Hemen bakıyorum dayucuğum,bugün kazandığımız paraları ezelim dedim :drunk:
Printable View
https://files.catbox.moe/c036m5.JPG
notumuz da düştü..
geriye bir kur olayı kaldı..
memedabi kulakların çınlasın...
SON DAKİKA | ABD'den 'yaptırım' tehdidi!
Son dakika: WSJ, ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ne (TÜSİAD) 'Ruslarla çalışmama' konusunda uyarı içeren bir mektup gönderdiğini iddia etmişti. Söz konusu mektupla ilgili TÜSİAD'dan açıklama geldi. Mektubun gönderildiğini doğrulayan TÜSİAD, "İlgili mektup, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşılmıştır" açıklamasını yaptı.
Bugün borsa neden yükselmiş BBHT'de açıklandı mı. Ben komşuya gitmiştim takip edemedim.
Bu ISCTR bedelsizi uzun süre oyalandıktan sonra onaylandı, hatta onaylanmadan önce rapor sanki onaylanmış gibi KAP'a bilgi gelmişti. Sonra eski fiyatını da geçti. Belki borsanın âli menfaati için senin lokomotif olman gerekiyor dendi.
ISCTR'de "yavvv bir partinin bankası mı olur" diyerek gerektiğinde söndürmek de kolay, o yüzden de seçilmiş olabilir.
İktisat teorileri ve uygulamaları fizik ve matematik gibi her yerde geçerli kuralları, formülleri ve denklemleri olan konular değildir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan
................................
zaf yoldaş haklı..
her zaman dediğimiz gibi hisse fiyatları -gerçek olamayacak kadar gülünç rakamlardan işlem görmekte idi, şimdi biraz fiyatladı, ama ağustos başından yüzde 20 ralli az bi şey değil, ama çok bi şey de değil.. değerlemeler x2- x3 gibi primler ima ediyor, yani <2 f/k banka hissesi, <5 f/k blue chip satılan piyasada alınan maldan zarar gelmez, son derece defansif bi yatırım olur.. bunlar gider yine 10-15 f/k işlem görmeye başlar bi vadede, zaten işler mükemmel gidiyor, son 2-3 çeyrek hepsi patlattı karları, ciroları, favökleri- denklemin paydası olan k dizginlenemez bi ivmede artmakta son 2-3 çeyrekte
şimdi kısa vadeye bakarsak, ralli modu devam ediyor, ederse cumaya kadar eder, son iki seans düzeltme olur diye bi kurgum vardı, buna paralel hareket etmeye çalışıyorum.. ama moralim bozuk, zira gün açışında bankaları sattım 5.84 ykb, 7.54- 7.64 isctr kaptırdım, sonra işlerim vardı geri alamadım.. bakalım inşallah fırsat verir bi ara
Siyasetçilik gerçekten çok zor bir alan.
Başta spor ve ekonomi olmak üzere insan hakları, hukuk, finans, ticaret, eğitim, sağlık, askeriye, diplomasi, bilişim, medya, tarih, tarım, coğrafya, astronomi, sanat, kültür, moda, dans, yemek vs bir çok şeyden anlamak gerekiyor. Artık son dönemde var olan büyük dinleri, onların inanç temellerini, kutsal günlerini vs de bilmek ve bir kaç kelam etmek gerekiyor.
Felsefe, Din, Siyaset ve Pazarlama insanın olduğu her yere bir şekilde giriyor.
Finans konuları ise çoğu insanın ilgisini çekiyor, yoksa finansın insan ile ilgisi aslında sınırlı.
Siyaset sabah 9 akşam 6 çalışıp eve ekmek götürülecek bir iş değildir, ailecek girilecek bir alandır.
evet hisseler komikti, devlet destekli ralliyi de yaptılar..
neticede pompa geldi de yaptılar..
üstün ticari dehalıklarından yada süpper pazar kapmalarından değil.. :yes:
devlet müdahil olmasaydı bankalar hala deli gibi kambiyo zararı yazıyordu..
yada diğerleri..
geriye tek şey kaldı.. bütün tu kaka ların yıkılacağı, kurbanlıklar...
kapital tanrılarına adaklar/kurbanlar kesildikten sonra kalıcı huzura ereriz :he: :he:
Bistin toresi degismez.....Bistte en cok giden sey kucuk yatirimcinin elinde olmayan seydir.
Tarihi kar rekorlari ve tarihi dipler....Batik gemiden sahile vuran mallardan daha ucuz hale gelmisti bankalar.....
Kucuk yatirimciyi 14-15 pddd ile islem goren sasa ve hektas gibi hisselerle hipnoze ettiler...
Banka rallisini tamda milletin tatillerde, memleketlerde oldugu, dugun derneklerle mesgul oldugu yazin ortasina getirdiler zalimler.
Simdi duzeltmeyi bekliyoruz....aha burdan donecek..ahhaa surdan donecek dedikce bankalar yukari roketlenmeye devam ediyor.....yukari gittikce de banka kagitlari elimize verirler diye almaya cekiniyor millet.
Bankalardan sanayiye gecisler oyle kisa surede olacagini dusunmuyorum. Buyuklerin poz ayarlamalari aylar ve mevsimler suruyor....
Bu is gelecek yilin basina kalir diye tahmin ediyorum.
o gün bu gün mü black wednesday isterük green istemezük :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Bistte bir aydır diğer satıyor. Al bir de buradan bak. Bizim küçük yatırımcı kafayı yemiş.
Ordan döner burdan döner diye satıyor ayıcıklarım ha bu gün black ha yarın black ha yarından da yakın black beklerken monte karlo yanılgısı içinde sürekli kırmızıya basıyoruz hep yeşil geliyor meret biraz da black jack oynamak gerek en azından adında black var :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
ABD borsaları burada dip gibime geliyor. Bir de yurt dışı ile şaha kalkar mı? Kalkarsa nerede durur? (not: bir yerde durup düzeltme yapacak, seans içi olmuyor düzeltmeler, yeterli değil, silkeleyemiyor.)
Yabancı takası son 15 gündür her gün artıyor...Shortçular dikkat etmeli...Kesin dönüş olmadan atlamamak lazım...
zirveden -%6 aşağı olsun ama iz süren kırılınca poz. açmak lazım...
Yoksa burası ,olmadı şurası diye diye her gün +%3 gideriz..
Sudan ucuz malları kim kapacak bakalım. Diğer kapmıyor, diğer girdiğinde zaten tepeden girer. Nasıl bir makus talih.
Fon girişleri devam ederse, bu iş 2000 rallisine evrilecek mi ????
Ahh bu sorunun cevabını bir verebilsemm!!!!!
Tl bazlı ölümcül ralli olucağını ilk dile getiren big abiydi, neyse olan oldu sıkın dişinizi big abiyi haftaya yolluyoruz metin abinin ayıcıkları yaşadı :drunk:
geçen yıl martta ne olduydu USD bazlı gap var oarada doldurduktan sonra büyük satış gelir belki de doldurmadan kim bilir bas bas kırmızıya bi daha mı gelecen borsaya gördün mü gördün mü pala döktürüyor dönüp bakmıyor :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.
küçük yatırmcıları, youtube ,twitter ve sosyal medya üstünden korkutan ürküten onlarca iktisatçı arasında maalesef al ve tut , satma stratejisini öneren de 3-5 kişi vardı, haklarını yemeyelim.
AL-SATÇILAR VE SAT ALCILAR İÇİN İŞLER ÇOK ZOR OLDU, Ordan döner burdan döner yok 3000-3050-3100 derken direnç de bırakmadılar , karpuz çatladı çatlyacak ama zamanı bilen yok belki de 1-2 ay içinde 3800 gider 2000 senesi 3.5 x rallisine döner iş, ama düzeltmesi %5-10 olan bir hareket midir bu gidişat öyle de görünüyor.
KY ben seçimden sonra alıcam 5000 puana alırım diyorsa ONA MATEMATİK ÖĞRETEN OKULUN da ilkokul Öğretmeninin de bir ziyaretine gitse çok iyi olur. 2000 puan endeksi almayıp seçim sonrası 4000-5000 puan endeksi alınca bitcoin gibi BİSTİN VE Baba hisselerin 5-10 misline gidip 15.000-50.000 puan olmayacağını biri arkadaşlara ANLATMALI !!!
Onu bunu bilmem, ben kırnızı olunca zevke geliyorum :he:
verdiğimiz kararların bugün doğru olması hayr duasıyla herkese kolay gelsin.işiniz rastgitsin.
düşsün yada yükselsin demiyorum çünkü longcularda var shortcularda.
y.t.d.
Aralarında Roman Abramoviç'in de bulunduğu milyarlarca dolar servete sahip Rus oligarkların, mal varlıklarını korumak için Türkiye'ye gelmeyi planladıkları konuşuluyor
Günaydin arkadaşlar
Bu ereğli çok süründü dedim
ve ayağa kalkması lazım artık
şayet yükseliş bitecekse
bir yerde ereğli devreye alınmalı
tabii bence
Bu isc nereye kadar surerler :) dun yine sacmalayip tavandan isc aldik :) cok zekiyiz dipten alma tavandan al :) suan sanki alttan batmadan kacmaliyiz.