Çok teşekkür ederim, devam edeceğiz. Sadece birilerinin baktığından emin olmak için sormuştum.
Printable View
Çok teşekkür ederim, devam edeceğiz. Sadece birilerinin baktığından emin olmak için sormuştum.
Portföyde daha önce başarısız olduğu için çıkarılan mps yerine ekleyeceğim fon OPI ya da OPH olacak. Eklemeye başladığım andan itibaren o da rating sistemime girecek.
Üstadım hem de o kadar çok işe yarıyor ki, sizin stratejinizden inanılmaz bir biçimde faydalanıyoruz. Hocam elinizde tuttuğunuz hisseler neler şu anda acaba? Uzun zaman oldu hisse portföyününüz paylaşmadınız galiba, ya da ben kaçırmış olabilirim. Bir de rica etsem 4. HSYF’nize karar verebildiniz mi acaba? Sizin sayenizde parça parça portföyüme katkı sağlamayı öğrendim.
Bende günlük takip ediyorum. Elinize sağlık.
Takipteyiz hocam. Saygılar..
Girişe yoklama listesi koyabiliriz istersen üstad, gelmeyeni de yok yazarız tahtaya..:)
Teşekkür-beğeni butonu olmalı iletilerin altında. Yazanlar etkileşim alıp almadığını görür, terettüdde kalmaz.
ben de takip ediyorum:)
Takipteyiz üstad. Emeklerine sağlık.
19.11.2020
hsyf rating :
TKF rating 28,69 ( devam )
MAC rating 15,52 ( devam )
NNF rating 16,44 ( devam )
Yakın zamanda 4.hisse yoğun fonu ekleyeceğim.
Portföy ekleme : 50 lot suc , 1000 lot eib ekledim portföye.
İyi hsyf'lerde son 10-15 gündür rating gerilemesi ve zayıflama sürüyor.
Yakın zamanda değişken ve dolar bazlı fonları da ratinglerle değerlendireceğim.
Not : Ratingi ''0'' olan fon o gün itibarı ile başka hisse fonla değiştirilecektir, benim gözümde yeteri kadar başarısızdır.
.
HSYF sepetimi yıllarıdr 4 fon ile oluşturuyorum. Mps'yi elden çıkarmamdan sonra uzun süredir, 4.uygun hisse fonu bulamadım. Aslında mps'deki emblağı aynı gün4. fon ile değiştirmem gerekiyordu. GEnelde öyle yapıyorum. Ancak bulamadığım için yapamamıştım.
Ancak artık bir çok açıdan inceleyip verdiğim karar gereği önümüzdeki günlerde biriktireceğim fon OPI ya da OPH olacak.
Defansif fon sepetim ( faiz bazlı ) = eib/ıdy/suc şeklinde
Dolar ve yabancı hisse sepetim( kur bazlı ) = ıpv/dbh/gbc'den oluşmakta bu arada.
hocam, sayenizde sadece reyting değil, tıpkı en kral 5 veya en kral 3 müziklerini takip ettiğimiz gibi en başarılı fonları da hem puan, hem de rakiplerine göre başarı üstünlükleri bakımından anlamış oluyoruz. ben görme engelli olduğumdan sizin gibi profosyonel takip yapamıyorum ama sayenizde en mükemmel fon reytinglerini alıyorum. bir çok arkadaşımızın beğeniyle takip edeceği bu paylaşımları bir kişi dahi takip etse devam ettiririm demenize ve samimiyetinize istinaden sizden istirhamım şudur: temsili olarak o bir kişiyi ben kabul edin ve bizler için milyonluk değerde olan bu paylaşımı her zaman sürdürün. aslında her paylaşımınızın altına teşekkür mesajı yazmak istiyorum ama mesaj yoğunluğu olmasın diye vazgeçiyorum. selamlar
Defansif değişken paketimin EIB/SUC/IDY'den oluştuğunu daha önce belirtmiştim.
Bu sepetten beklentim, iyi bir para piyasası fonunun bir tık üstünde stabil getiri sağlamasıdır.
Bu sepetin getirisini son 100 günlük ortalama ile takip ediyorum.
Sözgelimi şu sıralar iyi bir ppf günlük getirisi 0.04 %
Bu sepetimin 100 günlük ortalama getirisi 0.07%
Bu beklentimle ve hedeflerimle uyumlu. ppf altı getiri olmadıkça bir sıkıntı olmadığını gösteriyor.
100 günlük ortalama ile takip, kısa süreli dalgaların etkisini de törpüleyecektir gözlem açısından.
Günlük takipte bundan sonra defansif değişkenler için de bir satır açıp 100 günlük ortalama belirteceğim.
20.11.2020
hsyf rating :
TKF rating 28,96 ( devam )
MAC rating 14,87 ( devam )
NNF rating 16,69 ( devam )
OPH rating 12,16 ( devam )
4.hsyf olarak OPH portföye girdi.
Portföy ekleme : 50 lot suc , 1500 lot gbc ekledim portföye.
