Hakan FIDAN secimden bir gun once bir Iran gezisine cikar mi ? En cok merak ettigim konu bu.
Þuan ki þartlarda emekli maaþý ve asgarî ücret 7500-8500 aralýðýnda çoðunlukla. Varsayalým bu insanlar çimenlikte yayýlsa. Sadece ýsýnma ve faturalar 3000 TL. Bir çocuk var okuyan bizimki lisede servis ve harçlýk 1500 TL. Üniversite okuyanlar 3500 TL minimum. Kirada oturuyorsa virane ev 2000 ortalama 3500 TL kira. Matematik varsa bir hesaplayýn ne kadar tutuyor. Gýda giyim yol ev eþyasý küçük ev aletleri taksitleri yok. Bakýn memur emekli ve asgari ücret ile ilgili gerekli iyileþtirme yapýlmasýn bir sene içinde kriz olmazsa ben eþek olurum aniririm.
Maaþlarýn %10-20 düþürülmesini söyleyen arkadaþ ben 2018 de özel hastanede bir yýlda 4 ameliyat oldum ve ödediðim fark ücret her bir ameliyat için o zaman maaþýmýn %20-30 kadardý. Bugün ayný ameliyatý ayný hastanede her bir ameliyatý maaþýmýn 4 katý ile yapabiliyorum. Ortalama 8 bin TL kazanýyor insanlar. Bunu zarurî ýsýnma, faturalar, servis, yol, gýda kira, giyim ufak tefek masraflar için hesapla asgarî olarak hesapla öyle konuþ yaz. Somali'de ki çölde kampta yaþayan insanlarla mukayese etme.
Karar AYM'de 7 ye karsi 8 oyla alinmis.
HDP'nin hazine yardimi tedbirini kaldirmisti.
https://www.youtube.com/watch?v=_UA-...channel=Halktv
ilk 2.40 dk.
Yer Ýmleri