Sayfa 394/1013 İlkİlk ... 294344384392393394395396404444494894 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 3,145 - 3,152 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Koray Yazıyı Oku
    Şöylede bişey varr,
    http://www.economist.com/content/big-mac-index
    uyarlamak lazım tabe ...
    Koray bey bu Bigmac endeksi daha önce tartışılmış ve çok zor bir konu ama yinede güzel bir gösterge, söylediğiniz gibi uyarlamak ve bir çok değişkeni hesaba katmak lazım, dünya gerçekten global bir köy bazı konularda bende muz fiyatlarını ABD-Macaristan ve TR de aynı fiyatlarda olduğunu görünce şaşırmıştım yani sallıyorum yaklaşık her yerde 2 dolardı, sonrasında şunu öğrendim yendiğimiz muzların üretildiği tek bir çeşitmiş yani genleri birebir aynı olan muzmuş ve dünya ticareti birkaç firmanın elindeymiş.
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Sn. Delikan bu başlıkta mevduat yatırımcısı gibi risk sevmeyen yatırımcılar var, yani borsa bir çoğuna ters,
    Fikrinize saygı duyuyorum..

Haklısınız..

Ben borsa reklamı da yapmadım zaten.. Dolar / TL / Hisse bazlı bir analizimi paylaştım...

Ama hayat öyle bir şey ki;

Gelecek bilinmiyor..

Geçmiş hatırlanabiliyor..

Anacak geçmişe bakıp gelecek ile ilgili öngörülerde bulunabiliyoruz...

Bundan 20 yıl sonra " 20 yıl önce, 12 K $ ile araba alınıyordu.. Şimdi bir teker bile alınamıyor." denmeyeceğinin garantisi yok..

Bkz.. Bitjoyin.. 10 yıl önce neydi, şimdi ne.. 10 yıl sonra ne olacak... Kimbilir.. ?

Not: Geriye dönük hesap yapmayı başlatmadım.. sn sermo başlattı..

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sizde şayet hata varsa ki, herkes hata yapabilir..doğrusunu söylesenizde, ''eminmisiniz'' diye sorgulamasanız olmaz mı?
    ''şu an 1 kg altın 1200$ ediyor ''

Yurdum insanın en büyük özelliğidir, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak...Su andada 1 kg altın 12oo usd demis..Nerede
    satılıyoki alıverek 2oo--3oo kg.

Son düzenleme : expertadvisor; 08-04-2017 saat: 12:34. Sebep: edit

4. Birde borsada hisselerin gerçek getirisini size net yazabilirim yanı kurulduğu yıllı referans alarak bunu yazabilirim
    İşlem çok basit bir formüle dayanıyor işlem hacmi ve piyasayı yukarı taşıyan 10 hiissenin ortalamasına dayanıyor yanı gerçekte hiisselerde artış 100 -300 katı değil
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

5.  Alıntı Originally Posted by expertadvisor Yazıyı Oku
    '' 1970 de 35$ ile 1 kg altın alınabiliyordu''

Eminmisiniz??
    Sn. acıbiber sanırım ONS yazmak istedi ama biz günlük hayatta sürekli kg/gr kullandığımız için şehven kg yazdı, zaten şuan 1200$ dediği miktar altının Ons fiyatı.
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Peki bunların size bir faydası var mı?..geri dönüşü hesap kitap, emek açısından sormuştunuzda..
    Olmaz olur mu.. ?

Var tabi ki..

Yoksa bu forumda ne işim olsun...

Analiz sadece T/a, B/a, EW, F/a mı sanıyorsunuz..

En büyük analiz PP/a 'dır..

PP/a'yı da en iyi bu tür forumlarda yapabilirsiniz... Geri dönüşlere bakarak..

Aforoz edildim..!!!
    Tekrar forumdayım.!!!
    HAYIR'LI cumartesi dileklerimle..!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Koray bey bu Bigmac endeksi daha önce tartışılmış ve çok zor bir konu ama yinede güzel bir gösterge, söylediğiniz gibi uyarlamak ve bir çok değişkeni hesaba katmak lazım, dünya gerçekten global bir köy bazı konularda bende muz fiyatlarını ABD-Macaristan ve TR de aynı fiyatlarda olduğunu görünce şaşırmıştım yani sallıyorum yaklaşık her yerde 2 dolardı, sonrasında şunu öğrendim yendiğimiz muzların üretildiği tek bir çeşitmiş yani genleri birebir aynı olan muzmuş ve dünya ticareti birkaç firmanın elindeymiş.

"Big Mac" endeksi bizim için tam olarak uyarlamak imkansız gibi, endeksin arkasında (dolar-global üretim-marka-yaygınlık, vs.) Türkiyenin teknik olarak oluşturamayacağı çok şey var ve bundan sonrada böyle bir ekonomik güce'de izin verileceğini sanmıyorum, yazım sadece ironidir ...
    Diğer taraftan "Muz" olayını bilmiyordum, teşekkürlerr ...

Sayfa 394/1013 İlkİlk ... 294344384392393394395396404444494894 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •