Sayfa 37/597 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon
Arama sonucu : 4774 madde; 289 - 296 arası.

Konu: BTCIM - Batı Çimento

1. Raporlarda batı betonu da ayrıca göstermeye başladılar. GK da bu konuda talep gelmişti.
    Ama faaliyet raporlarında hala % şu kadar artı,% şu kadar düştü.
    Defalarca talepte bulunulmasına rağmen şu kadar ton ürettik -şu kadar ton sattık,
    kapasitemiz şudur.Hep kulak arkası yapılıyor. Bir yıl önce 100 birim ihracat yapsan çok düşük olsa, sonraki yıl 200 biri yapsan ihracatı %100 artırsan çok iyi bir şey mi oluyor?
    Bizleri kandırmaya çalışırken KUR FARKI da ve daha bilmedikleri birçok şeyden zarar ettiklerinin farkında bile değiller....

ytd.

Alıntı Originally Posted by CARİ Yazıyı Oku
    Raporlarda batı betonu da ayrıca göstermeye başladılar. GK da bu konuda talep gelmişti.
    Ama faaliyet raporlarında hala % şu kadar artı,% şu kadar düştü.
    Defalarca talepte bulunulmasına rağmen şu kadar ton ürettik -şu kadar ton sattık,
    kapasitemiz şudur.Hep kulak arkası yapılıyor. Bir yıl önce 100 birim ihracat yapsan çok düşük olsa, sonraki yıl 200 biri yapsan ihracatı %100 artırsan çok iyi bir şey mi oluyor?
    Bizleri kandırmaya çalışırken KUR FARKI da ve daha bilmedikleri birçok şeyden zarar ettiklerinin farkında bile değiller....

ytd.
    Sn.Cari,

Tam da yatırımlar bitip bunların karşılığı alınmaya başlamışken ve sonuçlarını bilançoda da görmeye başladığımız dönemde kurlardaki ve faizlerdeki anormal artışlar tüm dengeyi bozdu. Kur farkından oluşan zarar ile bir fabrika daha yapılabilirdi. Hidroelektrik santrali için döviz ile borçlanıldı ve ödemeleri de hala devam ediyor diye biliyorum. O da fiyasko.

Kurlardaki artış devam ederse döviz borcundan dolayı özsermaye de düşecek ve ucuzluk sembolü olarak çok değer verdiğimiz pd/dd yükselecektir. Bu nedenle kurlardaki/faizlerdeki hareket durulmadan şirketin ne kadar etkilendiğini saptamak mümkün değil. 9 aylık bilançolara da bakacağız. Batısöke bedellisi ile borçlar ne kadar azaldı göreceğiz.

Ancak yılların verdiği tecrübe ile bir gerçeği de gözden kaçırmamak lazım. Hisse/borsa dibini kötü haberler gelip bundan dolayı herkes satarken yapar.

Bu hisse ile ilgili fazla yorum yapmak istemiyorum. Çünkü hisseyi kontrol eden şâ€¦sizlerin fiyatlama mantığı her türlü yorumu boşa çıkarıyor. Tek diyeceğim sabır katsayısı düşük olup bu hissede alım yapmayı düşünenler hiç bulaşmasın. Biz düştük bir kere bu kötü yola, başkaları da bunları bilerek alsın.

YTD.

Bu yorumu neye göre yapıyorsunuz kullandığı krediler uzun vadeli siz kalkıp bütün haliyle hesap yaparsanız yanılırsınız dönemler içine giren ödemeleri yaparsanız net veriye ulaşırsınız sizin yaptığınız hesaba göre akenerjihinyapsanız 4 milyar lira kur zararı çıkarırsınız

4.  Alıntı Originally Posted by milagras Yazıyı Oku
    Bu yorumu neye göre yapıyorsunuz kullandığı krediler uzun vadeli siz kalkıp bütün haliyle hesap yaparsanız yanılırsınız dönemler içine giren ödemeleri yaparsanız net veriye ulaşırsınız sizin yaptığınız hesaba göre akenerjihinyapsanız 4 milyar lira kur zararı çıkarırsınız
    İşte budur teşekkür ederim.

Alıntı Originally Posted by milagras Yazıyı Oku
    Sn.Milagras ve Ahmet Uzal,

20.08.2018 253 nolu aşağıdaki yazımda bunları benim değil bilançonun söylediğini yazmıştım. O günden bugüne kurlar % 10 daha yükseldi. Bunları dipnotlarını okuyarak siz de görebilirsiniz.

