Sayfa 36/332 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon
Arama sonucu : 2655 madde; 281 - 288 arası.

Konu: KNFRT - Konfrut Gıda

1. Ortalik tırtıkçı kaynıyor

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ek 23548

Şöyle yorumsuz bırakayım.

Normal olarak bi şey anlamadım

Mesela dönem başı - sonu stok neyi ifade ediyor

Parantez içinde olması neyi anlatıyor

Bi bilen anlatırsa memnun oluruz

Tabi bence

3. acayip yüksek hacim var, anlık 850k

4. anlık hacim 1.130.000 lot

para giriş 5.648.500
    para çıkış 2.990.000
    2.662.000 artıda

alanlar halk 120k,ziraat 88k,vakıf 73k
    satanlar iş 280k,ak 50k, yfas 21k

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ek 23548

Şöyle yorumsuz bırakayım.
    Kalemler arası kaydırma yoksa(Direkt ilk madde ve Genel üretim giderleri arasında) Genel Üretim Giderlerinde çok anormal bir artış var. Dokuz aylık bilançoda 4,561 den 17.720 TL. ye yükselmiş. Üçüncü çeyrekte de 2.608 den 11.142 ye yükselmiş. Bunlar izah edilmesi gereken rakamlar. Akşam göz attığımda bunlarla ilgili açıklama gözüme çarpmadı. Ayrıca Kar/Zarar Tablosunda da faaliyet giderlerinde de satışların çok üzerinde artış söz konusu.
    Bazı arkadaşların söylediği gibi stoklardaki artışın karlılığa etkisi yoktur. Olsa olsa depolama ve elektrik masrafları olur ki onun da stoktaki mallara yansıtılması gerekir.
    Karın düşmesi başlıca şu nedenlere bağlıdır;
    1-Hammadde fiyatları sabitken satış fiyatlarının düşmesi(İhracatçı firmalarda kurların düşmesi etkendir.)
    2-Hammadde fiyatlarındaki aşırı artışa karşın satış fiyatlarının sabit kalması
    3-İşletme sermayesi yetersizliği nedeniyle aşırı kredi kullanılmaya başlanması
    4-Büyük ölçekli yatırımların yapılması sonucu amortisman giderlerindeki ani artış
    5-Toplu sözleşme döneminde işçilere yapılan yüksek ücret artışı
    6-Piyasada talep azalması nedeniyle fiyatlar genel seviyesinin düşmesi ve maliyetlerin nisbi olarak yükselmesi.

Bu etkenlerin hiç biri Konfrut'taki kar azalışını izah etmeye yetmemektedir. Şirketin satışlardaki, maliyetlerdeki ve giderlerdeki aşırı artışı açık ve anlaşılır şekilde ortaya koyması gerekir. Aksi takdirde insanların kafasına başka düşünceler üşüşmeye başlar.

6. Sakalımız yok, kızıyorlar ama bu tür operasyonları defalarca yaşamış biri olarak söyliyeyim, tüm hisseler için geçerli.
    1-Hisseyle arazideki fabrikanın hiçbir organik bağı yoktur, kâr'ı ,tekniğini temelini külahıma anlatın,
    2-Hisse fabrikanın adı kullanılarak para avlanan bir yerdir, sıkı kanunlarımız yok, yarı kumarhanedir burası
    3-Bu topiklerde truva atları çok, eğer buralarda coşku artıyorsa kaçın, girmyi düşünüyorsanız vazgeçin,bende sattım dediğimde kızanlar ya çok saftı ya truva atı mesela 82 isimliler
    4-Hisse uzunca sürünür geçmiş olsun, hafif operasyondan geçti, anladığım kadarıyla bayağı ky geldi
    5-Tahminim speğin (1-2 yıllık) yakın tarihli maliyeti yaklaşık 3-3,5 lar civarı, oralara kadar indirse tın yani,
    6-Söz konusu paraysa orada her türlü dümen döner,dünya bunun için savaşta..Yani adamlar olumsuz bir hava oluşturup excelde kötü bir tablo yayınladıysa mesela..Kim hesap soruyorki..
    7-Bana göre bir başka düşmüş sürünen grafikli bir hisseye geçme zamanı,burası bayağı bir sürünür,grafiğine bakılırsa yükselmekten çok düşme potansiyeli var.Yerlerde sürünen hissenin de yükselme ihtimali yüksektir.
    8-Bir soru işareti,bedelsize rağmen çok spekülatif artmadı belki bu olumsuz hava dökme hareketidir akşama tavan kapatır,(nasıl hoşunuza gitti
    Tamamen yaşanmış tecrübeye dayalı hissi bilgilerdir, geleceği yalnız Allah bilir, kimseye al-sat bilgisi değildir.
    Son olarak bana bu tecrübeleri yaşatan hisseleri sayayım,Zoren,Arsan,İpek,Asels,Aksa,Sasa,Vestel,Ka rsan..

7. demek sevinende var
    Son düzenleme : karayel52; 31-10-2019 saat: 13:25. Sebep: ???

8. Bu bilanço ile bile ölüsü 9- 10 lira eder. Amaç farklı ! Bu hainliğı ve hilekarlığı hep yapıyorlar zaten...söyledigimizde de birileri rahatsiz olup kalemşörlük yapıyor..Kan emiciler temizlenmedikce bu durum hep olacak.. Bu nedenlede böyle zamanlarda patron ve yönetimi göreve sorumluluğa çağırmak...sorumluluk almalarını...bunlara fırsat vermemelerini istemek ve beklemek küçük ortakların en dogal hakkı olacaktır...gerisi asaletlerine ve vicdanlarına kalmış...umarım çakallara yedirmez ve saibelere izin vermezler...ytd

Sayfa 36/332 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •