkacak o zaman takke düşüp kel görünecek. Varlık fonu faktörünü yabana atmayın denetimsiz deli para hemi de JÖLELİNİN insafına terkedilmiş şekilde.
Printable View
Tam o tarihlerde altın alsaydınız şöyle olurdu diye ahkam kesecektim ki grafiği görmemle şoka uğradım.
07 Eylül 1987 Altın/ons= 463$
18 Ekim 2005 Altın/ons= 472$
Galiba fiziki altın almaya son vereceğim. :plc: *Yoksa tam tersine tam alma zamanı mı? :party:
***1980'de 684$'ü görmüşlüğü var***
Norwecte veya kanada da yasasam bende bakmam ortadogu ya
Manyak miyim.
Birsuru manyak birbirini kesip duruyor.
Cok da fifi.
Ama ben istanbul dayim.
Seve seve bakmak zorundayim.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gecmiste o oldu bu oldu.
Gecti.
Gelecek??
Su an
Bu kosullar onemli.
2001 de kriz e dolar la giren adam
2002 de imkb
Yani bisten
Çöp alsa ve tutsa milyarderdi.
Kasmayin.
Otokar 75 kurustu
Bugun 120 tl
140 150 kat.
Farkindalik onemli.
Koruyun kendinizi.
Sonra ortalik duzelirse
Bol bol hisse konusuruz.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oooooo kısmi rezerv bankacılığının altın yılları..
FED faizleri ort 5-6, enflasyon ort 2-3..
Globalde, yani heryerde faizler iyi..
Borç-kredi gani gani, limitlere daha çok var, vur patlasın çal oynasın..
Büyük MB bilançoları yok yoksul ve gariban..:)
ZIRP NIRP vb. lafımı olur..onlar henüz doğmadılar...
Daha bir şey demeye gerek var mı?
FED'e çok iş düşüyor çok..:)
http://fs5.directupload.net/images/170408/5lq2p9qm.jpg
Açık ve net...
Tarih tekerrürden ibarettir sözü koskoca bir yalan. Ne dünya aynı konuma bir daha gelecek ne de zaman aynı noktaya. Zamanın evrene getirdiği dinamizm. Dinamik olan bir evrende statik olmak sadece küçük süreçlere sığar. Geçmişe bakıp yapılması gereken tek şey hatalarımızı,eksiklerimizi anlayıp düzeltmeye çalışmak, asla geçmişi kopyalamak değil. Geçmiş başarılı ise zaten zihin onu tekrar ettirmeye kodlu.
Dinamik evrende zaman olduğu sürece değişkenler yeni seçimler yeni fırsatlar sunacak. Kimisi kaybetmek kimisi kazanmak adına...
Doğru zamanda doğru enstrüman, doğru stratejiyi birleştirmek önemli...
Güzel bir yazı doktor. Elinize sağlık.
Yeni konular, yeni aletler ve yeni şanslar çıkacak insanın önüne.
Yeter ki doğru değerlendirilsin bu şanslar.
Burada bir şey paylaşıyorum..
Araştırıyorum, hesap kitap yapıyorum..
Ne bir yorum, ne bir eleştiri, ne de takdir var..
Yanlışım var mı ISCTR hesabında..
Doğru mudur ISCTR hesabım..
Yok mudur kimsenin fikri..
:vk:
Bu örnekteki ana fikir Doların alım gücünün mumla eridiği.
Bugün yeni mezun bir inşaat mühendisi yurt dışında çat patlasa 3000 dolara iş bulur.
Bir yıl çalışsa 36 000 dolar = 135 000 TL.
Bu parayla Üsküdardan ancak giriş katı, bodrum kat 1+1 ev alabilirsin.
http://i.hizliresim.com/nRQZZ0.jpg
Yerden göğe haklısın..
Fakat burada jest yok..mimik yok..yani hal ve hareket yok..geri dönüş yok..
Sadece donuk bir ekran ve harfler var..ne yapalım eldeki bu..yetineceğiz..
Birde şöyle yazılar olsun..böylesi olsun diyen insanlar çıkmıyor mu?..:vk:
Neyse..durum bu..
Ben ise esasen yatırımcı değilim..borsacı hiç değilim..bulaşmam..
Diyebileceğim tek şey emekleriniz için teşekkürler..
Şöylede bişey varr,
http://www.economist.com/content/big-mac-index
uyarlamak lazım tabe ...
Hem dolar hem tl kapitalist sistem içinde çöpe dönüştü 1970 de 35$ ile 1 kg altın alınabiliyordu şu an 1 kg altın 1200$ ediyor 1800 lerde 50$ ile adamın koca missurinin tüm Mısır tarlarını içinde kölelerle birlikte satın aldığını bir kitapta okumuştum sadece 50$ ile aslında ABD para basarak kendi parasını çöpe dönüştürdüğünün farkında 600 trilyon $ para deli gbi sistem içinde dönüp duruyor hemde saniyeler içinde ordan oraya zıplıyor bir kısmını büyük fonlar kontrol ediyor etmese zaten facia . İlerde ww3 çıksa millet sobada büyük ihtimalle dolar yakıp ısınacaktır açıkcası %40 dolar bende ciddi stres yapıyor tl ye daha çok şans tanıyorum merkez GLP yi haftaya 200 puan arttırsa dolar ref öncesi hop 3,50 olur allahtan maliyetim oldukça düşük şöyle diyeyim 3.0 falan olsa gece uyku tutmaz yatamazdım birde oran %40 biraz fazla , 30/70 , 20/80 aslında 20/80 olması lazım idi az açgözlü davranıp 40/60 yapmışım :bravo:
Sn. Delikan bu başlıkta mevduat yatırımcısı gibi risk sevmeyen yatırımcılar var, yani borsa bir çoğuna ters,
Sizin yorumunuz hakkında düşünceme gelince şuan olmuş bitmiş bir konuyu hesaplayıp şu kadar katlamış demek kolay ama borsadaki çalkantıları, krizleri, algı yönetimini ve hatta sağlam olup devletin el koyduğu veya bazı usulsüz yöntemlerle kottan çıkan hisselerin olduğunu göz önünde bulundurunca burada para kazanmak biraz zor, hatta sizin hesap ettiğiniz hisse için saçına kimsayal süren birileri el konulacak yönünde söylenti çıkarmıştı ki TR için bu tarz olaylar çokta normal o zaman hesaptaki paramız sıfırlanmış olacaktı...
Bence borsa ara sıra para yatırılıp ara sıra realize edilmesi gereken bir mecra yoksa 20-30 yılı öngörüp yatırım yapmak çok zor, örneğin Apple şu iPhone işi olmasa çoktan nalları dikmişti ama iPhone olayı adamları başka boyuta taşıdı.
Yani benim gözümden borsa demek risk demek herkes bu riski almaz, geriye dönük hesap yapma konusunu bir önceki sayfada Sn.Asgaridr yazmış yazdıklarına noktasına/virgülüne kadar katılıyorum...
Var var.. Geri dönüş var.. Ben görüyorum geri dönüşleri..
Ayıklıyorum o geri dönüşleri.. Akıl süzgecimden geçirip ayıklıyorum... Tartıyorum analiz yeteneğimle..
Mesela...
Biz Milletce, işimiz haricindeki her konuda fikir sahibiyizdir.. Her şeyi bildiğimizi sanırız..
Maç olur... Hepimiz en kral teknik traktör oluruz...
Savaş olur... General oluruz.. Fikir beyan ederiz, savaş taktikleri geliştiririz.. Kimsenin fikrini de beğenmeyiz..
Dolar yükselir/düşer... Ekonomist ve stratejist oluruz... En iyi analizleri yapar, en güzel stratejileri kurgularız..
Deprem olur... Jeolog oluruz...
Seçim olur.. Siyasetci oluruz..
Sonra sorarsınız herhangi birine....
-- Siz ne iş yaparsınız..
-- Tarih öğretmeniyim..
-- Peki, mısır piramitlerinin ülkemizden kaçırıldığı söyleniyor.. Ne dersiniz.. ? Nasıl kaçırılmıştır.. ?
-- Deniz yoluyla kaçırılmıştır .. der.. :evil:
BU FORUMDA DA buna benzer geri dönüş çok.. BEN GÖREBİLİYORUM.. :Sad:
Eski Forumun Efsane Dövizcisi, Kapalıçarşı esnafından HAMİDOAĞA son yazılarında yakında,
cephanenin boşalmasından dolayı Hükümetin kontrollü döviz işlemlerine geçeceğini yazmıştı.
Ülkenin gidişatı bunu doğruluyor. Hafta başı ALİ TEZEL de benzer twitler attı; ancak korkudan
sonradan sildi.
Ali Tezel journalistâ€* @tezelali
2017 icinde ozel sektorun dolar dis borcu 212 milyar dolar cari acik simdilik 40 milyar eee gerisini siz düşünün ve karar verin artik..
Şu koca manhattan adası bile 25$ a satın alınmış yılı Google da yazabilir
Koray bey bu Bigmac endeksi daha önce tartışılmış ve çok zor bir konu ama yinede güzel bir gösterge, söylediğiniz gibi uyarlamak ve bir çok değişkeni hesaba katmak lazım, dünya gerçekten global bir köy bazı konularda bende muz fiyatlarını ABD-Macaristan ve TR de aynı fiyatlarda olduğunu görünce şaşırmıştım yani sallıyorum yaklaşık her yerde 2 dolardı, sonrasında şunu öğrendim yendiğimiz muzların üretildiği tek bir çeşitmiş yani genleri birebir aynı olan muzmuş ve dünya ticareti birkaç firmanın elindeymiş.
Fikrinize saygı duyuyorum..
Haklısınız..
Ben borsa reklamı da yapmadım zaten.. Dolar / TL / Hisse bazlı bir analizimi paylaştım...
Ama hayat öyle bir şey ki;
Gelecek bilinmiyor..
Geçmiş hatırlanabiliyor..
Anacak geçmişe bakıp gelecek ile ilgili öngörülerde bulunabiliyoruz...
Bundan 20 yıl sonra " 20 yıl önce, 12 K $ ile araba alınıyordu.. Şimdi bir teker bile alınamıyor." denmeyeceğinin garantisi yok..
Bkz.. Bitjoyin.. 10 yıl önce neydi, şimdi ne.. 10 yıl sonra ne olacak... Kimbilir.. ?
Not: Geriye dönük hesap yapmayı başlatmadım.. sn sermo başlattı.. :)
Birde borsada hisselerin gerçek getirisini size net yazabilirim yanı kurulduğu yıllı referans alarak bunu yazabilirim
İşlem çok basit bir formüle dayanıyor işlem hacmi ve piyasayı yukarı taşıyan 10 hiissenin ortalamasına dayanıyor yanı gerçekte hiisselerde artış 100 -300 katı değil
Aforoz edildim..!!!
Tekrar forumdayım.!!!
HAYIR'LI cumartesi dileklerimle..!!
"Big Mac" endeksi bizim için tam olarak uyarlamak imkansız gibi, endeksin arkasında (dolar-global üretim-marka-yaygınlık, vs.) Türkiyenin teknik olarak oluşturamayacağı çok şey var ve bundan sonrada böyle bir ekonomik güce'de izin verileceğini sanmıyorum, yazım sadece ironidir ...
Diğer taraftan "Muz" olayını bilmiyordum, teşekkürlerr ...
