Hakan FIDAN secimden bir gun once bir Iran gezisine cikar mi ? En cok merak ettigim konu bu.
Şuan ki şartlarda emekli maaşı ve asgarî ücret 7500-8500 aralığında çoğunlukla. Varsayalım bu insanlar çimenlikte yayılsa. Sadece ısınma ve faturalar 3000 TL. Bir çocuk var okuyan bizimki lisede servis ve harçlık 1500 TL. Üniversite okuyanlar 3500 TL minimum. Kirada oturuyorsa virane ev 2000 ortalama 3500 TL kira. Matematik varsa bir hesaplayın ne kadar tutuyor. Gıda giyim yol ev eşyası küçük ev aletleri taksitleri yok. Bakın memur emekli ve asgari ücret ile ilgili gerekli iyileştirme yapılmasın bir sene içinde kriz olmazsa ben eşek olurum aniririm.
Maaşların %10-20 düşürülmesini söyleyen arkadaş ben 2018 de özel hastanede bir yılda 4 ameliyat oldum ve ödediğim fark ücret her bir ameliyat için o zaman maaşımın %20-30 kadardı. Bugün aynı ameliyatı aynı hastanede her bir ameliyatı maaşımın 4 katı ile yapabiliyorum. Ortalama 8 bin TL kazanıyor insanlar. Bunu zarurî ısınma, faturalar, servis, yol, gıda kira, giyim ufak tefek masraflar için hesapla asgarî olarak hesapla öyle konuş yaz. Somali'de ki çölde kampta yaşayan insanlarla mukayese etme.
Karar AYM'de 7 ye karsi 8 oyla alinmis.
HDP'nin hazine yardimi tedbirini kaldirmisti.
https://www.youtube.com/watch?v=_UA-...channel=Halktv
ilk 2.40 dk.
Yer İmleri