Bugün mac'da hafif gerileme diğerlerinin ratinginde artış var.
Değişken sepet
EIB/SUC/IDY = Günlük ortalama = 0.22 % - 100 günlük ortalama (0.07% ) (eşik değer üstü devam)
Not : Ratingi ''0'' olan hsyf o gün itibarı ile başka hisse fonla değiştirilecektir, benim gözümde yeteri kadar başarısızdır.
Not 2 : Değişkenlerin 100 günlük ortalaması , iyi bir ppf günlüğünden yüksek oldukça devam ( Eşik değer 0,05%)
Son olarak yakın zamanda 3.ve son sepetim döviz bazlılar IPV/GBC/DBH için bir değerlendirme ekleyeceğim yakın zamanda.
ilgi ile takipdeyim. fonlardaki performans değişimini neye bağlıyorsunuz? sanırım fpe de vardı, performansı düşmüş. dbh performansı artmış. neden? her ikisinde de eurobond var, son ay biri 1,6 artmış diğeri 6.5.
Üstadım emeğine sağlık. Bugün itibariyle katılım fonlarının tümünden çıktım, açıkçası elimde az miktarda TTE var onu da çıkacağım. Kendi kısıtları dışında sınırlandırılmış bir fon ancak belli dönemlerde başarılı olabiliyor sanırım.
sn. hellistheothers;
Eski mesajlarınızda "Envai Fon Sepeti" olarak adlandırdığınız diğer gruplara girmeyen fonlardan oluşacak bir sepet düşündüğünüzden bahsetmiştiniz. Bu konuda paylaşabileceğiniz bir gelişme oldu mu acaba? Selamlar.
Evet hocam tte endeks fonu hsyf değil. Kendi endeksinin dışına mevzuatı gereği çıkamaz zaten. Ben endeks fonları ile ilgilenmiyorum açıkçası. Tüm endeksler eninde sonunda aynı yere dönüyor. Endeks fonlarının uzun vadede para kazandıracağını düşünmüyorum. O yüzden mutual dediğimiz yarışmacı endeksini geçmeye çalışan ve başaran fonları tercih ediyorum daha çok.
Bu açıklama çok mantıklı. teşekkürler. Bir soruda benden : Riski ve getirisi yüksek özel sektör eurobonlarına hangi fon yatırım yapıyor biliyormusunuz? Bu tip özel sektör eurobondları min. 200.000 usd olarak alabiliyorsunuz ve riski yüksek ama fon aynı anda en az 10 bond alacağı için riski dağıtmış oluyor.
sayın hellistheothers,
serbest fonlar konusunda görüşleriniz nedir? Takip ettiğiniz bu tür fon var mı?
Serbest fonların işleyiş sistemi diğer fonlardan biraz farklı. ( normal fonlarda getiri riski dışında hiç bir risk yok , uzun bir mevzu bu ; bir kaç yazımda bahsetmiştim ) Serbest fonlarda havuz, direk fonu çıkaran portföy kurumunda olduğu için, kurum ve portföy firması gibi riskleri de içeriyor. Ben o yüzden nitelikli yatırımcı şartını sağlamama rağmen sıcak bakmıyorum kişisel olarak açıkçası.
23.11.2020
hsyf rating :
TKF rating 28,66 ( devam )
MAC rating 15,83 ( devam )
NNF rating 16,84 ( devam )
OPH rating 12,36 ( devam )
Portföy ekleme : 120 lot suc ekledim portföye ( IDY'nin SUC'a dönüşümü sürüyor )
ıdy sıfırlanınca, suc ve eib yanına 3.değişken ne olabilir ?
Bugün tkf hariç tüm hsyf ratinglerinde hafif yükselişler var.
Değişken sepet
EIB/SUC/IDY = Günlük ortalama = 0.15 % - 100 günlük ortalama (0.07% ) (eşik değer üstü devam)
Not : Ratingi ''0'' olan hsyf o gün itibarı ile başka hisse fonla değiştirilecektir, benim gözümde yeteri kadar başarısızdır.
Not 2 : Değişkenlerin 100 günlük ortalaması , iyi bir ppf günlüğünden yüksek oldukça devam ( Eşik değer 0,05%)
Değişken sepette, ıdy'nin kademeli çıkışından sonra eib/suc oalrak ikili bir sepette ya da iki tane daha bir kademe riskli değişkenler ilave edip dörtlü bir sepet şeklinde de devam edebilirim. Paylaşacağım. Tekrar derinlemesine bir süre inceleyeceğim.
Değişkenlerin ortalamasında ppflerin bir tık üstü getiri hedefliyoruz aslında portföy bazında.
sn. hellistheothers size zahmet olmayacaksa günlük alımlarınızın altına fon portföyünün son durumunu da ekleyebilir misiniz? Yanlış anlamayın sizi indikatör olarak kullandığımdan değil, doğrularımı yanlışlarımı match etmek amacım.