hocam 2018 den bu yana SGK nin kapsami mi daraltildi olay bumudur?
Printable View
Bizim evde banyo için iki kolektör güneş enerjisi ile karşılıyoruz. Sadece mutfakta 125 TL doğalgaz geldi. Komşu da beş kişi var onların 300-350 geliyor mutfak ve banyo için ısınma kapıcı 1900 TL ayriyeten.
Asgari ücret denen garabet tamamen kaldırılmalıdır. Sıfır olmalıdır sıfıııır.
Asgariye zam gelince patron bütün mallara eleman maliyetini bindirip karından zarara girmiyorsa, bu oyunu oynamaya devam etmenin amacı nedir? Bakın asgariyi şu yaptık bu yaptık, 10bin yaptık, 100bin yaptık diyip oy istemekten başka ne işe yarıyor asgari ücret belirlemek?
Beyin ile değil populizm ile yönetildiğimiz için hiçbir zaman olmayacak tabi bu dediğim. Sözde akılla bilimle karar alan yabancı ülkeleri bile esir almış bir rezalet bu.
mince 2 bakanlık 5 MV istemiş çekilecek deniyor mavi kuşta bilgisi olan var mı?
SGK 2013 yılından bu yana sağlık ödemelerine zam yapmadı. Özel hastaneler hatta üniversite hastanelerin bazı işlemleri için bugün 25-30 bin TL fark çıkıyor. Yani SGK özel hastaneye muayene tahlil ultrason EKG röntgen 40 TL civarında bir ödeme yapıyor. Ameliyatlar doğum için 350-1300 TL civarında bir ödeme yapıyor onlarda bu parayla işin içinden çıkamadığı için 20-30 kat fark alıyor. SGK ile anlaşması gereği 4 kattan fazla fark alması durumunda anlaşma iptal edilir ve ceza verilir. Ama SGK zam yapmadığı için 2013 den buyana özel hastaneye benden bu kadar hastadan alabildiğince fark alabilirsiniz diyor.
https://www.haberler.com/politika/ku...=amp_more#news
Kişilere niye bu kdr takılıyor insanlar anlamıyorum, mesela mince yi ayrı parti kurmaya iten sebepler neler?
Diyelimki mince anlaştı, minceye oy verecekler ittifaka oy mu verecek. Siz mimce yi değil ona oy verecek kitleyi ikna etmezseniz, rüsgara karşı kürek çekersiniz ancak.
Aynı şey iyip seçmeni için geçerli, aynı şey hdp iç i n. Saadet p. iç i n geçerli. Deva ile geleceği saymıyorum seçmenleri yok zaten olanlarda biatkar.
Konyalılar ile muhabbet edilmiyor diye buraya takılıyorum buradakiler de iyicene coştu. Maaşlar %10-20 düşsün asgari ücret sıfırlansın. Tabi buradaki abiler kardeşler gibi milletin üçer beşer arabası evi bankada milyon dolarlık para altınları var sanıyor herkesin. Evet var bankalar da milletin. Tıka basa limiti kadar borcu ve ödemediği kredileri var.
RTE nin elinde fatih Erbakan ve m ince nin kasedi var birini bir saatte halletti. M ince he desin bir saatte kasetleri çıkar.
İyi Partili Dr Turhan Çömez'den malum şahısa:
– Ben İstanbul Tıp Fakültesi’ni çok yüksek puanla bitirdim. Diplomamın arkasında göz nuru, alın teri büyük bir emek var. Ardından genel cerrahi uzmanı oldum. Milletvekilliği dönemimin sonunda senin yanlışlarını toplumla paylaştım diye bir kumpas davasına beni konu ettin ve tam 12 yıl sürgünde yaşadım. Sürgün yıllarımda boş durmadım, gittiğim ülkede tıp fakültesinin bütün sınavlarını verdim yeniden diploma aldım.
