Bütün üfürükçü ler takımı burda adamın elinde mal yok hisseyi batırıyor çıkarıyor ...
Printable View
Bütün üfürükçü ler takımı burda adamın elinde mal yok hisseyi batırıyor çıkarıyor ...
ben tiyo almayıda vermeyide sevmem.
herkesin kendi fikri olmalı. Ben ise fikir sahibi olmayanlara bir fikir vermek amaçlı bakış açımı hisselerin nerelerine baktıgımı nasıl değerlendirdiğimi anlatıyorum ki.
Yarın batı çim değilde satı çim alacağı zaman aynı analizi yapabilsin satıçim sayfasına gidip iki gözüm bu hisseye ne demiş erhan bu hisseye ne demiş fatma bu hisseye ne demiş adam aramasın.
Ayrıca sundugum yöntemi test edip denemek çürütmek başka bir sonuca varmak iyi veya kötü bir sonuca varmak ve bunları benimle olumlu/olumsuz paylaşmak serbest, benim görmediklerimi görebilir ve bu yöntemleri geliştirmemizde katkı sağlanmış olur.
Şurada sayfa sayfa gezin adam akıllı hissenin orasını burasını incelemiş sektörünü incelemiş tekniğini incelemiş 3 5 tane yazı bile yok.
her gün birileri gelip ya birbiriyle tartışıyor ya patrona saydırıyor yada sürekli olarak kendine kumpas kuruldugunu düşünerek borsadan para kazanacağını ümit ediyor.
sizcede anlamsız değil mi ? Sürekli kumpas kuruldugunu kandırıldırıgını ve sürekli bir başkasıyla laf dalaşına girerek sadece btcim değil borsanın tamamındaki hisselerin hangisi alırsanız alın nasıl başarıya ulaşacaksınız ?
Bilgi paylaşımı yok denecek kadar az.
Ayrıca burada uzuncu olanları anlamakta mümkün değil hiçbir hisse senedinde uzuncu olmak zorunda değilsiniz bu gelirinizi kazancınızı etkilemiyor.
Zarardasınız diye satmamak çok anlamsız hiçbirşey farketmiyor paranız eksilmiyor ?
5 sene önce alsanız bu hisseye ve bugun 100 bin TL paranız 50 bin TL ye inmiş olsa sattıgınızda 50 bin TL banka hesabınızda olacak. Satmazsanız yine 50 TL portfoy hesabınızda olacak.
50 Bin TL nin 100 Bin olması için btcimden %100 'luk bir yukarı hareket gerekecek.
yani sizin bir şekilde %100 yukarı hareket yapacak bir hisseye veya x yatırımına ihtiyacınız var.
Peki 450 tane şirket içerisinde %100 yapma ihtimali btcime göre daha yüksek olan hisse senedi yok mu ?
mutlaka vardır ulan şu hisse btcime göre daha iyi aslında dediğiniz hisseler mutlaka vardır.
o halde 50 tl yi btcimden cıkırıp diğer hisseye koyacaksınız %100 yaptıgında ana paranıza ulaşacaksınız.
aynı sure zarfında btcim %50 yaptığını varsayalım btcimde kalsaydınız paranız 75 bin olacaktı.
yani btcimde boşu boşuna zaman kaybetmeniz çok anlamsız.
hadi varsayalımkı btcimde aldıgınız diğer hissede %100 yaptı.
yine birşey kaybetmediniz ? aynı parayı yine kazandınız ulan keşke satmasaydım diyemeyeceksiniz çünkü diğer taraftanda aynı parayı kazandınız.
Önemli olan kazanç hedefiniz ihtiyacınız olan getiri %100 ise bunu ister dolar al yap ister vobta ister btcimde ister satıcımde yap.
bir hisse senedinde sürekli takılı kalmak ve " ZARARDA HİSSEMİ SATILIR ABİ" demek kadar saçma sapan birşey yok. matematiksel olarak sizin beklemenizin hiçbir mantalıtesı yok.
Çevremdeki yatırımcılardada çok fazla bu örneği görüyorum.
AFYON çimento almış bir arkadaşım. şişik fiyattan girmişti analizlerimiz öyle diyordu.
haliyle zarar etti. Ulan keşke eregli alsaydım dedi. nasıl yani dedim eregli alsaydım o hiç düşmedi gelecek 1 senedede gider o yukarı dedi. Bende e sat ozman afyonu eregli al dedim.
Yok yaw kafayımı yedin zararda hissemi satılır dedi. hahahahahaahah
aynı yukarıdakı hesaplamayı yaptık akç parna kaldı ne kadar yükseliş seni kurtarır işte %45 yükseldimi aa paraya ulaşırım peki eregli gelecek 1 senede %45 yaparmı yapar.
peki afyon gelecek 1 senede yaparmı yapabilir ama eregliye nazaran şansı düşük diye cevap verdi.
ee o halde bugun satıp eregli almayacakmısın ?
aslında haklsın eregli almak daha mantıklı doğru dediğin gibi hiçbirşey farketmiyor bir düşüneyim bakalım dedi.
1 ay sonra merakımdan sordum naptın diye satmadım afyonu dedi e niye yaw ne bileyim erhan sanki satınca cıkacakmış gibi geldi şimdi daha çok zarardayım. artık hiç satamam. oradan satmadık şimdi bu fiyattanmı satacaz dedi.
ee daha 1 ay önce ereglinin %45 yapma ihtimali daha yüksek diyen sen değilmiydin. afyonun eregliye göre şansı düşük diyen sen değilmiydin parasal matematiksel olarak bugun satıp herhangibir baska hisseye yatırıp yatırmamanın sana ekstra zararı olmadıgını anlayan ve bunu teyi,t eden sen değil miydin ?
yaw ne bileyim erhan şimdi zararda olunca satmak kolay olmuyor.....
