Sağolasın başkanım.
Printable View
"altın fiyatları ev fiyatları düşebilir, çıkabilir. bu yüzden aklını yitiren, psikolojik tedavi alan görmedim. ama borsada olup kafayı yiyen psikolojik tedavi alan çok insan gördüm"
- cihat e. çiçek 2024
Koca koca sanayi sirketleri froto, tuprs bile zirvesinden %40 dusebildigi bir ortamda kimse bana konut yatirimini kotulemesin.
Maaaalesef insanlarımızda pozisyona göre fikir beyan etmek gibi bir huy var. Bundan 6 ay önce 293TL.DEN thyao satıp 45 m2 bir apart daire alıp 10.000 tl. ye kiraya verdim. Buradan da birçok insana konut için dibe yakın yerler diyerek tavsiye de bulundum. O kafadaki insanlar ben daire aldığım için insanlara daire almayı önerdiğim gibi saçma sapan bir tespit te bulundular. Bugün o sitede 15 bin. tl.den aşağı kiralık daire yok. 2 milyondan aşağı da satılık daire yok. Eee ne oldu şimdi. Daha harekette başlamadı. THYAo 299 tl. kapanış yaptı bugün. Kimseyi dinlemeyin kardeşim . Mantık '' HERKES SATARKEN ALIN, HERKES ALIRKEN SATIN.'' İYİ AKŞAMLAR...
Bee Haber
@beehaber
·
24d
Hataylı depremzededen Murat Kurum'a:
"Annemi babamı kaybettim. 50 milyon dolarlık malıma devlet el koydu. Arazime 404 dükkan yapıldı. Bana 1 dükkan verilmedi.
Ben AKP üyesiyim, bana bu yapılıyorsa vatandaşa neler yapılıyordur."
Neden İstanbul da kiralar hala cok düşük?
https://www.facebook.com/share/r/qW7...ibextid=oFDknk
https://x.com/KendineMuhabir/status/1838498127008923653
şimdi ne diceksin...montaj mı?
3. dünya ülkesinde herşey mümkündür...
Devletin kamulaştırma yetkisi var. Devlet parasını ödemeden kamulaştırma yapmaz. Parasını ödemediğini düşünmüyorum. Ödenen para düşüktür muhtemelen.
Memlekette bir tarlamız vardı. Tedaş direk dikmek için önce görüşmeye çağırdı. Sonra dava açtı. Bedeli mahkeme bilirkişiye belirletti. Devamında bankaya parayı yatırdı. Topu topu 20 metrekare bir alandı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arazi kelimesini kullandığına göre muhtemelen yerleşim bölgesindeki bir yerden bahsedilmiyor.
Yerleşim yerinin dışında kalan imarsız arazi de nasıl 50 milyon dolar oluyor anlamış değilim.
Dükkan başına 120 bin dolar arsa değeri mi biçmiş kendi kafasında?
Biz istanbulun göbeğindeki evlerimize 120 bin dolar arsa değeri biçsek, "arsa rantı bitirilsin, inşaatlarda arsa sahibinin payı düşsün, arsa sahipleri vatandaşın kanını emiyor" diye yaygara koparır buradaki "sıkıntılı" üç beş malum kişi. :)
Gerçek mağdur, evi sağlam olduğu halde yıkılıp, alakasız bir yerden ev verilen, üstüne de borçlandırılan kişilerdir.
Yoksa öyle x partiliyim diyerek milyon dolarlardan bahseden adam mağdur falan olmaz. Mağdur olacak profil bu değil.
Kardeşim Filistin tamam defterini dürdüler ... Şimdi Lübnan ... Sonra Suriye'nin kıyı bölümü sonrasında sırada HATAY var. Bunlar neyin hazırlığı sen onu araştır ve gör. Şimdi sizin kafalar dışarıdan bilgi almaya kapalı belli. Ya Ahaber, ya kanal7, ya atv olursa alıyor sizin beyinler. Hiç olmazsa kendin araştır kendin gör.. Bak Hatay'dan sonrasını da görüyorum ben ve düşünmek dahi istemiyorum. Siz hala çıkıp meydanlarda kahrolsun israil diye bağırmakla uğraşıyorsunuz..
Hatayın tam merkezini rezerv alan ilan ettiler arkadaşın 5+1 dubleksinin olduğu alanıda rezerv alana almışlar 3+1 ev veriyorlar dağın başındaki alana adamlara merkezde rezerv alana yapılacak evlerden vermiyorlar. Dağdaki ev 3 milyon etmez ama arkadaşın merkezdeki evi 10 milyondan aşağı etmezdi. Hiç karışmasalar arkadaş 3 milyona evi yaptırsa 10 milyona satar ama devlet hayır burası rezerv alan sen ev yapamqzsın burası artık benim diyor. İş davaya kaldı
Tebernüş Kireçci
@TebernKireci1
Konut piyasasında son durum:
1) Kiralar enflasyonun çok çok üzerinden yükseliyor.
2) Ev sahiplerinin de kiracıların da tadı kaçtı.
3) Kiracı sorunlu evlerin fiyatı dip yaptı.
4) İkinci elde ciddi fırsatlar var.
5) Projeler ve inşaat aşamasındaki konutlar pahalı.
