01/3/2018 tarihli bu yazı o gün usd 3,81 idiAlıntı:
Bir sabah bir bakacağız ki bu usd % 2-3 yukarı açmış
işte o gün geride kalanlara el sallayacak
çok da geç kalmaz o sabah..
şu an %4,5 yukarısında (3,98)
Printable View
01/3/2018 tarihli bu yazı o gün usd 3,81 idiAlıntı:
Bir sabah bir bakacağız ki bu usd % 2-3 yukarı açmış
işte o gün geride kalanlara el sallayacak
çok da geç kalmaz o sabah..
şu an %4,5 yukarısında (3,98)
3,9764 altında fiyat göremedim investing de.
İşin esası bu döviz hareketlerinin bundan sonra enflasyona etkisinin katlanarak artacağı . Ülkeyi İthalata mahkum kılarsan kaçınılmaz son er yada geç seni bulur. Bitti elin şeyiyle gerdek günleri , göreceğiz o elin parasıyla hak etmedikleri yaşama alışmış sabit gelirli kesimin bundan sonraki hayatlarını.
millet yatın artık.
Yarın Dolar/TL de cengaver shortcuların satışlarıyla 3.95 ve hatta daha da altı rakamları görürsek şaşırmayalım.
dolar olması gereken yerlere geldi bence sıkıntı yok.. ama euro çok fena gitti.. 4.90 nedir yahu..
yazın avrupa seyahatleri çok fena girecek gibi gözüküyor.. ben 5.5 dan hesaplayayım maliyeti..
Usd/try 3,9661 +0,0312 +0,79%
gau/try 170,686 +2,543 +1,51%
usd/zar 11,8461 -0,0056 -0,05%
eur/try 4,8947 +0,0502 +1,04%
eur/usd 1,2336 +0,0034 +0,28%
bora abi
demek ki doları sen tutuyormuşsun
sen sattın rekor geldi.
4,03
https://pbs.twimg.com/media/DY806IZW0AA-0gk.jpg
Takip ettiğim haftalık grafik, amatörüm ama ne çizgi çekmişim!:p
buraya gelip giden bi iki çok bilmiş vardı.Alıntı:
TL, tarihinin en düşük seviyesine geriledi!
dolar 3 kuruş düştü mü ağızlarından salyalar akıtarak gelir çöp para dolara yatırım yapanlarla kendilerine göre bişeyler geçerlerdi. başkalarının zararlarından zevk alırlardı
şimdi abd doalrı çöp para ise bizim durumumuz nedir açıklasınlar
biz en azından o çöp parada kalarak birikimlerimnizin en az zararı görmesini sağlıyoruz.
TL, tarihinin en düşük seviyesine geriledi!
Uzman Investing.com Türkiye Piyasa Genel Bakış6 saat önce (23.03.2018 03:09)
5
Investing.com Türkiye
Investing.com Türkiye
Analizler (168)
Ana Sayfam
Takip Et
Yazar: Şenay Şerefoğlu
Günü 3,93 seviyelerinde kapatan USD/TRY kuru, yeni güne bu seviyeden alıcılı başladı ve ilk etapta 3,9465’e doğru yükseliş gösterdi, ancak TSİ 01.35’te 3,9465 olan USD/TRY sadece 10 dakika içinde 4,0365 seviyesine yükselerek tarihi rekor kırdı. Aynı dakikalarda EUR/TRY 4,9725; GBP/TRY 5,7070; CHF/TRY 4,2460 ve Gram Altın da 172,55 TL ile tarihi zirveye çıktı.
Döviz kurlarında sert atak görüldüğü dakikalarda ABD Dolar Endeksi 89,70 yakınlarında yatay seyir izliyordu, ancak bazı platformlarda saatlik grafikte GAP görünüyor, lakin fiyat aralığı yüksek değil. Gerek majör gerekse gelişen ülke kurlarında da sert fiyatlanma yaşanmadığını belirtelim.
TL tarafında sert düşüş yaşandığı dakikalarda ABD Başkanı Trump’ın Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster'ın görevine son verdiğini, yerine John Bolton’u getirdiği haberi geldi. Bu haber piyasalarda volatilite yaratacak bir gelişme, ancak ilk tepkinin sadece TL’den gelmesini çok mümkün görmüyor ve kurlarda yaşanan bu hızlı yükselişin sadece bu haberden kaynaklandığını düşünmüyoruz.
TL, 2017 Ekim ayı itibari ile değer kaybını hızlandırdı ve Kasım ayında ise rekor seviyelere geriledi. Ardından TL tarafında bir miktar toparlanma görülse de TL, 12 Mart itibari ile rekor sonrası en kötü haftalık performansını gösterdi.
Yeni günün ilk saatlerinde kurlarda yaşanan rekor yükselişin ardından gün içinde gerek Cumhurbaşkanı gerekse diğer yetkililerden gelecek açıklamalar fiyatlamalarda etkili olacaktır, ancak TL, günün devamında kayıplarını genişletirse TCMB’den de bir açıklama gelebilir.
Sanırım bu yazıyı okuyan değerli okuyucularımızın aklındaki asıl soru: kur daha yükselir mi, hangi seviyeler görülebilir? olacaktır, ancak daha önce de belirttiğimiz gibi daha önce görülmemiş seviyeler için net bir seviye vermeyi doğru bulmuyoruz, bununla beraber teknik analizin de böylesine sert ve hızlı fiyatlamalarda çok güvenilir olduğunu düşünmüyoruz. Sadece psikolojik seviyeleri yakından takip edeceğiz.
Bugün 4,0 seviyesini aşan USD/TRY kuru için 4,05; EUR/TRY kuru için 5,0; GBP/TRY kuru için 5,75; CHF/TRY kuru için 4,30 ve Gram Altın için de 175 TL en yakın psikolojik direnç seviyeleri.
saat 2 de rüyamda trupu gördüm la oğlum ayhan kalk uyan dolar rabia dedi.
sen biyerlerinde pireler uçuştururrak fosur fosur uyuyorsun dedi
kan ter içinde uyandım
baktım battaniye üstümden düşmüş kıçım açıkta yatıyorum.
neyse kabusmuş dedim sonra şeytan dürttü cep telefonumu aldım dolar topiğine girdim ne göreyim dolar sahiden rabia demiş
Yeni güne dün gece yaşanılan gelişmelere paralel satıcılı başlama ihtimalimiz çok yüksek. Dolar/TLnin önceki zirvesi olan 3.9830 seviyesinin üzerine çıkarak yeni zirve olan 4.06 seviyesini teste etmesinin ardından bu sabaha 3.9680 seviyesinden başlıyoruz. Gün içi haber akışına bağlı dolarda olası yükselişler durumunda 3.98/4.00/4.05 hedef değerler olacaktır. Geri çekilmelerde ise 3.9470/3.9220 ve 3.90 destekler olarak öne çıkmakta.
İnanması Zor Ama Her şey Bir Gecede Yaşandı.
Dün akşam Trump’ın Çine yönelik 50 Milyar Dolarlık Vergi ve yatırım kısıtlama paketi açıklaması ardından bakın piyasalarda neler yaşandı.
Çin de 3 milyar Dolarlık 128 maddelik misilleme listesini bugün açıkladı. Çin Ticaret Bakanlığı 3 milyar Dolarlık ABD malına %15 ya da %25 vergi planladığını ilan etti. 7 kategoride,128 ürün kuruyemiş, meyve, şarap, et.
ABD’nin çelik ve alüminyum vergilerinden AB, Güney Kore, Arjantin, Avustralya, Brezilya muaf tutuluyor. Türkiye ve Rusya hariç.
ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’ı görevden aldı. Yerine İran’da rejim değişikliği savunan John Bolton’u atadı.
Yen Dolar karşısında 16, Euro karşısında 7 ayın zirvesine yükseldi.
10 yıllık ABD tahvil faizi 2,93’ten 2,79’a indi-6 ayın en sert faiz düşüşü.
Kurda yeni rekorlar: Dolar/TL 4,0361, Euro/TL 4,9778, Sepet Kur/TL 4,4772,Sterlin/TL 5,6759
Trump ve Erdoğan Telefonda Görüştü.
