Ortalik tırtıkçı kaynıyor
Printable View
Ortalik tırtıkçı kaynıyor
acayip yüksek hacim var, anlık 850k
anlık hacim 1.130.000 lot
para giriş 5.648.500
para çıkış 2.990.000
2.662.000 artıda
alanlar halk 120k,ziraat 88k,vakıf 73k
satanlar iş 280k,ak 50k, yfas 21k
Kalemler arası kaydırma yoksa(Direkt ilk madde ve Genel üretim giderleri arasında) Genel Üretim Giderlerinde çok anormal bir artış var. Dokuz aylık bilançoda 4,561 den 17.720 TL. ye yükselmiş. Üçüncü çeyrekte de 2.608 den 11.142 ye yükselmiş. Bunlar izah edilmesi gereken rakamlar. Akşam göz attığımda bunlarla ilgili açıklama gözüme çarpmadı. Ayrıca Kar/Zarar Tablosunda da faaliyet giderlerinde de satışların çok üzerinde artış söz konusu.
Bazı arkadaşların söylediği gibi stoklardaki artışın karlılığa etkisi yoktur. Olsa olsa depolama ve elektrik masrafları olur ki onun da stoktaki mallara yansıtılması gerekir.
Karın düşmesi başlıca şu nedenlere bağlıdır;
1-Hammadde fiyatları sabitken satış fiyatlarının düşmesi(İhracatçı firmalarda kurların düşmesi etkendir.)
2-Hammadde fiyatlarındaki aşırı artışa karşın satış fiyatlarının sabit kalması
3-İşletme sermayesi yetersizliği nedeniyle aşırı kredi kullanılmaya başlanması
4-Büyük ölçekli yatırımların yapılması sonucu amortisman giderlerindeki ani artış
5-Toplu sözleşme döneminde işçilere yapılan yüksek ücret artışı
6-Piyasada talep azalması nedeniyle fiyatlar genel seviyesinin düşmesi ve maliyetlerin nisbi olarak yükselmesi.
Bu etkenlerin hiç biri Konfrut'taki kar azalışını izah etmeye yetmemektedir. Şirketin satışlardaki, maliyetlerdeki ve giderlerdeki aşırı artışı açık ve anlaşılır şekilde ortaya koyması gerekir. Aksi takdirde insanların kafasına başka düşünceler üşüşmeye başlar.
Sakalımız yok, kızıyorlar ama bu tür operasyonları defalarca yaşamış biri olarak söyliyeyim, tüm hisseler için geçerli.
1-Hisseyle arazideki fabrikanın hiçbir organik bağı yoktur, kâr'ı ,tekniğini temelini külahıma anlatın,
2-Hisse fabrikanın adı kullanılarak para avlanan bir yerdir, sıkı kanunlarımız yok, yarı kumarhanedir burası
3-Bu topiklerde truva atları çok, eğer buralarda coşku artıyorsa kaçın, girmyi düşünüyorsanız vazgeçin,bende sattım dediğimde kızanlar ya çok saftı ya truva atı mesela 82 isimliler
4-Hisse uzunca sürünür geçmiş olsun, hafif operasyondan geçti, anladığım kadarıyla bayağı ky geldi
5-Tahminim speğin (1-2 yıllık) yakın tarihli maliyeti yaklaşık 3-3,5 lar civarı, oralara kadar indirse tın yani,
6-Söz konusu paraysa orada her türlü dümen döner,dünya bunun için savaşta..Yani adamlar olumsuz bir hava oluşturup excelde kötü bir tablo yayınladıysa mesela..Kim hesap soruyorki..
7-Bana göre bir başka düşmüş sürünen grafikli bir hisseye geçme zamanı,burası bayağı bir sürünür,grafiğine bakılırsa yükselmekten çok düşme potansiyeli var.Yerlerde sürünen hissenin de yükselme ihtimali yüksektir.
8-Bir soru işareti,bedelsize rağmen çok spekülatif artmadı belki bu olumsuz hava dökme hareketidir akşama tavan kapatır,(nasıl hoşunuza gitti :)
Tamamen yaşanmış tecrübeye dayalı hissi bilgilerdir, geleceği yalnız Allah bilir, kimseye al-sat bilgisi değildir.
Son olarak bana bu tecrübeleri yaşatan hisseleri sayayım,Zoren,Arsan,İpek,Asels,Aksa,Sasa,Vestel,Ka rsan..
demek sevinende var
Bu bilanço ile bile ölüsü 9- 10 lira eder. Amaç farklı ! Bu hainliğı ve hilekarlığı hep yapıyorlar zaten...söyledigimizde de birileri rahatsiz olup kalemşörlük yapıyor..Kan emiciler temizlenmedikce bu durum hep olacak.. Bu nedenlede böyle zamanlarda patron ve yönetimi göreve sorumluluğa çağırmak...sorumluluk almalarını...bunlara fırsat vermemelerini istemek ve beklemek küçük ortakların en dogal hakkı olacaktır...gerisi asaletlerine ve vicdanlarına kalmış...umarım çakallara yedirmez ve saibelere izin vermezler...ytd
alim firsati veren tum speklere tsj
10 yılı geçkin tecrübemizle trene zamanında (16,xx) binip, durağa yakın (43,76) inmenin keyfini çıkarıyoruz durakta çay içerek :) Trenin yönü bellolunca belki atlarız, ama bizim için tren markası farketmez gidiş yönünü beğenince atlarız birine..Burasını artık aseslsin 30-45 zamanına benzetiyorum, her şeye kıllanıp adam kovanlar töredi sahiplendiler iyice, eski efendiler kayboldu, ben de hoşça bakın zatınıza diyor saygılarımı sunuyorum..
Sözlerinin sonunu saygıyla bitirmen bir nebze hadi bakalım diyesi geliyor...
diğer taraftan ne haltın varsa ye diyesi geliyor...almışsın satmışsın züğürt tesellisinden öte gidemez...bize ne...
tecrübeye gelince bu konuya hiç girecek bir tarafın yok...bahsetmeye değmez...
burası bir form kimsenin kimseyi kovmaya hakkı yok kovamaz da ...
ama adap edep kibirli söylemler hoş karşılanmadığını bilmen lazım...bunu insan aileden almadıysa kimse veremez ...
bir saygıda benden zatınıza...
Aselsan 45 lira iken benim sistemde ederi 12 lira görünüyordu. Konfrt şu an sistemdeki ederi 7.5 lira, ama bilanço özelinde tek seferlik bir sıkıntı olduğunu düşündüğüm için tutmaya devam ediyorum. Benim maliyetim de gayet iyi kısa sürede kazanç da gayet güzel ama ben kazanmaya kaybetmeye göre değil bilanço bazlı ederine göre al sat yapıyorum, aselsan gibi balon oluşumlarını kaçırıyorum ama böyle işlem yapmak daha garanti geliyor.
Bir de şunu ifade etmek istiyorum,
ben hisseye aşık olan insan değilim temel kriterlere göre yatırım yaparım ...
klmsn da Brezilya metal frio ya satış öncesi sonrası vs.uzun süre yatırım yaptım ...şimdi ki moda tabirle bebek hisse..yani sabır benim önceliğim...
teknik analizi de forumda arkadaşlar tamamlar yolumuza devam ederiz..sağolsun burada turquaz kardeş epey emek verdi...
her hissenin topiğinde uçlarda çıkıyor bilanço döneminde ara dönemlerde atıp tutarlar karalarlar vsvs..
herkes reyinde hürdür...ama borsada kafa karıştırmak moral bozmak ne yazık ki en büyük handikap bana göre...
hiç gerek yok bana göre ...mevsimsel özellik gösteren bir hissede iniş çıkışlar yaşanır ...hisse şimdi daha likit oldu alınıp satılabilir hale geldi...şimdilik bu kadar ...herkese bol kazançlar...
Sayın KAIZER; Blançoların 3 ve 9 aylıkları denetimden geçiyormu.? Teşekkür ederim.
BİST en cok azalanlar listesinde açık ara farkla en başta ! Tarihinde bir kez olsun % 10 bile primli kapamayan hisse düşmeye gelince en başlarda..tabiki bunu yapan çakallar ...kalleşler ..hilekar hain..insan müsveddeleri var..ve utanmadan da toplumda adamız diye dolaşırlar...siz sadece zavallısınız ! Karakteriniz size en büyük ceza..gaflettesiniz acınacak halde ! Ytd.
bu işlem hacmi bana inandırıcı gelmiyor,bölünme ertesi acele blanço açıklanıyor , ben bunun düzmece olduğunu düşünüyorum, diğer enstrümantallere takılmıyorum,iki milyon küsur işlem yapacaktahta burası al gülüm ver gülüm olay,günlük 25,30 bin işlem tahtada 300 bin lot işlem olsun , yalan rüzgar,yıl sonu blanco ile sermaye 1/1 olsa kağıt yine favori bu yüzden bölünme öncesi çığırtkanlar sattım çıkıyorum, vedalaştım gibi korku senaryolarını öne aldı hani bak brn demedimmi verin kurtulun misali,düşünce ve fikrim beni ytd, değildir şahsi görüşüm budur...
adamsın, bırak çapulcular,la muattap olma...
Sabahi goremiyesiceler diyesim geliyor
Benim asil tepkim..böyle durumlarda patronun ve yönetimin kayıtsız kalmasi ! Izin verilmesi...insanın aklına bir türlü saibeler şüpheler geliyor bu durumda...Evet. hep yazarım bir hissede patrondan daha güçlü spek yada kışıler olamaz ! Patronun yada yönetimin izni dahili olmadan kimse toplu bir hissede ! Operasyon yapamaz ! Bu kadar oranda hisse fiyatı degişemez ! SPK lık durum tamamen...ytd
Bune arkadaş, bedelsiz açıklandığında yalandan %3-4 falan çıkmıştı
https://resmim.net/f/reLNmy.png
Rekor işlem hacmi galiba tarihinde, eskiyi bilen arkadaşlar bilgi verirse iyi olacak.
https://resmim.net/f/37GMvd.png
Bazı arkadaşlar demiş patronu göreve davet ediyorum.patronun çokta umurunda.
Blanço öncesi 32 ve 36 kar rakamı diyenler vardı onlarda yanıldı.
Bazılarıda demişti arkasında döhler var almanlar var hisseye sahip çıkarlar demişti.
Ne oldu kim sahip çıktı.
Ama tek gerçek şu ben her ay düzenli en az 300/500 adet alım yapıyorum.
Bu alım en az 5 yıl sürecek
eksi kapat bakalım ukala . Şirket satılacakmış Araplara bir kaç form da okudum . Acaba sizler.bu konuyla ilgili Bilgi sahibi olan varım
[QUOTE=ireyal;3852946]Rekor işlem hacmi galiba tarihinde, eskiyi bilen arkadaşlar bilgi verirse iyi olacak.
Bu işlem hacmi tantanacı tabirine çok uyuyor ortalığı birbirine katıp kargaşa yaratmak bence...başka izah bulamadım..
Firma: KNFRT_2019_3.csv
Hasilat cari: 38881982
Hasilat gecen: 36323896
Hasilat degisim_yuzde: 7.04
EFK cari: 1754075
EFK gecen: 19293085
EFK degisim_yuzde: -90.91 (Otomatik hesap böyle görünüyor ama efk gerilemesi çok vahim; 19 milyon küsürden 1.7 milyona düşmüş)
Geçen sene aynı çeyreğe göre hasılat yüzde 7.04 artarken esas faaliyet karı çok gerilemiş. Çok şaşırdım...Fırsat bulup dipnotları okuyan var mı?
Katarlılar mu alacak acaba
Venus Z20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=KAIZER;3853453]Ben de bu kadar hacim yaparak düşüş hiç hayra alamet değil diye yorumladım. Devamı gelir diye endişeliyim.
Venus_V3_5570 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Esas faaliyet kârında ve net kârında düşüşün en büyük sebebi olarak üretim maliyetlerindeki artış görünüyor. Dipnotlarda ayrıntılı bir sebep belirtilmemiş artışın kaynağı hakkında. Ben yatırımcı ilişkilerinden sormayı düşünüyorum yarın neden anormal bir şekilde bu kadar arttığını.
Tek seferlik bir şey mi acaba? Herkes aynı soruyu sorarsa belki anlamlı bir cevap alınabilir.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
6 ayda %100 prim yapmış hisse yerden yere vuruluyo , kafayı yemişsiniz siz silkelenin biraz...
KONFRUT GIDA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.
II-14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ
YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU
3
2019 EYLÜL DÖNEMİNE AİT GENEL DEĞERLENDİRME
Toplam üretimimiz 2019 Eylül döneminde, 2018 yılı Eylül dönemine göre %20 oranında artarak
6.851 tondan 8.254 tona yükselmiştir. Üretim miktarındaki artışta 2019 yılında tamamlanmış olan
modernizasyon çalışmalarının tamamlanmış olması da etkili olmuştur. Diğer yandan aynı dönemler
itibarıyle üretimden satışlarımız da geçen seneye göre %25 artmış ve 10.852 tondan 13.579 tona
yükselmiştir.
Gelir tablosunun incelenmesinden de anlaşılacağı gibi şirketimiz, 2018 Eylül döneminde net
29.212.446 TL kar etmişken, 2019 Eylül döneminde net karı 24.171.396TL olmuştur. Esas faaliyet
karımız ise sırasıyla 36.065.670 TL ve 32.414.440 TL olmuştur. Brüt kar marjımız 2018 Eylül
döneminde %33 iken 2019 Eylül döneminde de %31 olarak gerçekleşmiştir.
2019 Eylül döneminde, toplam amortisman giderimiz 4.397.853 TL olup bunun 4.379.182 TL’lik
kısmı üretim maliyetine, kalan kısmı ise gelir tablosuna yansıtılmıştır.
Uzun ve kısa vadeli ticari kredilerimize ait 2019 Eylül döneminde ödenen kredi faizi ile faiz
tahakkukları toplamı 822.464 TL olup bu kredilerin değerlemesinden oluşan net kur farkı gideri ise
1.523.595 TL olarak gerçekleşmiştir.
KAP ta yayınlanan bu faliyet raporuna göre karın düşük olma sebebi ,amortisman giderleri ve faiz giderleri ile kurun düşmesinden kaynaknanan kur farkı giderleri gibi duruyor birde geçen seneki 3. çeyrek karının da 7 milyonunun kur farkı geliri olduğu gerçeği var,bütün bunları topladığında aradaki net kar farkının nedeninin bunlar olduğu gözüküyor .yıl sonu bilançosunu bekleyeceğim
çok düşerse dahada alırım o kadar ,herkes kendi parasıyla alıyor satıyor veya tutuyor ,satan satsın tahta orda ,ben tekte kalsam
yoluma devam edeceğim, neden çünkü kendi bilgim ve aklımla hareket ediyorum da ondan, sizlerde öyle yapın , yani kendi bilginiz ve aklınız size ne yapmanızı söylüyorsa onu yapın ,ben dahil kimsenin görüşüyle hareket etmeyin, nacizane tavsiyem budur ........