6) Çevre ve Çehircilik Bakanlığı'nın yanlış uygulamaları yüzünden konut yapılamıyor. Arz ihtiyacı karşılamasının çok ötesinde.
7) Yapı denetim şirketleri eşkiyalığa başladı. Deprem bölgesinde vatandaştan açıktan para istiyor. Bakanlık seyrediyor.
8) Kiralık ev bulunamıyor. Ev sahipleri kiraya vermek istemiyor.
Başka: ????
https://x.com/TebernKireci1/status/1839963370679636236
TR emlak piyasası aşırı durgun. Hayırlı bi iş için eski bi evimizi verelim istedik, çok para da değil, kimse yanaşmadı.
Satmadık biz de. Yalnız piyasa sıkışık, faiz indirimleri 4 gözle beklenior bekleyemeyen 3 kuruşa malını verip geçiyor. Paran varsa almak için mükemmel zamanlar.
Ankara Dikmen'de 6 adet 0 3+1 ve 4+1 daire 25 milyona peşin alındı gözümün önünde. Muhtemelen 35 - 40 arası normal piyasada ederi vardı...
Benim 2 bin dolar ödeyerek satın aldığım tarla kamulaştırıldı.
Sonrasında da bana 50 bin dolar para ödendi.
Bir insanın 50 milyon dolar değerindeki arazisini alıp üzerine yüzlerce dükkan yapıp, arazi sahibinde de nanik yapılmasını senin aklın alıyorsa ne diyeyim sana!!!
Bilemedim doğrusu, saygıdeğer forumdaşlar karar versin artık.
Savaştan kaçan Lübnanlılar İstanbul'a geldi
https://icdn.ensonhaber.com/crop/120...w1200xh797.jpg
İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarından kaçarak İstanbul'a gelen Lübnanlılar uluslararası yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.
https://www.ensonhaber.com/gundem/sa...stanbula-geldi
Bu demektir konut fiyatları ve kiralar talebe göre yine ikiye üçe katlanacak ...
"buy the rumor sell the fact" der ecnebiler.
Faiz düşecek diye ev araba alıp işlerin eskiye döneceğini düşünenler, faiz indirimi gerçekleştiğinde satışa geçebilirler.
Ev ve araba satışlarındaki artış ölü kedi zıplamasını andırıyor zaten.
Ve bakıyorum eski emlak boğaları forumu bir kişi hariç terk etmiş. bakalım o ne zaman edecek.
İstanbul'da ki belki de en iyi lokasyonda.
800 milyon USD'ye para verdi Zorlu.
Zorlu orasını 2007 yılında metrekaresini 8500 USD'ye aldı. (Dolardaki enflasyonu hesaplarsak 13-14 bin USD m2.)
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...irmadi-6082373
Zorlu'nun dibi , arsa kendinin, arsaya para vermedi , acaba neden battı ???
Verdiği hanutun inşaat m2 maliyetine etkisi nedir???????
https://www.sozcu.com.tr/rezidans-ko...etti-wp7242123
Rivayet odur ki ; verilen ekstra imar hakkı , USD 10.000 m2 den hesaplanarak , yarısını birilerine ''bağış'' yapmışlar, kovid vs piyasayı bozunca ''bağış'' için aldıkları banka kredileri patlamış!!!!
"Suriyeliler yüzünden ev fiyatları ve kiraları uçtu" diyenler,
yakında "lübnanlılar yüzünden ev fiyatları ve kiraları uçtu" diye ağlayacaklar. :)
Halbuki hiç bir şeyin uçtuğu falan yok.
Elma armut fiyatı ne kadar artıyorsa, ev fiyatı ve kirası da o kadar artıyor.
Azıcık mantıklı olalım.
Asgari ücret 950 lirayken 300 bin lira olan bir daire, asgari ücret 17 bin lirayken kaç olmalı?
Hesap basit.
İsteyen ağlamaya devam edebilir.
Bu yaşadıklarımızın nedeni enf. %25 iken , inşaatçıları kurtarmak için faizleri %8,5 e düşürmesi olabilir mi ?
Adam yatıyo kalkıyo ev fiyatları nasıl düşmez onu düşünüyo
Acaip bi tarikat
Sallamadan önce 10 yıllık konut fiyat endeksi ve aynı dönem asgari ücret karşılaştırması yaparsan kendine iyilik yapmış olursun. Ayrıca açlık sınırındaki asgari ücretle herhangi bir metayı karşılaştırmak ancak sana yakışır
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Senin kirada oturduğun lüküz semtlerdeki deniz gören lüküz rezidansların fiyatını içermeyen bir endeks bulursan koy da hepimiz bilgilenelim. :)
Ben normal sıradan vatandaşın oturduğu kendi semtime bakıyorum, fiyatlar gayet stabil ve makul.
Öte yandan, ev fiyatları gerçekten dediğin gibi uçtuysa ve sen bunu 10 yıl önceden göremeyip kirada oturmaya devam ettiysen, o zaman da emlak yatırımı konusunda akıl verecek niteliklere sahip biri olmadığını kendin ispatlamış olursun. :)
Yani fiyatlar uçtuysa senden akıl alınmaz çünkü kendine bile hayrın olmamış,
uçmadıysa yine senden akıl alınmaz çünkü piyasadan habersizsin demektir. :)