YAWWWWWW ARKIDEŞŞŞŞŞŞŞŞ 1 ay once bunun hesabını yapmadık mı birşey farketmetdiğini sen söylemedin mi ? zararda olup olmamak hiçbirşey değiştirmediğini görmedin mi ???? hatta daha iyi bir hisseye geçerek daha cabık paranı amortı edecegını görmedinmi adamı cıldırtmaaaaaaaaaaaa
--------------------------------
BU gerçek hikayemiz bize neyi anlatıyor insan oldugumuzu yani duygusal baktıgımızı haklı olmak istediğimizi ve egolarımızı gösteriyor. tüm matematiksel hesaplar tum mantıklı cıkarımlar tüm akıl. hisseyi zararda iken satmanın mantıksız olmadıgını bilakis daha iyi bir seçeneğin varsa çok akıllıca ve mantıklı oldugunu göstermesine ragmen.
saçma sapan egolar haklı çıkmak istemenin egosu ben yenilmem savaşacam duygusunun dışa vurumudur bu.
bunun yatırımcılıkla filan alakası yok bu ego tatmın oyunana dönüşmüş kumar masasında elin kötü olmasına rağmen varınla yogunla ihaleye girip rakiplerinden öç alma hayır kaybedemem çıkartacam o parayı sizden hırsına dönmüş. amac para kazanmak filan değil amaç karsısındakı rakıbe ben senden güçlüyüm dedirtmek.
Ondan sonra böyleeee bekler durursun varını yogunu masaya bırakır bir dahada o masaya oturamazsın.
EE işte ben satınca ya giderse niye sen satınca gidecek kardesım ee ne bileyim hep öyle oldu ben satınca gidiyor hisse. hah nihayet en azından matematiğe istatistiğe baglı mantıklı bir yöntem soyledın.
o halde hadi bu istatistik madem böyle yani buna eminsin demi. Evet abi ne zman hisseyi bıkıp satsam hisse uçup gidiyor.
bak mesela şimdi satmayı düşünüyorum ya erhan bak gör satsam yarından itibaren tavan tavan gider. yani 20 tane hisse alıp sattım abi vallahide billahide 18 taneside ben sattıktan sonra gitti. oy üzden satmayı pek istemiyorum.
Tmam bunu para kazanma yöntemine çevirelim nede olsa matematiksel istatistiksel olarak bir veri var elinde. en azından duygusal bir yaklaşım değil.
O halde bugun satmayı çok düşünüyorsun elin sat tuşuna gidip gidip geliyor değilmi?
-evet abi.
Tamam o halde bugun hisseyi satma veya sat 1 saat sonra tekrar al kenarda kıyıda paran varsa onunlada al.
BU istatistiği kullanalım madem böyle mantıklı bir yaklasımın var ?
yaww ya daha çok düşerse şimdi bide o var erhan yaaaa kenardada az bir param var bari o dursun şimdi aşağı filan gider.
hehehe ne emmeye.........ne gömeye.... sen değilsimisin satınca gidiyor diyen sen deilsin 20 hissenin 18 tanesınde böyle oldu diyen. sen değilmisin bu sebepten ötürü satmamayı düşünen. hani sen satınca hisseler yukarı gidiyordu ???????? neden para ekle ozman sat bir saat sonra tekrar al nasılsa satmayı düşündüğün an tam bu andı ?????
NE oldu para ekle bunu kazanca cevir madem dediğimde korkmaya basladın ???????
işte yine mantıktan akıldan uzak bir yatırımcı tipi yok işte bu mantalıtedekı adamdan borsacı olmaz bu mantailteki adamın kafa sürekli gidip geliyor. yatırım şekli tamamen şans faktörüne baglamış ulan bir zar atttık düşeş gelirse köşeyiz tarzı yatırım bu istatistik yok yöntem yok mantık yok akıldan uzak zar atı düşşeş gelmesini bekleyen oyuncu bu.
BİRAZ İÇİMDEKİ MANTIKSIZ YATIRIMCI DENEYİMLERİNİ PAYLASAYIM STRES ATAYIM İSTEDİM. YAZARKEN BİLE GERİLİYORUM.
UZUN YAZI BELKIDE GEREKSIZ AMA BIRILERI BELKI FAYDALANIR.
RAHATSIZLIK İÇİN ÖZÜR....
https://www.youtube.com/watch?v=04M_QoDfnLQ
Öyle olmuş şöyle olmuş,
Tek sorun hisseye baskı yapılmasıdır.
Yapana izin verilmesidir.
İşin arkasında Hisse geri alımı yapılmaması cevabı veriyor.
ytd.
Saygılar,
Uzun uzun yazana......
6.60 ÷ 4.70 = ~%40
%40 x 80 M = 320 M TL kur
kaybi.
Simdi senin uc ay once baticimi liste basi yapip onerirken....program bu risk faktorunu ..bizim ....yoksunu
mirasyediler gibi atlamisti herhalde.
Baticim uzerinden teorik borsa bilgileri paylasman cok ilginc....bundan ne tur bir cikar sagliyorsun merak ediyorum.!!??
Bu hissede gun itibari pozisyonu olanlar asgari on yillik borsaci yani sizin teorik paylasimlarinizi en kotu ihtimalle yasayarak ogrendiler....yada bircok ky gibi yok olup gittiler.
Sizin olsa olsa ky ya faydaniz.....sirket bazinda patron faktorune dikkat cekmenizle ve bu hissede ne kadar pozisyonunuz olmali konusunda uyari ve oneri yapabilirsiniz. Gerisi....temel..teknik..konjektur..hep bilinen kolay ulasilabilen doneler.
Sizin yazdiklarinizi yirmi kusur yildir ky lara yuz yuze yapiyoruz zaten. Finansal okur yazarlik zaman alan bir surec .....siz bir baslik altinda bu temel bilgileri paylasin derim....bu onerim iyi niyetle ve iyi niyetinize istinaden soylenmistir.
Baticim uzerinden ornekleme yapip satin demeniz ve israrla onermeniz....ancak kotu niyetli oldugunuz algisini yaratiyor.
Biz satin demiyoruz....ama israrla yeni gelecek ky yi almak icin bir kez daha dusunmeleri konusunda uyariyoruz. Bu durum birilerini rahatsiz ediyor ki
sizin gibi sat kurtul diyenler burada ahkam kesiyor.
