yılı en azından 14-15 tl den kapatabilse 2025 yılına bir umut olur...hisse çok gereksiz yere fazla düştü...
Printable View
yılı en azından 14-15 tl den kapatabilse 2025 yılına bir umut olur...hisse çok gereksiz yere fazla düştü...
Şirketimiz, 19.12.2024 tarihli Yönetim Kurulu kararına istinaden 6.000.000.000 (altımilyar) Türk Lirası tutarını aşmayacak şekilde, 30 (otuz) günden kısa vadeli olmamak üzere Türk Lirası cinsinden, yurt içinde, bir veya birden çok seferde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere tahvil/finansman bonosu ihraç edebilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na 20.12.2024 tarihinde başvuru yapmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur
Asgari ücretin düşük kalması bunun gibi geniş kadrolu şirketlere olumlu yansıması lazım, tabi ki kendi ürettiklerini de yüksek zam yaparsa.
Valla sinekten yağ çıkartmaya çalışıyoruz, gitmiyor hisse.
Asgari ücretin dğşük kalması özel sektör maaşlarındaki yükselişide biraz sınırlayacaktır.Ancak bu sınırlama yerine başka elemanın bulunabileceği işlerde olacak ekeman bulmanın zor olduğu işlerde ise şirket elemanı tutabilmek için enflasyonun izerinde zam yapmaya mecbur kalavak ya da yerine yeni eleman bulmaya çaşışacaktır.Bu da şirket veriminde olumsuz etki yapacaktır. Sonuçta çalışanın makul bir gelir ekde etmediği şirketlerde aşağı iniş olacaktır.
2026 icin hedef fiyatım 65-75 arası numarada
Yeni iş ilişkisi hayırlı olsun
Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 25.12.2024 21:21 Yeni İş İlişkisi -Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.
Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.'nin “Continuous Site Service for Lithium Batteries, IOT Devices & Diesel Generators/Lityum Akü, IoT Cihazları ve Dizel Jeneartörlerle Kesintisiz Enerji Hizmetleri” işi ihalesini kazandığımız Vodafone tarafından resmi olarak bildirilmiştir.
Bu bildirim ile sözleşme sürecine geçilmiş olup, söz konusu ihale için imzalanacak sözleşme, 01.01.2025 tarihinden itibaren 4 yıl boyunca geçerli olacaktır. İmzalanacak sözleşme iş toplamı yaklaşık olarak 45.000.000 USD’dir.
Yeni İş İlişkisi
Yeni İş İlişkisi
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır
Yeni İş İlişkisine Başlanan/Başlanacak Kişinin Niteliği
Müşteri (Customer)
Müşterinin/Tedarikçinin Adı Soyadı/Ticaret Ünvanı
Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Net Satışlar/Satılan Mal Maliyeti İçindeki Payı
7,71%
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Bilançosundaki Ticari Alacaklar/Borçlar İçindeki Payı
7,31%
İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih
01/01/2025
Varsa Sözleşmenin Önemli Koşulları
-
Yeni İş İlişkisinin Ortaklık Faaliyetlerine Etkisi
Olumlu
Kaynaklar: Kamuyu Aydınlatma Platformu Konular: Anlaşma, Yeni İş İlişkisi
Pek sevmedim bu hareketi, dün ve bugünkü ralliyi düşünürsek ihale fiyata dahil edilmedi bence, 45 milyon usd az bir rakam değil.
Sayın Marin, mali yapıyı düzeltecek her türlü senaryoya açık olmak lazım, halka arz öncesi şirketi biraz parlatmaları lazım, yüksek karlar falan.
45 milyon usd'lik yeni iş alımı da toparlayamadı hisseyi, seneyi 12 lerde kapatsaydı bari.
maşallah nazar değmesin güven sıfır şirkete 44 milyon iş anlaşması açıklayıpta hala düşmeye devam ediyor doholun hakkını yememek lazım bir şirketi bu hale getirmek kolay değil işini layıkıyla yapıyor
yapmayın beyler hangi alemde yaşıyorsunuz. Hadi ilk gün anlayamadınız da kaç gün geçti. Son 12 milyon lot esasen satılmadı. Patronlar kendi fonlarına geçirdiler. Kısa ve orta vadede satmayacağız dediler. Yani söylediklerinizin altı hep boş. Bu kadar basit bir şeyi de çözün.