– Bugün iki tane hekimlik lisansım var ve dünyanın her yerinde hekimlik yapabiliyorum. Benim hekimliğimi, kariyerimi ve kapasitemi kimsenin tartışmaya hakkı yok. Hele diplomasını göğsünü gere gere toplumla paylaşabilecek cesareti olmayan hiç kimsenin benim diplomamı ve kariyerimi aşağılamaya, örselemeye ve bana ‘doktor müsveddesi' demeye hakkı yok.
https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...aniti-7637913/
Neredeyse 1 buçuk sene oldu buraya uğramayalı.
Selamlar tüm yeşil soğancılara...
-----
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Ülkede sosyal yardım alan sayısı %32 akp RTE nin oyu burada. Hayatında devlete kuruş faydası olmamış insanlar maaş yada yardım alıyor. Bedava paraya kim hayır der.
TRT'den hodri meydan: ''Koca bir ülkeyi daha ucuza uyutacak olan varsa buyursun o yapsın…''
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=412167
RTE'nin oyu orada degil artik.
Eger bu aldiklari ile gecinebilse, arkasindan yurur, ama gecinemiyor.
Sokak roportajlarinda en cok bagiran da onlar.
Bu secim oncesinde belki de siyaset tarihinde ilk defa, vatandas sadece parti tercihini degistimiyor, ayni zamanda buyuk bir kin ve nefret icinde.
Vay arkadaş hani kar hani yağmur? Yine pas geçti bu konyayı... Bu ne bereketsizlik
Hemen suçlamayın adamı belki banyodaki kullandığı su ile yemek yapıyordur. Çay için ise alt kalt kafeymis oradan artan çayları iciyordur. [emoji1787] Lan ben bile iğrendim yazarken [emoji1787][emoji6]
Bu Dr.Turan COMEZ en yakinindaydi.
Pesine taktiklari suclamayla Ingiltere'ye kacti.Ilk yillarda parklarda yatacak kadar caresiz kaldi.
Cok cile cekti.
Simdi geldi, RTE kaybetti, gule gule Recep Bey deyip birakacak mi pesini.?
Icinde biriken nefret ve kin had safhada.
Duzmece feto davalari ile iceri atilan askerler, bazilari icerde vefat etti, simdi bunlarin es, cocuk ve torunlari, bunun pesini birakacak mi ?
Cok yonlu dusunurseniz, kacmaktan baska caresi yok, cocuklari dahil.
Bu millet bundan boyle bu aileyi affetmez.
Tuvturk araba muayene + egzoz ölçümü, 1329,97... 19.5tl lik kısmı kredi kartı komisyonu
Burda oksijen yetmiyor galiba, kafalar çok güzel
YSK oybirliğiyle adaylığını onaylamış...Hayırlısı olsun...
Borsa da hemen eksiye geçti...
YSK, topu seçmene atmış. Ben karar veremem. Boyumu aşar.
Siz aranızdaki problemi 14 Mayısta kendi aranızda çözün.
Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto'dan çok dikkat çekici bir dolar çıkışı geldi.
Cumhurbaşkanı, "Varsa elinizdeki dolarlardan kurtulun. Birkaç hafta içinde piyasa çok farklı olacak.” dedi.
https://t24.com.tr/video/kenya-cumhu...i-olacak,53111
Kim uğraşacak, hele şimdi bir de aracı ödeme kurumu lafı eklemişler, belki de önlem amaçlı. Kartla arkadan ücretsiz taksitlendiriyorum. Zaten ortalıkta fışkırtan fışkırtana diye, bütün kartların limitlerini fışkırttım sonuna kadar 😀, nakit avans mavans. 2 ay gırtlağa kadar dolu
Aha kar başladı, şükür 😀
Merkez Bankası para basma rekoru kırdı
https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonom...kirdi-7637346/
Öz hakiki kuru soğan toptan 22 tl yi gördü. Nisan 20 ye kadar sabredin.