10K 100K mal degilki hadi satip kurtulsun ky. Herkese vermisler mali ....ucuz ucuz diye tasittiriyorlar.
Bizden yana sorun yok....zaten mal tasimaya geldik. Hisse hakettigi degere daha kolay ve kisa zamanda gelsin diye.
Ama ...... yoksunu yonetim
kotu niyetli olunca isler sarpa sariyor. Onlar ayaklarina sikmaya devam
etsinler.....biz kayyuma da raziyiz.
Hile oyunu kazandirsada kaderi asla degistirmez.
Burada oyunu hileli oynayanlardan uzak durun derim.
Sozun ozu ilk satirlardaki gibi gun itibari 320 milyon kur farki girdimi ...girdi. Hadi kazanin gari iyi egitimli miras yediler.
Ytd.
Saygilar.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu şirket bu borcu ne için yaptı. Bu parayı kapıyamı attı. Bu borçlarla birlikte satılsa 500 milyon mu ediyor. Bu yatırımları şimdi yapsaydı daha ucuzamı yapardı. Sanko ne yapacak bir sürü soru allah yardım eylesin. Ytd
1-Sanko Piyasa da işlem gördüğü fiyat 6,20-,6,30 ölü fiyatta iken 4,79 TL den aldı. Onun bile maliyeti 2.- USD civarı eski fiyattan yenisine göre 2/2,25=0,88 usd. hisse başına ?????
2-Enerjiyi 86 milyon usd ye aldılar. 3 ADET HES.?????
3-SADECE LİMAN ALTI AYDA 17 milyon TL FALİYET KARI YAPMIŞ.siz burayı kaça satarsınız?
son olarak bu borsa fiyatı tamamen İLİZYON ?
Baskı ile oluşturulmuştur.
BEDELLİ DİLLENDİRENLERİ İYİ NİYETLİ OLDUĞUNU SANMIYORUM.
Olası bedelli artırımın da paranın büyük çoğunluğunu YÖNETİM deki kişiler vereceğini unutmayın?!!!!!
YTD.
Sayin Cari arsa degerini yazmayi unutmussunuz[emoji23]
Adamlar simdi kivamindayken bir taban gosterecekler. Kizdirmayin su .....yoksunlarini.
Bu kavga surer gider......
Iyi egitimli imtiyazli mirasyediler hayatlarini surdurur giderler.....kendilerine maas
yeni nesile torun tombalaga is. Sektorun altin cagini yasadigi son dort bes seneyi
nal toplayarak gecirdiler. Bundan sonraki aci receteyide yatirimcilarina odetirler bu mirasyediler.
Birde risk bolumu kurmus akilli egitimliler maas veriyorlar.
Sen bedellide kendilrinin odeyecegi parayi dusunme onlar zaten bir deriden iki uc post zaten cikardilar. Kagit uzerinde verecekleri parayida indira gandi ederler bu akilli cocuklar....sen ben verdigimizle ve maliyetiyle bakar kaliriz. Bekle gari...
Ben iyi niyetli olsalar eyvallah derim finansal giderler cepte kalsin.
Ama imtiyazlilar tescilli kotu niyetli....bakiniz geri alim karari ve yeniden degerleme.
O yuzden bedelliyi yaparlar bizim maliyeti sisirirler.
Hisse fiyatindan memnun degillermis.....sen neymissin be .....abi...kibar feyzo.
Ytd.
Saygilar.
Raporlarda batı betonu da ayrıca göstermeye başladılar. GK da bu konuda talep gelmişti.
Ama faaliyet raporlarında hala % şu kadar artı,% şu kadar düştü.
Defalarca talepte bulunulmasına rağmen şu kadar ton ürettik -şu kadar ton sattık,
kapasitemiz şudur.Hep kulak arkası yapılıyor. Bir yıl önce 100 birim ihracat yapsan çok düşük olsa, sonraki yıl 200 biri yapsan ihracatı %100 artırsan çok iyi bir şey mi oluyor?
Bizleri kandırmaya çalışırken KUR FARKI da ve daha bilmedikleri birçok şeyden zarar ettiklerinin farkında bile değiller....
ytd.
Sn.Cari,
Tam da yatırımlar bitip bunların karşılığı alınmaya başlamışken ve sonuçlarını bilançoda da görmeye başladığımız dönemde kurlardaki ve faizlerdeki anormal artışlar tüm dengeyi bozdu. Kur farkından oluşan zarar ile bir fabrika daha yapılabilirdi. Hidroelektrik santrali için döviz ile borçlanıldı ve ödemeleri de hala devam ediyor diye biliyorum. O da fiyasko.
Kurlardaki artış devam ederse döviz borcundan dolayı özsermaye de düşecek ve ucuzluk sembolü olarak çok değer verdiğimiz pd/dd yükselecektir. Bu nedenle kurlardaki/faizlerdeki hareket durulmadan şirketin ne kadar etkilendiğini saptamak mümkün değil. 9 aylık bilançolara da bakacağız. Batısöke bedellisi ile borçlar ne kadar azaldı göreceğiz.
Ancak yılların verdiği tecrübe ile bir gerçeği de gözden kaçırmamak lazım. Hisse/borsa dibini kötü haberler gelip bundan dolayı herkes satarken yapar.
Bu hisse ile ilgili fazla yorum yapmak istemiyorum. Çünkü hisseyi kontrol eden şâ€¦sizlerin fiyatlama mantığı her türlü yorumu boşa çıkarıyor. Tek diyeceğim sabır katsayısı düşük olup bu hissede alım yapmayı düşünenler hiç bulaşmasın. Biz düştük bir kere bu kötü yola, başkaları da bunları bilerek alsın.
YTD.
Bu yorumu neye göre yapıyorsunuz kullandığı krediler uzun vadeli siz kalkıp bütün haliyle hesap yaparsanız yanılırsınız dönemler içine giren ödemeleri yaparsanız net veriye ulaşırsınız sizin yaptığınız hesaba göre akenerjihinyapsanız 4 milyar lira kur zararı çıkarırsınız
Sn.Milagras ve Ahmet Uzal,
20.08.2018 253 nolu aşağıdaki yazımda bunları benim değil bilançonun söylediğini yazmıştım. O günden bugüne kurlar % 10 daha yükseldi. Bunları dipnotlarını okuyarak siz de görebilirsiniz.
Bu şirketin net yabancı pozisyonu ağırlıklı olarak avro ve toplamda 150 milyon avro civarında. Dediğiniz gibi borçlar uzun vadeli. Ve tabi ki gerçek zarar borçlar ödendikçe ve ödendiği günkü kurlar üzerinden netleşecek ve kar/zararı etkileyecek. Borçlar ödendikçe döviz olarak borcu azalacak ama kurlar arttıkça tl karşılığı artmaya devam edecek ve bu farkları da bilançoda göreceğiz. Borç ödeme rakamlarına bakarsanız bunu göreceksiniz. Net olarak borç ödemesi yapılmasına rağmen toplam borç tutarı yükselmiş. Nakit akım tablosunda Gerçekleşmemiş yabancı para çevrim farkları ile ilgili düzeltmeler rakamına da bakınız. Geçen sene 6 milyon tl iken bu sene 47.8 milyon tl.na yükselmiş.
Bilançolar makyajlanabilir ve gerçeği göremeyebilirsiniz. Önemli olan bu şirketin toplamda 150 milyon avro borcu var ve dört işlem yaparak detaya inmeden çok basit şekilde oluşan kur farkı zararını hesaplayabilirsiniz.
Bilançoda kurdan dolayı olumsuzluklar var ancak artmaya başlayan yüksek kar marjı ve ihracat ile bu zararı kapatabilir. Tabi ki kurlardaki volatilite azalıp fiyatlar dengeye kavuşursa. Çok detay yazacak vaktim yok. Şimdilik bu kadar… Akenr bilançosuna bakmadım o yüzden yorum yapamıyorum. Bu yazdıklarım ışığında oradaki kalemlere siz de bakabalirsiniz.
20.08.2018 253 nolu yazım,
Bilançoya bir göz atayım dedim. Tamam çimento grubu olarak satış maliyetleri düşmüş ama bunun sağladığı faydayı da finansman maliyetleri-kur farkı silip götürmüş.
Ama asıl dikkat edilmesi gereken ise ;
Önce Dövizin 10 değer kazanması halinde (79.529.654) zarar ederiz demişler.
Sonra da son maddede şunları yazmışlar : 30 Haziran 2018 tarihi ile finansal tabloların onaylandığı tarih olan 17 Ağustos 2018 tarihi arasında Türk Lirası belli başlı yabancı para birimleri karşısında önemli ölçüde değer kaybına uğramıştır. Söz konusu değer kaybı ABD doları karşısında yaklaşık %31, Avro karşısında yaklaşık %29 olmuştur.
Yani 30.09.2018 de kurlar bu seviyelerde kalmış olursa bilançoya yansıyacak olan 240 milyon tl. kur farkı zararını bugünden söyleyeyim diyorlar.
YTD.
Ticaret bakanlığı yaptığı düzenlemeyle şirketlerde artık imtiyazlı ortaklarda imtiyazları oranında kar payı alabilecekler
Resmî gazete yayınlanmış
Açıklamasını okudum sizce bu karar bizim gibi kylerin yararına olurmu özellikle btcim de???
Borç kalemimı uzun vadeli siz nasıl olurda bir kalemde kur zararı yansıtıyorsunuz Akenerji yapı krediden 1.1 milyar dolar kredi kullandığında dolar 3.10 idi ozaman bilanço kalemine şuanki kur 6.50 3.4 milyar tl zararmı yazmalıyız burda insanlara yanlış Bilgi akatarmayın
benim gecmis yazilarimi bulun kendim endeks ve kriz beklentisi sebebiyle satmisken kime ne onereyim btcim cok iyi guzel ancak endeks ve kriz beklentim sebebiyle ben ciktim dedim
Israrla onerme yok yani ha bilancolardan once bolunmeden oncesini kastediyorsaniz okey ama bolunme sonrasi endeks ve kriz beklentilerimi dile getirdim.
Satin cikin dediklerim ise memnun olmayanlar icindi birseyden memnun degilsen ondan uzaklasirsin cikarsin birakirsin.
Benim gordugum hergun memnuniyetsiz bir topluluk ama hergunde ayni sekilde devam eden topluluk benim anlam veremedigim bu durum.
Bemde mal olsa ve zarar etsem cikacaginada inanmiyorsam satarim mantikli olan budur.
Ha mal var zarardayim ama cikacagina inaniyorsamda.
Ben inaniyorum bu hisse ederini bulacak su sebeple cikabilir bu sebeple cikabilir ben bekliyorum cunku ..... Olunlu yonleri var.
Dersin.
Ama geneliniz ... Yaptigim cocuklari kazandirmayacak bana paramin hepsini somurdunuz.... Ama olsun ben beklerim siz yine somurun...... Cocuklari diyorsunuz ?
Bu normal bir davranismi yani hem sizi dolandiriyor ve kandiriyorlar boyle soyluyorsunuz hemde daha fazla dolandirsin diye beklemeyede devam ediyorsunuz.
Yani dolandirilmiyor kandrilmiyorsunuzda baskalari girmesin diyemi boyle yaziyorsunu acaba bir art niyetmi aramaliyiz falan hemen siz gibi.
Hmm dur lan budami onlardan acaba bir kotu niyetimi var boyle yaziyor hmm acaba ne menfaati var hmm.
Kandirila kandirila paranoya olmussunuz.
Erhan Açıkgöz,sahibi olnadığın ve sattığın bir senet için burada sayfayı dolduracak yazıları yazacak enerjiyi neden harcıyorsun.sen iyilik meleğimisin millete sahibi olmadığın
senet hakkında sayfa işgal ediyorsun.Git elindeki senet hakkında yorum yapBana göre kötü niyetli bir amaca hizmet ettiğin aşikar.
ne alakasi var hocam iyilik melegi kismi dogru olabilir. Cevremdekilere beni taniyanlara beni sorabilirsin erhan nasil birisi diye karsiliksiz bor suru kisiye yardim ettim elimden geldigince.
Ben seviyorum birseyler anlatmayi paylasmayi.
Ancak sizin su yorumlariniza katilmiyorum kimsenin hissede payi yokmu varmi diye arastirilmiyor. Sadece lotu olanlar yazabilir diye bir kural yok. Hisseyle ilgilendigim icin yazma geregi duyuyorum.
Baska bir niyetim yok.
Her konuda soru gorus onerilerinizi dinleyip anlatabilirim.
Yinede sert uslubum varsa affola
Sn.Milagras
Yazdıklarımı iyi okuyunuz. Yazımda ne demişim;
-Bu şirketin net yabancı pozisyonu ağırlıklı olarak avro ve toplamda 150 milyon avro civarında. Dediğiniz gibi borçlar uzun vadeli. Ve tabi ki gerçek zarar borçlar ödendikçe ve ödendiği günkü kurlar üzerinden netleşecek ve kar/zararı etkileyecek. Borçlar ödendikçe döviz olarak borcu azalacak ama kurlar arttıkça tl karşılığı artmaya devam edecek ve bu farkları da bilançoda göreceğiz.-
Yani bütün borçlara ait kur zararlarının tamamı 9 aylık bilançolardaki net kar/zarar rakamına etki edecek demiyorum. Sadece aiy olduğu dönemde gerçekleşenler. Kalan borçlar ise güncel kurlara göre değerlenecek. Ayrıca faaliyet karı, kur zararından yüksekse 3 aylıkta olduğu gibi kar açıklamaya da devam edecektir. Buradan da şu sonuç çıkar eğer kur zararı olmasaydı Btcim 6 aylıkta çok daha iyi kar rakamı açıklayacaktı.
Son 1 aydaki kur hareketleri çok fazla ve bu seviyelerde kalır ise faaliyet karı veya başka birşey –geçen sene değerleme farkı olmuştu- bu zararı kompanse edebilecek mi göreceğiz. Yoksa özsermaye düşecek ve buna paralel defter değeri de düşecektir.
Burası Btcim forumu. Sürekli Akenr örneği veriyorsunuz. Uzun süredir takip etmiyordum ve sizden dolayı bir gözatayım dedim bilançosuna. YKB den 1.1 milyar dolar kredi kullandığını yazmışsınız. Ancak bilanço dipnotlarında 1.1 milyar dolar döviz borcu göremedim. Sayfa 16 not 3’te YKB ile yapılan anlaşmanın 685.652.174 usd ve 429.565.217 tl. olduğu yazıyor. Acaba ikisini usd olarak toplamış olabilir misiniz? Akenr 6 aylık bilançoda Sayfa 16-17-18 i incelerseniz anlatmaya çalıştığım bilanço dönemlerinde mevcut döviz borçlarının güncel kurlara göre nasıl değiştiğini göreceksiniz. 34 ve 35. Sayfalardaki not 16 ‘ya da bakarsanız net döviz borcunun dediğiniz rakamdan daha az olduğunu göreceksiniz.
Ben burada kimseye hisseyi al-sat tavsiyesinde bulunmuyorum. Sadece gördüklerimi bilanço okumasını bilmeyen ya da göremeyenler için paylaşıyorum. Profesyonel de değilim. Bilançolarda makyajlar olabilir. Yanlışım olursa uyarıları her zaman dikkate alırım.
YTD.
Bir kumarhanede kazanan sadece kumarhane sahibi olurmuş.Bu senette kumar kağıdı olmuş.Artık sözde yatırımcılarda bunu ,bu şekilde kabul etmiş ki,her ky ye o kanaldan yol gösterir olmuşlar.Ama, kazanan sadece kumarhane sahibi.Artık maalesef uzun vade yatırım yapmak,gerçek yatırımcı olmak maalesef akıl karı değil.Beni artık boşverin,Bu kağıttan, yani bu sinekten ne kadar yağ çıkarırız deyip kısa vadede karınızı cebe atın derim ben.genede iyisini siz bilirsiniz.ytd.
Emeğimize sağlık güzel bir açıklama yapmışsınız ve sizi anlıyorum FAKAT
Ben şuna bakarım Batı cim olarak Her şeyimizi satalım iştiraklerimiz gayrimenkullerimizi borcumuzu ödeyelim ve kalanı
paylaşalım cebimize bir hisseden ne kadar kalır ona bakarım benim matematiğe ve ticarete bakışım bu selamlar.
Gerçeklerden uzak yorumlar var.
Şirketin konsolide flnas borcu 800 milyon ise dovlzde bu kadar yüksrlmişse, fidovlz bazında olan borçta o kadar yükselmiş ve şirketin kaç yıllık faliyeti karını erittiği hesaplanmalı.
Mevcut doviz hareketleri koşullarında doviz bazında borcu bir yıllık karından fazla olan bütün şirketler kısa ve orta dönemli olumsuz etkilenecektir
Hiçbir polemige girmeye gerek yok. Burada paylasilanlari begenmeyenler finansal raporun dip notlarini okusunlar ve kararlarini versinler. Isteyen paylasir hatalar varsa duzeltilir. Bu
anlamda borclarin odeme planini dipnottan buraya atayim dedim beceremedim.
Yetkiniz yok diyor. Dogruyu soyleyeni dokuz koyden kovarlarmis misali....
Ilk bes yil ana para geri odeme toplami 500 m civari.
Totalin 2/3 u. Kur etkisi
320m dan yaklasik 200m
yani ilk bes yilda odenecek
ana para 700 m tl. Listede yillik dengeli bir odeme var.
Sonuc yillik 140 m geri odeme var. Faizi haric....son bedelli parasi haric......
Benim tahminim Baticim 200 m para kazanirsa anca kar yazacak.
Iyi egitimli ...... yoksunu miras yediler daha net donelere sahip olduklarindan
hisse fiyatlamasini eze eze yaptilar.....yapmaya devam edecekler. Aceleleri yok zaman var....ara ara yatirimcidanda bedelli parasi aliyorlar....maaslar her ay cepte.Ailelere kallavi is.
Imtiyazlarida zirhlari.
Ha bir olumlu beklenti ihracat beklentisi.....bu konuda bir bilgisi olan varmi? Yok. Yonetim bir haber paylasim yapiyormu?
Yok. Yatirimcisini koruyacak yonetim bir aciklama yapardi. Varda yapmiyorsa her lafi hakediyorlar. Yoksada adama sormazlarmi bu yatirimi niye yaptin....ihracat icin diye beyanat veriyorlardi.
Iyilik melegi arkadasin veya bir baskasinin elini tutan yok. Mal alacaksan cari basamakta 50K ....tavana kadarda 200 K mal vardi. Yine olacaktir.
Bir bardak sut icin inek besleyen ...heslerin durumu..
basiretsizlerin hissesi sizide kucaklar.
Isin tavi ky icin kacti. Buyukler gelsinde ugrassin gari.
Ytd.
Saygilar.
Herkes bardağın boş kısmını tartışıyor,birazda dolu tarafına bakalım,yıllık 20 milyon dolardan 7 yıl vadeli 140 milyon dolar borç var ise sizde bu süreçte yıllık 7*40 milyon dolar 280 milyon dolarlık ihracat yapacaksanız doların yükselmesi iyimi kötümü? Benim görüşüm kısa vadede kötü gibi görünsede orta ve uzun vadede kurun yüksek kalması lehimize...Siz asıl pd ye bakın 77 milyon dolar ,2 yıllık ihracat hedefi bile değil neredeyse Whr lere ve revizyonlara harcanan paraya denk geliyor tam bir utanç vesilesi.
bir tahtanın bu kadar sahipsiz kalması hiç hoş bişey değil. şirketin alacağı aksiyonları kimse bilmiyor. bence sökeye bunca yatırım boşuna yapılmadı. kurun yükselmesi çimento fiyatlarını mı düşürecek çimento fiyatları artmayacak mı. kur yükseldi diye maydanozun salçanın bile fiyatı artıyor bir ülkede üretime odaklanmış ihracata odaklanmış bir şirketin piyasa değeri bu kadar pula çevrilir mi. yazık yatırımcıya bu yapılmamalı ihracat yapıloyorsa bunları bilançolarda görecegiz. şu bedelli korkusundan kurtulmamız lazım. sökede yapıldı ne oldu hisse bedelliden sonra dahada pirimli burada hisseye bu baskıyı yapanın maksadı ne ytd.
Sn.Eksipnoss35,
Bardak dolu iken boşaldı ise neden ve nasıl boşaldığını sorgulamak gerekmez mi ?
Bsoke yeni fabrikada mayıs başında üretime başladı. Ve Bsöke’nin 2018/6 aylıkta görüleceği üzere 2 ayda yaptığı ihracak toplamı 6,5 milyon tl. O günkü kur ile 1,5 milyon USD yapar. Yıllık 40 milyon ihracat hedefi bağlantılar-anlaşmalar yapılmadı ise bu bağlamda hayal olur. Hayal-hedef değil somut haberlere bakmalıyız. Ben böyle bir haber göremedim. Var ise paylaşır mısınız? Dediğiniz rakamlara ulaştıracak ve şirketi olumlu etkileyecek gelişmeleri bilanço açıklandığında mı öğreneceğiz ?
PD düşüklüğü konusunda katılıyorum. Ancak şu an krizdeyiz ve tecrübeli arkadaşlar bilirler ki krizlerde çok ucuz dedikten sonra bile daha da ucuzladığına şahit olmuşuzdur. Bunu engelleyecek olan en etkili şey ise şirketin geri alım kararı ve uygulamasıdır.
YTD.
2018 için 1 milyon ton (ton başına 40$ civarı) kontratlı olarak bağlantı yapıldığını zaten gk da açıkladılar,resmi olarak açıklanmasada ben şahsen önümüzdeki bir kaç yıl için sağlam bağlantılar yapıldığını düşünüyorum,aksi halde bu kadar döviz açık pozisyonu ile hedge yapmamak deli cesareti ister.
Insan basiretsiz hemde kotu niyetli olunca hikaye gibi gelen herşey gercek oluveriyor. Yeni duruma gore 3 tl olan dd yeniden degerleme cambazligi ile yaklasik 5 tl oldu....ama gel gelelim cari fiyat ortada.
Iyi egitimliler tum yatirimcilarina kurucu..by..ky
10 senedir giydiriyor.masallah su son krizide bildiler tahmin ettiler on senedir her seferinde yaptiklari gibi durumu kendileri icin firsata cevireceklerdir.
On sene once Baticim hisselerini
3.50 $ a Bsoke ye hemde %4 miktarda alirken imtina etmiyenler...
tabi kendi ellerindeki mali sattilarsa bilmem gari... Simdi hisse 1/10 fiyata dusmus killari kipirdamiyor.
Su kur farkini yazsinlar dd nereye gelecek gorecegiz....akilli cocuklar.
Bir milyar $ a satmayiz diyenler 75m
$ i iclerine sindiriyor bu mirasyediler.
Simdi hazir beton isletmesine bakiyorum. 2017 de zarar 2018 alti aydada 500 bin tl vergi oncesi kar var yaw. Yoneticilerine bu paradan fazla maas verilmistir....cok ayrinti yok ama bence daha fazla verilmistir.
Bilmem kac tane beton santiyesi devasal is ama dag fare dogurmus.
Bizim iyi egitimliler ne aksiyon almis?
Hiç birsey..... ciftlik mubarek....kimlere ne kolayliklar avantalar sagladilar kimbilir.
Iste dolu bardak bir yudum su icilmeden nasil devrilire ornek.
Ciro nerdeyse cimentolar kadar....kar
o da kalem oyunuyla 500 bin tl saka gibi degilmi? Fiyatlamada saka gibi olacak o zaman.....patronculara duyrulur.
Ytd[emoji35]
Saygilar.
