Sayın Happy,
Yine ters köşe yaptılar. Bunlarınki tamamen illüzyon.
https://youtu.be/Bozoj2j3TUQ
Printable View
Sayın Happy,
Yine ters köşe yaptılar. Bunlarınki tamamen illüzyon.
https://youtu.be/Bozoj2j3TUQ
Hocam, ciğerlerine soludukları havadan sindirim sistemine geçeceğini sanmıyorum, ciğerlere giderse orada altın zerrecikleri çöker ya da kana karışır. Dışkıdan çıkan altınların tek mantıklı açıklaması ağız yoluyla bilerek yutmalarıdır. :)
Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dışarısı vidalanmasaydı görürdüm ben onları..:Sad:
Bence tehlikeli bir durum..bankacılıktan çok anlamam ama ellerindeki sermaye olarak koydukları parayı, enazından bir kısmını boşa çıkartarak rahatlarlar..ama ilk likitide krizinde ellerindeki betonu piyasaya sürerler artık..:)
Sn. Jones daha iyi aydınlatır belki..
Kura bir şeyhler oluyor...:)
Zaten hükümet bankalar ellerindeki gayrimenkulü piyasaya sürmesin diye sermayeye ekletiyor. Zira o kadar çok gayrimenkul var ki hacizli, onlar piyasaya sürülürse fiyat diye bir şey kalmaz. Bankalara destek çıkıyor gözükmek ipteki cambaz, asıl amaç gayrimenkul piyasasının çökmesini önlemek.
Sermaye dediğin şey nakit katkı olduğu gibi tümüyle değerlemelerden doğan (belki de fiktif) unsurlardan, içinde her türlü "şey" olan ihtiyatlardan da oluşabilir.
Malum şirketler aktiflerindeki gayrımenkul ve menkulün satışından doğan karı belirli şartlarla sermayeye eklemeleri halinde kurumlar vergisinden de müstesna tutuluyorlar.
Yine TTK'na göre sermayesini yitirmiş sayılmamak için şirketler mahkemeye başvurarak şirket bilançosunu bilirkişiye değerletebiliyorlar.
Demem o ki, şirket sermayesi dediğin şey devekuşudur.
Bazı patron şirketleri küçücük sermaye (yasal sınırlar içinde) ile iktifa ederken, kimi şirketler birçok gerekçe ile bilanço pasifinde sermayeye eklenebilecek herşeyi sermayeye ekleyerek (yasal sınırlar içinde :)) şirketin büyüklük kıstaslarından birini daha göze sokmaya çalışırlar.
Bu durumdan profesyonel şirket yöneticileri genelde mutlu olmaz.
Çünkü bir çok mali rasyonunun böleni ödenmiş sermayedir.
Başarıları düşük gösterir...
Demem o ki, bankaların sahip bulundukları gayrımenkulleri bir şekilde değerleyerek (nereden çıktı bu haber bilmiyorum) sermayelerine ilave etmelerine kadar geldiyse işimiz, Nurettin Canikli bir şeyler düşünüyordur...:)
An itibariyle 3.6388