Evet haklısın ama bir gerçek varki bu orosbu çocukları yatırımcılarını aleni şekilde dolandırdılar bu pic kuruları iki bedelli yaptılar 2. Ve özellikle 3. Çeyreğin çok iyi geleceğini tv ekranlarına çıkarak söylediler küçük yatırımcılara 15-18 fiyat aralığında malı kalakalardılar…ve şirketin fiyatı şuan buralarda borç batağına dönmüş bir karelle karşı karşıyayız…bu orosbu çocukları 3. Bedelliye gitmek icin Can atıyorlar
sizin söyledikleriniz pay satışından bağımsız işler. Kimse doğrusunu yazmayınca artık yazayım dedim.
Payların fona geçişine anlam vermek de zor. Ama pay satışı yok.
8/12/2024 - 18/12/2024 tarihinde KAREL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 10,40 - 10,40 TL fiyat aralığından
6.000.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca yatırımcısı olduğum serbest özel fona gerçekleştirilmiştir.
sahibi değil yatırımcısı olduğu fona satış yapmış açıklamasına göre
siz bu serbest fonun sahibinin kim olduğunu biliyormusunuz tunaoğulları mı ?
her aldığı iş ihalesinden sonra fiyatı düşüyor fiyatı cok görüp satış fırsatı yaratıyorlar yada bu iş anlaşmalarına birileri düşer satarız diyorlar
Ortakların bile her fırsatta satış yaptığı bir şirket. Haline geldi 1 tl yükselsin yapııştırıyor hemen ortaklar
Sattılar.
Çünkü hissenin dolaşımdaki pay miktarı 281 milyon lottan 293 milyon lota çıktı.
"Bu payların kısa/orta vadede satışı söz konusu olmayacaktır" açıklaması da MUHTEMELEN (OVP) orta vadeli planda 5G geçiş planlamasının 2025 son çeyreği olarak belirlenmesidir.
2022 Mayıs ayında Nokia ve Karel 5G işbirliği ve fabrikada yapılan tören haberleri basında yer almıştı.
Sayın Eneshg şirket ortağının kapa bildirimde. Yatırımcı olduğum fona 10’40 fiyattan satışı yapılmıştır diye bildirim gönderiyor. Siz Hala satmadılar diyorsunuz. O zaman bunlar kapa yalan beyan gönderiyorlar sattım diyor devrettim demiyorFonun sahibi benim deniyor yatırımcısıyım diyor okuduğunu anlamak çok önemli haberi tekrar oku istersen.
Arkadaşlar bunu kap tan indirdim. Satış yapılmış.Gelin hep bereber bu iki kardeşin neden satış yaptıklarını ve şirketin durumunu hep birlikte birbirimizi kırmadan tartışalım.Sonuçta aynı gemideyiz ve ortağız.
8/12/2024 - 18/12/2024 tarihinde KAREL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 10,40 - 10,40 TL fiyat aralığından
6.000.000 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca yatırımcısı olduğum serbest özel fona gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte
KAREL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki paylarım 18/12/2024 tarihi itibariyle %8,76 sınırına ulaşmıştır. İşlemin
detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Bu payların kısa/orta vadede satışı söz konusu olmayacaktır.
kamera şakası mı bu ya? akbanktaki benzer şekilde kendi fonlarına geçirmişler ya olay bu. belki uzunvadede satışa hazırlık belki başka bir şey.
https://youtube.com/shorts/Eo0Iy-t87...g3hVCneeQdWR-c
Karelde hiç bir teknik analizin çalışmadığını yıllarca yaşayarak öğrendim.Yalnızsınız arkadaşlar yalnızsınız.Ben dahil kimsenin bişey bildiği yok.Alırkende yalnızsınız satarkende.
Araştıran muhtemelen bulur çok da umrumda değil. Sayısız mantık hatası var söylediklerinizde.
1-) Diyelim ki hakikaten yalan beyanda bulundular ve başka bir fona sattılar. Bu fonlar gerizekalı mı 10,40 dan alsınlar? Hisse 1 aydır 9 liralarda. 2 günlük yükselişle geldiği fiyattan alır mı?
2-) Muvazaalı satış olduğunu farzeledim. O zaman bu 12 milyon lot tahtaya gelmeliydi ama gelmedi. Gelsin de öyle görün bir de.
3-) Adam kısa ve orta vadede satış olmayacak diyor. Bunu kendi fonundan başkasına taahhüt edebilir mi? Üç kuruş için böyle riske girer mi? Tahtadan satar yada ucuza fondan verir. Zaten de bu 12 milyon lot tahtaya gelmedi.
Ben övmüyorum bunları derken. Giren girmiş zaten. Bu kadar yanlışa gerek yok.
5G ihalesi 2025'te, ilk sinyal 2026'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5G ihalesinin 2025 yılında yapılacağını ve ilk sinyalin 2026’da alınacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
“İnternet ve dijital altyapımızı güçlendirecek yeni bir adım atıyoruz. Uçtan uca yerli ve millî 5G Haberleşme Şebekesi Projemiz kapsamında 5G ihalemizi 2025 senesi içinde yapacağız. 2026 yılında da ilk sinyalimizi almayı hedefliyoruz.â€
5G'de ihale edilecek frekanslar neler?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, daha önce yaptığı açıklamalarda 5G için 700 MHz, 3,5 GHz, 26 GHz’deki frekanslarının ihaleye açılacağını söyledi. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, 5G ihalesi için hazırlıklarını sürdürüyor. 2026 yılında kullanıcılara 5G Advanced (5.5G) hızında mobil internet sunulacak
Ben ihalenin ülkemizdeki 3 operatöre verileceğini düşünüyorum.Devlette bu 5g işnin yerli ve milli olamasını istiyor.Bu üç operratöre bakım, kurulum ve onarım hizmeti veren şirketlerden en büyük payı alan Karel şirketi olduğuna göre Karel çok şanslı olduğunu düşünüyorum.Çünkü Karel Nokia ortaklığı ile 5g baz istasyonu hale hazırda üretiyor zaten.5g işne en hazır ve hakim şirket bana göre Karel.Turksel Turk Telekom ve Vodafon ihaleyi alsa bile Karel şirketine baz istasyonları yaptırıp kurulumunu yaptıracaktır diye düşünüyorum.Bu benim nacizane fikrim.Burası serbest fikirlerin ve paylaşımlarının yapıldığı mecra olduğuna göre diğer arkadaşların fikirlerine saygı duyar görüşlerini belirtmelerini bekliyorum.YTD.
2015 yılında yapılan 4.5 G ihalesi haberleri internette var.
Göz gezdirmek faydalı olacaktır.
Foreks - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de şu anda 34 noktada 5G'nin deneyimlenebildiğini belirterek "2026 yılı içerisinde ilk sinyalimizi almış olacağız." dedi.
Karel ve Nokia işbirliği 5g yatırımlarından bu sene meyvelerini almaya başlamalı, operatörler sene başında yatırım programlarını tespit edip yatırımları hızlandırmaları lazım, malum şirket bilgi paylaşma konusunda çok zayıf, belki de başlamışlardır.
Öcalan ile DEM parti arasında görüş ayrılığı var sanki.Bu aşamada kayyum atanması bunun göstergesi.Kandil out-PYD in
Karel Bilgi Teknolojileri Direktörü Dr. Alper Sarıkan:
Telekomünikasyon birikimimiz savunma sanayisine entegre oldu.
GSM operatörlerine çözümler geliştiriyoruz
Beyaz eşya gibi farklı alanlarda da önemli projeler yürütüyoruz.
5G çekirdek şebeke yazılımları geliştiriyoruz.
Siber güvenlik çözümleri ve endüstriyel otomasyonda yapay zeka uygulamaları geliştiriyoruz.
Arçelik ile geliştirilen buzdolabı sensörü projesi enerji verimliliğini optimize ediyor.
TOGG için ileri teknoloji ürünleri geliştiriyoruz
Savunma sanayisinde zırhlı araçlar için iç iletişim sistemleri ve askeri gemilere yönelik alarm altyapıları üretiyoruz.
Batarya yönetim sistemleri geliştiriyoruz.
Hem scooterlar hem de endüstriyel kullanım için çözümler sunuyoruz.
Akademik ve uluslararası iş birlikleri sayesinde geniş bir alanda çalışabiliyoruz.
Türkiye'nin stratejik teknoloji ihtiyaçlarını karşılamayı ve kritik altyapılarda dışa bağımlılığı azaltmayı amaçlıyoruz.