Birileri ısrarla halen olmuyacak duaya amin demeye çalışıyor,6 aylık faaliyet karı 115 milyon tl yıllıkda en az 250 milyon olur,şu an iç konjonktür anormal olduğu için kar kambiyo zararı ve faize gidiyor,kurdaki oynaklığın durulduğu ilk çeyrek yapılan yatırımların gerçek sonuçlarını herkes görür,kurlar bir kaç aya dengelenecektir,Ağustos ayında yıllar sonra cari fazla vericez,Eylül ayındada cari fazla olur...Pd 70 milyon dolar!!!Şu konjonktür de bile sadece limanı 80 milyon dolara gece satarsınız,sadece Söke’ye harcanan para 150 milyon dolar,şartlar ne olursa olsun 70 milyon pd akıl mantık işi değil...Bazıları Batı betona takılmış hazır beton sektürü belli kar marjı %3,oradaki amaç betondan para kazanmak değildir,asıl amaç ana şirketin çimentosunu satmaktır,maşallah çimentodaki kar marjı hızla artıyor,asıl takip edilmesi gereken taraf o olmalı,Söke bedelliside bugün bitiyor,patronlarda gerek direk gerek dolaylı ceplerinden ciddi bir sermaye koydu şirkete,şimdi sonuçları merakla bekliyoruz Pd yi bu hale getirip paralarını ve şirketlerini pula çevirenlere karşı nasıl bir reaksiyon verecekler...
Sabancı 3 tane fabrikasını satışa çıkardı,aslında sadece bu satış süreci bile bu tahtada yapılan akıl dışı manipülasyonu bariz şekilde ortaya çıkaracaktır,bakalım büyük bir kriz denen bu konjonktür de ton başına ne kadar teklif gelecek???bizde 4 milyon ile çarparak kendi değerimizi kabaca buluruz.
Diğer önemli noktada Sanko’nun çimento bölümü ile ilgili Tayvan’lı şirketli yaptığı görüşme,sonuç olarak elindeki Batı paylarıda şu an masada,bunlar çok önemli gelişmeler,Tayvan’lılar çok dikkatli olmalı,Batı hisselerini alan gurubun iki yakası bir araya gelmiyor :),örnek Ocı,Lafarge,Holçim,Sanko ve en önemlisi bizler....
Sayin EKSİPNOS35 burada sayfalarca sirketin degeri anlatildi...hesaplandi lakin sonuc ortada fiyata yansimadi....yansimasi engellendi. Isin teori kismi temel kismi coktan bitti....is sahada ne durumda ? onemli olan butun yatirimcilar icin bu degilmiydi? Sizler hala sahte dusman yaratma pesindesiniz. Tahtanin icine edenler bizzat kendileri yaw.
Bu kadarda insanlari aptal yerine koymayin yaw. Oyle ise bu iyi egitimlilerin elini tutanmi var...yada boylebirsey mumkunmu!!!
Bugune kadar bu rezil fiyatlamayi bizzat yaptilar.
Konjekture bakilirsa daha ne kadar daha yapacaklar bakalim. Enaz Uc post cikardilar ama doyamadilar.
Siz hala bir post daha cikaracak ky gelsin diye bardagin dolu tarafi muabbetini yapiyorsunuz.
Rakamlarida dogru paylasin derim...... 115 satis 35 kar getirmis.......250 de 80 getirsin....ee kur farkini bile karsilamayacak...zarar zarar.
Beton bunlarin cimentosunu
satiyorsa ...ovdugunuz cimento uretimi verimlilik kazanimlarida hikaye o zaman. Zaten konsilide ye katkisinin olmamasi bundandir. Ben yonetimin basiretsizligini gostermek icin ornekledim. Rakamlar boyle soyluyor.
.................
Karsimizda devasal bir cimento sirketi holding gibi.
Yatirimci olarak carpiyoz boluyoz....ne ucuz sirket diye adeta baliklama atliyoruz.
Patron faktorunu biz atladik sen atlama sevgili ky.
Bu ..... yoksunlari zihniyetlerini degistirmeden
fiyatinda degismesi zor.Kafalarina vuracak cok adam cikarda....ah o imtiyazlari yokmu....muthis bir koruma bu miras yediler icin. Sen akilli ol ky bir kez daha sorgula....bu hisse neden bu kadar ucuz fiyatlaniyor.....hemde on senedir . Patrona dikkat diyorum....dikkat.
...............
Bugunlerde ulkemizin yasadigi kriz birgunde gelmedi. Anlatmaya sayfalar yetmez ama bir hikaye anlatirsiniz herkes anlar.
Benim onerdigim hikayede degil....ne yazikki...GERCEK.
Lutfen ....Estonya feribotu sendromu....okuyun.
Ytd.
Saygilar.
Yatirimcida patron gibi kaypak olmus.yaziyor..siliyor
tekrar yaziyor. Uzum uzume baka baka kararir derler.
50 K mal almak icin canbazliga gerek yok yaw....
On basamakta 45K var zaten. Bu fiyatlardan bi calkalada gorelim. Ortalama bin lira fazasina bu mali yaparsin. Tabi ondan sonra ne olur...bilememde. Boyle zorlama ile yukari yapmak cambaz isi gibi.
....... yoksunlari bi assagi bi yukari hepberaber yuvarlanin gari.
Ytd.
Saygilar.
Şirketimizin 260.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin 400.000.000 TL'ye artırılması nedeniyle ihraç edilen 140.000.000 TL nominal değerli paylar Sermaye Piyasası Kurulu'nun 09.08.2018 tarih ve 35/916 sayılı toplantısında onaylanan izahnamede belirtilen esaslara uygun olarak 14.08.2018 ile 05.09.2018 tarihleri arasında kullandırılmıştır. Kullanılmayan payların nominal değeri 925.750,865 TL'dir. Kamuoyu ve yatırımcıların bilgilerine sunulur.
Şirketin itibarı mı bitmiş?
Yoksa bedelliden haberi olmayan mı var?
Dışarıdan gelen sermaye artırımı konsalide borcu ne kadar azaltacak?
4,2 milyon ton kilinker kapasitesi,6 milyon ton kapasiteli liman,3 adet Hes,Söke eski fabrika,Söke yeni fabrika,kül tesisi,Batı beton...hepsi birden 70 milyon dolar,şimdi bu patronlar çokmu keriz???yoksa fazlamı uyanık???Bence bizim patronlar yılın kerizi,normal bir patron şirketini bu kadar rezil rüsva etmez,bakın Sabancı üç fabrikadan en kötüsünü en az bu değerden nasıl satıyor!!!
Sayın Kyno kimseye ne al demek ne de sat demek haddime değil,nede alandan satandan menfaatim var,aylardır tek adet işlemimde yok...Tamam bizde Stockholm ve Estonya sendromu var diyelim ancak sizdede ciddi anlamda Paris sendromuna sebeb olmuş bu hisse,merak etmeyin bu gemi batmaz,bakın bu en kötü senaryoda bile yılı karlı kapatıcaz,bu saaten sonra bu şirket en kötü yılda para kazanır,iyi yıllardada para basar,buda böyle biline.
Elektriğe yine zam geldi?
Hangi çimetto fabrikasının 3 tane HES i var?
Batıçim bundan nasıl etkilenecek?
3 hesin toplam kapasitesi ?
Hesler artıya geçer mi?
Liman da batısöke ihracatı LİMANIN ELLEÇLEME miktarını artırır mı? klinker yükte ağır pahada hafif üründür Liman için olumlu mu?
Zaten ecrimisilini ödüyor karlığı daha da artacaktır.
Bu fiyatalar bizim için satım değil alım için uygundur.
ytd.
saygılar,,,,,
Kur farkı zararıymış, ihracatıymış, Hes miş, Limanmış, ucuzmuş falan hepsi yıllardır konuşulan şeyler ve artık sağır sultan duymuştur. Bu konuda daha fazla yazmaya gerek var mı bilemiyorum.
Önemli olan soru şu : Daha ne kadar süre ucuz kalacak. Eskiden ucuz diye tercih ederken bugün alternatif bir sürü ucuz hisse var.
2 ay önce değiştirmeyi düşündüğüm ve maalesef sadece düşüncede kalan başka ucuz hisseden bugün %30 daha az lot alabiliyorum : (
Yeni girecek KY ler bunları gözönünde bulundursun.
YTD.
Aynen katılıyorum. Bizi bu sarmalın içinde öyle olmuş, şu olmuş bu olmuş hikayesi içinde yuvarlanıyoruz.
Yönetim bu işin içinde değilse hisse fiyat performansına yansımasını dört gözle bekliyoruz.
Hisse fiyatına yansımasına göz yumuluyorsa buna sessiz kalan yönetimin suçu daha büyüktür.
Hisse geri alım diye bir karar hisse fiyat istikrarı sağlamak için alınmadı mı?
Eğer işler kötü olduğu için hisse fiyatı yükselmiyorsa 10 yıldır hangi yönetici yada Müdür Görevden alınmıştır?
Demek herkes durumdan memnun mu ?
Bu işin resmen cırkı çıkmıştır.
ytd.
Saygılar,
İmtiyazli ...... yoksunlari hepinize iyi hafta sonlari.. yaz sonu yaklasiyor..bir daha
tatil yapamamak var...tadini
cikarin son gunlerin.
Kriz derin hatta kalici izlerini
birakmaya basladigi bu gunlerde borsamizda nasibini aldi...belkide almaya
devam edecek. Tum ekonomistler borsa hisselerinin degerlerinin cok altinda islem gordugu konusunda ayni fikirdeler. Hatta yatirim nedeniyle doviz borcu olanlarin assagi eyilimli fiyatlamalarinin surecegini soyluyorlar. Bu tur hisselerin bedelli sermaye arttirimi yapmalari en dogal refleksleri...bu da hisse fiyatlarini baskiliyor hatta dusuruyor ... gorusu cogunlukta.
Bunun disinda hisse fiyatlarinin cok dusmesinin ve dusmeye devam etmesinin belli basli sebepleri konusunda imtiyaz
konusunun alti ciziliyor. Azinlik hissedarlarin ellerinin
bagli olmasi....yonetimde soz sahibi olamamasi bu tur
hisselerdeki fiyatlamanin olmasi gerektiginden cok daha ucuz olmasina sebep oluyor deniliyor. Aynen bizim
hissemizde oldugu gibi....
Yorumcularin onerilerinde ilk sirada imtiyaz hakkinin kaldirilmasi geliyor. Imtiyazin
kriz donemlerinde hisse fiyatlamasi uzerinde cok olumsuz etkisi oldugu asikar. Patronun cani nasil isterse hisse oyle fiyatlaniyor. Bizim hissemiz icinde durum boyledir. Kriz sonrasinda yapisal reformlar
hayata gecirilirken borsadaki
imtiyaz konusu ilk siralarda yer alacaktir. Fiyatlamayi patrona teslim eden sistem sektorde nerdeyse ky birakmamistir. Hatta borsa sempatiside birakmamistir.
Bizde ayni seyi soyledik durduk ...bizim patronlarda imtiyaz zirhlarinin arkasindan on kusur senedir bu hisseye ellerinden gelen kotulugu yaptilar. Belki diger imtiyazli hisselerin patronlari nin cogunluguda ayni sekilde davrandi. Kaybeden
ky...by...kurucu gibi gozuksede ..asil..SEKTÖR..
kan kaybetti...kaybediyor.
Yatirimci sayisi ...sektor buyuklugu ortada.
Sozun ozu imtiyazin sonu yaklasiyor. Bizim mirasyedi lere duyrulur.
Bunlar paylasimci olsalar yada durust isadami olsalar
bu fiyatlamaya izin verirlermi!!!??? Çapsiz yamyamlar.
Devlet bunlara sopa gostermeden bunlar duzelmezler. Sopa gelinceye
kadar bu ..... yoksunlari bildiklerini okurlar. Daha ne kadar surecek diye soranlara
cevap olmustur sanirim.
Ytd.
Saygilar.
https://m.youtube.com/watch?v=TGwLgTkLgy4
https://m.sabah.com.tr/egeli/2018/09...ma-keyfi-yapti
Film gerçekten çok güzel izemeye değer,hele bizim gibi yıllardır aynı filmi izleyenler için :)