Yukarda ons yazmam lazımdı artık elektronik sistem var ve çarpan ons, sen 1 kontrat aldığında 31 gr almış oluyorsun
1 ons altın 31 gr =1200 $ dersek 33 ile 1200 ü çarpmak lazım hesap 66,000 $ çıkıyor
Altın kg 35$ dersek altında 200 katı artış olmuş , 46 yılda , o kadar olsun :)
Hoşgeldiniz,
Kraş hala yolda mı yoksa geldi mi :)
Şaka şaka, ama sürekli birşey beklemek bence insanı yorar, ben şahsım adına var olan konuma göre hareket edip 6 ay ile 1 yıllık perspektifte yatırım yapmayı deniyorum/çalışıyorum :) şuan çok kötüde değil çok iyi de değil Sn.enki inin söylediği gibi paramızı koruma peşindeyiz kar bizi aşıyor :)
Katılmamak elde değil iş dünya olunca hesaplanacak parametreler 5 se işin içine TR eklenince parametre sayısı 15 oluyor, işin içine kişilerin keyfi uygulamalarını bile katmak zorunda kalıyoruz, geçen altın/TR ne olur alsam mı diye okumaya başladım beynim sulandı :)
Bu ülke bizi yoruyor vesselam:)
http://washingtonhatti.com/wp-conten...3-PM-imp-2.pngHalkbank’ın Müdür Yardımcısı Atilla Duruşma Tarihini Referendum Sonrasına Ertelemek İçin Yargıca Başvurdu
Ayakkabı kutularında çıkan doların akibeti konusunda bilgisi olan varmı???
Sn Asgaridr'nin söylediği gibi..geçmişi geçmişte bırakmak lazım..
Bilinmeyen sulara yelken açalı çok oldu artık..
Dolar konusunda doğru bir noktaya değinmişsiniz ama Dolar sizde stress yaratıyorsa TL'cilerin camdan aşağı atlaması lazım bence..
Neyse aşağıdaki grafikte 14 trilyon dolar bankaların yükümlülükleri(mevduat ve borçları) bu kısmi rezerv sisteminde kaç kat havadan para yaratmıştır sizce?..açıkçası ben bilmiyorum..90-100 trilyon dolar? Daha fazlası? ABD'nin GSMH'sı ne kadar?..Peki para çoğaltma işleri devam ettikçe havadan yaratılan para daha ne kadar artacak?
Peki ya hayvan yemiyor, terli ise..:kahkah:
İşte zurnanın zırt dediği yer burası..
Bakalım ne olacak bundan sonrası..
O yüzden şu bu 20 senedir şu kadar getirdi..
Artık önemi yok..
Üstün körü bir sorgulamada altının 1970 yılı fiyatı 35 Usd civarı gözüküyor. Tabi bu fiyat Dolar/ons cinsinden, Kg değil. Zaten uluslararası Dolar fiyatı da ons cinsinden belirleniyor. Bulduğum yazıyı kopyalıyorum, isteyen baksın, kesin doğruluğunu bilemem ama sanki veriler doğru gibi gözüküyor. Ama altıncılarda bu yazıda görecek ki altın da tıpkı diğer finansal enstrümanlar gibi al at hep kazanırsın cinsinden bir şey değil. 1987 de 447 Dolar ile tepe yapmışken iken 2001 yılında 271 Dolar ile dip yapmış . Ulan bu kadar kaybı hain Dolarcılar bile yapmaz yahu. :drunk:Yani olur da reis bey ve onun forumdaki goygoycu takımına yada Milliyet gazetesinde yazan danışman efendi gibilerine güvenip Dolar alıp hayınlık! yapmayayım diye altına gömülürseniz ondan da kazığın okkalısını yiyebilirsiniz. Ama tabi bu kayıplar Dolar cinsinden olur yoksa son yıllarda paçavra edilmiş bir finansal enstrümanda enflasyon altı faizle kalmaya devam edeceğinize ne alsanız ondan daha iyi getiri elde edersiniz.
http://www.altinfiyatlari.tc/altin-h...fiyatlari.html