Rusya soruşturmasında Trump’ın savunma ekibinin başındaki isim avukat John Dowd istifa etti.
ABD Temsilciler Meclisi 1,3 trilyon dolarlık bütçeyi onayladı.
New York borsası 6 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. Dow Jones % 2,93 düşerken S&P500 % 2,52 düştü.
Evet bu inanılması zor tüm bu gelişmeler bir gecede gerçekleşti.
Trump hem vergi atağı hem de önemli koltuklarda oturan kişileri alması ve yerine piyasaların adeta savaş kabinesi hazırlıyor yorumlarına neden olan kilit görevlere yaptığı yeni atamalar bugün piyasaların dün yaşadıkları toparlanma gayretini silmiş görünüyor.. Kur savaşlarına karşı şimdide ticaret savaşları ve beraberinde yaptırım atakları küresel piyasalar ada tüm tahmin ve projeksiyonlarını bozarken bugüne kurda ve faiz de dünkü kapanış seviyelerinden çok farklı seyirle başlıyoruz.
A1 Capital
Çok tuhaf durum. Enpara doları 3,97 den satarken , dolar 3,9725 den geçiyor. Acaba katarlılar destek mi atmaya çalışıyor.
İdolüm powerpc, harbi seninle güldük , şakalaştık ama haklı olduğun kanıtlandı. Dolarları alıp kaçtın mı , nerelerdesin ? Yoksa çok fazla dillerdin de kapkaçcılara çarpıldın ?Gün senin günün tebrik ederim.
Çin'in Washington Büyükelçisi Cui Tiankai, zehir zemberek:"sonuna kadar savaşacağız.. ""kısasa kısas, karşılık vereceğiz"
Bu tür tercih yanlışlıklarında en kötüsü, tekrar nereden gireceğini tayindeki zorluk olmakta.
Benim dün gece ifade ettiğim ve şu an itibariyle görüldüğü gibi Bist afaki bir düşüşle güne başlamadı. Hatta toparlanıyor, utanmasalar artıya bile geçirecekler gibi görünüyor. Ama bu demek değildir ki sonrası her şey ters yüz olmasın.
Adamlar dolarla ilgili haber yapmayı bile yasaklamışlar galiba. Haber7 de haber vardı onuda kaldırmışlar.
Genel anlamda katılıyorum..uzun süre fiyatın stabil kaldığı yerler en uygun yerler gibi..tren hareketliyken atlamak hiç yoksa kardan zarar ettiriyor..Ocak ayında son kalan parayla TL mevduattan vazgeçerek dolar almıştım, ben aldıktan sonra daha aşağıları güzelce test etti..1 ayı geçkin hiç bir halt olmadı ama son yükselişler fazlasıyla geri aldı..
Bu arada Dolardaki her çıkış Ülker gibi borcum borç ama ödemiyorum , uzun vadeye yayın borcumu diyen, işini bilmeyen Çavuşlar için felaket senaryosu gibi tabi bu onlara çüşş ! Dolar kredilerini gözü kapalı bayılan `AK` kafalı bankacılar içinde geçerli, benden söylemesi.
Sonuç olarak bakarsak gördü mü, görmedi mi sorusunun cevabı ortada...
Ama farkında olmadıkları sığ olmayan piyasada öyle bir hareket yapar ki, gece gördüğünün üstünü gösterirler sonra görürler ne olduğunu ?
Tabi bahaneleri de hazırdır her zaman olduğu gibi : Spekülasyon, dış güçler, ....
Ortada sığ olan tek şey bence vizyon !...
Ve bence tamamen algı operasyonu yapıyorlar...
FOX TV de aksam "Ve Dolar 4 TL yi gecerek tarihi rekor kirdi" seklinde bir haber olacaktir ancak diger kanallarin bir cogu bunu gormezden gelecek, cok azi ise 1 TL = 0.25 Dolar seklinde haber yapacaklar. Iktidar omrunu tamamladi ancak milleti bir sekilde borclandirarak kendine mahkum etti. Kendileri sarayda badem sutu icerken oy veren kesim evine sut, peynir alamiyor.
Turkiye cok ilginc bir ulke vesselam.