Bu şirketin net yabancı pozisyonu ağırlıklı olarak avro ve toplamda 150 milyon avro civarında. Dediğiniz gibi borçlar uzun vadeli. Ve tabi ki gerçek zarar borçlar ödendikçe ve ödendiği günkü kurlar üzerinden netleşecek ve kar/zararı etkileyecek. Borçlar ödendikçe döviz olarak borcu azalacak ama kurlar arttıkça tl karşılığı artmaya devam edecek ve bu farkları da bilançoda göreceğiz. Borç ödeme rakamlarına bakarsanız bunu göreceksiniz. Net olarak borç ödemesi yapılmasına rağmen toplam borç tutarı yükselmiş. Nakit akım tablosunda Gerçekleşmemiş yabancı para çevrim farkları ile ilgili düzeltmeler rakamına da bakınız. Geçen sene 6 milyon tl iken bu sene 47.8 milyon tl.na yükselmiş.

Bilançolar makyajlanabilir ve gerçeği göremeyebilirsiniz. Önemli olan bu şirketin toplamda 150 milyon avro borcu var ve dört işlem yaparak detaya inmeden çok basit şekilde oluşan kur farkı zararını hesaplayabilirsiniz.

Bilançoda kurdan dolayı olumsuzluklar var ancak artmaya başlayan yüksek kar marjı ve ihracat ile bu zararı kapatabilir. Tabi ki kurlardaki volatilite azalıp fiyatlar dengeye kavuşursa. Çok detay yazacak vaktim yok. Şimdilik bu kadar… Akenr bilançosuna bakmadım o yüzden yorum yapamıyorum. Bu yazdıklarım ışığında oradaki kalemlere siz de bakabalirsiniz.

20.08.2018 253 nolu yazım,
    Bilançoya bir göz atayım dedim. Tamam çimento grubu olarak satış maliyetleri düşmüş ama bunun sağladığı faydayı da finansman maliyetleri-kur farkı silip götürmüş.
    Ama asıl dikkat edilmesi gereken ise ;
    Önce Dövizin 10 değer kazanması halinde (79.529.654) zarar ederiz demişler.
    Sonra da son maddede şunları yazmışlar : 30 Haziran 2018 tarihi ile finansal tabloların onaylandığı tarih olan 17 Ağustos 2018 tarihi arasında Türk Lirası belli başlı yabancı para birimleri karşısında önemli ölçüde değer kaybına uğramıştır. Söz konusu değer kaybı ABD doları karşısında yaklaşık %31, Avro karşısında yaklaşık %29 olmuştur.

Yani 30.09.2018 de kurlar bu seviyelerde kalmış olursa bilançoya yansıyacak olan 240 milyon tl. kur farkı zararını bugünden söyleyeyim diyorlar.

YTD.

6. Ticaret bakanlığı yaptığı düzenlemeyle şirketlerde artık imtiyazlı ortaklarda imtiyazları oranında kar payı alabilecekler
    Resmî gazete yayınlanmış

Açıklamasını okudum sizce bu karar bizim gibi kylerin yararına olurmu özellikle btcim de???

Borç kalemimı uzun vadeli siz nasıl olurda bir kalemde kur zararı yansıtıyorsunuz Akenerji yapı krediden 1.1 milyar dolar kredi kullandığında dolar 3.10 idi ozaman bilanço kalemine şuanki kur 6.50 3.4 milyar tl zararmı yazmalıyız burda insanlara yanlış Bilgi akatarmayın

8. benim gecmis yazilarimi bulun kendim endeks ve kriz beklentisi sebebiyle satmisken kime ne onereyim btcim cok iyi guzel ancak endeks ve kriz beklentim sebebiyle ben ciktim dedim

Israrla onerme yok yani ha bilancolardan once bolunmeden oncesini kastediyorsaniz okey ama bolunme sonrasi endeks ve kriz beklentilerimi dile getirdim.

Satin cikin dediklerim ise memnun olmayanlar icindi birseyden memnun degilsen ondan uzaklasirsin cikarsin birakirsin.

Benim gordugum hergun memnuniyetsiz bir topluluk ama hergunde ayni sekilde devam eden topluluk benim anlam veremedigim bu durum.

Bemde mal olsa ve zarar etsem cikacaginada inanmiyorsam satarim mantikli olan budur.

Ha mal var zarardayim ama cikacagina inaniyorsamda.

Ben inaniyorum bu hisse ederini bulacak su sebeple cikabilir bu sebeple cikabilir ben bekliyorum cunku ..... Olunlu yonleri var.

Dersin.

Ama geneliniz ... Yaptigim cocuklari kazandirmayacak bana paramin hepsini somurdunuz.... Ama olsun ben beklerim siz yine somurun...... Cocuklari diyorsunuz ?

Bu normal bir davranismi yani hem sizi dolandiriyor ve kandiriyorlar boyle soyluyorsunuz hemde daha fazla dolandirsin diye beklemeyede devam ediyorsunuz.

Yani dolandirilmiyor kandrilmiyorsunuzda baskalari girmesin diyemi boyle yaziyorsunu acaba bir art niyetmi aramaliyiz falan hemen siz gibi.

Hmm dur lan budami onlardan acaba bir kotu niyetimi var boyle yaziyor hmm acaba ne menfaati var hmm.

Kandirila kandirila paranoya olmussunuz.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 37/597 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •